TT - tenta två

Även inför dagens tenta har jag nött och slitit som ett djur, ensam hemma och i grupp på universitetet. Den här gången kände vi alla att vi förstod lättare än om det var vissa delar i statistiken som ännu spökade. Igår kände vi dock att vi kunde praktiskt taget det mesta när vi pratade tillsammans så kvällen bestod ju av att ta det ganska lugnt igår. Jag tog mig tid att göra middag vilket blev korvstroganoff, vilken smakskillnad nu när jag har i köttbuljong så som mamma och Emma, jisses så god den blev igår.
 
I morse vaknade jag för tidigt som vanligt då min mage sa ifrån, ja nu är ju inte det något ovanligt men jobbigt är det i alla fall. Gjorde likadant som inför förra tentan, jag klev upp, åt frukost, läste litegrann och gjorde mig i ordning. Sist innan jag skulle fara fick jag en sån hostattack att jag spydde magsaft, mycket berodde på förkylningen då min kräkreflex har blivit väldigt känslig för att ha slem i halsen. Ja, jag vet, inte så fräscht att skriva om men det blir värre. I morse var jag trött, i och med frukost och tandborstning tidigt på morgonen så spydde jag igen. Den här gången fick jag säga adjö till min frukost, jätterolig start på morgonen. Väl framme vid Östra paviljongen så började den långa väntan på att få börja med tentan, nu kände jag ju att jag kunde alla instuderingsfrågor. Men hej, tentan var på grekiska och med fanns uttryck som vi inte hade som svar i instuderingsfrågorna. Sist fick vi tipset att kan vi instuderingsfrågorna så kan vi tentan. Missade vi något? Vi var väldigt många som svor över tentan och tack vare en kille så fick vi oss ett gott skratt. I och med att vi har läst om fallasier med Hitler som exempel i ena och så var även hans namn med i en fråga så blandade vi ihop fallasierna litegrann. Då sa den här killen; Hur många fel vi än har så har Hitler fler. Ja, nu är det inte ordagrant men vilket skratt vi fick åt det. För er som undrar, en fallasi är ett argument som verkar ha beviskraft utan att ha det. Hitler fanns med som exempel i fallasin skuld genom anknytning. Den går ut på att man kopplar samman en ståndpunkt med en ond person. Exemplet löd såhär; Veganismen är inte så oskyldig som vi tycks vilja tro. Adolf Hitler avskydde grymhet mot djur och var vegetarian. Så genom att koppla samman veganismen med Hitler så vill man svartmåla det. Nu är ju inte det här argumentet relevant någonstans men ni förstår vad fallasin betyder.
 
Efter tentan var vi några stycken som cyklade ner till stan, både för att fira Jessica som fyller år idag och så för att äta lunch tillsammans och även shoppa. Till lunch hamnade vi på Max och det satt så jävla fint i magen efter dagens stress och oro på tom mage. Lite senare delade vi upp oss då vi skulle titta på olika saker och hade olika tider att hålla. Jag hamnade på Skopunkten för att kolla på ett par nya höstboots då mina från ifjol har alldeles för slitna sulor, dom har spruckit helt enkelt. Blev självklart ett par bruna men dom här har träfärgad klack. Kommer att komma upp en bild senare, just nu har jag inte haft orken att fota dom. Gick in en snabb sväng på Kappahl också då det ligger i samma hus för att köpa ett par fingervantar. Har inte ägt ett par på flera år men nu när jag cyklar till universitetet på morgonen så behövs, hösten är här. Förutom att jag inte har ägt fingervantar på flera år så har jag inte heller ägt en höstjacka, även det har jag köpt. Eller ja, jag var in på H&M bara för att och då såg jag en jacka som påminde om den sort jag varit ute efter. Hade inte med mig mitt club kort och därför hängde jag undan den tills imorgon men när jag kom hem så fick jag veta av Emma att det är billigare att beställa den på internet. Sagt och gjort, jag beställde den och än fast jag får vänta några dagar så har jag ju sparat in nästan 200 kronor. Behöver även köpa nya jeans, känns som vanligt att allt ska bli på en och samma gång, men vad gör man när det man äger är trasigt. Det enda negativa jag kan säga om jackan i nuläget är att storlekarna är lite väl små för min smak. Smaken är ju som baken dock.
 
