Himlen runt hörnet

Glädjen jag kände när jag blev moster första gången går inte att beskriva. Jag blev så till mig att när jag varvade ner så höll jag på spy och svimma på samma gång. Mamma trodde att jag skulle ramla ihop där jag stod. Igår blev jag moster igen och glädjen är lika svår att beskriva denna gång också. Den här gången hanterade jag det väldigt bra, förutom några tårar som kom fram samtidigt som jag höll i Agnes. Varken jag eller pappa var beredd på en födsel så vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Den 26/8 klockan 15.45 valde våran lilla gris Elmer att komma till världen. Elmer vägde 3550 gr och var 52,5 cm lång, hans smeknamn grisen kommer inte från mig så det blir någon annans historia. Det är otroligt hur snabbt en kärlek kan bli så stor, mina syskonbarn betyder allt för mig så är det helt klart.
 
 
<3

Back to school

Sista kvällen av frihet eller hur var det nu? Imorgon börjar skolan igen, eller ja tekniskt sett börjat allt på tisdag eftersom det är först då lektionerna drar igång. Men eftersom skolan har gjort om kursplanen och allt som hör där till tänkte jag att det kunde vara bra att närvara på informationen. Efter informationen hade jag tänkt gå runt och prata med lärarna om vilka böcker det blir och så vidare. Intressant eller hur? Måste även ta tag i att prata med en studievägledare då jag fick tipset av en person att söka till universitetet redan nu med lovord om att komplettera, men då undrar jag ju självklart om man kan det när jag inte har slutbetyg. Måste också ta reda på datum när jag måste vara klar med 150 poäng för att kunna söka till universitetet i tid för det handlar ju inte bara om att jag gör allt rätt. Lärarna ska sätta betyg i god tid och de som skickar betyget ska göra det i god tid också. Jisses! Jag vill verkligen hinna söka till vårterminen på universitetet då det har varit mitt mål sen hösten 2011 då jag började på komvux. Jag som är en planerare ut i fingerspetsarna blir lite rubbad inombords om mitt mål blir rubbat, för vad ska jag göra då? Även om jag är en planerare så vet jag inte vad som händer om jag inte kommer in nu till våren. Jobb, flytta, ja allt vad det nu kan bli.

Förhoppningsvis löser sig strulet med Csn snart också, ska ju helst ha skrivit under en studieförsäkran redan men jag vill inte skriva under något som är felaktigt enligt mig. Csn ska enligt Viva vägledning nu kunna se att jag ska läsa 100 % och inte 75 %. Vilket strul det blir bara för att jag ska läsa fyra kurser på komvux och en kurs via Hermods. Det ska inte vara svårt att studera, sluta skräm bort framtida elever! Nu överdrev jag lite, ingen blir nog bortskrämd men nog är det jobbigt att ingenting ska funka som det sägs att det ska funka. När det gäller sånt här kan jag få lite panik och bli stressad men försöker att intala mig hela tiden att det löser sig tillslut. Det mesta brukar ju ändå lösa sig på något vis så varför inte mitt bekymmer, eller hur? Just nu är jag ganska peppad på att få börja plugga, eftersom jag bara har en schemalagd kurs måste jag göra ett eget schema för de andra fyra kurserna. Bara det gör att jag vill börja nu nu nu, men är lite onödigt att börja tänka ut ett schema innan jag vet hur kurserna ser ut och vilken plan lärarna har. Den enda planen jag har nu är ju som sagt att få ihop 150 poäng i tid så att jag kan söka till universitetet. Måste även prata om högskoleprovet med någon vägledare eftersom det är efter universitets slutdatum. Det gör mig lite förvirrad, så jag behöver lite klartecken för att kunna sätta mig ner och göra en bra plan så att allt ska kunna flyta på bra. Till jul ska jag få putsa upp min studentmössa för då ska det vara på riktigt! Borde kanske uppdatera med en ny studentbild då?


Sssshhhopping!

