Ibland så...

Ibland så vill man bara lägga sig ner och skrika. Skrika så högt att alla hör, att alla andra får lika ont som jag. Sov väldigt dåligt under natten och då klockan ringde 07.30 ville jag inte kliva upp. Ringde i alla fall till vårdcentralen som det var bestämt. Fick vänta en timme på att bli uppringd för att boka en telefontid med min läkare. Då klockan närmade sig 9 försökte jag somna om innan läkaren skulle ringa runt 11 tiden. Jag blev rentav vettskrämd då telefonen ringde men varvade fort ner. Fick min sjukskrivning förlängd och fick även höra att jag som tillhör riskgruppen borde gå och vaccinera mig nästa vecka. Är mer rädd för vaccinet än influensan, så vet inte riktigt hur jag ska göra. Blåser folk upp influensan, vaccinbiverkningar eller både och?

Tog mig efter alla om och men upp ur sängen just efter 13, men det krävde tårar för att kunna sätta mig upp. Det räcker inte med den hemska huvudvärken och ledvärken utan även ryggen ska krångla idag. I nattlinne och morgonrock plingade jag på hos min granne (kusin) och frågade efter värktabletter. Söt som han var fick jag med mig några hem och hoppas dom ska hjälpa. Har verkligen mått pest nu sen i måndags och det är såna här dagar som man vill skjuta huvudet av sig. Få dö en stund, 15 minuter eller mer, men riktigt så funkar det tyvärr inte.

Hade dock tur idag eftersom mamma skulle förbi på Ica och att hon körde bil. Det betydde att jag kunde få skjuts hem och därav köpa lite extra och tyngre som jag behövde här hemma. Klarar ju knappt av om jag har 1 liter mjölk i påsen längre. Under tiden på Ica blev jag även sugen på en god middag igen och frågade mamma om hon ville äta med mig. Sagt och gjort, vi gjorde skinkschnitzel och gratäng. Maten blev klar i perfekt tid till mammas program Glamour så det blev tv underhållning till maten. Har även fått hjälp med att bära ner lådor i förrådet och hänga lite tvätt. Tack mamma! <3


Körslaget - Avsnitt 4

Idag blev det att se reprisen av Körslaget för mig. Igår var nämligen jag, Emma och Lars på 30 års fika hos Greger, grattis vännen min! Var jättetrevligt att ses igen och fick även träffa Kim som jag inte sett på länge, riktigt roligt. Tyvärr råkade jag se redan igår vem som fick lämna Körslaget, men det hindrar inte mig från att se hela programet och göra min bedömning ändå. I detta avsnitt har körerna två låtar var. En egenvald och en vald av Sveriges befolkning.

Min bedömning:

1. Ola: Den här gången tog kören mig med storm, fick rent av rysningar av första låten. Det här gjorde ni bra karljävlar!
2. Pontare: Var väldigt jämnt mellan Pontare och Ola, men Ola var steget före idag. But I still love you Pontare!
3. Caroline: Allas vår egen färgklick som vanligt, fart och fläng.
4. Stefan: Gråter inga tårar om ni åker ut, men ni gjorde det bra.
5. Amy: Har ingen bra kommentar, ni har varit bättre.
Mina tre favoriter.
Tyvärr åkte Caroline och hennes kör ut, ni kommer att vara saknade på lördag


Överfallet

Min dag började på Ica Maxi med mamma och min lillasyster Evelina, mest känd som Eve dock. Före mathandlandet var vi först in på H&m och Lindex en sväng. Jag smet även in på bolaget i hopp om att bli fyra flaskor rikare men fick bara med mig två. Varför är det så sällan Lime finns? Men men, handlandet fortsatte inne på Maxi där jag köpte lite mat och massor av coca-cola. So far so good som man brukar säga. När jag kom hem och skulle packa upp blev jag överfallen av kylskåpsdörren. Medans jag böjde mig ner för att ta upp varorna hade dörren glidit igen lite. Det hela slutade med att jag fick en fet kyss rätt i bakhuvudet! Yrseln som jag äntligen sluppit kom tillbaka och det bultade på väldigt bra. Efter det tyckte jag väldigt synd om mig själv, så jag gick hem till mamma och tröstade mig med fläskfilegryta. Det var som vanligt väldigt gott, så nu mår jag lite bättre. Borde ta ett rejält snack med min kylskåpsdörr i alla fall, men det får bli en senare historia.

