Tired

Hur står det till? Själv är jag väldigt trött, det tar väldigt mycket på krafterna att ha jobb och körkort i huvudet hela tiden. Förhoppningsvis är det över snart och då ska jag fira, fira och åter fira och hör sen. 
 
Veckan som varit bestod av skapande på jobbet och mys med barnen. Helgen var fullproppad och ja, det plus en förkylning gör mig ju ännu tröttare. Konstigt, eller hur? I fredags var det fritidsfest, en gång per år brukar fritidsavdelningarna i Sävar turas om att hålla i en personalfest. Denna gång var det Bävern och dem hade ordnat med italiensk buffé och en lagtävling, Hela fritids bakar. Utmaningen var ett göra ett pepparkakshus/konstverk och mitt lag gjorde helt sonika en bäver. Vi fick en låda med dekorationer och vi var tvungna att använda av allting. till exempel senap, gurkmajonnäs, ketchup. cornflakes, havregryn och så vidare. Tror inte vårt konstverk luktade så gott sen, haha. Det blev en riktigt trevlig kväll och en fick umgås lite mer med kollegor på andra avdelningar. Jobbar på Bävern under skoltid och under öppning så har mycket kontakt med bävrarna, därför är det roligt att även få umgås mer med de andra avdelningarna också. 
 
I lördags var jag bjuden hem till Eve på förfest och senare bar det av till puben där Coverkings spelade. Tyvärr hade det blivit en miss med reklamen och ja, det kom inte så mycket folk. Jag hade dock roligt och fick dansa väldigt mycket. Blev lite drama mer än en gång under natten och det blev en väldigt lång natt. Allt gick bra i slutändan men ja, det slet på kroppen. Kanske ska vara tydlig med att jag inte var med och skapade drama, jag var en av dem som hjälpte till med att lösa det. Tröttheten och värken tog ut all sin rätt igår, blev en väldigt lugn söndag. Har inte ens pyntat här hemma, har inte haft tid eller ork. Det kommer när det kommer, orkar inte känna någon panik. 
 
Det var ganska tungt att fara på jobbet imorse och det hjälpte inte att barnen inte var på min sida senare under dagen. I fredags hade jag en extra stor händelse med ett barn. Blev slagen två gånger och bombarderad med grimaser och hånfulla leenden. Blev inte slagen hårt men det är själva principen, det plus beteendet som har hållit på nu under en längre period. Pratade tillsammans med barnet och klassläraren idag och det skulle bli förändringar, barnet förstod inte själv varför det blir som det varit och är. Senare under dagen kom dock samma beteende och många andra av barnen lyssnade inte under lektionen. Jag blev så trött och jag kände hur nära tårarna var just på grund av tröttheten. Jag trivs jättemycket med mina barn och jag vet att dem trivs med mig men ibland blir jag bara så trött. Vet inte riktigt hur jag ska göra i nuläget, får höra att jag ska ryta till och så vidare och jag gör ju det men ja. Det känns väldigt bra att jag har alla klasslärare i ryggen och tillslut kommer det nog att bli bättre men när jag har sämre dagar blir det riktigt tungt. Idag var första dagen som jag även tror att några barn märkte att jag blev ledsen. Det gick inte att hålla skenet uppe helt och hållet. Detta är inget som jag gräver ner mig över, visst, jag mår dåligt över hur vissa dagar går men andra dagar går det helt underbart. Jag jobbar ju faktiskt med barn, det går upp och ner. Har fått många kramar idag både på skolan och fritids, både av barn jag är mycket med och barn som jag knappt varit med. Det värmer helt klart i hjärtat. 
 
