Back to school

Det har varit en stor förändring att börja skola helt klart, speciellt också då mina skolplaner blivit helt ändrade på på grund av skolan. När jag ansökte till komvux i våras valde jag fem kurser och bad om att bara ha dagskurser då det sociala är en viktig del för mig då man studerar. Det började med på registreringen att två av mina ämnen helt plötsligt är när distans och i måndags kom vi även fram till att två kurser på mitt schema krockar. Fick antigen välja en ny kurs eller ändra om till närdistans. Så summan av kardemumman, av fem dagskurser har jag bara två kvar, resten blir på distans. Närdistans, vad är det? Det är precis samma sak som distans men man har mer möten med läraren på skolan. Nu får vi ju se hur det fungerar ihop med mitt schema annars, kanske måste lägga någon kurs på hel distans jag vet faktiskt inte. Motivationen till studierna har faktiskt dalat på grund av dessa komplikationer, har inte studerat på flera år och nu ska jag studera som en tok mestadels hemma? Men som man brukar säga; Man kan bara man vill! Jag vill och jag ska försöka och så är det med det.

Min studie hjärna har inte riktigt kommit i kapp än så trötthet och huvudvärk är en kompis nu, men det kommer lugna ner sig så fort man kommer in i det bättre. Igår handlade jag alla kursböcker förutom ett facit som var slut, en stiftpenna med extra stift och en överstrykningspenna. Den summan landade på 2443 kronor, aj säger jag bara, aj! Något mer som gjorde aj var då jag halkade idag påväg ner på stan. Skulle gena över gräset vid skolan och då kom det fler som gick där, en lallade på lite som han ville och jag skulle hålla mig ur vägen för att vara snäll. Vad händer då? Jag halkar på leran och landar på rumpan, drog ihop munnen som om jag ätit citron och sa aj! Killens assistent var snäll och stannade upp för att se hur det gick, tyvärr fick jag inte hjälp upp det hade suttit fint då man hade en tung ryggsäck på ryggen och ett paraply i handen. Så förutom tvätten igår fick jag tvätta ännu mer idag då leran ärligt talade luktade kobajs, så kan man ju inte gå runt och lukta heller.

Snart kommer mumin hit och stannar till på söndag och så jag har längtat! Imorgon efter skolan ska han hämta upp mig och vi ska ordna några ärenden som t.ex hämta ut mitt legg på polisstationen och handla lite på systembolaget inför lördagen på puben. Jag har inte varit rejält onykter sen i slutet på februari så det blir ju intressant, jag kanske försöker klättra upp i ett högt träd ovetandes om att jag inte är en katt? Ska ta tag i det sista här hemma nu och även göra sista frågan på läxan som är till imorgon.

Apropå bilderna jag lägger upp här nere, borde jag permanenta mig? Har börjat fläta håret efter att jag har duschat just för att få lockar. Jag trivs väldigt bra i det och fastän håret inte blir så tjockt och fluffigt så känner jag mig bekväm. Dom som känner mig vet att jag avskyr mitt tunna hår mot mitt runda ansikte. Sparar även väldigt mycket tid på att bara använda hårmousse och spray så att lockarna håller sig motför när jag tuperar håret.

Mina studier;

Engelska B
Naturkunskap B
Psykologi A
Människan socialt & kulturellt
Etik & livsfrågor

Psyk, mänk och etik är mina närdistans kurser, tur att lillasyster läst psyk och Britt-Mari mänk och etik!Första skoldagenTredje skoldagen


10 sätt att öka din förbränning

1. Styrketräna

Nyckeln till en hög förbränning stavas muskler. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.


2. Kicka igång konditionen

När du tränar hjärtat produceras enzymer som bryter ner fett och gör att kroppen kan använda det som energikälla. För att fett ska kunna brännas som energi krävs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.


3. Intervaller gör jobbet

Bryt rutinerna och ge kroppen en liten chock. Studier visar att människor som lägger intervallträning till sin vanliga konditionsträning två gånger i veckan går ner dubbelt så mycket i vikt som de som ”bara” kör på konditionsträning. Rusha 30 sekunder var femte minut när du joggar. Det kommer att ge resultat!


