Dagens naglar och påskens naglar

 
April -16 (Gjorda av Fanny)
 
 
Easter, Mars -16

Virrvarr

Efter gårdagens slutopponering är jag ett enda virrvarr, riktigt varför vet jag inte men ja, så ligger det till just nu. Har dock varvat ner litegrann idag efter att ha rådfrågat en lärare på universitetet, hon inledde svaret med: Det är så underbart med dig som är ambitiös! Bara det gjorde att jag varvade ner litegrann, kändes riktigt bra att få en sådan kommentar.
 
Slutopponeringen igår gick bara bra, har en del att finputsa och lägga till men annars ser det bra ut i det stora hela. Mitt arbete var sist på dagordningen igår och huvudvärken hade hunnit slå till rejält, orkade inte tänka ordentligt och har glömt bort hälften vad som sas. Skrev inte ner allting heller fastän jag trodde det. Ser man på det stora hela gick det jättebra igår och våran handledare blev jätteglad för presenten, hittade ett par träängla vingar man kan hänga på väggen och berättade tanken om hur hon tagit oss under sina vingar. Frågade de andra i gruppen om de ville vara med på presenten och det ville dem. Var riktigt roligt att se våran handledare skina upp som hon gjorde. När allt var över följdes jag och Angelica åt till sjukhuset där vi tog bussen ner på stan, Angelica hoppade av och jag fortsatte vidare mot Bim. Väl framme blev det en efterlängtad lunch och efter det fick jag hjälp med examensarbetet. Var helt slut redan på eftermiddagen, huvudvärken och även en trötthet började smyga sig på allt mer. Kom hem strax innan 18 tiden, värmde upp min middag samtidigt som jag satt med examensarbetet, satt ändra fram till 22 med det, förutom då jag gick till tvättstugan. Glömde dock bort att jag hade tvättat och 21.59 fick jag halvspringa ner till tvättstugan för att hinna få ut tvätten, haha. 
 
Idag har huvudvärken valt att stanna kvar, mår inte bra alls. Även fast jag inte mår så bra har dagen hittills varit fin. Hade en nageltid nu på förmiddagen, var hos en ny stjärna på salongen då min kusin är sjuk och vågade för första gången testa naglar som inte sticker ut, haha. Har länge funderat på att ha mer naturliga men ja, dras åt allt som heter färg och glitter. När naglarna var färdiga gick jag en sväng till Presenta för att köpa ett till renhorn med rem, när jag kommer dit är dem helt slut! Attans, hon i kassan tog dock mitt nummer och skulle höra av sig om de skulle beställa in fler. Mötte sedan mamma som skulle överraska mig på salongen men jag var ju redan färdig och utflugen, haha. Blev bestämt att vi skulle äta lunch tillsammans och på väg till Max mötte vi även pappa och pratade med han sen stund, se vandrade han vidare för att hitta något annat än hamburgare. Efter lunchen fick jag skjuts hem via affären på Mariehem. Där har de tagit hem Bubbies, har alltid varit sugen att testa så än fast de var dyra köpte jag en. Det är gräddglass i mochi "skal", klibbigt ris som pressats färgats och smaksatts skulle man kunna säga. Det är en japansk delikatess, jag valde en Bubbie med smak av jordgubb och mörkchoklad. Glassen var god och skalet var slajmigt, var annorlunda att äta och skulle kunna äta det någon fler gång men typ fyra tuggor för 20 kronor är inte riktigt min grej. Det bästa med köpet var att höra han i kassan säga Bubbies, tycker det är ett himla gulligt ord, Bubbies! Väl hemma har jag suttit lite mer med examensarbetet, orkar inte mer idag dock, datorn får åka med hem till Sävar. Förhoppningsvis behöver jag inte ha huvudvärk hela helgen men vi ser väl. Idag fyller förresten min lillebror år, grattis Emil på 21 års dagen! Nu läser inte han min blogg men vi kan väl låtsas?
 

En riktig sån där kvalitetsdag

Tidigare idag åkte jag som sagt ner på stan för att möta upp Eve. Vi gick direkt till Eurasia för att luncha och öppna byxorna. Okej, vi öppnade inte byxorna men det hade kanske behövts. Hon var go och gav mig ett nytt armband, fick ett jättefint armband med en skyddsängel som jag har burit sedan i somras, nu sista veckan uppe hos Johan gick det sönder ovanför handfatet. Tror hälften ramlade ner i avloppet, jätteroligt. Detta armband är i en annan stil men har fortfarande en skyddsängel, har även fått en fjäder, en hand och en ren! 
 
Näst sist ut ur restaurangen strosade vi runt på stan i nästan två timmar. Vi shoppade båda två lite smått och träffade även mamma en sväng och pratade med henne. Hittade en present till min och gruppens handledare så frågade även de nu i kväll om det var något de ville vara med på. Köpte ett par trävingar med hängsnöre på Presenta, vet ju inte vad våran handledare gillar men anser att hon har tagit oss under sina vingar de här veckorna. Utöver det köpte jag en liten blompinne i form av ett litet renhorn och ett litet renhorn med rem och bjällror, nu pratar vi litet, passande nyckelringsstorlek skulle jag vilja säga. Kom precis på en idé, måste köpa ett till renhorn med rem, knyta upp och knyta fast runt handväskans rem, vore så jag! Vi avslutade stadsvisiten med ett besök på Gourmét, blev att handla middag som jag kunde ta med hem till Bim. Väl hemma hos Bim blev det dock ändrade planer, var där ett tag och senare åkte vi in till stan, blev bjuden på O'learys så att komma tillbaka till lchf har väl gått så där den här veckan, haha. På Olles testade jag deras hamburgare för första gången och det satt riktigt fint i magen fastän den började bråka lite. Åt stark mat tidigare under dagen och nu bröd och strips, ja, dock så har magen varit lite ledsen sedan jag kom hem, tror den håller på att återställa sig. 
 
Haft en riktig kvalitetsdag med två av mina tjejer, har haft det riktigt trevligt och kunnat varva ner. Apropå det, har ju som sagt känt mig mer avslappnad nu under examensarbetet, men har ju samtidigt många tankar som flyger hit och dit. Kom på nu i fredags att, attans, varför bokade jag aldrig in en healing med Maria? I fredags när Maria höll sina händer på mina axlar fick jag en hård klump i halsen, den fanns kvar resten av kvällen och jag kände hur tårarna brände. Berättade detta för Maria och hon sa; Du ser lugn ut men här inne (i bröstet) är det kaos. Vi pratade en stund om det och om framtiden och jag fick fina ord och tankar som kommer att hjälpa mig i framtiden. Maria kan alltid hjälpa mig att se på saker på ett annat sätt, hon målar upp och berättar hur jag kan tänka och det hjälper. Brukar aldrig reagera så lätt av hennes beröring, men tror även att min själ har börjat släppa in henne allt lättare sedan den senaste healingen i somras. Kommer förhoppningsvis kunna boka in en healing inom en snar framtid. För mig med mycket känslor är detta ett bra sätt att brottas med dem, att kunna diskutera med någon som tar över mina känslor för stunden ni vet? 


Flytande

Kändes bra på morgonens intervju, kunde prata med flytande denna gång. Det ligger något i det Jenny säger att det brukar lossna efter första intervjun. 
 
