En bra dag

Haft en bra dag idag, minns inte när jag hade en sådan senast. Ja, har ju haft många bra dagar men nu tänker jag till måendet, energin och så vidare. Har börjat ta tag i mina promenader igen, har ju tappat det och så mycket annat den senaste tiden. I tre dagar har jag tagit mig ut på ungefär en halvtimmes promenad för att sedan äta lunch. Idag blev det dock mer än en promenad, passade även på att kolla vars det kunde passa att öva på att backa runt ett hörn och jag handlade även till dagens middag. Här hemma har jag även skurit upp en melon efter att den har legat på bänken i några dagar, har tagit tag i disken och jag tog även tag i dammsugningen. 
 
Något jag reagerade på senare under matlagningen var att jag inte minns sist jag hackade lök eller skar kyckling. Det känns helt overkligt, det är första gången på länge som jag lagar ordentligt med mat. Fick fem till sex matlådor efter att ha ätit en ganska stor portion, det känns riktigt bra. Fick bort det mesta av disken som blev efter matlagningen och gjorde som sagt även i ordning matlådor innan det var dags att tvätta. Ett tag efter att min tvättid hade börjat kom mamma förbi då jag skulle övningsköra. Jisses vad svårt det är att backa runt ett hörn, gick bättre och bättre men ja, måste öva ännu mer. Jag körde hem för att hänga upp tvätten innan det bar av ut igen en kort vända, for och övade lite parkering och körde efter det en liten sväng. Det är svårt för mig att övningsköra i och med värken jag har lite här och där, det är tråkigt, även värmen gör det lite extra jobbigt. Har fortfarande problem med lederna i armarna, börjar känna av knäna och huvudvärken mer och mer också. Ibland kan jag inte köra lika mycket som jag vill, kroppen säger ifrån. Idag när huvudet började bulta och ögonlocken började rycka fick jag dra ner på tempot litegrann. Stressar upp mig själv i onödan tror jag, men vill ju så gärna lära mig och kunna manöverera bilen så bra och fort som möjligt. Märker skillnad varje gång jag kör dock och det är roligt. Ikväll vid en väjningsplkt till exempel, jag fick växla ner till ettan och stanna, såg direkt att jag skulle kunna köra före bilen som kom ännu längre bort så jag ordnade dragläge och kom iväg på en gång. Det kändes så himla bra att jag gjorde det som om jag aldrig gjort annat just då. Som sagt, bara en övar så blir en bättre.
 
Får se vad som händer imorgon, ska göra en del här hemma så blir nog ganska lugnt. Mår så mycket bättre om jag har ordning här hemma. En dag i taget, det gör susen. 


Fina tisdag

Lyckades som sagt lägga mig i helt okej tid igår också, vaknade vid halv nio och klev upp en stund men valde att lägga mig igen för att halvsova lite senare. Tänkte att en promenad skulle sitta fint då jag ändå var vaken men ja, den blev lite uppskjuten i och med min powernap. Strax innan jag tänkte gå ut såg jag även något smått chockerande på Facebook. Är fortfarande vän med min före detta pojkväns lillasyster och hon hade lagt upp en bild på honom, Ernie, det visade sig att han gick bort igår kväll i en hemsk lastbilsolycka. Han hade farit av vägen med lastbilen och blivit fastklämd, den var bara skrot. Är alltid obehagligt att se olycksbilder men ja, det är ännu värre att se när en har känt personen som varit inblandad. Denna bild såg jag via en artikel som hon hade delat, olyckan skedde i Norge. Lider med hans nära och kära, detta önskar en inte någon. 
 