4. Minska lagom på kalorierna

När du äter för lite ställer din kropp in sig på överlevnad – den tror att du svälter. Minska inte plötsligt ditt kaloriintag drastiskt. Forskning visar att kvinnor som äter färre än 1200 kcal per dag minskar sin förbränning med så mycket som 45 procent.


5. Ät frukost

Förbränningen saktar ner när du sover och kommer inte igång ordentligt igen förrän du äter. Skippar du frukost betyder det att det kan gå omkring 18 timmar sedan din senaste måltid. Inte bra! Så även om du inte är hungrig på morgonen, försök att äta så snart som möjligt.


6. Portionera ut dina måltider

Blir du sugen mellan målen? Ge din förbränning en skjuts och dela upp dina måltider i fem eller sex mindre mål i stället för tre stora. Ät var tredje eller fjärde timme. Om det inte passar dig, gå tillbaka till tre mål om dagen men gör dem lite mindre och lägg till ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen.


7. Sov!

Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.


8. Drick vatten

Tyska forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Vatten minskar dessutom uppsvälldhet och får dig att känna dig mättare.


9. Hoppa över alkoholen

Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.


10. Satsa på mjölk i stället

De som konsumerar mjölkprodukter med lågt fettinnehåll tre till fyra gånger per dag går ner mer i vikt än de som hoppar över mjölk, ost och yoghurt. Orsaken är att kalcium, tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter, snabbar på förbränningen.

Källa; eDiets.com

Mhem

Har hunnit landa hemma efter en helkväll på Mariehem med Greger, praktiskt att han jobbar i Sävar och därpå hämtar upp mig efter jobbet. Blev bjuden på helstekt fläskfilé med potatisklyftor i ugn och efter det massa godis och chips till filmerna I rymden finns inga känslor och Priest. Gillade båda filmerna men Priest var snäppet bättre, lika bra som jag trodde då jag såg trailern på bio för första gången. Vanligvis gillar jag inte filmer med våldinslag och liknande men vissa tycker jag är riktigt bra. Så ber någon om filmtips kommer jag tipsa om den här på en gång.  I torsdags såg jag filmen Reykjavik whale watcher massacre, en isländsk film som är tänkt ska hylla Texas chainsaw massacre om jag minns rätt. Såg den givetvis då det fortfarande var ljust ute eftersom jag är lite av en fegis! Nej skämt åsido, vill sällan se skräckisar och dylikt ensam då jag lätt får en obehagskänsla i magen.  Det är i vilket fall ingen film jag vill se igen då det finns bättre äckliga filmer om man är ute efter det. Åter till Mariehem, förutom allt gott fick jag också en liten smirnoff flaska i efterskotts födelsedags present, lite sprit sitter aldrig fel!
Börjar bli sängdags snart då jag ska på stan med familjen KPP och därefter äta tacos hemma hos dom, jag var egentligen bjuden ikväll men dummade mig och bad dom ändra dag då jag hade planer. Underbara som dom är ändrade dom sina matplaner för min skull, underbart!

Tack Greger för en underbar kväll med mycket skoj och skratt!
Citat

”Att minnas kvinnan jag var,
med förståelse.
Att sträva efter kvinnan jag kommer att bli,
med förväntan.
Att acceptera kvinnan jag är,
med stolthet.”

  Bobbi Snyder


Ta av dig mössan!