Denna intervju varade knappt 20 minuter och jag fick även göra löneanspråk, jisses. Sa en summa och förklarade varför. Rektorn bad mig även att beskriva mig själv med tre ord och jag valde; Skratt, hjärta och åsna. Utvecklade genom att berätta att jag älskar att skratta, har nära till ett leende, har ett stort hjärta och är omtänksam samtidigt som jag kan skärma av och inte ta till mig för mycket och att jag är envis som en åsna. Får se vad som händer och fötter, jag är glad vad som än händer då detta är ännu en erfarenhet jag kan lägga i ryggsäcken. 
 
Sen jag kom hem har det varit ganska lugnt, har betalat bort räkningarna och ätit lite lax, började känna av lite hunger så då är det bara dumt att inte äta något alls. Ska luncha med Eve men det är först klockan 13 så därför kändes det som ett bra val. Ska strax ta tag i det sista och kolla om jag har allt jag behöver i väskan. Har inte gått igenom opponeringspapperna något men känner samtidigt att jag har gjort så gott jag kunnat. Får kolla en sväng ikväll innan jag skriver ut det jag ska ha med mig, blir nog bra det här ska ni se!

 
 

L som i Lax, mums!

Igår kände jag mig väldigt välkomnad av Umeå, snön föll och resulterade i tonvis med slask. Brukar inte bli så blöt om fötterna men igår var det som att trampa på en blöt svamp med högerfoten hela vägen (tio minuters promenad) till affären, blä! Gick och gjorde irriterande ljud, ungefär som när man räcker ut tungan och låter lite ni vet? Hujja vad irriterad jag blev, var inte på humör för det. Inne på affären blev jag lite gladare, de hade bra pris på laxsidor så köpte med mig en hem och just nu är den inne i ugnen. Älskar att äta lax men är sällan jag tar mig råd, skulle väl egentligen ha lyxat till det ännu mer nu men blev en latversion. Krydda och in i ugnen, till det babyspenat, gurka och kall hollandaissås. Annars är det också gott med philadelphia ost täcke och varmt grönt till, eller romsås. Finns även flera olika varianter till jag är sugen på att testa men är fjantig när jag väl tar mig råd, haha. 
 
Har fortsatt att kämpa med slutopponeringen idag och ärligt talat vet jag inte om jag gör rätt eller fel. Blir tokig, punkterna man ska följa efter känns ibland som grekiska och ibland säger jag högt; Men inte vet väl jag hur författaren har tänkt, jag kan inte läsa tankar. Ja, då är det inte något negativt angående författaren utan bara dessa dumma punkter, haha. Annars tycker jag det är jätteroligt att läsa min grupps arbeten och jag blir riktigt stolt över alla. Idag har all snö och slask tinat bort så jag tog mig en promenad till ub och kollade på lite böcker och ja, bara för att komma ut en sväng. Efter det har jag kollat igenom punkterna litegrann igen, mitt eget arbete och så duschat. Just nu väntar jag bara på att få sätta tänderna i laxen, börjar bli lite hungrig. Kvällen blir nog ganska lugn, kommer nog att titta igenom arbetena lite till men måste även välja ut kläder inför intervjun imorgon och då den är klockan nio måste jag kliva upp tidigt då jag ska åka buss.Blir spännande att se om jag får sova något i natt, förhoppningsvis får jag det. Längtar till imorgon i alla fall, efter intervjun åker jag hem och gör någon nytta en stund innan jag åker ner på stan och möter upp Eve för en lunch, ska bli trevligt. Får se hur resten av dagen ser ut, funderar på om jag borde hitta en present till min handledare men vet i så fall inte vad. Går även i tankarna att åka förbi Bim en sväng och äta middag tillsammans men måste hem emellanåt och ordna det sista inför torsdagen också, ja, jag vet inte. Om jag försöker landa här hemma? Oh ja...


Work

Har inte pratat så mycket om arbetsintervjun jag har varit på. Ganska logiskt då att jag inte fick jobbet, dock har jag haft fullt upp med annat och har inte tänkt så mycket på det. 
 
Det var nästan 40 personer som hade sökt det här jobbet och många hade lång erfarenhet så de valde att gå vidare med dessa vilket jag kan förstå i denna situation. Eller ja, i andra också men i just denna kan erfarenhet vara bra. Just därför känns det inte så tråkigt att jag inte fick jobbet, fick ju komma på en intervju i alla fall och det är ju en liten vinst i sig. Det här med lite erfarenhet är dock något som kan vara en black om foten för mig, har ju valt att inte vikariera något nu under utbildningen för att lägga allt fokus på studierna och mig själv, har inte velat riskera att bli stressad då det hade kunnat gå ut över utbildningen. I och med min bakgrund har jag ju inte jobbat så mycket heller, vare sig sommarjobb eller extrajobb, även detta är ju en black om foten. Dock är det en stor vinst i sig att jag har kunnat komma tillbaka till livet med sådan bravur som jag har gjort. Trodde aldrig att jag skulle komma så långt som jag har gjort och så långt som jag är på väg att göra. 
 
Detta var min enda intervju och då jag har sökt säkert tio tjänster är det lite tråkigt, men förstår det samtidigt då vi är många som slåss om jobbet och mitt CV är ju som sagt inte det bästa, haha. Men i alla fall, idag blev jag uppringd och ska på en intervju på onsdag morgon! Spännande, har aldrig besökt denna skola tidigare och känner mig osäker på att hitta men det löser sig alltid. Som vanligt när man söker jobb vore det ju roligt att få jobbet men just nu känns det viktigast att jag får komma på intervjuer överhuvudtaget, då har man fått göra ett intryck. 
 
Nej, ska kanske ta tag i att göra någon lunch. Ekar som vanlig här hemma då jag varit borta men klarar mig just nu och tänkte gå på affären senare. Har lite svårt för att komma igång vilket inte är så konstigt, blir alltid extra trött efter att ha åkt ifrån Johan. Dessa dagar är det slutopponering som gäller, det är väldigt svårt men ja, det är bara att köra på! Ska sitta ett tag till efter lunchen men sen får det vara bra för idag, hjärnan klarar inte av all text om och om igen. Får se om jag orkar berätta mer om min vistelse uppe i norr senare, annars kommer det väl någon annan gång eller om jag pratar med någon, haha. Det blir nog bra ska ni se. 
 

Ni vet...

Ni vet när man har flera saker att göra men det känns så jobbigt att man tillslut bara går omkring som ett spöke? Har egentligen inte så mycket att göra, göra lunch, packa väskan, duscha och kolla igenom vad som behövs ta med byn men ja. Har tagit fram resväskan och lagt fram kläderna på sängen men jag började nästan gråta så jag gav upp det för stunden. Har även tvättat en maskin och det gjorde att jag inte kunde göra lunch eller ides duscha då det blir allt för mycket störningar. Ja, kan ju som sagt inte ha igång tvättmaskinen och spisen samtidigt och vattentrycket i duschen kan variera och ja, jag är bekväm. Låter det som att jag försöker hitta orsaker till allting? Varför inte, jag vill inte hem på söndag samtidigt som jag vill det. Mår illa och vill gråta lite på samma gång och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Vet dock att allting blir bra när jag kommer hem till Umeå men ja, usch, hatar att slitas itu varje gång jag eller Johan åker ifrån varandra. Hur jag än gör kommer jag dock att slitas itu litegrann i och med att jag inte kan bo nära alla jag vill bo nära. Det är ju också en vanesak, det är det, men just nu när det slits lite extra i hjärtat känns det jobbigt. 
 
