Mitt nya jobb

Är inne på min fjärde arbetsdag och jag är helt slut. Starten på mitt nya jobb ser lite annorlunda ut motför vad det var tänkt. Tidigare fick jag höra att det skulle bli inskolning, i måndags märkte jag att det inte fanns någon planerad inskolning. Funderade först över om personalen inte visste om att jag skulle ha det en vecka men fick senare höra att även dem hade reagerat på avsaknaden av inskolning. Samtidigt känns det bra att slängas in i elden på en gång men ja, under inskolning kan en få se mycket små detaljer som utgör en stor del av helheten. 
 
I tisdags hade vi planeringsdag och kvällsmöte, min arbetsdag blev nästan tolv timmar. Under dagen blev vi förresten bjudna på en jättegod lunch i matsalen och nya medarbetare skulle även presenteras. Var ju jätteroligt att få ställa sig framför all personal på Sävar skola, haha. Hann prata med många gamla kända ansikten, några av mina gamla lärare och dem som haft mina syskon och så vidare. Alla verkade riktigt glada över att ha mig där så måste ha gjort något rätt under mina tidiga år, haha. För första gången sov jag som en klubbad säl, sov åtta timmar i sträck, det har aldrig hänt tidigare. Var fortfarande riktigt trött med världens huvudvärk dock.  Jag kommer nog att vara trött och ha problem med min huvudvärk extra mycket nu i början. Försöker inse att jag jobbar och inte har vfu men känns samtidigt som att jag är helt blank. Är så mycket mer att ta in nu när en jobbar. Allt ifrån det stora hela till små detaljer som plattform, lön, frånvaro och så vidare. Apropå elden, igår hade jag stängning, andra dagen med barnen på jobbet och i morse började jag på skolan genom att samla ihop några barn och gå upp med dem tillsammans till Torpet. Utmaning på utmaning men det har gått bara fint. Igår fick jag några frågor; Gillar du att jobba med barn? Är det för att du vill bestämma? Vill du inte regera världen istället? Dessa stunder känner en verkligen extra mycket att en har hamnat rätt. 
 
Idag blev det lite extra action under utevistelsen. Några barn (ja, heter elever men just nu får det vara barn, dem har fortfarande lov) hade sett en ekorre och ville att jag skulle komma och titta. Vi såg en ekorre som bar något och plötsligt sprang den iväg och tappade sin unge mitt på cykel- och gångbanan. Vi drog oss tillbaka för att inte vara i vägen men mamman hämtade inte in sin unge, jag hämtade därför handskar för att kunna lyfta ungen till gräset. Den låg kvar när jag for hem efter jobbet men mamma hade nyligt varit i närheten. Förhoppningsvis går det bra för den lilla ungen. Jag och djur, hade mer än gärna tagit hem den, blev kär på en gång. Blev ju inte mindre blödig av att den lilla ungen körde in klorna i handsken, hen ville inte släppa mig.  
 
Annars så trivs jag riktigt bra på mitt jobb, känns roligt att vara tillbaka på mitt gamla fritids än om det är helt annorlunda motför då. Kändes även bra att vi hade ett kvällsmöte så tidigt, vi hann få prata mer med varandra än om jag inte var lika öppen som jag brukar, skyller det på tröttheten. Längtar tills jag kommer in ännu mer i jobbet och får lite bättre självförtroende, just nu är det så mycket som känns omöjligt men det kommer! 
 

Maroon

Vinrött, matta och glitter
 
 

12/8

Igår började min morgon på salongen, min kusin hade försovit sig så vi fick börja lite senare men det gjorde inte mig någonting för då hann jag äta lite i lugn och ro. Köpte något litet på affären då jag praktiskt taget bara klev upp och gjorde mig i ordning innan jag for på morgonen, passade på att sova några minuter extra då jag hade problem med att somna. Var skönt att få bli hel igen och denna gång valde jag en mörkare färg då vi går mot hösttider. 
 
När jag var färdig mötte Bim upp mig som hade varit på en annan salong och vi gjorde lite ärenden innan det var dags att åka hem till mig. Var helt slut när vi kom hem, det var varmt och kvavt och jag bar tyngre än tänkt. Tog det ganska lugnt innan jag och Bim gjorde i ordning våra luncher. Efter det bar det av in i duschen för att senare hitta energin till att sminka sig, haha. Tillslut var vi båda fabulous och vi tog bussen ner på stan för att äta på Frasses. Är inne på andra veckan att sköta min kost och det går framåt, igår valde jag dock att äta ett skrovmål, det kändes som ett bra val i och med att jag skulle dricka senare på kvällen. Hör och häpna dock, jag åt inte upp hela skrovmålet! Lämnade en del bröd och en del strips, det har aldrig hänt och det kändes bra att jag kunde göra det. Av någon anledning brukar jag inte kunna lämna mat. Vi gick sedan vidare för att ta bussen hem till Sävar.
 