Har för ovanlighetens skull shoppat rätt mycket i sommar, men det känns faktiskt rätt bra att kunna göra det ibland. Speciellt då vissa till exempel klädesplagg är något man måste ha om man inte vill gå naken eller få osköna friktionsskador på insidan av låren. Been there, done that. Har av någon anledning fått den formen på låren att de går ihop och får friktionsskador, var så även när jag vägde mindre så det har följt med mig sen små barnsben att man nötte upp byxor lite snabbare än andra. Något jag minns var den gången jag hade svarta jeans som hade nötts, under hade jag röda långkalsonger vilket syntes på rasten. Jag var kanske 9 år gammal då och blev retad för det, sen dess vägrade jag ha något annat än svarta långkalsonger. Nu kan man ju tro att jag har köpt allting på en och samma shoppingvända men så är det inte. Har kunnat shoppa lite nu och då tack vare att jag fick hjälp i början på sommaren, fick till exempel två veckors sommarjobb och levde som sambo i en månads tid, fått bra pris på antigen rabatt eller rea och eftersom jag har fyllt år så fick jag ju presentkort och pengar. I början på sommaren trodde jag verkligen inte att allt skulle lösa sig så bra som det gjorde, jag kunde få uppdatera min garderob då det också behövdes nu inför hösten då jag nöter jeans efter jeans. Sen att även få köpa lite accessoarer utöver kläder som också kan vara bra att ha gjorde ju ingenting sämre.Ur&PennSvarta: IndiskaGlitter
Gina TricotKappahlKappahlNicholeKappahl
Kappahl


Birthday gifts

Här kommer lite bilder på vad jag fick i födelsedagspresent, utöver det på bilderna fick jag  också pengar, presentkort, godis, dricka och lotter. Tack så mycket mina älskade!KappahlLindex<3


Att äta eller ätas

Det kommer stunder när man tror gott om just människan, men det är tyvärr allt för ofta det kommer stunder då man verkligen undrar om vi är människor. Människor eller djur, det är den stora frågan, att äta eller ätas. Är det verkligen så vi vill ha det? Nu låter mitt inlägg väldigt dramatiskt men min födelsedag började smått dramatiskt, på skolan av alla ställen!

Registreringen började klockan tolv idag och personalen gjorde en riktigt stor miss i att inte ställa ut kölapparna innan registreringen började. Allt urartade i ett kaos och jag som stod precis brevid lapparna hamnade 30 nummer bort just på grund av kaoset. Jag blev pressad mot en tegelvägg av säkert 20 personer, kände allt mer hur trycket steg upp i huvudet och hade det fortsatt några sekunder till hade jag börjat sjunka ner mot golvet. Folk pressade och slet i maskinen, de kunde slita ut tio nummer för att få tag på ett, vissa slet upp maskinen för att få tag på lappar och tog även då en hel rad. Det slutade med att en lärare gick runt och delade ut just såna lappar. Jag bad de att lugna ner sig, sa att någon kan ju bli skadad för i helvete, bad även om att få slippa bli pressad mot väggen. Fick inget svar av pressarna, bara en blick som menade jaha och vem fan tror du bryr sig? Ja, det kändes så i alla fall om ni förstår vad jag menar. Brast ut ett åh vilken underbar födelsedag och fick ett grattis av en kvinna som också blev pressad och hon stod med barnvagn!

Ibland skäms jag för människor, sen när är vi inte vuxna nog att förstå vad en kö är och hur en kö funkar? Jag menar inte att jag BORDE ha fått en av de första lapparna, lät till och med många ta så att de skulle slippa bli pressade. Men att tränga sig efter en kölapp för att kunna registrera sig på skolan, jag menar hallå come on! Är vi inte bättre än så skäms jag ännu mer.

Jag borde kanske släppa fram lite av rovdjuret i mig?


Sisådärja

Sisådärja, då fyller jag år igen, 24 år gammal har jag nu hunnit bli. Har inga stora planer eller önskemål, av någon anledning så har jag inte orkat tänka på det. Det är inte så att jag får panik över att fylla år, snarare att jag inte känner för att bry mig så mycket om det. Sen så tar ju Mini upp en stor del av mina tankar, nu har Mini legat kvar i två extra dagar, kan du inte komma ut nu? Det är ju trots allt min födelsedag! Men i alla fall, jag tänkte gå till skolan för att registrera mig, sen åker jag hem till Sävar med en tårta, tänkte även köpa något allergivänligt som Britt-Mari kan äta då hon ville följa med mig. Blir min födelsedagsmat till middag, lasagne! Ja, den har i alla fall varit min middag de senaste födelsedagarna. Gav mig själv en present idag i form av en Samsung Galaxy S3, det ni! Ja, den är från min älskling också men jag har valt alldeles själv vad jag la pengarna på. Är hittills väldigt nöjd, bilderna på mig är lite suddiga men telefonen är så stor så har inte vant mig än, men bilden på Mirabelle är superfin!