Samtidigt som det känns jobbigt känner jag mig tillfreds med hur livet kommer att bli men samtidigt, ja, ni vet, allting har två sidor. Håller på med lunchen nu och efter det ska jag ta ett krafttag eller två, Johan slutar en timme tidigare idag så jag längtar tills han kommer hem och kan hålla om mig, då känns allting bättre, med han vid min sida är jag trygg. 
 
 

Att komma på något sent på kvällen...

Kom på nu ikväll vid 21 tiden att man ska klistra in examensarbetet i en färdig mall från universitetet. Hejsan hoppsan, nu har jag suttit med det en timme och förhoppningsvis har jag gjort rätt. Att man alltid ska komma på små detaljer sent på kvällen just i slutruschen, nu har min grupp till på söndag att lämna in arbetet men jag blir utan internet från och med imorgon eftermiddag så måste ju skicka in det då. Förutom det har jag ordnat ett foto på min teckning till omslaget, får scanna in bilden när jag kommer hem och så det blir lite snyggare, är då himla nöjd måste jag säga, ritade några extra små detaljer idag. När Johan kom hem från jobbet frågade jag om han såg vad jag hade gjort och det gjorde han, så någon skillnad måste detaljerna ha gjort! Åh, är lite biten av detta nu, vill börja öva mer på att rita renar och kansk även börja måla med pensel. Blir nog något att ta tag i efter examen tror jag! Måste köpa in material i alla fall så som bra pennor och papper, får rådfråga mina systrar som gillar att rita och teckna. 
 
Förutom stressen nu på kvällssidan kan jag inte klaga på min dag. Johan hade kurs med jobbet idag så han började två timmar senare vilket betydde att klockan INTE ringde fyra i morse, hehe. När han for iväg la jag mig och sov i några timmar innan det var dags att kliva upp och ta tag i dagen. Har pjöllrat på med lite allt möjligt, disk, examensarbetet, teckningen, ätit lunch, film och smort in ett par näbbskor. Jag köpte ett begagnat par, vilket kap tänkte jag då det stod storlek 39 i annonsen, jag har 38-39, tänkte spara in lite pengar inför examen. Köpte de i all hast och hämtade de på säljarens jobb vilket gjorde det svårt att testa och så, tänkte är det en stor 39 är det inte hela världen. När jag kom hem var den dock gigantisk och det stod 42 i, tog därför med dem upp hit norröver då jag tänkte att någon kunde ha dem men tyvärr. Fick låna smosch smörja av min svägerska Hanna för att kunna sälja ett par ännu fräschare näbbskor, det blev riktigt stor skillnad på dem. Ja, nu heter det inte smosch smörja, men jag kallar det så. Efter det tog jag och hundarna en timmes promenad, kändes som lång tid för den sträckan men har samtidigt ingen koll på hur långt det är och ja, fick ju säga åt hundarna några gånger och bara av det tickar ju minuterna i väg, haha. Inte långt efter promenaden kom Johan hem, vi åt middag och sen tog vi en skotertur för att njuta av den sista solen. Blev en mysig stund med mannen jag älskar, vi grillade lite och hade det allmänt bra. 
 
Sitter och varvar ner nu, borde väl inte vara uppe så länge till. Imorgon kväll ska jag på Alpnaerings party hos svärmor och jag längtar, är länge sen jag träffade Maria som håller i det. På lördag blir det att göra kinagryta och njuta av helgen till fullo, på söndag eftermiddag åker jag hem och jag mår illa bara av tanken. Men ja, ska bli skönt att få bort slutseminariet och påbörja den sista kursen och tillsist ta examen, jisses vad jag längtar! Går även och längtar efter min examenspresent som förhoppningsvis skapas i skrivande stund, ja, inte just nu det här klockslaget men, ja. Den kommer att vara min medalj för allt jobb jag har åstadkommit de senaste åren för tänk att jag har kommit så här långt? Hade någon sagt det till mig för några år sedan hade jag nog skrattat ihjäl mig.

 

Hipp hipp hurra för Jossi!

Snöovädret fortsatte igår och det låg drivor efter vägen, valde att inte övningsköra hem igår kväll och det var ett smart val då Johan knappt såg något, vare sig vägen eller vägkanten. Vi paketerade som sagt tacogratängen och tog den med oss till Purnu, vi åt nästan direkt då vi kom fram och efter det började jag att städa och dona litegrann inför idag. Lite senare kom Anette ut och vi fick bjuda henne på mat vilket var trevligt, efter det tog vi oss an äventyret att göra smörgåstårta, det blev några små farthinder efter vägen då vi inte var fullt utrustade och Anette fick åka hem och hämta litegrann, eller ja, en hel del, haha. Vi hade en riktigt trevlig kväll och de gjorde en riktigt vacker smörgåstårta, jag hjälpte till litegrann men kändes överflödigt med tre stycken som dekorerare, passade på att diska undan allt eftersom så att vi inte behövde ha en massa disk kvar att ta tag i idag. 
 
Jag min åsna la in elvispen i ett skåp, hemma i Nattavaara kom jag på att jag behövde den ju. Hade planerat att vispa grädden till rulltårtsbakelserna kvällen innan, förstörde även chokladkakan som jag skulle ordna glasyr till så kunde inte göra en ny sådan idag på grund av min miss med elvipsen heller, ja, tur att huvudet sitter fast annars hade jag väl glömt det någonstans. Blev envis igår kväll och vispade grädde för hands för första gången, kärlek om något! Klev upp när klockan ringde fyra i morse, Johan snoozade så jag kunde stöka på i fred. Gick sedan upp med en bricka och sjöng en liten falsk trudelutt, var trött i morse, när jag skulle säga grattis direkt klockan ringde sa jag något helt annat och fick inte fram rätt ord, haha. La mig och sov igen vid fem tiden då Johan åkte och sov fram till nio tiden ungefär. Har sedan dess tvättat, handlat, ätit lunch, duschat och ja,sådant där alldagligt tjafs. Ska strax göra mig i ordning då vi ska till Purnu igen när Johan kommer hem efter jobbet. Vi ska ta med oss rätt mycket också så försöker ta fram det som man kan ta fram också. Längtar till kalaset, ska bli så himla mysigt! Förutom det så har vi fint väder idag, blå himmel och sol, inget snöoväder! Fast, ja, det kan ju börja snöa igen, får passa på att njuta av solen. Tänk att min Johan blir 25 år idag? Fastän jag är tre år äldre så är det han som brukar få heta gubbe, men ja, jag är ju egentligen bara 21, det är bara på papperet som det inte riktigt stämmer, haha. 
 
När det kommer till examensarbetet känner jag inte att jag lagt så mycket tid på det nu de senaste dagarna, är väl nu på slutet man borde det kanske. Dock känner jag mig nöjd, vill inte röra i det för mycket för då kan man ärligt talat förstöra något. Ska fortsätta med min teckning lite till och sedan fota den och lägga som omslag, får scanna in den när jag kommer hem och göra det mer proffessionellt. Nej, dags att sätta fart, här kan jag inte sitta!


Fläng hit och dit

Jag är imponerad, i morse när Johan klev upp ur sängen slocknade jag helt och hållet. Hörde varken hur han gick ut från toalettrummet, hur han gick ner för trappen eller när han for hemifrån. Det händer då och då men är väldigt sällan. Även hundarna la sig och sov då han for, annars brukar de springa in och ut. Vaknade någon gång men vände bara på mig och hux flux var klockan nästan halv tio. Omfamnar verkligen när dessa stunder kommer. 
 