Framme i Sävar gick vi hem till Eve där Emma redan var och Bim fick då träffa Holger för första gången. Alltså, kattungar, jisses vad en blir kär. Lite senare kom Emil ut och medan de tre åt middag tillsammans gjorde jag det sista på sminkningen. Hade glitterlips igår och det kändes onödigt att ordna det innan middagen. Kvällen fortsatte med prat, skratt och musik. Fick en tidig födelsedagspresent av Eve och det var en kisstratt! Så himla roligt, har pratat om en sådan tidigare men har aldrig idats köpa en. Nu slipper jag Johans idé om en kapad ketchupflaska, check, haha! Lite senare gick jag förbi pappa och Kajsa, passade på att prata en stund innan vi skulle dra vidare mot stan. Eve hade ringt till Olles tidigare under kvällen för att undersöka om Emil fick komma in fastän han var ett år yngre än åldersgränsen och i och med att vi var ett sällskap gick det bra så länge vi kom före 23. Det roliga när vi kom dit dock var att jag fick visa legitimation, ingen annan. Förhoppningsvis tyckte vakterna att jag såg ung ut eller så tyckte dem att jag var snäppet för onykter och ville kolla ifall jag kunde leverera. Inne på olles blev det två drinkar under kvällen och massa dans. Blev lovad dans men det passade aldrig för någon så jag gick iväg själv några gånger för att dansa, haha. Hade en riktigt trevlig kväll även om jag kan tycka att vissa personer inte passar på krogen. Fick höra mycket ologiskt och blev lite irriterad men farligare än så var det inte. Hade en riktigt trevlig kväll allt som allt och jag kände mig snygg hela kvällen, perfekt. 
 
Idag började min morgon inte så bra, vaknade panikslagen i natt, hade inte stängt av köksfläkten så det var nog smällen från den som väckte mig, jag blev riktigt rädd i alla fall och ångesten sög tag i mig. Kunde somna om efter en liten stund men vid tio i morse var det ingen idé att försöka somna om i och med att jag kände att ångesten låg och lurpassade. Har fått i mig lunch så det känns lite bättre men är fortfarande trött i knopp och kropp. Strax anlände Bim och det blir nog ganska lugnt ett tag. Ska följa henne på affären senare och jag ska även försöka baka och laga middag ikväll, just nu vill jag bara äta pizza dock men nej det ska jag inte. Blir spännande att se hur energin är lite senare.
 
 

Snart ringer klockan in

Nu är det inte länge kvar tills jag börjar jobba. Nervositeten har börjat infinna sig litegrann men jag ser verkligen fram emot att få börja jobba. Känns fortfarande overkligt att jag har en utbildning och ska jobba inom yrket jag har utbildat mig inom. Nästan hela mitt liv har varit en kamp, men som jag har kämpat och utvecklats de senaste fem åren känns, ja, jag vet inte. Jag har ett helt nytt liv även om mycket av det gamla finns kvar. Mina krämpor och mina demoner kommer alltid att finnas kvar men dem kommer aldrig att få förstöra för mig. 
 
Har funderat ännu en gång över min sista del under kategorin Min historia, har ju skrivit tidigare om att jag har funderat på att lägga upp den. Känner att det börjar närma sig att den läggs upp. För min egen del har jag aldrig känt oro men nog finns en oro där för människor i min närhet. I slutändan, vad jag än gör blir det bra. 
 
Imorgon bitti bär det av ner på stan för att göra naglarna, ska bli så underbart att få laga de två naglarna som jag klämde sönder i en dörr. Vet inte riktigt vad jag ska göra än dock, är lite sugen på rocknaglar igen men ja, vet inte. Efter besöket på salongen möter Bim upp mig, vi gör några ärenden och sen åker vi hem till mig för att göra oss i ordning inför Eves fest. Kvällen och natten ska avslutas på krogen inne i stan, får se vars vi hamnar. Ska bli trevligt att umgås i alla fall. På lördag har jag planerat att göra en lchf cheescake och en vitkålsköttfärsgratäng som både doftar och smakar lasagne, ja, förutom vitkålen då, haha. På söndag när jag fyller år ska jag, mamma och Eve på bilbingo, efter det bär det av hem till Sävar. Än om jag börjar först klockan nio på måndag så tänkte jag sova över hos pappa och Kajsa i alla fall, kan vara skönt att ta det lugnt på morgonen. Det är dock bara torsdag än så mycket kan hända i tankeverkstaden. 
 
