Hujja

Vart var vi? Ja, vi kan uppdatera med lite universitets prat, ja, det genomsyrar ju hela mitt liv nu så. Fick resultatet på den andra tentan för ett tag sen och jag var väldigt nära att börja gråta då jag såg det. Första tentan så kändes ju allt guld och gröna skogar och det resulterade i ett VG. Den här andra tentan kändes som den hade gått käpprätt åt helvetet, även denna resulterade i ett VG därav mina starka känslor. Men det är ju så, det är inte alltid som magkänslan stämmer överens med verkligheten. För en vecka och en dag sen körde vi vår tredje och sista tenta på KUL kursen, en väldigt luddig tenta då vi aldrig riktigt visste hur vi skulle nöta in allting och vad vi skulle nöta in. Efter tentan kände jag varken eller, det kändes inte dåligt och det kändes inte super heller, samtidigt en skön känsla inför en helg. Nu går vi alla och väntar spänt på resultatet.
 
I måndags startade vi vår nya kurs DIS, demokrati och individ i samhället, ja, något sånt. Den här gången har vi instuderingsfrågor och tentan ska se ganska lik ut vår första i KUL kursen så det blir intressant att se hur det verkligen blir den 4 november då vi har tentan. Instuderingsfrågorna däremot är väldigt tunga, bara frågan i sig är väldigt långt och det är svårt att få ner allting utan att det blir alldeles för mycket. Hur gärna vi än vill nöta in en hel bok och två stenciler i huvudet så kan vi inte det. Igår hade vi en tidig morgon, oftast börjar vi 10.15 men nu började vi 8.15. Med lite sömn och magont så var det väldigt tungt att kliva upp. Förutom det så höll jag även på att slå ihjäl mig innan gruppövningen. Var nästan längst ner i trappen när jag höll på att falla framstupa, som tur var hann jag ta emot mig för annars vet jag inte hur många tänder jag hade haft kvar. Jag klarade mig med en öm armbåge som jag slog i samtidigt som jag skulle hinna ta tag i något. Resten av dagen var lite som i en dimma, alla var trötta och omotiverade för att kunna få mycket gjort. Senare på dagen snabbade jag mig hem på cykeln för att sen ta bussen ner till stan och möta upp Emma som hade varit och klippt sig. Jisses så bra det blev, blev sugen ännu en gång på att klippa av mig håret men har fortfarande bestlutsångest som vanligt. Efter en timmes rundtur på stan vandrade vi vidare mot Eastern Palace och åt middagsbuffé, jisses så gott. Kändes ganska skönt att få in pengar då det blev helg. Även inne på Eastern Palace blev det lite action, jag gick på toaletten och hörde hur en annan gäst slog upp den andra dörren mot min, onödigt tyckte jag då det smällde rejält. Men ännu mer onödigt kändes det då jag inte höll på att ta mig ut, när jag öppnade min dörr så hakade handtaget fast i den andra dörrens handtag så det gick inte att öppna mer än att jag fick ut handen. När jag drog tillbaka handen så klämdes den mellan dörrarna och jag tänkte jisses, hur ska jag ta mig ut? Efter en lite stund lyckades jag putta upp den andra dörren utan att röra min och då kom jag ut, haha. När vi båda var färdiga så vandrade vi vidare till Ica för att handla hem lite då mitt kylskåp som vanligt gapade ganska tomt. Kvällen förflöt senare med mycket prat och så lite film på det.
 
Idag tog vi en lång sovmorgon, ja Emma fick sova i sträck i flera timmar medan jag min nöt givetvis var tvungen att gå på toa mer än en gång. Valde dock att försöka vila lite medan Emma sov, lika bra att passa på då jag inte var ensam och på det sättet kunde slippa att få överdriven panik när jag vaknar. Har ju tyvärr fått tillbaka problemet med sömnen och stressdrömmar som gör att jag alltid vaknar med panik och oro i kroppen. När vi båda var vid liv gjorde jag varma mackor till lunch och lite senare kom även mamma ut en stund då hon skulle hämta hem Emma till Sävar. När dom for hem satt jag mig och gjorde klart lite på två instuderingsfrågor, tänkte försöka fortsätta imorgon då jag är så trött idag, har förutom tröttheten haft ont i magen och huvudet flera dagar i sträck, jisses. Men det sägs ju att det som inte dödar en härdar en? Jag må vara härdad men tröttheten är väldigt jobbig.
 
 
Vad vore en tjej utan sitt glitter? Skämt åsido men jag älskar mitt nya armband
 

Och vad vore man utan sina älskade fyrbenta?

Klassfest - Back to the 90's

Igår hade vi vår första klassfest och temat för kvällen gick i 90 tals anda. Man kunde komma som man var klädd på sina mellanstadiediscon, hur man ville vara klädd på discon eller helt enkelt bara komma iklädd det man trivs i. Däremot så skiljer sig åldrarna åt litegrann i vår klass så viss musik var mer känd för vissa och tvärtom men det gjorde ingenting. Under kvällens gång hade vi olika lekar i form av musikquizz, alla som, och den som tror att, ja vi kan kalla den för det i alla fall. Vår dag började dock med att vi hade vår stora tenta, eller ja, så stor var den väl inte men många har varit oroliga inför den eftersom allting har känts väldigt luddigt. Vi hade inga instuderingsfrågor, vi hade däremot ett quizz, några stödfrågor och väldigt mycket anteckningar. Vad skulle man börja med, vad skulle man ta på? Ja, frågorna var många och därför kändes det perfekt att ha vår första klassfest på kvällen. I och med att vi är lite dumt uppdelade i gruppövningarna så kände vi att vi inte hade fullt hum om alla som vi gick med, därför drogs klassfest planerna igång från första början.
 