Puss & Kram chokladbanan

Jag vet inte...

Jag vet inte vad man ska göra då jag mår såhär. Är van att må såhär, men det är jobbigt när man är ensam. Det känns som om jag har ett tight pansarband runt huvudet och jag kan inte få loss det. Stå, sitta, ligga..det kvittar. Allt snurrar hur jag än gör, känner mig som en gammal gnekig gungstol. Har mött många under dessa år som beklagar sig över mitt problem. Jag svarar alltid med ett litet leende på läpparna och med ryck i axlarna att jag är van. Visst är jag van efter fem år, men ändå så är jag inte det. Jag vill känna att jag lever, men inte på det här viset.

Puss & Kram chokladbanan

Lite väl efter

Ibland är man lite väl efter då det gäller uppdateringar har jag märkt. Var ju som sagt på en EMG undersökning den 2 oktober, har jag berättat resultatet? Nej, skulle väl inte tro det. Mitt minne är bra men kort som man brukar säga. Jag hade turen att Britt-Mari var hos mig den fredagen, för själv ville jag verkligen inte vara där. Plus att hon är intresserad av undersökningar och dylikt så hon hade nog bara roligt i undersökningsrummet.

Själva undersökningen tog sin tid och det dom kallar obehagligt gjorde ont! Det kanske bara är jag som är en fjant dock, men det kan jag leva med. Det visade sig att allt såg bra ut, så jag trodde jag skulle slippa bli stucken med nålelektroder. Men läkaren ville göra det i alla fall fastän han poängterade om och om igen hur bra allt såg ut. Dummast var nog hans försök till konversation när det gällde mina domningar. Han nämnde att det finns flera ord för domningar och att eskimåerna har 16 (eller var det 18?) ord för snö. Var skönt när man fick ta sig en promenad ner på stan när allt var klart.

Det var i alla fall min undersöknings historia, bättre sent än aldrig? Blir att jobba med minnet och träna upp hjärnan så jag gör rätt nästa gång.

Puss & Kram chokladbanan

...


När vindarna viskar mitt namn


Körslaget - Avsnitt 3

Idag har avsnitt 3 gått av stapeln. Ikväll har jag haft hjälp av min storasyster Emma då det gäller bedömningen. Det roligaste med kvällens bedömning var att Gry Forsell läste upp dom som gick vidare i samma ordning som vi hade rankat dom. Den enda missen kom på slutet då det var Amy som fick stanna kvar och Rigo fick åka hem till Rinkeby. Det bästa med kvällens avsnitt var att det var deras egna låtar.

Våran bedömning:

1. Pontare: Med sitt starka låtval var han överlägset kvällens etta. Ska försöka få pappa att klä ut sig till Pontare Halloween 2010. Skulle bli en riktigt look alike tävling.
2. Caroline: Mamma är nog inte så nöjd med kvällens låtval, jag och Emma är däremot nöjda. Love hurts!
3. Stefan: Han klär sig verkligen som ett barn, tyvärr inte ett sött barn.
4. Ola: Avskyr fortfarande hans manskör. Ikväll lyckades dock Ola krama lite liv ur sin annars så stela kör. Mer sånt då kan jag tycka om dig!
5. Rigo: Han trodde att han hade oss, men ack så fel han hade. Hej då!
6. Amy: Mer halstabletter nästa gång kanske?
Mina tre favoriter


Att det ska göra så ont...


Tuna, macaroni & (say) cheese!

Idag vaknade jag som vanligt före Hem till gården. Jag gjorde i ordning min varmkorv och åt framför tvn, trodde inte något mer intressant än tvätten ikväll skulle hända. Via msn blev det bestämt att jag och Emma skulle gå på ica för hon skulle köpa lite frukost till imorgon. Blev även att hon var go och bjöd på marsipan grodor, med väldigt mycket marsipan! Efter en stunds slisk och rapar så gick vi ner till tvättstugan, när vi kom upp fick jag även hälsa på en söt valp. Den var jätteliten och bara tio veckor gammal, det är ju så att man blir kär!