Ja, nu blev det inte så mycket skrivet om tentan men mer än så vill jag inte skriva. Är lite besviken på mig själv och på tentan men vad gör det om 100 år? Imorgon är en ny dag och so what om det blir en omtenta, jag är inte den första. Jag har i alla fall slitit som ett djur och gjort mitt bästa, mer än så kan man inte göra. Saknar dock känslan jag hade efter förra tentan men det tar vi igen tills nästa gång!
 
 
Denna blir det, vad sägs?

Yes ma'm

Rubriken är till fina Jenny som har kommenterat att jag ska blogga mer. Jag är ju som sagt extra dålig på det nu i och med universitetet. Jag tar mig inte tid till saker som jag borde än fast jag vet att jag måste. Har pratat om det med mina nyfunna vänner och Kickan sa ett bra ord; Prioritera. Det är så lätt att man glömmer bort dom små sakerna än fast dom är lika viktiga som dom stora. Än fast jag sitter med anteckningar, kurslitteratur och så vidare så måste jag ta mig tid till att hålla efter här hemma för att må så mycket bättre själv. Även pappa var på mig litegrann nu i helgen då jag var hemma i Sävar. Jag vet så väl att jag måste prioritera hemmet, jag måste diska, jag måste laga mat, jag måste städa. Jag kommer att komma dit än om det kommer att ta ett tag, var likadant när jag började på Komvux, den här gången har jag i alla fall lyckats ge mig själv tid på kvällen, ser alltid till att kunna sitta ner i alla fall två timmar och bara vara för att behålla sinnet än fast stressen kan riva i bröstet ibland.
 
Så, vad har hänt sen sist? Ja, jag har studerat och nött inför dagens tenta som inte var rolig alls, men det kan jag återkomma till. Kan då säga att jag är så glad över att ha fått träffa så fina människor nu under min första tid på universitetet, fritidspedagoger som andra lärare. I början gick tankarna runt, hur gör jag om jag inte hittar någon kompis? Kan jag plugga ensam? Kunde aldrig drömma om att jag skulle få träffa såna fina människor som jag har gjort, men som jag tänkt tidigare, det kanske är dags för mig att få lite tur i livet? Ja, nu låter det som att jag aldrig har haft tur och självklart har jag det men, ja, inte så ofta när det gäller sånt här. Ni är mina stjärnor vet ni det?
 
Helgen som var tillbringade jag som sagt hemma i Sävar, åkte hem på lördagen och stannade först hemma hos mamma för att äta varma mackor till lunch. Efter det gick vi en sväng på affären och blomsteraffären då vi senare skulle vidare till min faster Kia som fyllt 50 år, fina älskade Kia, alltid du. Emma hörde av sig när dom hade klivit upp och var redo så då gick jag, mamma och Emil förbi där innan vi gick vidare tillsammans hem till Kia och Leif där resterande delen av familjen var men även släktingar och vänner såklart. Hemma hos Kia och Leif bjöds det på en jättegod buffé med lite olika köttsorter, sallader, potatis, tårtor, vin, öl och ja det mesta faktiskt. Lite senare följde jag och mamma med hem till familjen KPP och umgicks. Det är så underbart att få vara med barnen så mycket som möjligt, dom växer så snabbt och allt händer på en gång, fick se Elmer gå ett helt steg men sen blev han så till sig att han ramlade ner i sin mammas famn, älskade unge. När mamma hade gått hem och Lars dragit till stan så satt jag mig och Emma ner för att se Orange is the new black. Hon får se om avsnitten med mig då jag inte har Netflix, visst är hon snäll? Tillslut blev det natt och jag gick hem till pappa och Kajsa för att sova över där. Dagen därpå klev jag upp i god tid då jag skulle med bussen klockan 12 men i och med att pappa och Kajsa erbjöd sig att skjutsa hem mig så kunde jag vara kvar lite längre så då gick jag hem till familjen KPP en stund och busade med barnen och där var jag kvar tills dom hade ätit lunch och skulle gå upp för att vila. Själv så fick jag lite av Agnes lunch då hon vägrade äta mer och sen hemma hos pappa fick jag korv och mos till lunch. Lite senare efter att jag hade läst mina anteckningar så kom mamma förbi och sen åkte vi vidare mot affären då jag tänkte passa på att handla litegrann i och med att jag fick skjuts. Därefter så åkte vi vidare in mot stan. Väl hemma blev det ganska lugnt, jag gjorde i ordning kycklingsallad till kommande veckans luncher och sen värmde jag upp min middag. Efter det blev det inte så många knop gjorda förutom att jag läste mina anteckningar ännu en gång och tillslut var det dags för att sova.
 