Som sagt, dagen började med tenta, efter det åkte jag hem några timmar innan jag for vidare till Ersboda där festen skulle hållas till. Jag mötte upp Jessica, Kickan, Jenny, Lucas och Håkan för att fixa i lokalen innan och så avslutade vi fixandet med att äta pizza tillsammans. Allt eftersom började folk rulla in och så även alkoholmängden för vissa, där har jag även räknat in mig själv så nej jag menar inget illa mot någon, haha. Blev en lång kväll och natt kan jag i alla fall lova, jag var på Ersboda från 17 snåret fram tills just efter 2 på natten, kom hem där just före 3. Finns inte så mycket mer att säga om festen egentligen förutom att det var en av mina bästa kvällar någonsin och jag är så glad över klassen jag har hamnat i. Det går inte med ord att förklara hur fina alla är och hur vi verkligen hör ihop. Vi är alla så olika men ändå så lika och jag älskar det! Kvällen var fylld med glada miner, gamla godingar till låtar och underbara känslor. Det var verkligen en perfekt fest. Utseendemässigt så körde jag på en jeanshängselklänning som jag har fått av Kajsa och en Ariel t-shirt som jag har fått av Emma. Hade även på mig mina örhängen som är köpt till ett 80 tals tema som är planerat och det blev som pricken över i:et i och med Ariel på min tröja. Hade även lyckats spraya glitterhjärtan i håret genom att först klippa en mall som jag sen höll mot håret. Det var inte lätt att göra själv men var många som kommenterade det så det syntes ju vad jag ville åstadkomma, haha. Tack för en underbar kväll mina kära klasskompisar!
 
Kan tyvärr bara bjuda på en dålig självtagen bild i toalettspegeln men det är väl bättre än inget säg?
 
 
Och ja, min hand ser verkligen gigantisk ut på grund av hur bilden togs, haha

Bättre sent än aldrig?

Det folk säger om att man inte får ett socialt liv när man går på universitetet stämmer in väldigt bra på hur det verkligen är. Ja, nu får jag min sociala bit när jag är på universitetet men mina nära och kära får jag ju inte träffa så ofta tyvärr. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden, nu i början känner man ju att man vill komma in i systemet och göra bra i från sig. Tänkte hålla mig ganska kort ikväll då jag är jättetrött, har fått problem med halsbränna igen och den här gången höll det i sig i över ett dygn så nu har jag omeprazol hemma. Sen sist så har jag studerat, har hunnit med att fara hem litegrann också då det har varit lite lugnare. För två veckor sen kom även Johan ner med två nya valpar som är en blandning mellan plott och catahoula. Ira och Iris heter systrarna, dom kallas även för Kling och Klang och krokodilkäftarna. Tisdag natt så fick vi även hem en tredje valp från Finland, Moa är en blandning mellan gråhund och rysk stövare, hon är även halvsyster till Nikka. Tyvärr så finns inte Bullen kvar bland oss längre och man tänker extra mycket på han när man ser plottsystrarna men sånt är livet. Fick ha Johan och valparna här i nästan två veckor, ni kan ju gissa att det blev fullt i min lilla tvåa med en pojkvän, tre valpar och en katt. Samtidigt blev det skönt med lite plats igen när dom åkte hem men oj så det sliter i hjärtat i alla fall. Det är svårt att vara i från Johan nu då jag är ganska stressad i och med allt som ska hinnas med. Kvällen innan Johan åkte hem for vi och köpte en skrivare så nu har jag ett stressmoment mindre, nu kan jag få ut papper som jag behöver på en gång och inte tänka på att matcha in tider och så vidare. Har inte fått upp den ur lådan än då jag behöver hjälp med det, men snart så får jag hjälp av pappa så då ska den testas.
 
Förutom lite "shopping" så har vi hunnit med att vara lite i Sävar och så givetvis har vi hunnit med att kramas väldigt mycket. Lilla Elmer har ju tagit sina första steg men än har det inte lossnat riktigt men nu vill han oftast bara hålla i en hand när han går så snart då springer han fram och tillbaka som storasyster.
 
Nu i helgen har jag försökta plugga med min halsbränna och dåliga sömn men har även umgåtts med Britt-Mari alla tre kvällar också. Både igår och idag blev jag bjuden på middag, som Birgit sa, nu är särbon tillbaka, haha.
 
Åter till universitetet, jag som många andra har varit väldigt nervös för att få veta resultatet från första tentan. I tisdags fick jag veta att jag till och med fick VG på min tenta, jisses så underbar känsla! Känns overkligt att jag lyckades så bra på min första tenta så nu är man mer orolig inför resultatet på tenta två då den kändes som om den gick käpprätt åt pärskvittje. På fredag har vi även vår tredje och sista tenta för KUL kursen så den 21 oktober drar DIS igång, jisses vad tiden går fort. Än en gång måste jag skriva hur glad jag är över mina nyfunna kompisar, tack för allt stöd och all hjälp.
 
Nu blev allting väldigt hipp som happ känner jag men det är ju bättre än ingenting?
 

RSS 2.0