Idag såg min träning lite annorlunda ut då jag börjat få problem med nacken. När jag har tränat armar och axlar den senaste tiden har jag börjat få yrsel och illamående vilket har varit jättejobbigt men jag har gjort hela passen i alla fall. Idag gjorde jag axelpress med hjälp av hantlar istället för stång och med mindre vikter, det var jobbigt! Nu slipper jag i alla fall kanske fundera på det ett tag eftersom träningen gick bättre idag även om jag inte kunde lyfta upp armarna helt i slutet. Men en annan sak jag undrar är varför många killar tränar med antigen keps eller mössa? Jag tycker att en huvudbonad borde vara både i vägen och för varm. En annan syn som har fastnat på näthinnan är blåsvart randiga tights, ingenting jag vill behöva se igen. Har planer på att komma igång med LCHF igen så fort jag har pengar, är synd att det kostar en bra slant då det verkar funka för mig. Men lyckades jag sist borde jag väl på något vis lyckas igen. Jag vill så gärna börja närma mig mitt mål.

Imorgon ska jag åka in till stan med mamma, först ska vi på Östra då jag ska registrera mig inför komvux som drar igång på måndag, sen ska vi på sjukhuset en sväng och efter det till polisstationen då jag äntligen ska ta tag i att förnya min legitimation som gick ut redan den 6/6. Jag vet att jag är sent ute men man ska ha tid och pengar, har inte haft något av det. Tid hade jag kunnat ta mig men utan pengar är det svårt. Tycker det är förjävligt att det ska vara så dyrt att förnya något man redan en gång i tiden betalat en större summa för. Men men, det är ju bara vad jag tycker, finns säkert någon där ute som håller med. Det har med all säkerhet sin anledning till varför det kostar så mycket men man kan ju ändå ogilla det eller hur.

Livet rullar sin stilla gång fram till på måndag då skolan börjar som sagt. Har inte suttit i skolbänken på ett tag och det känns faktiskt väldigt nervöst, speciellt då jag ska läsa fem kurser nu och även har planer på att läsa en kurs distans över jul för att slippa gå två terminer plus en kurs. Blir mycket att stå i, vill som sagt komma igång med LCHF igen och även mina promenader, sen ska jag även få in gymmandet plus studerandet. Något tips hur man får ihop allting utan att det känns som att man inte har något liv?


Igår

Igår var det ingen vanlig dag, för det var nämligen min födelsedag. Vädergudarna tänkte på mig och gav mig fint väder precis hela helgen, alltså även igår då jag hade familjen över på fika. Klev upp väldigt tidigt då jag inte kunde sova, jag fyllde 23 år och blir fortfarande lika ivrig? Skämt å sido, jag hade panik över min tårta då jag aldrig gjort en sån tidigare, ville inte misslyckas med dekorationen eller dylikt. Som vanligt hade jag allt klart i tid för fikat både dukning och mitt eget utseende. Hade inte behövt vara orolig över tårtan alls däremot, jag måste få skryta över mig själv, världens finaste tårta! Hade en underbar födelsedag tack vare de mina som förgyller mitt liv med sin närvaro, tack för att ni finns där för mig i vått och torrt! Jag fick lite konkurrens i Agnes igår, fastän det var min födelsedag kom hon hem till mig som en liten prinsessa och visst bräckte hon prinsessan i mig med sin uppenbarelse. Senare på dagen följde jag och mamma med hem till familjen KPP och vi beställde hem pizza som åts ute på altanen, blev lite kallt i slutet så att äta ute börjar nog närma sig sitt slut också. Förutom alla fina presenter under dagen så blev jag även bjuden på pizzan, tack!

Förutom det på bilden har jag ju som sagt även fått en saft sil, skurmopp + hink och 500 kronor.