Tog mig tillslut ut på en promenad, ville prata med någon och ringde både mamma och Bim men ingen ville svara. Ringde då Johan och han svarade, jag hade dock totalt glömt bort att han jobbade, haha. Jag brukar inte ringa honom på jobbet, har gjort det en gång tidigare, då det hade blivit strömavbrott i huset, så han undrade ju om något hade hänt. Jisses, slog mig för pannan och sa puss och hej då ungefär. Bim ringde upp lite senare och vi hann prata om allt mellan himmel och jord, vi planerade även att umgås ett tag då hon skulle åka hem till Åsele nu i eftermiddags. Jag åt lunch hemma, varvade ner och bytte om för att senare ta bussen ner på stan. Vi hamnade på HM då jag ville hitta något löst sittande linne, gick dåligt i början men slutade sedan med att jag hittade ett på herravdelningen på rea, gick på 50 kronor så det kändes helt okej. Köpte även en vattenflaska som skrek Erica. Under tiden som jag prövade olika linnen träffade jag även min kusin Vanessa, oj vad roligt! Vi har inte träffats på gud vet när, hon fick ju barn för två månader sen så har nog inte träffat henne på över ett år. Blev en snabb kram då hon skulle vidare till sin lilla familj. Efter HM gick jag och Bim för att köpa mjukglass, vi gick sedan och satt oss i skuggen och på bänken bredvid satt en kille med en bäbis i sele, dock såg jag inte ansiktet på bäbisen men tyckte att killen liknade Jonas. Jag och Bim började viska och var båda osäkra så ja, vi tänkte att vi ser ju om Vanessa dyker upp och det gjorde hon. Hon frågade om vi hade hunnit ses då men både jag och Jonas sa att vi inte kände igen varandra så bra, haha. Blev en liten speciala, fick träffa min fina kusin två gånger och även hennes  lilla familj,oj så fin lilla Majken var, kunde inte tro att det lilla byltet vägde fem kilo. Såna här gånger gör det lite ont i livmodern. Efter mjukglassen gick vi vidare till busstationen och ordnade oss någon middag innan Bims buss gick. Har ju varit dålig på att sköta kosten och igår blev det ju inte bättre av en spontan dag, idag valde jag dock ett helt okej alternativ och det känns riktigt bra. Efter att ha vinkat av Bim tog jag en buss hem till mamma för att övningsköra. Varvade ner ett tag i lägenheten först och både jag och Emil jagade Ratata, en pokémon i hans sovrum. Ja, jag, Erica har skaffat ett spel som alla tjatar om och använder, det händer ju ALDRIG. Vet inte vad som är fel på mig. Lite senare for han iväg på rep och vi tog oss även iväg tillslut också. 
 
Ikväll började jag med att öva på start i backe, började med handbromsen. Efter en stund slet jag dock sönder handbromsen. På körskolan kunde jag inte få ur handbromsen och på mammas bil sliter jag sönder den. Ja, nu var den ledsen från början men känns ju inte roligt ändå än om historien är lite skrattretande. Under övandet gick det förbi en familj och lite senare kom killen ner mot oss, vi undrade om han ville något och på engelska fick vi förklara att jag var ute och övningskörde, han var orolig att vi hade problem med bilen. Det var riktigt omtänksamt, sällan en stöter på sådant ute i stan tycker jag. Övade lite parkering och gav mig sedan på backen igen för att senare köra ut till Maxi där vi handlade lite och senare körde jag hem till mig där mamma tog över ratten och körde hemåt. Vad ska vi säga om min prestation i backen då? Ja, det går framåt. Måste bara lära känna mammas bil lite bättre när det gäller mötet mellan koppling och gas, fegade ibland på kopplingen och ibland på gasen, ja jisses. Får fortsätta öva i veckan, tillslut kommer det att sitta ännu bättre. 
 
Allt som allt en riktigt trevlig tisdag än om handbromsen är ett stort minus, haha. 
 
 
Ja, den glittrar!

Spontan roadtrip

Försöker att inte lägga mig allt för sent och lyckades rätt bra igår, mycket beror nog på att jag gick i säng i helt okej tid i söndags kväll i och med en planerad Åsele tripp. Eller ja, planerad och planerad, mamma ringde på kvällen och undrade om jag skulle följa med. Var väldigt ovanligt att åka dit på en måndag, vanligvis brukar jag vara där fredag till söndag eller enbart under till exempel lördagen. Mamma och Håkan hämtade upp mig och vid halv tio tiden och vi åkte vidare mot Sävar för att hämta upp Eve för att senare börja åka mot Åsele. Vi var framme vid tolv tiden och började direkt med att äta lunch på Grillen som ligger i början på Åsele, Varpsjö. Framme i samhället parkerade  vi på Bims mammas tomt, hon är snäll och lånar ut den till nära och kära under marknaden. Var mindre stånd i år och bara för att jag for i år så var mitt crocs stånd inte där, suck, tänkte passa på att köpa nya. Blev dock två par nya men från ett annat märke och storleksmässigt är de mycket mindre, valde en storlek större motför vad jag brukar ha men hade nog kunnat välja två storlekar större. Förutom två par crocs, ja, inte äkta sådana blev det packtejp till kattlådan och tre kammar. Blev flera vändor hit och dit, mot slutet blev jag bjuden på en chokladonut med vita chokladflarn. När vi började känna oss nöjda gick vi hem till Birgit där vi blev bjudna på fika, skratt och prat. Var länge sedan jag hälsade på hos henne så det var riktigt trevligt, känner mig alltid som hemma där, ja, det är ju inte så konstigt då hon är min extra mamma. Tillslut fick vi bege oss, vi styrde kosan mot puben i Sävar där vi köpte med oss pizza hem till familjen KPP, de hade redan ätit men Emil mötte upp oss där för att äta pizza.
 