Ser i alla fall fram emot min sista helg som arbetssökande, ja, för tillfället det vill säga. Mitt vikariat räcker ju bara till den sista april och efter det behöver jag söka nytt men det är ju några månader bort. 
 

Kan man älska nån på avstånd?

När det kommer till dansband är det väl inte mitt första val av musikgenre men vissa låtar, till exempel låtar jag har vuxit upp med och liknande älskar jag. Den här låten har jag inte vuxit upp med men den passar så himla bra när det kommer till mitt och Johans förhållande.
 
 

A long long day

Idag har varit en riktigt lång och innehållsrik dag. Eller ja, den började redan i natt. Började tänka för mycket och det resulterade i orolig sömn på morgonsidan och ja, min morgon började jättedåligt. Mådde jättedåligt och det var näst intill olidligt, ville avboka allting och bara gömma mig. Vet ju att det går över men just när det är som värst vill jag inte vara med alls. 
 
Efter någon timme mådde jag bättre och det passade perfekt att börja mina dag hos frisören. Är helt frälst i huvudmassagen som jag får när håret tvättas, för mig med huvudvärk är den underbar. Åh, måste lära Johan, haha. Mitt hår hade vuxit som ogräs sedan i maj så vi tog lika mycket som då plus lite till. Kändes som en bra idé att fräscha upp håret innan jag börjar jobba. Fick även använda studentrabatten då kortet är giltigt till september, perfekt. Efter frisören hälsade jag på mamma en sväng på salongen då hon började jobba idag. Därefter gick jag till polisstationen för att förnya min legitimation. Varken kort eller signatur blev bra men jag orkade inte göra om det. Ja, mycket beror ju på att jag hoppas på att få körkortet inom en snar framtid så tänkte att jag kan spara krutet till dess. Ja, få och få, ni förstår ju vad jag menar.Tillbaka i centrum köpte jag lite nötter att tugga på, hade ett litet sug i magen och ville inte bli hungrig under körningen. När jag satt utanför MVG kom en tjej fram och frågade om jag var Erica. Jag tittade upp och fick totalt hjärnsläpp men fick snabbt veta att det var Elisabet, Lisa.Vi har lärt känna varandra via min blogg och har pratat om att träffats men det har inte blivit av. Visst är det en klassiker? Även med nära vänner kan det vara en klassiker. Det var i alla fall jätteroligt att äntligen få träffas så nu måste vi göra det igen. Tack goa du för att du kom fram! Hade varit trevligt med en längre pratstund men vi skulle båda i väg på vårt. Hon till jobbet och jag till bilen för att övningsköra. Idag gick det sisådär, är som ni vet duktig på att stressa upp mig, dock gick det bättre och bättre idag. Ska fortsätta öva på att backa in på en parkering imorgon och förhoppningsvis slipper jag stressa upp mig. Finns en passande bild som jag tror att jag har delat på instagram, nyligt har även Eve delat den. På den bilden står det; I even overthink my overthinking. Diskuterade detta med Johan igår och han höll med, även Bim höll med om det senare under dagen. 
 
Mötte upp Bim efter körningen och vi gjorde några ärenden innan vi valde att avsluta dagen med en middag på Eurasia då vi inte har träffats på ett tag. Var riktigt trevligt att bara vara igen som vi brukar. Väl hemma gjorde fötterna jätteont och det var så himla skönt att slänga upp benen i soffan. 
 
 
Så här glad blev jag av kinamat. Bjuder på den fina minen och en sneak peak på min frisyr. 

Skratta

Skriver likadant här som på andra sociala medier. Nästa söndag fyller jag år, vet ni vad jag önskar mig då? Jag önskar mig att ni gör någon annan glad. Det kan vara ett leende, det kan vara en hälsning, det kan vara en blick och så vidare. Visa glädje, visa omtanke och visa kärlek. 
 
Har uppdaterat mitt citat med att byta ut man mot en. 
 