<3


Bara bullar

Det är fredag kväll och jag börjar bli redo för sängen, sen om man tar sig i säng i god tid är ju en annan femma. Idag har man hållt igång nästan från då man klev upp vid tio även om man vid vissa stunder har tagit det lugnt. Dagen började med att jag gick hem till mamma och ringde försäkringskassan för att kolla upp lite saker angående mitt bostadsbidrag inför skolan, som tur var kommer det inte att rubbas alls. Lite senare efter att alla ätit lunch åkte jag, mamma, Emil och Eve till Obs för att leta efter jordgubbar till min födelsedagstårta. Väl framme så hade dom inga framme men efter en stund togs det fram några lådor från lagret. Hon sa rakt ut att jordgubbarna inte var så bra och ställde tillbaka dom på lagret då jag valt mina lådor och ändå behövde jag betala fullt pris. När vi var klar på Obs området åkte vi ner till centrala stan för att släppa av Emil vid hamnmagasinet och sen fortsatte vi hem till Sävar. Första anhalten blev Ica och man kan ju undra varför då vi nyss varit på Obs men jag ville hellre köpa mina varor där jag kan hitta dom på en gång och har något hum om priserna. Vi for en snabb sväng hem till mig och packade upp varorna innan vi fortsatte hem till mamma där vi tjejer ställde oss och bakade bullar. Vi har pratat länge om att baka bullar men som mycket annat stannar man oftast vid prat av någon anledning. Lockade i alla fall över mamma till baksugs landet och fick mig bullar till mitt födelsedagsfika på söndag, perfekt!

Sen var planerna att gå hem och göra min kinagryta men det blev så att jag åt middag med mamma och Eve, det bjöds på parisare. Ett tag efter det följde mamma med hem till mig och hjälpte till med grytan, guld värt. När allt var klart och bortplockat passade jag på att gå ut en stund med Mirabelle så hon får lufta pälsen och utforska Sävar som hon får göra allt för sällan tyvärr. Jag borde som sagt gå och lägga mig snart men får se hur det blir med den saken. Imorgon ska jag göra en jordgubbsmousse tårta för första gången, är även första gången jag kommer arbeta med gelatin så det blir intressant. Jag hoppas att allt blir lyckat och att den kommer uppskattas på söndag då jag blir en liten tant. Fått frågan om jag är taggad inför min födelsedag mer än en gång och jag vet faktiskt inte. Är roligt att fylla år i och med allt gott fika, presenterna och alla som kommer för att visa att dom glädjs åt att man finns. Men samtidigt är det inget speciellt med att fylla år längre, åldern blir tillslut bara en siffra. För första året på länge kommer jag inte ha någon födelsedagsfest heller, känns som att den tiden börjar bli förbi. En era är bruten, tråkigt men sant. Tyvärr är det allt för många som är baktunga och anser det jobbigt att komma till Sävar då man måste ordna skjuts hit och dit. För att chockera så är det faktiskt lika jobbigt för mig, men för det måste man väl inte flytta? Nej, ge och ta är min melodi annars får det va.
Det är svårt att fota en rörlig katt...


En månad

Nu är det faktiskt så att jag har tränat två gånger i veckan i en månad. Kan lova att det känns väldigt bra att jag har kommit igång så bra som jag gjort även om jag inte har vågat mig på det tredje passet med en timmes kondition. Blivit små förändringar i mitt schema och det kommer nog att fortsätta växa med tiden. Jag försöker att inte gå ut för hårt i början för då blir det lätt att man antigen skadar sig eller helt enkelt skiter i att träna. Så fort jag får råd ska jag köpa träningshandskar så att jag får bättre grepp och stöd, det behövs verkligen ibland. Är även sugen på att uppdatera mina träningskläder med ett linne eller dylikt.Benpress i maskin 40 kg, 10x3
Axelpress med skivstång 10 kg, 8x3
Rodd i maskin 20 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel 5 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel på boll 4 kg, 10x3
Tricepspress i kabel 20 kg, 8x3
Situp på boll 8x3

Nu

Benpress i maskin 50 kg, 10x3
Axelpress med skivstång 10 kg, 10x3 (12,5 kg ibland)
Rodd i maskin 30 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel 5 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel på boll 4 kg, 10x3
Tricepspress i kabel 20 kg, 10x3
Situp på boll 10x3

Nu kör vi!

Borde ordna en spännis bild för att se hur min kropp förändras. Men lugn det kommer! Kanske..