Så ja, grattis på mig själv!Nyp i kinden gullig på min 1 års dag
When blue become pink


XLNT tävling

Jag är med i Kappahls deltävling 2 om att bli deras xlnt modell, gå in och rösta på mig!Klicka på bilden för att rösta på mig, ni kan rösta en gång
per dag fram till den 15/8


Tick tack

Tiden bara springer iväg, jag hinner nästan inte med. Ibland vill jag bara stanna upp och skrika stopp, stanna, hallå! I torsdags åkte jag och Johan till Hakkas för att handla inför mitt tidiga födelsedagsfirande i byn och för hemresan som var i fredags. För första gången bodde vi i byn och det var mysigt samtidigt som det är annorlunda att bo så, ja inte ensligt men..ja hittar inte rätt ord. Haft en jättefin tid och blivit rejält firad i och med att jag fyller år nu på tisdag. Det riktigt värmer i hjärtat av allt fint jag fått både i presenter och i känslor. Hemma i byn så har vi två hundar, Tjappo och Bullen. Bullen är mer Johans hund, det är Johan han följer och lyder, så kändes riktigt roligt och mysigt då han blev mer min hund medan Johan var på jobbet. Stunder som dessa saknar jag Max ofantligt mycket, knappt pratat om han eller visat han för Johan men tror det varit för att skydda mig själv litegrann. Det var en jobbig period att lämna han kvar i Luleå och att aldrig träffa honom igen. Tågresan hem gick bara bra även om tåget blev cirka en och en halv timme försenat till Gällivare, men det gjorde ju bara att jag fick en och en halv timme längre med Johan och Bullen. Kom hem runt 23 på kvällen och satt uppe ett tag för att varva ner, gillade verkligen inte att vakna upp på lördag morgonen utan Johan, jag vill ju kunna ge han en god morgon puss och få gosa!

Min lördag spenderades tillsammans med stora delar av familjen, träffade sammanlagt alla förutom lillebror. Mamma hämtade upp mig vid tolv och vi åkte mot coop forum och affärerna där, sedan bar det av att hämta upp Eve som sovit hos en kompis. Vi åkte vidare mot Strömpilen där jag betalade en telefon men fick bara ett kvitto med mig då den blå var slut. Väl hemma i Sävar så åkte vi hem till familjen KPP där även pappa var på besök. Det kändes riktigt roligt att få se nästan alla nära och kära igen. Med mig från Gällivare hade jag med mig en mjukis ren till Agnes från mig och Johan. Jag är som sagt insnöad på det samiska. Renen blev omtyckt på en gång och jag lärde även Agnes att låta som en ren, tillslut gjorde hon det självmant direkt hon såg renen. När pappa hade gått hem åt vi andra grillat, både hamburgare och grillraket. Roligast av allt var att få se Agnes äta majskolv med hjälp av majshållare, det ni! Senare på kvällen när mamma och Eve hade farit hem så gick Lars och spelade medan jag och Emma såg filmen Winter's bone, en drama film som samtidigt var bra men ändå inte.

Idag har jag legat i soffan hela dagen, blev en sån dag då jag kände mig lite ensam utan Johan att gå till då jag har vaknat. Blev att jag bjöd Britt-Mari på middag och efterrätt. Det blev kycklinggryta med gorumét sås och chokladmousse med crisp! Blev en ganska sen middag på grund av min soff dag men ingen av oss dog av det. Till moussen så såg vi gråt filmen Allt för min syster, en jättefin men jättesorglig film som jag kan rekommendera för er som gillar sorgsna men samtidigt fina filmer. Imorgon ska jag få hämta min nya telefon och försöka att lära mig att använda en smartphone, blir intressant att se hur det går. Ska även roa mig med att tvätta kläder och så vidare nu då jag varit borta ett tag.

Snart börjar även allvaret, på tisdag som även är min födelsedag så ska jag gå till skolan och registrera mig för en tredje och sista termin på komvux, till jul ska jag ha mitt slutbetyg i julklapp, så är det bara. Ska åka hem till Sävar på min födelsedag faktiskt, har inte haft något behov av att ordna något jippo och vem vet, kanske har vi en nyfödd medlem i familjen då också. Därför tar jag med mig tårta till Sävar, ska även göra lasagne hemma med mamma då jag alltid brukar få det på min födelsedag. Får kanske ett syskonbarn i födelsedags present även om Mini var beräknad idag, eller ja igår enligt klockan. Den lilla skrutten gör kanske som Agnes och kommer dagen efter eller så väntar den lite till. Vi får se!Ett år

För ett år sedan kunde jag inte ens i min vildaste fantasi drömma om det jag har fått. Att träffa Johan är något av det bästa som har hänt mig och aldrig har jag känt en sådan samhörighet som jag gör med han. Det var ofta tanken av att aldrig få bli hel igen malde på i bakhuvudet men Johan gör mig hel. I och med Johan har jag fått möta en helt ny värld, en värld som inte många får se. Allt kan bara bli bättre, du och jag Johan, du och jag.
<3


RSS 2.0