 

Kinagryta

Har ju alldeles glömt bort att skriva om i tisdags! I tisdags hade jag också en bra dag och kväll. Dagen började lugnt med att duscha och göra sig i ordning här hemma, därefter tog jag bussen hem till mamma och Håkan där familjemiddag stod på schemat. När jag kom fram till deras gård mötte Agnes och Elmer mig på cykel och traktor. Pratade en stund med Lars och Håkan, kort därefter kom båda Håkans söner, har bara träffat en av dem tidigare och då när vi åkte bil tillsammans. Efter en stund kom Emma ner och bytte av Lars i att hålla koll på barnen och vi gick vidare till affären. Inte långt därefter var det dags för middag, grillat! Har misskött kosten den senaste tiden vilket inte är någon nyhet men den här veckan har jag försökt vara stenhård, och ja, jag skötte mig galant. Jag åt kött, sallad, bearnaissås, tsatziki och ost till middag. Till efterrätt bjöd de på glass så jag hade med mig ett Erica vänligt alternativ. 
 
Var en riktigt trevlig kväll med god mat, gott sällskap och många många goda skratt. Det är så livet ska vara, en ska njuta av tillvaron tillsammans med dem en älskar. 
 
Idag har också varit en bra dag, kanske inte när det kommer till att vara effektiv dock. Jag var väldigt seg tidigare idag så promenaden till Ålidhem försvann snabbt ur tankarna. Började dagen med en dusch och kämpade sedan i två timmar för att klä på mig innan det bar av till affären på Berghem. Väl hemma igen tog jag det piano för att lite senare börja förbereda maten. Kinagrytan blev som vanligt riktigt god och jag har nu varit mätt i ungefär tre timmar, haha. Nej, jag försökte inte ge mig på nästan hela grytan som jag och Johan gjorde första gången vi tillagade den tillsammans men är ändå väldigt mätt. Fick även tre kompletta matlådor och en fjärde utan shirataki nudlar. Imorgon bär det av hem till Sävar, en matlåda åker med dit i och med min och Johans årsdag. Håller hårt på att äta vår rätt även om han inte är här. Lite elakt mot Johan dock då jag fortfarande inte anser att en kan posta matlådor. Först kommer jag att landa hemma hos Eve, hon var och hämtade hem sin kattunge i veckan och oj så söt han är, Holger. När jag ser bilderna hon laddar upp längtar jag tillbaka till när Mirris var en liten plutt som bara bestod av en mage. Vi har det dock väldigt bra nu också, hon kommer alltid vara min lilla plutt. Senare ska jag svänga förbi familjen KPP innan det bär av hem till stan igen. Känns lättast att åka hem då jag ska övningsköra med mamma på söndag och öva parkering. Att parkera gör mig nervös men ja, en måste ju lära sig det också. 
 

21.30

Ikväll var det fem år sedan Johan körde från Purnu till Sävar för att träffa mig. Ingen av oss visste riktigt vad vi gav oss in på men ja, vi verkar ju inte ha gjort fel val någon av oss. Känns lite tråkigt att vi inte kan vara tillsammans denna vecka, dessa datum är speciella. På lördag firar vi fem år tillsammans än om vi inte uttalade det högt först i, ja, kan det ha varit november? Jag tänker som vanligt äta kinagryta för det brukar vi göra på vår årsdag, tänker dock tillaga det redan imorgon då jag funderar på att åka till Sävar en sväng på lördag. 
 
Har haft en bra dag idag, fastän jag sov som en kratta i natt gick båda körningarna bra. Mellan körningarna tog jag en fika/mellanmål på ett café. Köpte en räk och skagenrörs macka, tog helt sonika bort brödet. Efter körningarna blev jag upphämtad av Lars och barnen, vi for vidare mot Mariehemsängarna för att titta på fåglarna. Det bar senare av till Gammlia där vi strosade runt lite, pysslade lite och bara var. Innan jag fick skjuts hem åkte vi på affären, tyvärr fanns inte allting jag tänkte handla så det blir en sväng imorgon också. Ja, nu är ju inte det hela världen men när en för en gångs skull har planerat inköpslistan är det lite surt, haha. När jag kom hem blev det soffläge fram tills det var dags att laga middag, blev strips tallrik a la lchf idag. Friterade vaxbönor, chorizo, räksallad, stevia ketchup och aioli, satt som ett smäck och är fortfarande nöjd i magen. Efter maten bar det av ner till tvättstugan för att sedan få undan disken. Kvällen har sedan blandats med tvättstugan, teori och att bara vara. 
 