Shopping
Pics

Som lovat kommer lite mer bilder från Gammlia och även från då jag var barnvakt.
Inte den skarpaste kniven i lådan<3 <3 <3
<3


Liten & Stor

För vanlighetens skull har jag slarvat med min uppdatering men för ovanlighetens skull har jag faktiskt haft besök från torsdag kväll till idag. I torsdags kväll fick jag besök från Gällivare, ska man vara noga så är det ifrån Purnu. Haft en underbar helg och blivit bortskämd som aldrig förr, nästan så att man får ont i magen. I fredags var det planerat att äta min kinagryta till middag men planerna ändrades då Lars frågade om vi ville följa med han och Emma på Eastern Palace. Efter en stunds funderingar så valde vi att följa med, i och med att kycklingen redan var tinad så gjorde vi klart grytan innan vi for. Kan inte beskriva med ord hur underbart det var att laga med tillsammans med någon, det var så länge sen. Blev lite annorlunda att äta på Eastern Palace då det numera ligger vid vasaplan och inte kajen men som tur var har dom ju inte ändrat maten. Blev en jättetrevlig kväll med många skratt och kramar vilket uppskattas riktigt mycket. Lördagen började med att vi låg och drog oss i sängen en lång stund, besöket gick och duschade och sen åt vi mackor till lunch. Det var tänkt att jag skulle duscha direkt efter lunchen men det tog ungefär två timmar för mig att ta mig in i duschen. Bra sällskap eller lat? Jag tror att det är båda delarna men mest på grund av det första alternativet. Lite senare värmde vi upp kinagrytan och åt upp praktiskt taget hela, vet faktiskt inte alls vart vi stoppade maten då det var en gryta på nästan ett kilo kyckling. Under lördagen hann vi även med att träffa pappa och småsyskonen dock inte tillsammans, hälsa på familjen KPP, gå hem till mamma, plocka två liter svartvinbär och göra marängswiss.

När söndagen kom var vi två stycken som inte såg fram emot dagens slut eftersom det betydde en lång resa för ena och ensamhet för mig. Ensamheten varade dock bara i fyra timmar då Emma kom hit för att sova över inför våran stadsdag dagen efter. Vi har börjat se igenom säsong ett av Ugly Betty så det blev en skiva under kvällen och natten. På måndagen så började vi våran stadstur med buffé på Eurasia, 95 kronor för buffé och ett glas dricka är inte dåligt alls. Maten var som vanligt jättegod och vi blev nästan för mätta för att röra på oss men det gjorde vi. Vi började på Lekia i och med att det inte ligger så långt ifrån, jag fyller 23 på söndag men kan fortfarande inte slita mig från leksaksaffärer, pinsamt eller gulligt? Vet inte vart dagen försvann men det som kändes som fem minuter var i grund och botten en timme. Jag köpte fyra skrivböcker i och med skolstarten som närmar sig, en blekgul tshirt på rea och även ett smyckesset på rea. Jag har även lagt ut 125 kronor på ett puder, det är väldigt ovanligt att jag lägger ut pengar på smink. Det började med att jag fick foundation och puder av Emma som hon inte använde längre så jag började pröva mig fram med det och fastnade. Tyvärr så gick mitt puder sönder på grund av en alldeles för full granne så har tills i måndags gått med ett puder i tusen bitar och försökt använda det. Pudret jag köpte har både vitaminer, uvskydd och ska dämpa det röda. Låter perfekt för min hud som är torr och röd är jag alltid mer eller mindre. Tänkte unna mig en ring i äkta silver då jag fick 500 kronor i tidig födelsedagspresent av mitt besök men hittade ingen jag blev riktigt nöjd med. Dom flesta skrek förlovning och dit har jag inte hunnit än så jag väntar och ser. Förutom 500 kronor har jag också fått skurmopp med tillhörande skurhink och en saftsil. Där kommer vi tillbaka till att jag blivit bortskämd i helgen. Men i alla fall, åter till stadsturen. Jag och Emma blev kvar ganska länge på stan och på hemvägen hoppade vi av bussen på Ica för att köpa hem middag och efterrätt. Det blev schnitzel, potatisklyftor och bearnaise sås till middag, till efterrätt åt vi chokladmousse med crisp, mums! Våran kväll och natt fortsatt med ännu en skiva Ugly Betty, hör och häpna. Vi såg även ett tag nu på dagen innan min buss till stan gick då det var dags för mig att gymma igen.