 

Att tänka men inte prata

Som ni redan vet har det tärt ganska mycket på mig att jag inte har kunnat ge 110 % på jobbet, har gått och funderat på om mina kollegor känner likadant och så vidare. Av någon anledning har jag inte tagit upp det med dem, jättedumt ärligt talat. Förra veckan var det en kollega som tog upp detta med mig och ja, ni vet ju hur jag är, funderar fram och tillbaka, tänker, tänker och tänker. Hon var fundersam över om jag var nyfiken, varför jag inte steg fram mer, i slutändan kände hon att arbetslaget riskerar att bli en kort även om jag är där. Självklart tog jag det som en hård smäll samtidigt som jag visste att det inte var så alls. Detta förtydligade hon också, hon sa mycket peppande och att hon inte trodde att jag medvetet la över mer ansvar på kollegorna. Samtidigt som det var jobbigt var det väldigt skönt att diskutera detta då jag själv funderat på det så mycket och varit så irriterad på mig själv då det inte är jag. Jag är nyfiken, jag vill lära mig allt och ingenting, jag vill hålla i aktiviteter. Tror jag har tänkt på det i en sådan stor grad att jag kom till en spärr, jag ville vara så bra att jag istället fastnade och blev något jag inte är eller vill vara. Funderade på detta hela helgen och tog mod till mig att diskutera om detta tillsammans med alla kollegor på vårt kvällsmöte i måndags. 
 
Det kändes riktigt bra och jag är inte ensam i mångt och mycket. Fick även beröm för att jag självständigt drog igång och påbörjade sociogrammet vi hade bestämt att vi skulle göra. Jag är fortfarande grötig i huvudet och har svårt att komma på idéer och så vidare men det känns bättre. Det är inte så konstigt att det blir kortslutningar för mig heller, jag har väldigt mycket i huvudet och runtomkring. 
 
Den här veckan körde jag en impulsiv aktivitet, hade högläsning igår. Tanken var att ha det i torsdags men jag behövdes mer på golvet om en säger så. Aktiviteten blev extra impulsiv då jag valde att ha på mig en drakdräkt. Presenterade högläsningen genom att vara en sagodrake helt enkelt. Det blev en mysig stund tillsammans med några barn inne i vårt lugna rum och det passade perfekt med tanke på det tråkiga vädret, det var antigen regn eller snö. Under veckan som kommer ska jag hålla i skapandet, barnen ska få göra en snögubbe kalender. Fick tipset via pinterest, originalet är dock i trä med engelsk text, jag har valt att göra i kartongpapper och ha svensk text. Mina barn har inte börjat med engelska ännu och ja, det kändes mysigare med svenska. Ska bli spännande att se om aktiviteten blir uppskattad, jag är i alla fall riktigt nöjd med min skapelse. Delade denna i en fritidshemsgrupp på facebook och jag har fått över 90 kommentarer, över 500 gilla och det är även några stycken som har delat. Det känns riktigt roligt och självklart har jag skrivit under bilden att jag har hittat idéen på pinterest. 
 
Apropå annat, det är ju helg nu och jag har haft en riktigt lugn helg. Igår var det tvättstugan och soffan som gällde, idag har jag haft en körlektion, umgåtts med mamma och Eve i stan, hälsat på hos familjen KPP och ätit middag på Eurasia tillsammans med mamma och Håkan. När det kommer till körlektionen kändes den väldigt bra faktiskt, gjorde en självständig säkerhetskontroll, fick godkänt på denna, fick även äntligen godkänt på att backa in på parkering, stod lite för långt åt en sida men resten var perfekt, har aldrig känts så bra! Övade även på att backa runt ett hörn, vissa gånger går det skitbra och nästa inte lika bra, idag var en sämre dag, av någon anledning är jag för feg med rattningen många gånger. Men ja, den som övar den lär sig. På tisdag är tanken att jag ska få färdigt motorväg och mörkerkörning, spännande! 
 
 

Framåt

Det går framåt med körkortet, varken vill eller orkar prata om det för ofta. Har tillräckligt i huvudet många dagar och då ja, vill slippa tänka på det helt enkelt. Jag blir färdig när jag blir färdig, allt beror ju på hur jag kan trolla med tider och så vidare så ibland blir det glapp i schemat. Inte konstigt alls i och med att jag jobbar 100 %, pendlar med buss som inte alltid matchar mina jobbtider och detta matchar inte alltid med körskolan, ja, ni hör ju, en kan ju bli tokig för mindre. 
 