Har tagit det ganska lugnt idag på förmiddagen, putsade lite på min teckning och sen åt jag frukost innan det bar av en sväng på affären. Väl hemma värmde jag upp lunch för att sedan börja på en chokladminttårta som jag precis höll på att förstöra, haha. När den var färdig ställde jag mig och gjorde min morbrors tacogratäng, är med potatisgratäng. Blev en stor form och en liten, blev väldigt mycket färs i men tror det blir bra i alla fall. Har även plockat undan efter allt fejjande i köket och hunnit sitta ner med teckningen lite till. Blir mer och mer nöjd med den för varje stund som går, gjorde även en annan snabb teckning med överstrykningspennor men böjde hornen för lite, annars blev den rätt häftig tycker jag. 
 
Här är det yrsnöväder, fick höra av pappa tidigare att det regnar. Jag delade en minnesbild på Facebook på Agnes och när han tittade på den såg han inte först att det var hon utan han trodde att det var någons här uppe och blev förundrad över likheten då de inte är släkt. Sen såg han att det var en minnesbild och hade riktigt roligt åt det, han ringde för att berätta det. Såna stunder är roliga, är dålig på att höra av mig hemåt när jag är norröver, mycket på grund av sändningen men också att jag har fullt upp nästan hela tiden, stunderna jag sedan är i soffan ja, de behöver jag ha i soffan. Känner av det oftare när jag är här uppe, ibland kan det bli för mycket intryck och jag blir väldigt trött. Slappnar av mer och känner väl därför mer också, ganska logiskt. Strax borde i alla fall Johan komma hem och då ska vi åka till Purnu, Anette ska hjälpa oss med smörgåstårtan till imorgon, underbart! Då slipper jag få prestationsångest, haha, räcker ju att jag höll på att förstöra mintchokladtårtan, tänkte göra glasyren till den men märkte då att kakan är lite väl kladdig, höll på att ha sönder den då jag skulle lossa den från formen. Bättre att den får stelna och så gör jag glasyren senare. Ska bli mysigt att fira Johan imorgon, är alltid så trevligt när familjen kommer. Ska även stiga upp imorgon bitti och göra en rulltårtsbakelse till Johan, ja, nu vet han ju redan om det på grund av olika anledningar, men han kanske har glömt bort det till imorgon. Blir väl mysigt att äta rulltårtsbakelse strax efter fyra på morgonen?


Mot solen

"Fast jag inte borde letar jag ett moln..."
 
De där molnen har alltid funnits, är inte van att ha det så bra som jag har det nu.Blir automatiskt att man letar efter ett moln, det där molnet som ska komma och lägga en skugga över det bra.
  
 
 
 
 

Minnet är bra men kort

Minnet börjar svikta, är osäker på vad jag har gjort de senaste dagarna, haha. I fredags åkte vi till Purnu för att vara där över helgen. Blev inte allt för sent på fredagen då vi skulle upp och iväg dagen därpå. 
 
När vi klev upp i lördags vräkte snön ner, tur det inte var långt att gå hem till Anette och Jonas. Det var ingen vanlig dag, det var nämligen Anettes 30 års dag! Vi kom dit redan efter tio snåret och ja, jag gick väl hem mot 18 tiden kanske. Johan gick tidigare då han skulle meka. Hos Anette blev vi bjuden på smörgåstårta, prinsesstårta och chokladfudgekladdkaka, oj så gott! Väl hemma i skolådan gjorde jag i ordning middag och senare åkte vi till vita huset där vi umgicks och hade det lugnt tillsammans. Det sköna med att kunna vara uppe lite längre perioder är att man hinner få så mycket kvalitetstid tillsammans med familjen här uppe. 
 
I söndags var jag väldigt trött och tog det väldigt lugnt. Dolade på lite med disk och diverse, Johan stack sedan in huvudet och frågade om jag skulle följa med svägerskorna på promenad. Blev upphämtad av Hanna och Anette, vi åkte vidare mot vita huset och mötte upp Emma, Svea, svärmor och även Tobbi följde med en bit. Vi fick oss en bra promenad som blev nästan 10 000 steg och lilla pigan sov så gott hela tiden. Väl tillbaka gjorde morsan, ja, svärmor middag. Kallar mina svärföräldrar för morsan och farsan, har aldrig kallat mina föräldrar det, de har alltid hetat mamma och pappa, så vi kan skilja på dem, haha. Ett tag efter middagen var vi några som åkte och hälsade på hos en av Johans fastrar med man, efter det fick jag skjuts hem till skolådan. Efterlyste Johan som då kom hem och vi åkte vidare till Nattavaara. 
 
Idag har jag tagit det relativt lugnt, är alltid så trött när jag är här, vi diskuterar kring att det kan vara den friska luften. Innan Johan kom hem hade jag i alla fall tvättat och hängt två maskiner, gjort lunch och stökat undan efter den, duschat och påbörjat en handlingslista. Ja, har även varit och putsat litegrann på examens arbetet och kollat igenom det litegrann, inte länge kvar nu. Bar sedan av in till Gällivare, vi påbörjade vårt besök på Laguna där vi åt middag, senare åkte vi hem till Johans kompis Jocke och hälsade på en stund innan det bar av till affären. Vi storhandlande inför Johans födelsedag på onsdag och ja, vi fyllde en hel vagn, haha. Tillslut bar det av hemåt och jag körde, tror aldrig jag varit med om så många rondeller på rondeller, eller jo, men blev extra nervös och började må illa, beror ju med all säkerhet på min pallnitsdejt med lastbilen förra veckan, det sitter i än. Hem tog vi oss i alla fall och Johan fick ganska snabbt gå i säng då han ska upp tidigt. Själv har jag suttit och ritat lite, försöker ju lära mig att rita renar och har av någon anledning fått för mig att rita en egen omslagsbild till mitt examensarbete, haha. Först tänkte jag att stångandes renar inte passar fast kom sen på att universitetet har ett renhuvud som logotyp, nu är det bara lite uppgraderat för att passa mitt ämne konflikthantering. 
 
Nej, ska lägga tecknadet åt sidan nu och slänga upp fötterna i soffan en liten stund innan jag ska försöka sova. 
 

Slita för att sedan få ta det lugnt

I förrgår hade jag en av mina längsta dagar framför datorn kämpandes med examensarbetet. Brukar inte sitta allt för många timmar per dag för att låta hjärnan varva ner och vila än fast tankar om examensarbetet finns där 24/7. Satt mig vid datorn runt tio på morgonen, tog sedan en paus vid elva tiden och åt en liten lunch tillsammans med Johan. Därefter fortsatte jag, körde bara på och ville verkligen göra så mycket som möjligt. Johan började vandra runt och jag märkte att han var uttråkad så han smet hemifrån. Det blev väldigt passande för mig, förutom en timmes paus satt jag fram till att klockan började närma sig 18. Fick mycket gjort och skickade det till min handledare för att kunna få feedback, vill ju veta om jag är rätt ute eller inte, haha. Tycker alltid det är svårt med analys och diskussion, känns som att man upprepar sig, samtidigt gör man ju det i och med att man lyfter fram det viktiga i resultatet men i alla fall. Johan och Tobbi kom hit strax efter 18 och då åkte vi vidare till Purnu och var där tills klockan började bli lite mycket, vi tog oss tillslut hem till Kråkslottet och började göra oss i ordning för att sova. 
 