Haft en underbar helg och längtar tills mitt Mumin troll hälsar på igen. Smeknamnet mumintroll kommer ifrån den finska brytningen och att jag prompt skulle se Mumin innan jag gick och duschade. Allt är för färskt för att få en stämpel men den här helgen är en helg som jag kan titta tillbaka på och bli varm inombords.
Liten & Stor


Pain

Varje månad så undrar man varför man utsätter sig för smärtan som inbefinner sig då man fixar naglarna. Det gör man för att man blir fin och vill man bli fin får man lida pin. Jag har på senaste tiden blivit extra känslig, det bränner redan då färgen ska härdas i lamporna vilket inte är så vanligt. När naglarna är klar känns det som om min kusin gått lös med en hammare på mina naglar men det har hon ju självklart inte gjort. Är riktigt nöjd med resultatet! Fransk manikyr, rosa glitter, leopardmönster i cerise och svart. Naglarna skriker helt enkelt mitt namn i och med det rosa och leopardmönstret. Ska försöka komma ihåg att be Emma fota mina naglar, jag vill ju gärna fota varje gång naglarna är fräscha men min kamera är för dålig för det. Men nu måste jag ha ett bra foto, är så nöjd! Köpte även ett lack som skulle matcha cerise färgen så den har jag nu på tånaglarna även om det var jobbigt att ordna. Färgen var väldigt kladdig och ville helst sitta kvar på penseln, men nu sitter färgen på tånaglarna så får se hur bra det funkar.

Apropå köpa, innan jag hade min nageltid gick jag på Åhlens för att köpa ett diadem jag suktat efter. Fanns det inte kvar skulle jag köpa ett svart diadem med svart rosett. Givetvis fanns det inte kvar och givetvis fann jag ännu ett diadem jag ville köpa. Så man kan säga att jag har haft en bra dag. Snygga fräscha naglar, två nya diadem och ett nytt nagellack.

När jag var klar hos kusin Frida så mötte jag upp Maria för en fika på Kafe Station, eftersom jag började bli hungrig valde jag att äta en skagenrörsmacka istället för en kaka av något slag. Den var lika god som vanligt även om det smaka lite för mycket citron och lökbitarna var gigantiska. Åter hemma igen så har jag dammsugat, ätit middag och bara tagit det lugnt. Snart knackar helgen på dörren och det ska bli så härligt! Av någon anledning så är helgen minst lika viktig när man är ledig som när man jobbar eller studerar.Puder rosa diademLeopard


Rodd

Är inne på min tredje vecka med styrketräning och det känns jättebra. Den här veckan har det blivit lite annorlunda då jag kört båda passen två dagar på raken eftersom jag ska få naglarna fixade imorgon. I måndags var det verkligen en dålig dag på gymmet för mig, var svimfärdig hela passet och fick ta många pauser men jag skulle ta mig igenom allt och det gjorde jag. När huvudet är dumt får kroppen lida som det heter, jag hade helt glömt bort att köpa hem lunch, så jag tränade på fyra bacon vilket nog inte funkar så bra.

Idag åt jag lite bättre och klarade passet galant förutom att det tog väldigt hårt på benen idag. Ökade även med 10 kg på rodd i maskin så nu tar jag 30 kg i stället för 20. Nu ska jag bara få upp styrkan i armarna så är jag på god väg. När jag kom hem hoppade jag direkt in i duschen och det behövdes för att man skulle piggna till litegrann innan man tog tag i tvätten. Känner mig relativt duktig den här veckan faktiskt. Igår gymmade jag och sen städade jag toaletten. Idag har jag gymmat, bäddat rent i sängen och tvättat.