Men i alla fall, idag har jag haft en heldag med körskolan. Det första som stod på agendan var en omkörningslektion, vi var två stycken i min bil som skulle övningsköra och en tredje i den andra bilen då hon ska köra upp med automat. Jag fick äran att köra upp ur garaget, jisses vad jag hatar det, lyckas alltid få motorstopp just innan jag är uppe i och med nervositeten som pockar på då det oftast är mycket trafik. Men idag. idag så klarade jag det galant! Gled inte ut för långt heller då det lutar lite nerför då en kommit sig upp, fy fan vad nöjd jag blev, haha. Omkörningslektionen gick bra, tycker det är väldigt praktiskt att två bilar kör iväg och sedan varvar omkörning med varandra. Jag ska tänka lite extra på att vara mjukare med ratten på tillbakavägen annars gick det faktiskt helt okej. Efter denna lektion landade vi en kort stund på körskolan innan vi åkte vidare till Hörnefors där vi blev bjudna på lunch innan det bar av till trafikövningsplatsen. Ja, i början gick det åt helvete för mig, blev nervös och stressad då alla andra var snabbare iväg med bilen än jag men ja, tillslut löste det sig också. Har varit en spännande och snörik dag. Mellan dem två olika banorna var vi inomhus i säkerhetshallen, jag kunde tyvärr inte sitta i bilen som välte eller bilstolen som "krockade" i 7 km/h då min huvudvärk hälsade på med dunder och brak. När bilstolen smällde till så skar det till i huvudet varje gång. Annars hade jag väldigt gärna testat men hade ju som sagt en bana kvar att köra utomhus. Har dock fått veta att jag väger ungefär som en elefant, ja, om jag skulle krocka i 50 km/h det vill säga. Ville egentligen inte då jag redan mår dåligt över min viktuppgång men tänkte vad fan spelar det för roll, 4,5 ton ungefär skulle jag väga, så ja, en överviktig elefant till och med. Sista banan var värst, den var full av kurvor och det var väldigt halkigt. Hade gärna haft med mig någon tredje varvet till exempel för att få tips på hur jag skulle kunna tänka. Inte säkert jag skulle reagera så i verkligheten men vore ändå bra att ha i ryggsäcken. 
 
Som sagt, blev grön på halkbanan också och nu är jag ännu närmre mitt mål, att ta körkort! Avslutade denna långa dag med att äta middag tillsammans med Bim innan det bar av hem till soffan. Blir att ta det lugnt en stund till och sedan blir det sängen, är helt slut. Vilken dag!
 
 

Augusti - November

 
Augusti (Maroon sparkle)
 
 
September (Pink sparkle)
 
 
Oktober (Grey marble)
 
 
November ( Cateye Petrol and black)
 

Spring

 
Mars (Easter)
 
 
April (Simple white)
 

Olycksfågeln

Veckan som Johan var här var underbar! Sov mycket sämre i och med en rörlig Johan och en vandrande hund. Nikka ligger oftast och sover under sängen tills hon märker att någon ska gå ut, Moa däremot går in och ut ur sovrummet samtidigt som hon passar på att nosa mig i ansiktet ibland. Men ja, fastän jag sov sämre så mådde jag så mycket bättre. Passade även på att övningsköra till och från jobbet några dagar och ja, jag blev bortskämd av det, har saknat bilen några gånger nu under veckan som varit, haha. Förra helgen blev en kvalitetshelg, vi umgicks med familjen och tog det lugnt tillsammans. Vi hade funderat på att följa Emma och Lars ut på lördagen men jag min klant halkade och slog knät så in i norden. Jag slår oftast knäna när jag halkar, logiskt då jag har problem med dem men jag har aldrig slagit mig så här hårt. Kunde inte resa mig på en gång och efter en liten stund kom två killar och kollade läget, dem hjälpte mig även upp. Mitt knä blev dubbelt så stort och prytt med blåmärken runt omkring hit och dit. Hade problem i några dagar men just nu är det mestadels blåmärkena som är ömma. Avslutade kanske med en rejäl smäll på lördagen för att det inte skulle göra lika ont dagen efter när Johan skulle åka hem. Apropå Johans besök, oj vad Agnes sken upp när han kom dit. Hon blev alldeles till sig och skulle skämta och visa massa saker. Det värmer alltid lite extra i hjärtat när Agnes vågar släppa fram Agnes och det ordentligt. 
 