I går gick jag i tankarna på att inte plugga, ville ta en liten paus och väntar ju även på feedback. På morgonsidan var jag riktigt trött och ville inte kliva upp men hoppsan hejsan, vi fick besök, det var bara att kliva upp. Efter besöket blev det lugnt en stund innan vi gjorde oss en riktig frunch och efter det bar det av till Purnu. Vi landade vid Skolådan en stund och senare for vi hem till Anette och Jonas. Johan och Jonas mekade, barnen åkte tefat och på rumpan medan jag tog på mig rollen som kommentator, hade inga täckbyxor med mig givetvis. Senare på dagen kom Anette hem och jag passade på att umgås med henne en stund också. Lite senare blev vi bjudna på hemmagjorda köttbullar till middag, oj så gott, höll inte på att kunna sluta äta! Klockan sprang iväg och jag satt halvsovandes i gungstolen nästan. Vi tog skotern hem till Skolådan och därifrån körde jag bil hem till Kråkslottet där vi avslutade kvällen med att lyssna på en film för att sedan somna. Tyvärr var Nikka nipprig och skällde väldigt mycket under natten, ibland är de små liven inte så söta. 
 
Som sagt, i natt skällde Nikka mycket vilket störde mig. Johan klev upp tidigare och sedan när jag vaknade var han borta. Ja, vet ju på sätt och vis vars han är men inte vad han hittar på, haha. Har suttit och skrivit på sammanfattningen idag, vet inte om jag är rätt ute men jag tror det. Vill se vad min handledare säger om analysen och diskussionen först, det är viktigast att lägga krut på den. Förutom att jag har gjort det nu på morgonen har jag även kört igång en tvättmaskin, blir kanske någon fler också men innan det ska jag göra lunch. Charmen med gamla hus, kan inte ha spisen och tvättmaskinen igång samtidigt, haha. Vet inte hur länge Johan blir borta, är svårt att få tag på han också i och med sändningen men jag klarar mig fint. Tänkte duscha och sedan ta mig ut i det fina vädret för att hälsa på i affären, ja, ska även handla lite tänkte jag. Resten av dagen blir nog väldigt lugn, tar den som den kommer.
 
 
 
Moa tyckte att jag skulle ta en gospaus i förrgår
 
 
Skolådan i kvällssolen i förrgår, klockan är strax före 19, otroligt! 

Mjukstart

I söndags kom tåget i tid, hinner sätta mig på tåget, koppla in datorn och börja finputsa på mitt resultat. Då ropar tågvärden ut att på grund av ett vagnfel kommer vi att stå kvar en stund, hur länge visste de tyvärr inte. Det blev en och en halv timme på hemmaplan och mestadels utan ström, så bra gick det för mig att plugga tidigt på morgonen. 
 
Hade kupésällskap av en väldigt pratglad äldre dam så kunde inte riktigt sitta vid datorn senare heller, innan jag skulle kliva av tackade hon för min hjälp så ja, det kändes bra i slutändan ändå. Tåget körde in tiden rätt bra, slapp ta buss från Boden och kom fram knappt en halvtimme försent. Väl framme hoppade även tre damer från Nattavaara trakten av tåget, det var roligt! Blev erbjuden skjuts men tackade nej men höll den ena sällskap som skulle få skjuts av sin man, slutade med att jag fick skjuts av dem istället. Blev en rolig situation, haha. Väl hemma i huset la jag mig och sov, vaknade samma tid som Johan slutade och värmde då upp min middag i ugnen för att senare invänta han. Blev en lugn och mysig kväll, vi hade inte gjort annat än att vara tillsammans. 
 
Igår tog jag en mjukstart med pluggandet, är ärligt talat svårt att sköta sig när man har varit ifrån sin kärlek för länge och han har ledig vecka. Markerade delar i resultatet till analysen och la till sidonumrering, innehållsförteckning och en väldigt enkel framsida. Efter det hamnade vi på soffan tillsammans och halvsov i varandras famn, förutom att min ena skinka domnade av var det riktigt mysigt. Senare på eftermiddagen åkte vi in till Gällivare, eller ja, Kullen om man ska vara noggrann. Vi for hem till Emma och Sebban för att hälsa på dem och deras lilla stjärna Svea. En stund efter att vi hade anlänt kom Tobbi förbi och vi bestämde sedan att vi skulle grilla hamburgare till middag. Åt som om jag aldrig sett mat förut tror jag men gott var det! Mot kvällen fick jag en hemsk huvudvärk och de andra ville spela sällskapsspel men nej, jag orkade inte tänka, tog istället över Svea och myste med henne, tillslut somnade hon i min famn och jag dog nästan litegrann. Finns det något bättre? Klockan började bli ganska mycket och vi skulle fortfarande handla. Efter en sväng på Coop och macken satte jag mig bakom ratten för att övningsköra hem. Hinner svänga ut från macken och köra in i en rondell som är tom på bilar och även inkommande för den delen. Ska precis börja svänga vänster och från ingenstans kom en lastbil i ganska hög hastighet från ingenstans från höger sida. Ja, jag fick testa pallnita för första gången och oroade mig först för varorna i bilen, hade jag krossat äggen? Blev väldigt rädd men samtidigt stolt över mig själv som kom ihåg hur man skulle göra, jag dödade inte bilen! Slapp även krocka med en lastbil som inte ville se mig så det känns som ett stort plus. Nej, fy satan vilket upplevelse, men ja, är en bra erfarenhet. Fortsatte även att köra hela vägen hem vilket var lite över fem mil, känns bra. Nog ska jag fixa körkortet! Kör varken på gubbar som springer ut i vägen eller lastbilar som kör efter störst går först. Tog en stund att varva ner men passade på att sjunga litegrann och efter ett tag var jag avslappnad. 
 
Blev en lugn stund hemma innan det var dags för sängen och jag slapp drömma mardrömmar om lastbilen, perfekt!
 
 

Vilken dag!

Som planerat mötte jag upp Eve på stan för att gå på Sofia Jannoks release på Burmans. Vi satt utanför och jag började fundera på om vi ens skulle kunna se något där inne då det ramlade in folk nästan hela tiden. Ett tag innan det skulle börja gick vi in i alla fall. Såg min chans att få prata med Sofia så jag tog den, ovanligt för att vara jag ja, men har mina ta steget fram stunder, önskar bara att de vore fler, haha. Köpte två av hennes skivor, en av mina favoriter och så hennes nya och gick sedan fram för att be om en signatur och ett foto. 
 
Stod nära henne en gång mellan tågets vagnar på väg hem från norr men vågade inte prata med henne, istället skrev jag till henne på Instagram. Minns inte när detta var men börjar vara ett tag sen. Nämnde detta för Sofia, ja, berättade att jag inte hade vågat säga hej och då sa hon; Ja, men det är ju du och så sa hon mitt användarnamn på Instagram. Jisses! Var inte alls beredd på att hon ens skulle känna igen mig, men hon har sett mig vara aktiv, att jag gillar hennes bilder och att jag brukar kommentera. Riktigt roligt om jag får säga det själv! Vi hann även börja diskutera om Gällivare skogssame by då hon undrade vilken koppling jag hade dit upp. Så, från att ha funderat över om man ens skulle se något till att vi hamnade längst fram, jag fick båda skivorna signerade och jag fick mitt foto. Var helt skakig efteråt, har ju som sagt inte så många idoler på så sätt men Sofia är en av mina stora favoriter. Var en underbar spelning med några låtar och sedan innan vi gick passade jag på att ge henne en kram och tacka henne för det hon gör. Hon sjöng en låt som handlar om Malmberget och hon diskuterade även kring miljön, gillade när hon sa något i stil med detta; Vi ska bruka naturen, vi ska inte förbruka den. 
 