Hade tänkt sitta hemma ikväll och bara ta det lugnt men blir att jag ska sitta hemma hos mamma och ta det lugnt ett tag i stället, vi ska se filmen Brothers. Efter filmen är det raka vägen ner i tvättstugan och vika all tvätt.

Imorgon ska jag som sagt åter in till stan men nu för att fixa naglarna. Måste ju ha snygga naglar innan jag fyller år och innan skolan börjar, det är en självklarhet för egot.I'm a bad babysitter...got my boyfriend in the shower

I fredags steg jag upp just efter klockan åtta på morgonen för att i lugn och ro göra mig färdig till att fara över till andra sidan ån. Kom hem till familjen KPP runt halv tio och just efter tio började deras resa mot Sundsvall och min resa började med mellanmål som bestod av mosad banan. Både mamma och pappa fick en bananpuss var av Agnes innan dom for. När vi hade dukat bort melliset fick Agnes ta sig en tupplur som varade i nästan precis två timmar, själv så låg jag på nedervåningen och halvkollade på tv. Efter att vi båda fått i oss lunch och blivit fina så kom mormor och hämtade upp oss för en tur till stan bara för att. På andra gården mötte vi lillamoster som också följde med. Gick bara bra att gå på stan, jag fick en tunika av mamma och Eve fick ett par skor. Lite senare satt vi oss ner för att äta mjukglass som Agnes fick smaka lite av men mest fick hon sitt eget mellis som bestod av yoghurt. Den lilla damen ogillar att ligga på skötbord nu förtiden speciellt då det inte är hemma så en stund trodde jag nästan att någon skulle larma polisen för barnmisshandel, vi hördes nog över hela MVG. När det bar av hemåt somnade Agnes i bilen en stund och sen när vi kom hem var det middags dags. Allt flöt på riktigt bra och Agnes var på bra humör, vi gick även ut och gungade en stund allihop. När jag hade fått Agnes att somna startade vi vuxna tjejer filmen Bröllopsduellen. Agnes sov från 20.15 till 06.57 så man kan ju tycka att jag skulle fått sova, men icket! Man är så dum och tror att man inte ska höra hon om hon vaknar fastän jag vaknar av att en mus fiser. Lilla mamman i mig som dök upp på för tidigt besök?

Lördags morgonen flöt på lika bra förutom några ledsna miner då och då. Det är något med bäbisar och att byta humör var tredje sekund ibland tror jag. Passade på att fota Agnes med KPP's systemkamera på morgonen så jag får hoppas att det blev några bra bilder, lär mig aldrig kameran! Ett tag efter klockan tio kom min avlösning i form av pappa (morfar) och Kajsa. Jag stannade kvar en stund och åt lunch tills mamma kom tillbaka med bilstolen så då kunde jag passa på att åka bil hem och hinna vila en stund innan Britt-Mari kom. Jag steg upp några minuter innan Britt-Mari kom hem till mig och vi gick direkt iväg till Ica för att köpa lunch, det slutade med att vi fastnade före Ica och åt lunch på puben. Jag åt en ciao ciao för att äta någon annan pizza än vad man brukar men den var inte så speciell, mest massa fett som skvalpa omkring. När vi ätit upp gick vi in på Ica för att handla till kvällens middag, där inne mötte vi även min lillebror som vi åt glass med då vi hade handlat klar. Han var även snäll och körde hem en påse på moppen hem till mig då den var så tung. Vi umgicks tills det var dags för han att åka hem till pappa och äta middag. Min kväll med Britt-Mari bestod av god mat, go fika och en promenad med Mirabelle, fick även en väldigt snäll komplimang angående min viktnergång; "Jag var tvungen att kolla mer än en gång om det var du och det var det! Hur mycket har du gått ner nu?"  Kvällen flöt senare vidare i soffan ett tag innan det var dags att sova.

Bilder på Agnes och mer bilder från Gammlia kommer att dyka upp inom snar framtid så håll ögonen öppna. Apropå allt och ingenting, är det någon som känner igen rubriken?
Första bilden på mig och Agnes <3


RSS 2.0