Efter plugget

Efter plugget sitter man med ännu mer plugg. Ibland känns det som att man andas, äter och tänker studier hela tiden. Samtidigt som det är jätteroligt att studera så är det lite jobbigt då det är så mycket på en gång. Är ofta man längtar tillbaka på den tiden då man bodde hemma och slapp tänka på allt som har med just hemmet att göra. Idag gjorde vi laborationer igen på NK B men nu ska vi göra två laborations rapporter också, jikes! Hamnade i en bra grupp och vi hann diskutera det viktigaste i laborationerna så att göra rapporterna blir nog inget problem alls. Apropå NK B, hade ju prov i fredags på kurs 1 av 3. Kurs 1 bestod av kemi, mycket atomer, fotosyntes, cellandning osv. Jag kan ärligt talat säga att jag gjorde inte så mycket annat än att läsa, läsa, läsa. På fredags morgonen steg jag upp klockan fem för att kunna läsa på en timme, äta frukost och klä på mig sen läsa resten på bussen in. Är faktiskt väldigt nöjd med mitt resultat samtidigt som jag är lite besviken på mig själv. VG låg på 39 poäng och jag hade 37 poänge. Det jag är besviken är på att dom två poängen hade jag kunnat haft om jag inte råkat skriva fel. Jag läste frågan och förstod den precis, ändå skriver jag om vart stärkelsen bryts ner och inte om proteinet, hallå? Kändes lite bättre då min fröken sa att jag hade fått klart VG i slutbetyg om hon satt betyg på mig nu, att jag skulle se mitt prov som VG även om jag var lite under. Det som gäller nu är att fortsätta lika bra, det är bara att tuta och köra! Går också bra i Mänken, fått Mycket bra på två inlämnade arbeten av tre vilket känns jätteroligt. Imorgon får jag förhoppningsvis veta hur det gick att skriva om novellen vi läst på engelskan, blir intressant. Grammatik är verkligen inte min starka sida.

Apropå allt och ingenting, igår gick jag och Emma hem till mamma innan vi inledde våran tv kväll. Hos mamma blev det bullar och Eves nybakade blåbärsmuffins! Vi borde helt klart sitta ner sådär igen och bara vara med varandra.

Idag efter skolan mötte jag upp Britt-Mari och Sara, först hamnade vi på Frasses för lunch och sen gick vi runt på stan tills alla kände sig helt slut. Jag testade ett par dyra men troligtvis bra par vinterskor. Nu är det ju tyvärr så att skor som tål all väder och vind aldrig är fina skor, men det är alltid värt att slippa frysa om fötterna. Viktigast är att lägga pengar på bra skor. På vintern går kvalitet före skönhet även om man vill eller inte. Man måste helt enkelt tänka steget längre ibland. När jag kom hem satt jag mig och gjorde NK B läxan som ska vara klar på fredag, innan det satte jag även igång tvätten. Efter middagen gick jag ner i tvättstugan och fick till min förtjusning se att tvättmaskinen inte centifigurerat, heter det så? Givetvis var det också maskinen med tröjor och sånt. Trosor torkar ju ganska fort även om dom är blöta så varför inte den maskinen?

Har nyss skrivit klart och skickat in ännu ett arbete till Mänken, imorgon bitti ska jag fortsätta på det sista inlämningsarbetet. Efter det har jag ett arbete och ett prov kvar vilket kommer att gå kanon! Det har i alla fall jag bestämt men dom få gånger jag mött min fröken så har jag då bara fått höra positiva kommentarer och hon verkar nöjd så det tackar då jag för. Nu börjar klockan bli ganska mycket och även om jag tänkt sitta uppe lite längre ikväll i hopp om att få sova någon timme längre så måste jag gå till tvättstugan och hämta min säkert blöta tvätt. Har inga nya bilder men slänger in en bild på en pläd jag köpte för några veckor sen. Den heter mysis och jag köpte den på Coop Forum för 249 :- Helt klart den bästa pläden någonsin, när jag la mig under den första gången för att vila kändes det som jag låg bland mjuka moln.


 
Pläden är mörkare än vad bilden visar, tack vare solsken ser den ljusare ut,
den är mer plommon än cerise.


Jag lever!

Jag vet att jag borde sättas fast vid skampålen i och med min dåliga uppdatering men tyvärr så har jag sällan ro i kroppen för att sitta vid datorn. Mitt måeende är fortfarande upp och ner, är oftast på morgonen det är som värst och då kan det tyvärr sitta kvar hela dagen. Förutom att jag pluggar mycket så tillbringar jag mycket tid i soffan då det är där jag kan slappna av som bäst. Sen mitt senaste inlägg har Johan varit här två gånger, mumin för er som inte kan hans namn, sist var förra helgen. Tyvärr var jag väldigt risig då men prins som han är tog han hand om mig precis hela helgen. På fredagen hade vi en myskväll då vi skulle fira storasyster som fyllde år på lördagen. Vi for dit på dagen med en chokladtårta som Johan bakat till Emma, bomben heter den nu inom våran familj. Supergod men också supermastig! Vi for hem en vända för en romantisk middag som bestod av potatisklyftor och morotsstavar i ugn, till det hade vi en jättegod krämig köttgryta. När vi som vanligt ätit oss proppmätta så for vi tillbaka hem till familjen KPP för att se film, det blev både Piranah och Up. Men som vanligt har tyvärr en helg sitt slut och Johan återvände upp till Purnu, blev genast så mycket tystare hemma hos mig vilket ärligt talat sög, men sånt är livet.