Den här veckan har det varit lov och vilken skillnad det har varit i antal barn. Som mest hade vi runt 25 barn i början på veckan och sen har det ramlat bort några, igår och i förrgår hade vi mellan 11-15 barn. Om vi ändå fick ha lov hela tiden, haha. Ja, att få ha mer tid på fritids tänkte jag. Vi har hunnit med en utflykt, Mission Impossible på skolan med de andra fritidsavdelningarna och Torpets mästarna. Kan inte klaga alls, något vi har diskuterat är dock att vi borde låta barnen välja mer vad som ska hända under lovet, vi blir lite för låsta i att hitta saker att erbjuda barnen när vi faktiskt kan få låta dem bestämma mer, att utmana dem snäppet mer helt enkelt. Igår hade jag min första körlektion efter cirka ett två veckors glapp. I och med all snö som kommit var det väldigt nervöst och det förstörde lite på lektionen men samtidigt gick det ändå väldigt bra. Efter lektionen sprang jag förbi affären en sväng innan det var dags för att piffa upp naglarna. Testade cateye effekten denna gång, det är små spår av järn i färgen och sedan använder en sig av en magnet. Lite senare bar det av till jobbet då jag hade stängning. Blev en riktig kvalitetsdag som avslutades hemma hos familjen KPP med att bli bjuden på lasagne till middag. Det behövdes då jag var helt slut där efter jobbet, när jag hade hunnit plumsa nästan halvvägs kom jag på att jag hade glömt styra in en cykel som lovat så jag vände tillbaka. När jag sedan hade varit på affären och kommit en bit blev det en vända tillbaka och ja, hungern tog över min kropp och jag blev helt matt. Fick en jobbig halsbränna och det kändes som att jag skulle spy. Väl hemma hos familjen KPP kom jag på att jag hade glömt lämna in paketet på affären och då höll jag på att krevera. Den där lasagnen satt väldigt fint kan jag lova och senare när barnen hade somnat såg jag och hemma två nya avsnitt av Call the midwife, jisses så bra serie! 
 
Ikväll var planerna att jag skulle umgås med Bim men båda var så sega så vi bestämde oss för att skjuta upp det till veckan som kommer nu. Jag stannade kvar i Sävar då mamma och Håkan skulle förbi där en sväng och då kunde jag få skjuts hem. Innan det skulle jag och Lars hämta pizza på puben. Då det ligger granne med affären tänkte jag passa på att lämna paketet och ja, vilken åktur det blev. Bad om att få lämna in paketet fastän en annan var före men hennes ärende tog väldigt lång tid och jag hade inte den tiden. Hinner gå runt hörnet vid postutlämningen när mina skosnören hakar fast i den andra kängan och jag börjar snubbla. Halvspringer framåt me händerna före, hinner ta emot mig mot en liten kyldisk samtidigt som jag håller på att öppna den. På något sätt snurrar jag runt och hasar ner med ryggen mot kyldisken. Minns inte hur jag gjorde med händerna men jag har väldigt ont i fingrar och naglar. Det var även en kille som såg mig och han blev nog lika chockad han, vet dock inte hur mycket han hann se men jag lät ju ganska mycket. Han gjorde ett ljud som visade på att han undrade hur det gick och jag svarade; Ja, det blev ett lite dansnummer. Han höll med och jag pinnade senare iväg med hjärtat i halsgropen. Det var en himla tur att jag hann ta emot mig, annars hade jag smällt ansiktet rakt in i kyldisken eller dess kanter. Vilka äventyr jag är med om va? 
 
På måndag återgår det till det vanliga på jobbet, på kvällen är det även HLR som står på schemat. Veckan fortsätter därefter förutom med jobb även med körlektioner och halkbana, det blir spännande! Kommer att känna mig mäkta imponerad över mig själv när jag har tagit körkortet. Sen att det skulle ha hunnit komma snö fanns inte riktigt med i mina planer men samtidigt är det ju bara bra att bli van snön på en gång. Har en spännande period framför mig just nu. 
 

RSS 2.0