Början på denna vecka har sett ut så att det har varit mycket nötande inför tentan. Ett guldkorn i början på den här veckan var att jag fick hem Den lilla sjöjungfrun igår, äntligen är min samling komplett! Jag har som sagt strävat efter att i alla fall ha alla Disney filmer som vi hade hemma på VHS och nu finns dom här hemma, underbart!
 

Ibland känns det som mer än 45 mil

I can be tough, I can be strong
But with you, it's not like that at all
There's a girl, that gives a shit
Behind this wall, you just walk through  it

And I remember all those crazy things you said
You left them  running through my head
You're always there, you're everywhere
But right  now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think  about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But  right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn
What I do to have  you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn
What I do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here

I  love, the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always  say, say is like it is
And the truth, is that I miss

All those crazy  things you said (Things you said)
You left them running through my head  (Through me head)
You're always there, you're everywhere
But right now I  wish you were here

All those crazy things we did (Things we did)
Didn't think about it just went with it (Went with it)
You're always there,  you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn,  Damn
What I do to have you
Here, Here, Here
I wish you were  here

Damn, Damn, Damn
What I do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here

No, I don't wanna let go
I just wanna let you  know
That I, never wanna let go
Let go, Oh, Oh

No, I don't wanna  let go
I just wanna let you know
That I, never wanna let go
Let go,  let go, let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go, let go, let  go, let go

Damn, Damn, Damn (Damn)
What I do to have you
Here,  Here, Here
I wish you were here (I wish you were here)

Damn, Damn,  Damn
What I do to have you (What I do, what I do)
Near, Near, Near
I  wish you were here

Damn, Damn, Damn
What I do to have you
Here,  Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn
What I do to  have you
Near, Near, Near
I wish you were here
 
Avril Lavigne - Wish you were here

Bevis

I veckan slog jag till och köpte en skolväska, har sett studenter tidigare som har sprungit runt med liknande och därför bestämde jag mig; Kommer jag in ska jag köpa en sån där väska. Ja, nu kan det låta som att jag vill vara som alla andra men för mig fungerar väskan mer som ett bevis för mig själv hur långt jag har tagit mig. För bara tre år sedan trodde jag att jag fortfarande skulle gå hemma. Sen 2011 har jag pluggat upp mitt slutbetyg och nu går jag på universitetet, jag är så stolt över mig själv och jag skiter i om det låter som skryt. Ibland måste man få gotta sig i sin framgång för det är just vad det är för mig, framgång!
 
Ikväll ska jag vara med på nollningen för första gången sen jag blev sjuk, har bestämt att jag är tillräckligt frisk. Lovar att ta det lugnt ikväll än om det ska firas i kväll att vi har gjort vår första tenta.
 
 

Första tentan någonsin

Idag har jag skrivit min allra första tenta någonsin och magkänslan säger att det gick bra. På universitetet har vi bara U, G och VG och jag känner att jag borde få åtminstone G. Klev upp redan runt halv sju i morse för att hinna med att äta och snabbrepetera frågorna utan att behöva stressa innan jag skulle hitta till Östra paviljongen där tentan skulle skrivas. Jag var klar redan vid halv 8 och var framme strax efter 8 i morse, haha. Nämnde jag att tentan började 9? Stannade utanför för att få lite luft och lite senare dök välkända ansikten upp så vi pratade lite om nervositeten inför tentan och så. Är lite besviken över hur informationen kring skrivsalarna fungerade. fanns några stycken och när vi ställde oss i en kö vid en så kom någon ut därifrån och sa att dom gick efter efternamnets bokstäver men det stod ingenstans vilka bokstäver det var. Tillslut hörde jag vars jag skulle vara och ställde mig därför i kö, då kommer en kvinna från en annan sal och säger att folk kan komma dit istället. Då frågar jag om det med efternamnen men hon viftar bort det och säger att alla ha samma listor. Så varför säger då en annan att man ska gå efter efternamnet? Jisses, det var inget som vi studenter behövde i morse enligt tentan vill jag lova.  
 
