Som vanligt en bildbomb

 
Mars
April
Juni
Juli (Gällivare)
 
Mina naglar växer som ogräs och de började gå sönder. Hittade en tjej i Gällivare som till och med hade tid. Dessa naglar gjorde Petra på Miss vintage glam, blev väldigt nöjd. Gick tillbaka till min ballerinaform och lite längre naglar då det var kort tid kvar på jobbet.

Slutet

Ja, jag är jättedålig på att uppdatera men har inte prioriterat datorn mer än till att kolla på film praktiskt taget. När det kommer till rubriken så menar jag givetvis att det börjar närma sig slutet nu. Imorgon är det min sista dag på Handlarn, i alla fall min sista dag som sommarjobbare i år, kommer kanske att rycka ut något vecka 32 om det behövs innan jag åker hem.
 
Sen sist har jag hunnit med en till sväng i renskogen och denna gång var det väldigt mycket renar, har fått höra lite olika men mellan 2000-3000 renar var det. Har aldrig varit med om att gå in i en rengärd med så mycket renar, mäktigt! Den här gången fick jag även vara med och se när de föste in alla renar. Först såg man ingenting men sen började man höra trampandet och klingandet från skällorna samtidigt som man hörde människorna vråla för kung och fosterland. De låter ungefär som ylande hundar blandat med något annat, jättehäftigt. Filmade en snutt för att kunna visa hemma sen hur det låter men är ingenting jag kan lägga upp då flera personer står i bild.
 
De senaste tre veckorna har jag jobbat många dagar än om det inte alltid varit så många timmar, det har blivit sex dagar, fem dagar och ja nu sista och tredje veckan är det sex dagar. Tiden går himla fort och det är mycket som har ramlat mellan stolarna här hemma i huset, något som känns mest jobbigt är att både motionen och kosten har ramlat rejält mellan stolarna. Motionen för att vi har så mycket mygg och knott, klarar inte av att vara ute så mycket då. Kosten för att, ja, där finns det inget mer än trötthet och lathet att "skylla" på. Har mina perioder när kosten brister, speciellt när jag är här uppe då man är två stycken i hushållet, ibland tar man till det lättaste som man vet den andra gillar och även om man kan äta den rätten lchf style så gör man det inte. Ja, några kilo plus som vanligt, har hamnat i en dålig period överhuvudtaget när det kommer till vikten. Kom ju ner till 86 och var jätteglad, sen gick jag upp och ner litegrann och sen bara upp, har känt allt för mycket stress till att komma ner till 86 igen. Får ofta höra; Men har du gått ner över 30 kilo är inte några kilo upp så farligt och liknande men för mig är det väldigt jobbigt och fastän det är väldigt jobbigt så orkar jag inte sköta det alla gånger ändå. Måste försöka släppa pressen på mig själv, först då kommer det att gå bättre tror jag.

Nu i skrivande stund blev jag väldigt sugen på varmkorv med bröd, måste nog ta cykeln till affären och handla det.
 
Var självklart tvungen att föreviga min arbetsplats i solsken i morse, blommorna fotade jag även till mamma då det är hennes födelsedag idag. Grattis mamma! <3

Bzz, voff and work

Då har en ny arbetsvecka börjat, förra veckan jobbade jag bara lördagen och oj vilken lördag det blev, men det återkommer jag till. I och med ledigvecka hade man ju kunnat hinna med hur mycket som helst, men icke, det fanns inte riktigt någon energi över till det. Johan var borta mycket på nätterna i och med renskogen vilket gjorde att jag knappt kunde ta mig i säng, vilket även resulterade i att jag sov med Johan när han kom hem och då försvann en del av dagen. I onsdags kväll bar det även av till renskogen för mig, blev några få timmar då det började regna, ville inte riskera en förkylning. Kommer att lägga upp mer om renskogen senare, missade tyvärr missade jag att fara till renskogen ännu en sväng då jag inte mådde så bra, fick dock en klassiska ångesten, far jag inte mår jag dåligt, men kände samtidigt att fara jag så mår jag också dåligt, ja, jisses, någon som känner igen sig? Tog en promenad under kvällen och mådde bättre för stunden men när jag kom hem blev det värre igen.
 
I lördags jobbade jag 10-13, det var en regnig dag som slog ut internet, detta gjorde att vår kortterminal inte fungerade, ni kan ju tänka er stressen då det alltid är mycket folk på lördagar. Timmarna gick väldigt fort och sedan tog jag det bara lugnt hemma då jag mådde dåligt som sagt, samtidigt ville jag också komma i säng i god tid på söndagen då jag började jobba klockan åtta i morse men ja, blev en helvetes natt utan dess like.
 
I vanliga fall brukar vi slippa myggen på övervåningen, ja, några få hemska kryp men inte mer än så. På nedervåningen har vi myggapparater i uttagen för att slippa det värsta då hundarna drar in säkert 20 mygg vardera då de går in och ut, ja, under en hel dag har vi säkert en hel koloni. I går kväll hade jag satt i en apparat i sovrummet då det var lite fler än vanligt och poff, när jag ska sova är det säkert 30 mygg på övervåningen och mestadels i vårat sovrum, de flesta var även blodfyllda men de anföll och levde om. Tog ett bra tag innan de dog med hjälp av apparaten. Förutom myggen var även hundarna hyper, de sprang in och ut hela tiden och de började skälla åt allt och ingenting. En gång bråkade de även om ett ben så jag var tvungen att gå ut i hundgården och ta av de benet. Nu började klockan närma sig halv två och jag skulle upp sju, jag bröt ihop och grät, Moa, Ira och Iris stannade upp och tittade på mig, Iris kom och ställde sig nära. Efter det lugnade de ner sig och la sig, även om bara Ira låg upp i sovrummet. Vanligtvis brukar dessa tre gå och lägga sig när jag gör det, men de är lite mer upp i varv när Johan inte är hemma. Nikka är som sagt mest ute i sin grop så henne ser man sällan i sovrummet nu för tiden. Hade skickat ett sms till Johan där vid ett tiden för jag var så less, han kom sen hem vid två innan jag hade hunnit somna och då lugnade allt ner sig. Sov däremot inte så bra eller mycket men ja, tänkte att dagen skulle fungera ändå.
 
Idag jobbade jag 8-12 och det gick bara bra, ringde in två ordrar, packade upp varor och stod i kassan. Hade kunnat jobba längre. När jag kom hem hann jag äta lunch med Johan innan det var dags för han att jobba. Satt i soffan ett tag efter det man valde sen att lägga mig i sängen och vila. Klev upp först vid 16 och efter det har jag dolat på här hemma med tvätt, matlagning, diskat och små städat sånt som man inte ids. Nu tar jag det bara lugnt, får se hur denna natt blir, imorgon jobbar jag 9-15. De första tre timmarna är jag själv vilket känns väldigt nervöst men det ska gå bra, kommer att vara ensam två timmar medan butiken är öppen men det kommer att gå bra. Förhoppningsvis kommer det inte någon kund som vill ha hjälp med något jag inte kan eller förstår, haha.  
 

RSS 2.0