Efter en liten stunds valpgos var det dags för mig att börja med maten. Jag gjorde tonfisk i ugn, väldigt gott och lätt! Man kokar spiralmackaroner och under tiden värmer man upp tonfisk i stekpannan blandat med grädde och ketchup. När det är klart slår man upp maten i en ugnsform och river ost över, in en stund i ugnen och sen är det klart! Jag var otrevlig och bjöd inte på mat, men det berodde på att Emma och Lars skulle in till stan och äta på Max. Så det blev att jag lämnade tvätten till sitt öde och följde med in, roligt att komma ut litegrann.

Har rätt nyligt kommit hem, det första jag gjorde var att ta en sväng ner till tvättstugan för det sista lasset. Nu ska jag bara ta det lugnt har jag tänkt, började att försöka få någon ordning och reda hemma men det går bara inte! Har allt på tok för lite förvarings utrymme till småplock. Blir att försöka fundera ut något smart till det, om man nu lyckas med det. Åt ju faktiskt tonfisk idag, så borde ju vara lite smartare än vanligt i alla fall.Äntligen i min ägo

I fredags fick jag hem min skiva med Alannah Myles, dock hem på mammas adress. Därför har jag inte kunnat börja lyssna på den förens igår och jag säger bara det; LOVE LOVE LOVE!  Älskar den här skivan och låtarna, även hennes röst är underbar. Skivan har redan gått säkert 10 omgångar idag, blir fler imorgon. Helt klart värd sitt pris!1. Still Got This Thing
2. Love Is
3. Black Velvet
4. Rock This Joint
5. Lover Of Mine
6. Kick Start My Heart
7. If You Want To
8. Just One Kiss
9. Who Loves You
10. Hurry Make Love

Hagamannen - Umeås monster

Har nyss sett det första avsnittet i dramadokumentären om Hagamannen. Mannen som gäckade Umeås polis under så lång tid. Under åtta års tid våldförde han sig på åtta kvinnor och blev inte bara misstänkt för våldtäkt utan även försök till mord. Under åtta års tid var våran stad i skräck, under åtta års tid ville folk veta varför. Jag tror aldrig vi kommer få veta varför en sån idyllisk familje far kunde bli ett sånt monster. Hagamannen är en av Sveriges mest kända våldtäktsmän, han blev huvudpersonen i en av de största brottsutredningarna i Sverige. Varför kan det gå så fel? Han har ett perfekt familje och jobbliv, varför förstörde han det? Varför sökte han inte hjälp? Finns många frågor man kan komma på, men svaren är tyvärr få. Jag minns när det sista överfallet vid Tegs bron skedde, jag minns hur många som blev rädda. Jag minns hur irriterad jag blev när jag inte fick gå till hållplatsen själv. Jag ville inte vara rädd, jag var arg! Jag blir så arg på människor som tycker att dom har rätt till att förstöra andras liv. Jag blir så arg över att dom inte tänker på konsekvenserna. Jag minns hur väl det är att vara rädd. Rädd för sin egen skugga, rädd för en rörelse i mörkret. Rädd för att någon kommer bakifrån. Jag minns så väl den gången jag fick panik, hur rädda mina kompisar blev för mig. Jag trodde verkligen att jag blev förföljd. Mina kompisar tog in mig på ena kompisens rum, även där kände jag mig otrygg bara pga ett lakan som hängde på tork. Jag trodde verkligen att någon var bakom lakanet, efter det har jag inte viljat bli rädd igen.

Jag lider än idag med hagamannens familj. Jag förstår att sambon krävde en tillbaka dragning av dokumentären. Har inte hans familj lidit nog? Tänker någon på hans barn? Deras liv kommer alltid vara något av det dom inte fick. Vad säger att det här inte kommer förfölja dom resten av deras liv?