Tentan såg ut så att dom hade valt ut tre frågor av instuderingsfrågorna och en fråga handlade om skollagen och vår inriktnings kunskapsuppdrag. Den var lite luddig att skriva för än om jag hade mycket i huvudet kunde jag inte få ut det på papperet riktigt som jag ville. Men summan av kardemumman, jag är nöjd med min insats så nu är det bara att vänta på resultatet som vi får om minst tre veckor typ. Ja, det är länge men vi är ju upp emot 300 också som går den här kursen om inte fler, det är inte så konstigt att det tar tid. Självklart skulle jag gärna veta redan till veckan men det är inte så mycket att göra någonting ut. Nu är det bara dags att ta tag i pluggandet för nästa tenta som är den 25e. Dagens tenta hette Kunskaps- och vetenskaps teori, nästa heter informationsvärdering i praktriken. Det låter väl intressant? Kommande föreläsningar handlar om argumentationsanalys och källkritik vad jag sett hittills. Det är bara att köra på i samma takt så klarar vi det här. Är jätteglad över min studiegrupp som jag har suttit med nu under veckans gång. Känns riktigt härligt att ha fått träffa så fina människor som stöttat mig så bra som dom gjort. Ge och ta, det är underbart!
 
 
Visst har kursboken en rolig framsida?

Jisses

Jisses vad tiden springer iväg när man har roligt, eller ja, roligt och roligt. Ja, missförstå mig inte jag har emellanåt jätteroligt tillsammans med mina kurskamrater men jisses så mycket det är att ta in och förstå. Blev ju som sagt förkyld förra lördagen och jag är ännu sjuk vilket inte är så passande alls då min första tenta är nu på fredag. Skämtade idag och sa att jag vaknar upp frisk på lördag för då är tentan bortgjord.
 
Har återigen hamnat i en svacka full av oro, ångest, sömnbrist och allmänt ja, förhoppningsvis lugnar det ner sig inombords när jag har börjat komma in i allting. Att gå från att ha all tid i världen till att kunna mycket fakta på en vecka är väldigt svårt. Det är knappt att jag vill ta mig tid att äta. Nu idag efter min dag på universitetet så har jag tagit mig tid både till att diska, dammsuga och nu blogga. Samtidigt gnager tanken om att jag borde plugga mer inombords men vad säger att jag kommer ihåg mer bara för att jag försöker pressa in det i huvudet? Än om man har väldigt mycket måste man ta sig tid till att kunna bara vara för att behålla huvudet på plats. Första tentan är som sagt nu på fredag, den andra är den 25 september och den tredje är den 18 oktober, den består dock av tre delar mot för dom första två som bara består av en skriftlig tenta.
 
Vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen, känner inte att jag kan sitta ner och bara vara fast jag måste se till att kunna det. Förutom stressen och allt med måendet så är jag väldigt nöjd över mina kurskamrater inom min inriktning men även vissa som studerar inom läraryrket med annan inriktning. Dom senaste dagarna har vi varit ett gäng som sitter tillsammans och går igenom frågorna inför tentan tillsammans och så ska vi fortsätta så länge det går är det nog tänkt. Det hjälper väldigt mycket att man kan sitta tillsammans och diskutera för på det viset kan man lära sig mer genom att få hjälp eller genom att hjälpa andra. Längtar tills den här första tentan är över, då blir det en helg att ta det lugnt på. På fredag kväll är det nollning så jag tänkte vara med där för att kunna umgås mer med mina nyfunna vänner på universitetet och på lördag så åker jag hem till Sävar och stannar där till på söndag. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag saknar familjen och att bara kunna åka hem när jag känner för det. I nuläget skulle jag tappa fokus på att plugga så lätt så därför är det lättare att stanna hemma i stan fastän jag skulle behöva åka härifrån.
 