Veckan som varit har jag faktiskt varit uppslukad av studier och ännu mer studier. I tisdags hade vi oral presentation om novellen vi läst på engelskan och på torsdagen hade vi även ett skriftligt test angående det. Idag hade vi prov i NK B, innehöll frågor om atomer, cellandning och så vidare. Förhoppningsvis klarade jag provet, kändes inte bra men inte dåligt för den delen heller. Klev upp fem i morse, pluggade till sex och sen tog jag bussen som gick 06.55, ambitiöst? Efter provet satt jag kvar på skolan och skrev på en inlämningsuppgift till Mänken. När jag kom hem till Sävar var jag förbi hos familjen KPP ett tag och hade roligt åt Agnes fasoner, hon växer från dag till dag den jäntan. Mamma var också där när jag dök förbi och när klockan började närma sig middagstid åkte hon och jag på Ica för att inhandla lite varor till kvällen. Till middag åt vi skinkschnitzel som för ovanlighetens skull var seg som skosula, till det hade vi potatisgratäng och bearnasiesås. Lite senare unnade vi oss också lite chokladglass med minimaränger på toppen medan vi såg på comedy central, vi hann se två avsnitt Jims värld och två avsnitt King of Queens. Efter det slog vi igång filmen Förtrollad, jättebra film för er som gillar en blandning mellan tecknat och otecknat.

Är säkert många små detaljer om den senaste tiden som uteblir nu i och med att luckan är så stor sen jag bloggade sist men känns lite jobbigt att rota allt för mycket i hjärnan då man haft en tröttsam vecka i och med allt pluggande. Det känns riktigt skönt att fått provet bortgjort i allafall, nu ska jag bara bli nervös över när vi ska börja skriva labrapportet själv, hjälp mig då? Kan ialla fall trycka in detaljen att inte nu helgen som var utan helgen sist då Johan var här så for vi på Sävar puben på lördags kvällen då det var Coverkings. Först hade vi middag med mamma och Eve, sen blev det förfest då även pappa och Emil kom ut. Jag hade ju som sagt planerat att bli full som ett ägg men gick inte så bra, fick ont i magen efter första drinken. Mer än salongsberusad blev jag i alla fall och även andra men nämner inga namn.

Imorgon ska jag göra prinskorv och äggröra till lunch, såg nyligt Sunes sommar och blir alltid lika sugen på prinskorv av någon dum anledning. Efter det följer jag med familjen KPP på stan, så akta er!




En numera vanlig syn hemma hos mig



Busted! En viss katt är intresserad av studier också...


Blind

Min morgon började med illamåeende men fick med nöda och näppe i mig två skivor längtan med ost. Hade också dukat fram hallonyoghurt med skivad banan i men yoghurt smaken blev alldeles för stark då jag mådde illa. Många lider av morgon illamåeende hela tiden men jag har det bara ibland. Var också nervös inför dagens NK b lektion då jag hade missat en labb i onsdags i och med mötet och hade en labb idag också. Var som vanligt nervös helt i onödan, jag hade jättekul med labben och hann till och med göra båda då vi var fler som missat. Blev lite halvblind efter andra labben på grund av hur magnesiumet reagerade i gasolen, men det var kul! Sitter just nu och väntar på att tiden ska gå på skolan, ska möta upp Eve efter hennes skola och bjuda henne på lunchbuffén på Eurasia. Ikväll ska Emma komma ut och umgås och hon ska även sova över, blir en riktig syster dag för mig. Perfekt att hinnas umgås med båda.

Igår tog jag med mina matrester hem till mamma och värmde upp det där. Nu då jag mår sämre igen är ensamhet något jag fasar för så det var skönt att umgås med familjen även om Emils gitarrspelande inte alls gick ihop med min huvudvärk men han måste ju få spela. Efter Glamour for jag, mamma och Eve ut på byn. Först for vi på Ica och sen lämnade vi Eve hos pappa då hon skulle packa, vi gick vidare till familjen KPP för att träffa lillan, där träffade vi också pappa. När han gick hem kom Eve över då hon hade packat i raketfart, sen blev det att jag for hem till mitt och dom andra till sitt. Valde att ha en pluggfri kväll då jag ändå pluggat hela morgonen och dagen för att få chansen att slappna av och inte känna stressen rusa inombords. Har kvar att göra på inlämningsuppgiften men vet inte riktigt hur jag ska göra så det får jag ta senare idag och även lite i helgen. Det kommer att ordna sig! Märks på mitt pladder att jag har en bättre dag och det håller med all säkerhet i sig hela helgen för jag har faktiskt helg nu.

Hur jobbigt saker än kan kännas så ska man aldrig ge upp, tro på dig själv!


Isch

Mitt måeende har börjat vackla igen i och med skolstarten. Alla ämnen blev för mycket och fick panikångest över en uppgift. Kunde inte läsa vad det stod och jag grät i över två timmar. Har valt att ta bort psykolgi A den här terminen så min tid på Komvux kommer blir längre än beräknat. Känner mig stressad hela tiden och mår oftast illa. Jag ska även bli stadsbo i början på december så det hjälper väl till mycket också. Kommer kännas jobbigt att hamna så långt ifrån familjen och man undrar ofta om man valt rätt. Blir mer praktiskt i och med skolgången men inte annars. Känner ärligt talat inte alls för att skriva men ville uppdatera lite om läget i alla fall och jag hoppas på att det kommer bli åt det bättre snart. Förstår inte varför man börjar känna sig såhär igen, allt har ju varit så bra!


RSS 2.0