Beroende på väder tänkte jag ta mig ut på en promenad imorgon, får se om jag tar mig iväg till Ålidhem, då kombinerar jag promenaden med handlingen och det blir en helt okej sträcka. Började komma tillbaka till mina promenader men tappade det förra veckan. Har inte kommit igång riktigt denna vecka heller men har rört på mig betydligt mer och det känns bra. Kvällen fortsätter med kinagryta och ja, vi ser väl, är ganska skönt att inte ha agendan full hela tiden.
 
 
 
Förutom att jag lyckades med maten så lyckades jag även med att snitta korvarna fint, underbart!

1/8

Jag har varit frånvarande ganska länge nu men så blir det när en är och ränner på annat håll. För tillfället är min ledvärk mycket bättre och har varit det i kanske tre dagars tid, det känns riktigt bra. 
 
Har övningskört en del sedan sist, inte jättemycket tyvärr men allt är ju bättre än ingenting. Har övat på att backa runt ett hörn och att parkera lite smått. Har lagt märke till att jag av någon anledning verkar vilja ha för hög fart i båda momenten, det är något att lägga på minnet. Annars börjar jag känna mig mer bekväm som jag nämnde tidigare och det känns bra. Vet inte just nu hur allt kommer att fortgå i och med mitt nya jobb som börjar den 15e men ja, får ta det som det kommer. Kan inte planera så mycket eller liknande då jag inte har fått mitt schema ännu. Har även träffat underbara människor sedan sist, människor som ger mig energi till tusen. Det är alltid lika jobbigt att behöva säga hej då och det startar alltid ett vattenfall. Sen finns det väldigt otrevliga människor som en bara vill klappa till fastän en inte är lagd åt det våldsamma hållet. Samtidigt som jag ville klappa till en människa blev jag samtidigt väldigt obekväm i och med hur han lät mot mig. Har aldrig varit med om att bli så otrevligt bemött inom kollektivtrafiken och det helt utan anledning. Ja, tyvärr kommer det alltid att finnas nötter som en är överkänslig mot. 
 
Idag har jag övat på start i liten backe, lite stadstrafik och kört i mindre rondeller. Nästa gång blir det att öva start i en större backe och även att parkera, blir spännande. Tycker att tiden går alldeles för fort samtidigt som det är bra att en inte pressar in alldeles för mycket i huvudet. Vet inte hur långt tid allting kommer att ta men tänker att det får ta den tid det tar, samtidigt som det kan bli jobbigt i och med att jag inte kommer att jobba i Umeå. Men ja, det är ingenting att börja oroa sig för i onödan. Tycker att textraden; Låt det komma som ska komma, låt det bli som allt ska bli från låten Ditt andetag med Ulrik Munther passar in bra här. Brukar inte lyssna på han annars men just denna låt gillar jag, tänker väldigt mycket på Johan när jag hör den. 
 
Apropå något annat än ledvärk, köra bil och låttexter. Visst är mina turkosa naglar underbara? Synd bara att jag efter två veckor och två dagar hade en dejt med en dörr som klippte två naglar, en så långt in att jag började blöda och få ont. Ja, det är inte lätt alla gånger. Eller som de flesta i min familj skulle säga; Så går det, när du är klantig. Det är en replik som följt mig sedan barndomen, mycket på grund av att den finns förevigad på film men i alla fall. Skyller dock fortfarande på pappa som borde ha insett vilken olycka som var på väg att ske, håller fortfarande fast vid att han ville ha bra film, haha. 
 
Vad händer annars då innan jag börjar jobba? Nu på lördag firar jag och Johan fem år, tänkt att vi har varit tillsammans så länge. Samtidigt känns det som att vi alltid har varit tillsammans men ändå. Nästa fredag har Eve fest, mest för att vi ska få ha det trevligt tillsammans men även för att jag fyller år nästa söndag. Fyller år dagen före jag börjar jobba på mitt första riktiga jobb, ja, ett som jag är utbildad för, det är lite roligt. Utöver det gör jag det jag ska och passar även på att njuta av mina sista dagar. Har aldrig jobbat heltid eller utöver några få enstaka sommarjobb så det kommer att bli en väldigt spännande upplevelse. 
 
 
Inte en vacker syn
 
 
En mycket vackrare syn 

RSS 2.0