Var en riktigt trevlig dag med bra sällskap, mot slutet var vi alla väldigt slitna. Apropå bilresan, jag passade på att läsa teori på vägen dit och även hem, blev lite mindre på hemvägen i och med huvudvärken som hälsade på men läste färdigt ett kapitel i alla fall. Blev även en trevlig fortsättning på kvällen i och med att en fick busa och kramas med barnen också, det blev grädden på moset. 


Turkos

Denna månads naglar blev bestämda där och då, tanken var först att de skulle bli turkos och orange men  min kusin hade råkat ta med sig gul så därför körde vi på enbart turkos. På dessa blev det handmålade dekorationer i vitt, är riktigt nöjd. 
 

Utan regnet

Har börjat må allt sämre igen, eller ja, igen och igen, har ju mina bra och mina dåliga perioder. Under denna period är det dock första gången på länge som jag inte känner igen mig själv. 
 
Jag är trött hela tiden och vill bara sova, även fast sömnen har varit helt okej så vill jag oftast inget annat än att sova. Har ingen motivation vare sig till att laga mat eller att äta mat men gör det som sagt i alla fall även om det inte blir det bästa alla gånger. Min ledvärk har även slagit till med dunder och brak, har väldigt ont och det stör mycket i vardagen, de enklaste sakerna är jobbiga att göra. Det känns som att det slits i armarna, att över- och underarmar inte vill sitta ihop längre. De värsta dagarna går värken ut i hela armarna och i händerna. Som grädden på moset har jag hamnat i en depression. Det positiva i det hela är att jag sluppit panikångest och oro hittills. Ångesten går upp och ner men den är hanterbar. Jobbigast är som sagt de andra delarna, det är inte riktigt jag. Vet inte hur jag ska ta mig igenom det här ordentligt, försöker att rida ut stormen. Just när en vill sova hela tiden är det dock svårt, för sover jag mycket blir det ångest på grund av det. Det finns så mycket annat jag borde göra och ta tag i istället. Ja, jag vet inte. Är mestadels less men många gånger även förbannad, det är speciellt värken som gör mig förbannad då den tär mycket på mig. Många gånger vill jag bara gråta och ja, ibland hjälper ju det också men ja. 
 
Blir att åka ut till Sävar imorgon och umgås med Eve och familjen KPP. Först var det tänkt att jag skulle åka på en stor fest och bröllopsfest men då jag inte kände att pengarna till en kuvertavgift på 350 kronor finns så blev det andra planer. Är lite besviken angående den här festen, mest för att jag fick känslan att betalar jag inte så är jag inte välkommen heller. Fick budskapet om att det skulle bli knepigt om jag tog med egen mat för det gick inte runt som det var redan. Känns tråkigt att missa festen mycket i och med att jag inte brukar vara här nere på somrarna. Jag kommer dock ha det trevligt imorgon i alla fall, vi har pratat om att göra någon god mat och bara vara. Behöver hitta på saker och umgås med folk så det är perfekt att jag kan göra det ibland. Tyvärr händer det mer sällan än det borde men det blir lätt så när jag mår sämre. Även fast jag vet att sällskap och så vidare är det bästa för mig så drar jag mig undan. Det är även väldigt annorlunda nu då jag är så trött hela tiden, det är en helt annan slags trötthet än vad jag är van vid. 
 
"Utan regnet så blir det ingen regnbåge" - My Little Pony 


Why be moody when you can shake yo booty?