Förhoppningsvis blir jag frisk snart så att jag kan återhämta mig bättre mellan föreläsningarna, diskussionerna och ja pluggandet överhuvudtaget. Kommer som sagt inte kunna vara allt för aktiv här vilket känns tråkigt men just nu måste jag lägga all kraft på min utbildning då den faktiskt är min framtid. Ska försöka få ner något om själva kursen senare men just nu sitter jag och hostar som en galning så jag ska ta och krypa ihop under filten och kurera mig litegrann.
 

Rapport

Jag var nervös i onödan som vanligt, har haft två jättetrevliga kvällar på nollningen än om min första kväll blev lite kaosartad.
 
Första kvällen träffades vi vid Norrskenet på Campusområdet, väl där inväntade vi generalerna och phösarna. Generalerna går sista året och phösarna är mitt i utbildningen om jag har förstått det rätt. När alla var samlade fick vi nollor ställa oss i en ring med ryggen inåt, på ryggen fick vi en djurart som vi skulle lista ut med hjälp av ja och nej frågor. Efter många om och men kom jag fram till att jag var en gädda, haha. Beroende på vilket djur man var så hörde man även till olika lag, jag hamnade i lag blå och är väldigt nöjd. Varje lag har åtminstone tre phösare som är överhuvudet kan man säga, vi har fått tre jättehärliga tjejer. I mitt lag så är vi i alla fall minst tre stycken som ska läsa till fritidspedagog och så är det riktigt roligt att få lära känna även andra blivande lärare. Vi fortsatte sedan vidare till naturvetarhuset och där kommer vi att husera under nollningen om vi inte far iväg på andra nöjen också. Fredags kvällen började med att vi fick sitta ihop i våra lag och prata lite för att lära känna varandra, sen fick vi gå runt på olika stationer med lekar, vi fick förutom lekar även lära oss vår nollningsdans. Kan fortfarande inte alla ord och steg men man följer efter dom andra. Då kanske vi ska komma till kaoset under kvällen, jisses. Jag hade med mig fyra 7,0 cider, drack tre stycken under tiden på skolområdet, när vi sedan gick till Lokal på Ålidhem så öppnade jag min fjärde men drack väldigt lite av den och sen fick vakten hälla ut den då vi stod i kö. Var lättare att han hällde ut den än att jag skulle gå och leta en soptunna och förlora min plats i kön. Hittills var det bra, blev en riktig grabbkväll för mig på krogen då jag hamnade med grabbarna. Dom flesta gick iväg och spelade så jag umgicks med en nybekantskap som ska läsa F-3 om jag inte minns helt fel. Han ville bjuda mig på en hallonlakrits shot fastän jag sa att jag hatade lakrits, dum som jag var så tog jag emot den i alla fall, ville inte vara dum och säga nej. Det var dumt, mådde allt sämre och det slutade med att jag spydde rakt över ett bord när jag satt ner, höll handen för munnen men då det var bara vätska så ville det ju inte riktigt stanna där. Johan som han heter ordnade vatten åt mig och följde mig mot toaletten, efter det gick vi och satt oss bland några från kvällen. Därefter kom dock samma vakt fram till mig och föreslog att jag skulle fara hem. Han såg med all säkerhet hur dåligt jag mådde. Johan bad mig att följa med hem till honom om dricka resorb eller vad det heter men jag mådde illa bara av doften och fick lov att spy igen, var ju tur att jag hann gå till hans toalett i alla fall. Skämdes så hemskt mycket efter allt det där då jag aldrig har spytt, aldrig däckat, ja, nästan inte  någonting. När jag hade varit färdigt inne på toaletten var jag så trött och jag hade nog kunnat däcka där och då men jag tog tag i det och ringde en taxi så att jag skulle ta mig hem. Fick då höra av taxi chauffören att jag var en av dom lugnaste han haft så det kändes bra. Kan bara inte förstå att jag blev så dålig då jag normalt sett brukar dricka mer och starkare. Boven i dramat är nog den där shoten, men sånt är livet, gjort är gjort. Roligast är ju att jag blev varnad innan nollningen att inte dricka för mycket då man kan bli känd för det. Givetvis gör jag bort mig när jag druckit mindre än vanligt och när jag också dricker så sällan, suck. Jag verkade mer som en partydrottning än någon som festar då och då.
 
