TT - tenta två

Även inför dagens tenta har jag nött och slitit som ett djur, ensam hemma och i grupp på universitetet. Den här gången kände vi alla att vi förstod lättare än om det var vissa delar i statistiken som ännu spökade. Igår kände vi dock att vi kunde praktiskt taget det mesta när vi pratade tillsammans så kvällen bestod ju av att ta det ganska lugnt igår. Jag tog mig tid att göra middag vilket blev korvstroganoff, vilken smakskillnad nu när jag har i köttbuljong så som mamma och Emma, jisses så god den blev igår.
 
I morse vaknade jag för tidigt som vanligt då min mage sa ifrån, ja nu är ju inte det något ovanligt men jobbigt är det i alla fall. Gjorde likadant som inför förra tentan, jag klev upp, åt frukost, läste litegrann och gjorde mig i ordning. Sist innan jag skulle fara fick jag en sån hostattack att jag spydde magsaft, mycket berodde på förkylningen då min kräkreflex har blivit väldigt känslig för att ha slem i halsen. Ja, jag vet, inte så fräscht att skriva om men det blir värre. I morse var jag trött, i och med frukost och tandborstning tidigt på morgonen så spydde jag igen. Den här gången fick jag säga adjö till min frukost, jätterolig start på morgonen. Väl framme vid Östra paviljongen så började den långa väntan på att få börja med tentan, nu kände jag ju att jag kunde alla instuderingsfrågor. Men hej, tentan var på grekiska och med fanns uttryck som vi inte hade som svar i instuderingsfrågorna. Sist fick vi tipset att kan vi instuderingsfrågorna så kan vi tentan. Missade vi något? Vi var väldigt många som svor över tentan och tack vare en kille så fick vi oss ett gott skratt. I och med att vi har läst om fallasier med Hitler som exempel i ena och så var även hans namn med i en fråga så blandade vi ihop fallasierna litegrann. Då sa den här killen; Hur många fel vi än har så har Hitler fler. Ja, nu är det inte ordagrant men vilket skratt vi fick åt det. För er som undrar, en fallasi är ett argument som verkar ha beviskraft utan att ha det. Hitler fanns med som exempel i fallasin skuld genom anknytning. Den går ut på att man kopplar samman en ståndpunkt med en ond person. Exemplet löd såhär; Veganismen är inte så oskyldig som vi tycks vilja tro. Adolf Hitler avskydde grymhet mot djur och var vegetarian. Så genom att koppla samman veganismen med Hitler så vill man svartmåla det. Nu är ju inte det här argumentet relevant någonstans men ni förstår vad fallasin betyder.
 
Efter tentan var vi några stycken som cyklade ner till stan, både för att fira Jessica som fyller år idag och så för att äta lunch tillsammans och även shoppa. Till lunch hamnade vi på Max och det satt så jävla fint i magen efter dagens stress och oro på tom mage. Lite senare delade vi upp oss då vi skulle titta på olika saker och hade olika tider att hålla. Jag hamnade på Skopunkten för att kolla på ett par nya höstboots då mina från ifjol har alldeles för slitna sulor, dom har spruckit helt enkelt. Blev självklart ett par bruna men dom här har träfärgad klack. Kommer att komma upp en bild senare, just nu har jag inte haft orken att fota dom. Gick in en snabb sväng på Kappahl också då det ligger i samma hus för att köpa ett par fingervantar. Har inte ägt ett par på flera år men nu när jag cyklar till universitetet på morgonen så behövs, hösten är här. Förutom att jag inte har ägt fingervantar på flera år så har jag inte heller ägt en höstjacka, även det har jag köpt. Eller ja, jag var in på H&M bara för att och då såg jag en jacka som påminde om den sort jag varit ute efter. Hade inte med mig mitt club kort och därför hängde jag undan den tills imorgon men när jag kom hem så fick jag veta av Emma att det är billigare att beställa den på internet. Sagt och gjort, jag beställde den och än fast jag får vänta några dagar så har jag ju sparat in nästan 200 kronor. Behöver även köpa nya jeans, känns som vanligt att allt ska bli på en och samma gång, men vad gör man när det man äger är trasigt. Det enda negativa jag kan säga om jackan i nuläget är att storlekarna är lite väl små för min smak. Smaken är ju som baken dock.
 
Ja, nu blev det inte så mycket skrivet om tentan men mer än så vill jag inte skriva. Är lite besviken på mig själv och på tentan men vad gör det om 100 år? Imorgon är en ny dag och so what om det blir en omtenta, jag är inte den första. Jag har i alla fall slitit som ett djur och gjort mitt bästa, mer än så kan man inte göra. Saknar dock känslan jag hade efter förra tentan men det tar vi igen tills nästa gång!
 
 
Denna blir det, vad sägs?

Kommentarer
Postat av: Jenny

ÅH, vad snygg!!! blev också sugen på den nu :o
Jag tror du fixade tentan, skulle det mot all förmodan bli omtenta så grejar vi det den gången, inte mer med det ;*

2013-09-25 @ 20:02:40
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se
Postat av: Lisa

Alltså åh, jag har så många gånger varit med om samma sak. Frukost, tandborstning, kräkreflex. Och det går bara inte att göra nånting åt det. Hatar den känslan. Och det är alltid i samband med något extra moment, typ tenta. Åh, så irriterande! kram

2013-09-26 @ 22:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0