I fredags blev det utgång, väldigt oplanerad för att vara mig men det sägs att en inte ska planera så mycket hela tiden heller. Dagen började med att gå en sväng på stan tillsammans med Emma, senare åkte vi hem till mig och Bim dit. Jag hade varit taggad på att dansa väldigt länge så startade musik och kropp ganska direkt. Fixade även hälften av sminket innan Emil och Robin kom förbi, Robin skjutsade oss till Marias på Mariehem där det blev middag. Bar sedan av hemåt igen för att göra sig i ordning och förfesta. Klockan sprang iväg som vanligt och väl nere på stan kom Emil inte in på O'learys, ibland funkar det, ibland inte. Vi gick vidare till Guitars men jag som var så sugen på att dansa blev inte långvarig där, jag gick iväg en sväng ensam till olles för att dansa, haha. Tråkigt nog var dansgolvet (fyrkanten) stängt så dansa fick en göra på plan två i hörnet mellan borden vid en dj. Dansade ett tag och gick sedan tillbaka till Guitars, dock kollade jag busstiderna för alla parter först. Jag såg nog rolig ut där jag gick i min ensamhet hit och dit. Blev sista bussen hem och jag kom isäng först vid sex tiden på morgonen. Var väldigt trött på lördagen. 
 
Efter att jag hade städat undan hemma, blivit människa och ätit middag så åkte jag hem till Bim och umgicks där. Kom inte hem så himla sent den natten men givetvis var det en fylleskalle som skulle plinga på dörren vid tre tiden, tur jag var uppe, blev rädd nog i alla fall, var inte beredd på att någon skulle plinga på dörren. Sen kom söndagen och även den tillbringade jag med Bim, blev en promenad och häng i soffan, perfekt avslut på en helg. Justja, både i lördags och i söndags bjöd Bim på en jättegod kycklingwok. Ska försöka fundera på hur jag kan göra för att få den lchf vänlig. Ja, jag är jättedålig på att sköta kosten just nu, och det är väldigt jobbigt. Det går upp och ner hela tiden hur jag kan sköta mig men just nu finns det inte ens motivation till att ens äta egentligen. Men som sagt, en behöver inte alltid lyssna på vad hjärnan säger, jag äter ändå och försöker så gott jag kan. Tyvärr är det ju maten jag lätt trillar dit på när jag inte mår så bra, men kan även trilla för att jag mår bra, mat är en ond cirkel många gånger, i alla fall för mig, vet dock att jag inte är ensam om det. Nej, det har gått halvt åt helvete känns det som men jag vägrar ge upp även om jag snubblar många gånger. Ge aldrig upp!
 

Körkort Så Klart

Idag har jag varit på min allra första körlektion, spännande! Kändes riktigt nervöst i och med att jag aldrig har varit på en körskola tidigare och detta innebar ju även att lära känna en ny bil. Blev därför lite små missar som till exempel för hård inbromsning ibland och ja, dödade även bilen någon gång. Jag och nervositet går inte ihop så himla bra, men ja, allt som allt kändes lektionen bra, hon jag körde med undrade hur det kändes och hon höll med om min positiva känsla. Var även roligt att höra att hon tycker att det märks att jag har kört bil. Har ju inte kört jättemycket privat men det verkar ha satt sig bra det jag har gjort hittills. Klarade idag delvis av tre moment av 16, idag gick vi igenom; 1 Stol och bälte, Reglage, 2 Start och stannande, Krypkörning och styrande och 3 Uppväxling, Bromsning, Nedväxling. Får se när de räknas som helt avklarade. Hade nog hunnit med moment fyra om jag inte varit så nervös, men vad gör det? Vem har sagt att vägen till körkort är snabb och enkel? Ja, kanske någon men hen tänker jag inte lyssna på, haha. Känns även bra att det gick så bra som det gick då jag knappt sovit i natt, vaknade med huvudvärk, en släng av nackspärr och illamående. Inte ska det få stoppa mig, nu kör vi!
 
Vet som sagt inte om jag kommer skriva så mycket om vägen till körkortet, vill inte väcka min prestationsångest till liv men ville uppdatera om min första lektion. Känner mig nöjd med min bilskolelärare och med bilen jag får köra. Ett plus är att min bilskolelärare också är en nageltjej, den ni! 
 

RSS 2.0