Tillslut kom lördagen, eller ja, den kom ju innan jag hade gått och lagt mig. Kunde sitta upp först vid 15.30, och efter det kom Britt-Mari förbi för hon tyckte att vi skulle äta pizza. Givetvis hade onlinepizza bara avhämtning fastän det stod att det var öppet för utkörning. Jag snabbade mig på med sminket som inte var det lättaste då det var första gången jag skulle ha lösögonfransar och så ja, jag mådde jättedåligt och var skakig i hela kroppen. När sminket var klart cyklade vi till Mariehem och åt pizza där, mina händer skakade okontrollerat när jag höll i besticken och jag trodde först att det var bordet som skakade, det avslöjar ju lite om hur dålig jag var. I alla fall, det bar av vidare hemåt för att snabbfixa håret, kläder och min outfit för kvällen. Temat för kvällen var bondgård och jag hade bestämt mig för att vara kanin just för att jag kan vicka på näsan. Blev väldigt nöjd med min outfit och fick höra bra saker hela kvällen. Drack väldigt lite och avslutade min kväll med trocadero och vatten. Under kvällens gång så hade vi självklart olika lekar och ett spex. Vi fick ord som skulle vara med och vi valde att göra en sång av det hela. Kvällen innan hade vi också ett spex, det glömde jag nästan bort att skriva om, då valde vi att göra en teater sketch med hjälp av svaren vi valde från en frågesport vi hade. Det blev så att jag gick hem strax efter midnatt då jag började få ont i magen. Inne i trapphuset överraskade jag en kille som kom ut från hissen då jag skulle kliva in. Tror att jag kan ha gjort hans natt lite extra glad för han blev superglad när han såg mig. Han sa något i stil med en kanin, vad söt, är det möhippa? Sen när jag förklarade att det var nollning tyckte han att det var mysigt sen sa han god natt och sov gott för att gå vidare ut till taxin. Det gjorde min natt litegrann också att någon blev så glad över att se mig. Väl uppe i lägenheten blev det ganska lugnt då jag började må allt sämre och mitt i allt fick jag en halsbränneattack från helvetet, som tur var hjälpte ett glas mjölk litegrann vilket gjorde att jag kunde somna en stund i alla fall. Tyvärr så var min sömn och mina drömmar ovänner med mig så det blev en jobbig natt och en jobbig morgon. Apropå fredagens kaos, det första några i min grupp frågade om när vi sågs på lördagen var om vem som blev utslängd, haha. Som tur var är jag inte den enda som varit onykter under helgen.
 
Vaknade idag med halsont och jag mår fortfarande dåligt, förkylningen har rent av satt sig i musklerna vilket inte känns så peppande. Ja, förutom det hade jag ju såklart oron som hälsade på i kroppen efter en jobbig natt. Har drömt mycket om skolan och sånt. Allt är så nytt och jag vet inte hur någonting fungerar och fick veta nyligt att vår första tenta är redan den 13e vilket är en vecka före vad det först stod. Jag vet att jag inte behöver bli så orolig men kan tyvärr inte råda över mina drömmar. Idag har jag tagit det mer än lugnt, har även gjort min första kopp citronmellis te så det ska vara bra mot förkylning. Tillslut lyckades jag även duscha vilket fick mig att känna mig lite mer som en människa fram tills att det var dags att göra middag. Men tillslut så blev även middagen bortgjord och nu är även min rapport det. Nu ska jag ta det lugnt innan det blir dags att sova. Imorgon är det aula Nordica som gäller 08.00-16.00. Kommer säkerligen få träffa nya ansikten då alla inte kunde vara med i helgen så det ska bli kul. Det är nollning på kvällen men blir jag inte bättre så stannar jag hemma. Däremot så blev jag ombedd att komma och heja fram laget ifall jag skulle orka så får se hur det blir. Nu är det dags att bli frisk i alla fall!
 

RSS 2.0