Efter releasen tog vi oss en vända på stan jag och Eve, jag hittade en klänning som jag nog kommer att ha på examensfesten. Klänningen påminner inte om någonting som jag har hemma så det känns riktigt roligt, något helt nytt. Gick sedan förbi på Gourmét en sväng för att handla lite nödvändigheter till imorgon bitti. Efter det skiljdes jag och Eve åt på Vasaplan för att ta varsin buss hem. 
 
Väl hemma har jag gjort lite ditten och datten inför imorgon, känner mig inte riktigt färdig men är helt slut. Det ordnar sig, det gör det alltid. Är jättenöjd efter en av de bästa dagarna någonsin, kan leva på den här länge. Tack så mycket för idag Eve, nästa gång hinner vi med att äta tillsammans också, lunch, fika, eller middag, vi ser väl vad vi hittar på då. 
 
 
Signaturerna var en liten del av allting som gjorde min dag, får man känna sig mallig? 

Att gå på arbetsintervju

Nervositeten igår höll i sig under natten, kunde inte sova. Någon timme efter att jag hade lagt mig reagerade jag på att telefonen blinkade, det var ett sms. Såg även att Kickan hade skrivit till mig så typ för första gången svarade jag på ett meddelande då jag ligger i sängen och ska sova. Var skönt att få skriva av sig litegrann då man ändå inte kunde sova. Försökte slappna av på olika vis men ingenting hjälpte och jag fick en hemsk huvudvärk istället, men men, somnade tillslut och var inte allt för farligt trött i morse. 
 
På förmiddagen kollade jag upp lite fakta som jag sedan skrev ner, skrev även ner litegrann om mig själv för att kunna nöta in sådant jag faktiskt är bra på. Är den klassiska svensken som inte kan lyfta fram mig själv, eller så har jag bara inte så bra självförtroende än, haha. Ja, ni kanske förstår varför jag var nervös igår och idag? Var på en arbetsintervju på eftermiddagen inför hösten. Vet även att typ halva klassen har varit där så det gör mig ju inte mindre nervös, vi är ganska många som "slåss" om jobben här i Umeå. Har bara varit på en arbetsintervju en gång tidigare och det var 2013 så ja, kände mig inte bekväm men tänkte att hur det än går så är det ju en erfarenhet. Kändes bra efteråt i alla fall, funderade på om jag sa allting jag hade velat säga och om allt var nödvändigt att säga, men ja, jag pratade ju i alla fall! Fick även höra positiva kommentarer om att jag berättade bra och hur spännande och intressant det var att jag valde idrott fastän det varit ett hatmoment för mig tidigare. Ja, känns helt okej nu i efterhand så ge mig fler intervjuer att gå på! Kan ju nästan det här nu, haha. 
 
Var ganska tömd på energi när jag kom hem så halvlåg i soffan ett bra tag tillsammans med Mirabelle innan jag tog tag i matlagningen. Kom på att detta var första ordentliga matlagningen sen jag kom hem från Johan. Valde att göra min kinagryta idag, den är ju så god! Lyckades helt okej med att reda såsen med arrowrot denna gång också men nästa gång ska jag testa med ännu mer redning men blev mycket bättre än sist. Åker norröver på söndag igen så har mycket att stå i då jag ännu en gång har hus- och kattvakt. Plockar och har mig och måste även byta i lådorna även fast dem ännu är fräscha, känns bäst att ha helt nybytta lådor när man har kattvakt, Eve är snäll och ställer upp igen, är riktigt skönt för mig och för Mirabelle att ha en och samma som passar henne men vet ju att det funkar annars också. 
 
Imorgon ska jag åka ner på stan och möta upp Eve, Sofia Jannok ska spela upp från sin nya skiva som släpptes idag så vi ska se henne. Får se om jag vågar be om ett idolfoto eller inte, beror lite på hur mycket folk det är också men ska nog köpa en signerad skiva i alla fall. Har inte så många uttalade idoler men hon är en av dem, inte bara för att hennes musik lugnar mig utan även för att den är stark och har ett uttalat syfte, hon kämpar för samernas rättigheter och har börjat visa det allt mer med sin musik, underbart tycker jag. Ser fram emot morgondagen än om jag har massa kvar att göra sen när jag kommit hem, men ja, det är morgondagens bekymmer! 
 

Fram och tillbaka

Idag har jag rännt fram och tillbaka, rännt, stavas det ens så? Kanske bara blir talspråk, jaja, ni förstår ju säkerligen vad jag menar. 
 
I morse var jag först på biblioteket och lämnade tillbaka några böcker, gick senare till Umpes kontor för att hämta ut min vinst från gårdagens tävling. Väl framme stod det att ombudet var i Lindellhallen, så jag gick tillbaka till samma hus som biblioteket, där fanns inget ombud och det stod ingenting så valde att smsa då jag inte fick något svar när jag ringde. Gick senare tillbaka till samma hus som Umpes kontor då jag skulle träffa min handledare och diskutera hur min bearbetning av resultatet har gått,om jag har gjort rätt och så vidare. Fick bara höra positiva saker och det enda hon har anmärkt på är små detaljer som missade ord och så vidare. Frågade även kring andra små detaljer som vi har diskuterat tidigare och ja, nu känner jag mig redo för att ta tag i analysen och diskussionen. Börjar känna att tiden börjar ta slut men får helt enkelt lägga in en extra växel där i slutet. Fortsätter att ta det lite lugnt nu, får se sen om det är ett dumt val, haha. Men i alla fall, fick höra mycket bra idag och min handledare sa att jag har "skitbra språk", det var riktigt roligt att höra. Känner mig själv säker på mitt skrivande men när det kommer till högskolenivå har jag inte riktigt känt mig hemma, men ja, verkar ju ha kommit nära hem i alla fall. 
 
Efter mötet gick jag till Ålidhem och lämnade ett paket, handlade även hem lite till morgondagens middag. Ryggsäcken blev riktigt tung och jag var riktigt less i kroppen och undrade hur jag skulle ta mig hem, ibland har man såna dagar. Hade precis hunnit gå förbi vårdcentralen och såg då att studentombudet hade svarat på mitt sms, hon var nu tillgänglig och det var tio minuter kvar till lunch! Gjorde en tvärvändning och gick vänster istället för höger och helt plötsligt kändes väskan lättare en stund. Kom fram en minut över 12 men hon satt kvar på sitt rum och jag fick mitt pris, en biobiljett och en usb sticka, vad roligt! Efter det bar det av hem, vars dags att äta lunch, blev inget innan jag for iväg och började må illa av hunger. Tog det lugnt ett bra tag och däckade rejält på soffan, vaknade med ryggont och tänkte, nej, måste röra på mig. Tog en promenad till Ica på Berghem då jag hade glömt handla lite tidigare så där fick jag in ännu en promenad än om den inte är så lång, kändes bra. Resten av kvällen har mest bestått av tvätt och nervositet inför imorgon, men ja, mer om det skriver jag nog imorgon. 
 