Jag hoppas verkligen att du skäms Niklas, du har förstört så många liv. Jag hoppas att det kommer följa dig resten av ditt liv. Jag hoppas att din familj kan bli hel igen, för deras skull.Min helg i Vilhelmina

Nu i helgen har jag varit på en liten semester i Vilhelmina. Runt klockan ett på dagen så blev jag upphämtad av pappa och Eve, då drog vi iväg till lilla Villis. Bilresan tog ungefär lite mer än två timmar och gick bara bra, vägen var lite isig mellan Fredrika och Åsele dock. När vi kom fram såg vi SNÖ, sen åkte vi en sväng till Kajsas jobb och sen hem till henne för ett snabbt klädombyte och en toapaus. Efter det åkte vi vidare till Krogen - Pub och Restaurang och åt kebabbuffé. Senare på kvällen fick vi besök av Pierre vilket var väldigt trevligt, han åkte hem just före två på natten. På lördagen blev det ett besök hemma hos Pierre i Nedre Malgonäset, var väldigt vackert och rofyllt där ute. Det är dock inget ställe jag skulle kunna bo på, skulle isåfall vara semesterboende. Kvällen fortsatte med hemmagjord Pizza och Körslaget. Blev en väldigt tidig natt för mig då jag hade hemsk huvudvärk.

Vaknade upp tidigt imorse och försökte somna om några gånger. Tillslut klev jag upp och gjorde i ordning både mig och packningen då vi skulle åka hem efter lunch. Var skönt att åka hem samtidigt som det var tråkigt. Är så skönt att få en paus från allting här hemma och träffa folk man tycker om. Kommer säkert ta en Vilhelmina semester igen inom snar framtid då jag trivs där.Körslaget - Avsnitt 2

Jag följer som sagt Körslaget som startade igen förra lördagen. Har tänkt blogga om varje avsnitt så länge jag kommer ihåg att göra det. Igår var det som sagt avsnitt 2 och första kören fick lämna körslaget. Mina tre favoriter förra gången var Pontare, Caroline Af Ugglas och Rigo. Efter det här avsnittet har jag dock blandade känslor, det mesta beror ju ändå på rätt låtval.

Min bedömning:

1.Andreas: Roligt låtval och härlig karisma
2. Amy: Väldigt bra låtval för hennes kör, en låt som jag annars varit less på. Men Amy's kör lyfte verkligen upp låten och gjorde den väldigt bra
3. Stefan: Ännu en dansbands låt, men det här låtvalet var så mycket bättre. Stefan's kör var även så mycket bättre än förra gången, inga klagomål den här gången
4. Caroline: Välkänd låt på min lokala pub, spralligt som vanligt
5. Rigo: Älskar La Bamba, var dock inte lika bra som förra gången
6. Pontare: Pontare är som sagt Pontare, fel låtval dock
7.Ola: Fortfarande en tråkig manskörDessa blev mina tre favoriter denna gång. Tyvärr åkte min förstaplats favorit ut. Andreas och hans kör kommer vara saknade på lördag.


You go girl!

"I belive that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go. Things go wrong so that you can appreciate them when they're right. You belive lies so you eventually learn to trust no one but yourself. And sometimes good things fall apart so better things can fall together."

- Marylin Monroe


Från sol till regn

Det är rätt så roligt hur snabbt ens humör kan ändras. Igår klev jag upp tidigt och redan innan klockan 12 hade jag både duschat och satt igång två tvättmaskiner. Jag nästan skuttade fram vart jag än gick och kände mig praktiskt taget som ett solsken. Var nästan så att jag stod och sjöng samtidigt som jag gav mig på ett nytt matrecept.

Vaknade tidigt även idag, men idag ville jag inte sjunga. Idag ville jag ligga under täcket och gömma mig för världen. Gick runt som ett spöke i nattlinne här hemma tills klockan började närma sig 16. Efter att jag klätt på mig genade jag över gräsområdet hem till mamma för att lämna igen lite råvaror. Jag har inte samma tunga grå känsla som i morse, men solskenet vill inte komma fram riktigt idag.

Därför tycker jag att det är lite humor hur snabbt allt kan ändras. Hur snabbt allt kan ändras även om det inte har hänt något speciellt. Man har helt enkelt vaknat på fel sida, även det är roligt att det heter så. För jag tror verkligen på att man vaknar på fel sida. Man vaknar upp från en konstig dröm och sen sitter den känslan kvar resten av dagen, fram tills nästa morgon. För imorgon är det en ny dag, hur den blir är det bara att vänta och se.

Även om man har en solskens dag eller en regndag så måste man ta vara på den. Man vet aldrig hur många dagar till man får och man värdesätter sina dagar allt för lite.