 

Mys mitt i veckan

Igår började min dag på universitetet i och med pedagogernas dag, ett perfekt tillfälle att träffa olika kommuner i och med att jag är nyutexaminerad till sommaren. 
 
Mötte upp två klasskamrater i ett grupprum och lite senare anslöt Anna till oss. De satt med sina examensarbeten innan det var dags att gå och jag övade lite mer på att rita. Passade även på att fota det och mitt citat och vara med i en tävling som Clockwork hade anordnat, man skulle ta en kreativ bild och tagga med skolbemanningen på Instagram. Varför inte tänkte jag, satt ju ändå bara och räknade ner minuterna till att mingla med de olika kommunerna. Följde med pojkarna en sväng på mässan och fick en Umpe termos, gick runt lite och gick sen tillbaka till Anna. Vi gick runt tillsammans och pratade lite här och var. Jag var snabb att hitta Gällivare kommun, tyvärr söker de praktiskt taget enbart förskolelärare nu men en av förskolecheferna bad mig att kontakta henne senare då hon har ett stort kontaktnät. Ja, jag ska ju inte flytta imorgon men det är ju bra att kolla läget, får se i framtiden vad som händer och fötter. 
 
När vi hade gått runt en stund och kände att vi kunde det här tog jag och Anna en lunch tillsammans, blev en kebabsallad, enkelt och gott. Efter lunchen delade vi på oss, jag gick hem och tog det lugnt ett tag innan det skulle bära av ner på stan. När jag var på väg ner på stan såg jag på min Instagram att jag hade vunnit tävlingen, vad roligt! Väl nere på stan mötte jag upp Bim, vi gjorde lite ärenden och sen gick vi på Kappahl för att shoppa, jag provade en tröja jag hade sett tidigare och den fick följa med hem då jag hade 25 %. Har ju lyckats förstöra tre av mina favorittröjor så behövde fylla på med något plagg som jag kan använda. Denna är kortare än jag är van men kan vara bra att testa något nytt. Träffade även Jessica och Jenny en sväng, det var roligt! När vi kände oss klara gick vi vidare till Kafé Station där vi tog oss en god middag, för mig blev det ceasarsallad. Brukar tycka att ceasarsallad är ganska tråkigt men denna var riktigt god så kommer med all säkerhet köpa den igen. Efter middagen var det dags för bio. Hade en biljett hemma som jag hade fått av min svägerska Hanna och det kändes perfekt att använda den till filmen Mitt stora feta grekiska bröllop 2 som vi ville se, ettan är en av mina absoluta favoritfilmer så kände att denna måste jag se på bio, varken jag eller Bim blev missnöjda, måste köpa den här filmen när den kommer ut. Tror vi var nio stycken som såg filmen, var riktigt skönt att vara ganska ensam på bion. När bion var slut åkte åkte jag hem till mitt och Bim till sitt. Blev en perfekt mysdag och kväll mitt i veckan, såna borde man ha oftare. 
 
 

Vet ni?

Vet ni, det är en sak jag har glömt att berätta, eller ja, har nog inte ens berättat det för mig själv. I början på examensarbetet var jag orolig över hur det skulle gå med min sömn och om jag skulle vakna med ännu mer oro i och med allt man ska göra. 
 
Jag sover oftast fem-sex timmar innan jag vaknar, går på toa och kan somna om litegrann, det är inte vanligt. Det har jag diskuterat med några. Men, något jag la märke till nu när jag vaknade är att, ja, vaknade med oro idag och det har jag inte gjort de senaste veckorna faktiskt. När tanken slog mig kändes det otroligt, så jag blev lite irriterad på att behöva vakna med oro idag. Har mycket bollar i luften den här veckan dock så börjar väl känna av det men är då fortfarande ingen stress över examensarbetet. Ja, jag vet att jag tjatar om det men var riktigt orolig, ja,hela utbildningen att jag skulle bli för stressad men nej, än så länge känns det okej, känns viktigt att upprepa det för mig själv så att jag kan njuta av det även om det kanske blir stressigt i slutet. 
 
Nej, nu ska jag fortsätta med resultatet, var bara tvungen att skriva av mig litegrann för att rensa hjärnan. Dags att sätta fart, tänkte bli färdig med denna del idag och maila den till min handledare då vi ska träffas på torsdag.
 

Två månader

Idag är det prick två månader kvar till examenceremonin, tänk, den fjärde juni tar jag examen! Eller ja, så är tanken i alla fall, ska kanske inte ta ut något i förskott. Att ta examen kommer att vara något av det största som har hänt mig, det går inte med ord att förklara hur mycket det betyder för mig. 
 
Idag har jag påbörjat bearbetningen av resultatet, började med att föra in rektorernas resultat på två av tre forskningsfrågor. Började sedan tänka, gör jag rätt, borde jag göra si eller så istället, mailade min handledare som svarade att jag bestämmer det bäst själv men att mitt förslag lät bra, sagt och gjort, började om, eller ja, det resultatet som jag bearbetade först ska jag bearbeta ännu en gång men det blir imorgon, tog tag i resten av resultatet istället för att kunna börja om från scratch. 
 
Sa till Johan igår att nu vill jag bara att skiten ska vara över, känner ingen stress över arbetet men känner av att det snart ska vara klart, eller, snart och snart, en månad ungefär men i alla fall. Är bara så less på att mina tankar uppslukas av detta hela tiden. Fastän jag inte är stressad så tar det lite på energin och glädjen. Ser fram emot att bli klar, längtar, längtar, längtar. 
 
Efter att ha suttit några timmar idag tog jag en promenad till Ålidhem, hämtade ett paket och handlade lite. Väl hemma igen blev det middag och sen dess har det varit soffan, är väldigt trött, helt slut till och med, förstår inte riktigt varför men skrivandet idag har nog tagit mest av energin, att läsa svaret från tre personer och sedan föra ihop dessa tillsammans, ja, det var något nytt för mig, i alla fall när man ska minska ner på resultatet också, mitt är ju i nuläget alldeles för långt, haha. Bara att fortsätta kämpa på, snart har det gått en månad och förhoppningsvis behöver jag aldrig tänka på examensarbetet igen. 
 
Bilden på Mirabelle har inte direkt något med inlägget att göra men visst är den underbar? Majestic som min lillebror skrev på Instagram. 
 
 

Rita - Dansa - Skratta

Sitter och varvar med att försöka njuta av söndagen samtidigt som jag inte kan låta bli att röra lite på examensarbetet också, försöker ju som sagt att inte röra det på helgerna, dock finns det ju med i tankarna hela tiden. 
 
Fick skjuts hem från Sävar idag då familjen KPP skulle på konsert med Moraträsk så kom hem mycket tidigare än vanligt och ända fram till dörren. Åkte hem till Sävar igår för att umgås då jag har varit borta, är alltid skönt att få komma hem också. Barnen blev som vanligt jätteglada när jag kom och det är ju så roligt! Hoppade dock först av bussen vid Ica för att handla med mig lite smått och gott innan jag promenerade hem till dem. Blev bjuden på gott sällskap och god middag. När barnen hade somnat satt sig jag och Emma i köket och ritade, ja, jag ritar väldigt sällan för jag känner inte att det finns någon talang men Emma skulle rita då hon ofta gör det så ja, varför inte. Är skönt att sitta och pjöllra på med sådant också istället för att bara glo på en skärm till exempel. Blev väldigt nöjd med min teckning, kollade på bilder för att få inspiration och hjälp till att komma igång, har som sagt alltid en jättesnygg bild i huvudet men ja, brukar bli streckgubbar ändå, därför känns det bra att kunna kolla på bilder. Fick lite blodad tand och funderar på om man ska börja rita lite nu och då bara för att varva ner. 
 