"If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes"


Matlagning med Erica

Igår försökte jag mig på ett helt nytt matrecept för min del. Bakgrundshistorien till det här receptet är att jag älskar en rätt på Eurasia. Stekt kyckling med stark sås (nr. 59) är min absoluta favoriträtt, det är en orgasm för smaklökarna och jag överdriver inte att jag nästan suckar nöjt över hela restaurangen då jag får äta den. Jag chansade på att googla på namnet för att hitta ett liknande recept och vipps så dök ett recept upp. Maten på bilden liknade även maten på Eurasia. Så igår slog jag till! Jag anser att min maträtt blev väldigt lik den på Eurasia även om såsen behöver piffas upp lite enligt mig. Det är det roliga med mat,att man kan testa sig fram själv men ändå ha ett recept till grunden. Jag blev väldigt nöjd i alla fall och kommer fortsätta göra den här rätten tills den blir alldeles perfekt!

Erica presenterar stekt kyckling med stark sås;Smaklig måltid!


Sov gott!Sneak peek på min trogne vän genom åren


Körslaget har kört igång!

Äntligen har ett av mina favoritprogram börjat igen. Körslaget började nämligen i lördags och jag satt som klistrad framför teven. Denna säsong kommer vi att få se; Roger Pontare, Amy Diamond, Caroline Af Ugglas, Andreas Lundstedt, Rigo, Stefan (Lars Kristerz) och idol Ola.

Min bedömning:

1. Pontare: Pontare är Pontare, så enkelt är det
2. Caroline: En glad färgklick som kan få igång vem som helst
3. Rigo: Latino ut i fingerspetsarna
4. Andreas: Behövs bara ett ord; DISCO!
5. Amy: Fortfarande lillgammal
6. Ola: Manskör? Inte så roligt val enligt mig
7.Stefan: Hur denna kör kunde få flest röster är inget jag förstår. Kören såg ut som att dom aldrig tränar, utan bara haft genrep en timme före programmet började, var är sammanhållningen? Hoppas att han inte väljer dansbandslåtar varje gång.Mina tre favoriter


Äntligen!

En dag senare än planerat så har jag äntligen fått mitt internet!Oerhört stolt över att ha kopplat upp själv


Yaaay!

Idag har jag varit min första dag på Vändpunkten, ska vara där varje måndag och torsdag mellan 10.00-13-00. När jag är där ska jag hjälpa till med de sysslor jag klarar av beroende på värken och helt enkelt få komma ut bland folk. Nu när jag är sjukskriven och ensamstående blir man rätt ensam emellanåt. Man hamnar lätt i samma mönster, sena nätter och sena dagar. Beroende på hur allt går nu så ser vi om vi utökar dagarna på Vändpunkten eller om vi till och med börjar kolla upp lite om praktikplatser.

När jag kom hem hade jag fått mitt papper från Umeå Energi, så min uppkoppling ska vara fixad senast idag. Mitt internet börjar dock på måndag. Så på måndag blir det att inviga min gamhärk till dator! Har även fått mitt element i sovrummet fixat. Var fel på det fastän det inte var det. Jag var och sa till om att det inte funkade, men nog skulle alla element funka. Alla element förutom det i sovrummet funkade. Det i sovrummet var iskallt och jag har fått sova med två täcken varje natt. Det är något jag brukar göra om det är sisådär 20- ute, inte 4.

Ikväll kommer Britt-Mari hem till mig och stannar över helgen. Det ska bli skitkul att få sitta och snacka skit. Kommer bli mycket prat och skratt vill jag lova. Imorgon ska hon följa med mig på sjukhuset eftersom jag ogillar att fara själv på nya undersökningar etc. Efter det ska vi vandra ner på stan och shoppa. Det är dock bara hon och Emma som ska shoppa, min börs vill inte. Jag ska däremot köpa något billigt vin eftersom det ska vara i en maträtt jag ska pröva mig på. Kvällen avslutas på Eurasia med min favoritmat, kan det bli bättre?

Kommer bli mer uppdateringar nu jag får mitt internet. Kommer även försöka lägga in mer bilder, på t.ex lägenheten. Har fortfarande inte fotat något, men har inte orkat fixa riktigt allt ännu heller.

Puss & KramRSS 2.0