Idag gick jag hem till KPPs direkt jag hade vaknat, sov över hos mamma, blev lunch ganska snabbt då det skulle bli en tidig middag i och med konserten. Vi hann med mycket bus och blev extra mycket efter att Eve dök upp med två stora blinkande studsbollar till barnen från henne och mormor. Strax innan maten satte Lars igång Moraträsk så vi passade på att dansa oss svettiga, kom fram till då varför jag inte hade kunnat följa med på konserten, hade ju stått och dansat som en galning, haha. Efter maten bar det av hem till stan, har som sagt varvat med att ta det lugnt och att röra lite på examensarbetet. Kvällen ska fortsätta i lugnets tecken tänkte jag för imorgon ska jag börja bearbeta resultatet, det blir intressant!
 
 
 
Eve fångade stämningen <3

Pressen att vara fin och att duga

Såg precis ett klipp om en deltagare som ska vara med i årets Biggest Loser Sverige, har faktiskt själv sökt till det men kom inte med, lika bra var ju det för i samma veva kom jag in på universitetet. Men i alla fall, det här klippet, jag blev så ledsen. 
 
Det handlar om Simon, en av orsakerna till att han vill gå ner i vikt är att han vill att hans pappa ska bli stolt över han igen. Enda gången hans pappa har varit stolt över honom var en gång då han gick ner i vikt, då sa hans pappa: "Wow Simon, vilken hjälte du är!". Den här känslan vill Simon uppnå igen då han och hans pappa har en speciell relation. 
 
Har själv vuxit upp med en närstående som ja, jag har lite liknande känslor och tankar kring hen. Har som sagt alltid varit större och har vuxit upp med olika ifrågasättningar, tankar och ord. Inte från att jag var jätteliten, men från att jag var tonåring, som att man inte har fullt upp med sig själv redan då? Har fått frågan: Borde du inte gå ner i vikt så att du kan köpa fina kläder? Just den dagen kände jag mig fin, men inte efter det. Har fått höra: Borde inte du be om en magoperation? Du borde inte dricka så mycket dricka... Ja, ni förstår kanske, detta och liknande har jag fått höra så många gånger. Varje gång jag ska träffa den här personen får jag lite ångest, har jag fina kläder. kommer hen att tycka att jag är fin? Då det är en sån pass närstående person vill man ju känna att man duger. Nu då jag hade börjat gå ner mycket i vikt fick jag höra: Vad fin du är! Samtidigt som jag tog emot komplimangen kunde jag inte göra det, för när kallade hen mig fin sist?  
 
Vid såna här tillfällen anser jag inte att man kan skylla på diverse olika orsaker, vad det än är, en person i ens närhet som sägs ska älska en ska inte bli den här personen som ger en ångest. Det här går att diskutera på hur många olika sätt som helst men ja, personen kanske är rädd om min hälsa och så vidare, men ja, för mig har ju fokuset alltid legat på att jag ska vara fin. Har inte varit frågor rörande min vikt när det kommer till min hälsa. Personen bryr sig säkerligen om min hälsa också men fokus har inte legat på den. Som sagt, blev väldigt ledsen när jag såg det här klippet för jag kan verkligen sätta mig in i hur Simon tänker och känner. Egentligen ska man inte tillåta en annan människa att få den här "makten" över en men det är väldigt svårt för ärligt talat, man vill bara bli älskad och känna sig värdefull för den man är. Sen om man väger 150 kg eller 50 kg, det ska inte spela någon roll. 
 
Jag vill kunna gå tillbaka och bara krama om mig själv som liten. Jag vill berätta för mig själv att jag är fin och att jag duger precis som jag är. Ja, har fortfarande problem många gånger med att känna att jag är fin och duger, men hade jag kunnat krama om mig själv som liten hade ju ett frö såtts och vem vet hur mycket det fröet hade hunnit blomma ut idag? 
 
 

Opponering - Renar - i landsproblem

Hade planer på att uppdatera igår men nej, var alldeles för trött i huvudet. Igår på förmiddagen hade vi det andra och näst sista seminariet, 70 % seminarium. Ogillar inte seminarium i sig men ogillar att opponera, haha. Tanken är att det ska vara lärande både för mig och mina kamrater men känns aldrig som att man gör rätt. Fast ja, efter igår kändes det som att vi alla gjorde bra i från oss, handledaren hade lagt märke till samma saker som vi andra hade gjort till exempel, det måste ju vara ett gott tecken? 
 
Fick bra kritik eller vad man nu ska kalla det, nu ska jag bara ta tjuren vid hornen och få i ordning det sista. Igår försökte jag pussla och kapa i arbetet utan att förstöra allt för mycket, mitt arbete är alldeles för stort men har varit nöjd med skriften och ja, ändrar man i det kan det ju förstöras men samtidigt måste jag ju följa sidantalet också, haha. Det största jag har kvar just nu är att bearbeta om resultatet, vilket skulle gå fort för mig enligt de andra, vi får väl se, efter det ska jag ta tag i att börja analysera och diskutera. Får se om jag lyckas bearbeta resultatet bra, just nu ligger det på tolv sidor, hade varit bra om det hamnade på..ja, färre sidor i alla fall, har inte med allting jag vill ha med heller och har nyligt tagit bort en del. Ja, vi får helt enkelt se vad som händer och hur det går.
 
Utöver detta så började morgonen med en underbar överraskning, fick veta för någon dag sedan att Anna hade något till mig, blev väldigt nyfiken. Igår fick jag en påse och i den låg en mössa med ren tyg! Åh så underbar, höll på att börja gråta. Hennes kompis syr mössor och när Anna såg detta tyg tänkte hon direkt på mig och min kärlek till renar, ja, jisses. Har nog fått en ren stämpel bland mina kompisar, förstår inte varför, hehe. Efter opponeringen lunchade jag och Anna tillsammans på Iksu, var trevligt att kunna sitta ner tillsammans igen, det händer inte så ofta nu i och med arbetet. 
 
Idag har jag varit en sväng på biblioteket, lämnade tillbaka några böcker och lånade en ny. Ibland är det ett rejält i lands problem för mig att bo nära Campus området, antigen tar det lång tid för mig att ta mig dit eller för att ta mig hem. Ja, oftast hem, sitter ju sällan på Campus om jag inte har obligatoriska tillfällen det vill säga, då går jag alltid i god tid. Utöver det har jag även pusslat i resultatet och skrivit ut det för att lättare kunna bearbeta det på nytt. Tänkte strax värma upp lite lunch och sen vänta in Bim som ska promenera med mig till Ålidhem där jag ska skicka tillbaka ett paket. Efter det bär det väl av hem igen för att svida om och senare åka till stan för middag, efter middagen blir det att åka hem till Bim ett tag och umgås. 
 
Ja, haft två bra studiedagar ändå tycker jag sen hemkomsten, hade självklart kunnat göra så mycket mer men ja, det tar sin lilla tid att komma tillbaka. 


RSS 2.0