Valborg

Ikväll bär det av till Örnsköldsvik för att se Hank T Morris och John Lindberg trio, jag längtar! Tyvärr är det inte en bra dag för mig annars då min dator verkar ha dött. Har så mycket bilder där som jag verkligen vill ha kvar, speciellt alla på Agnes. Har även fotat mina maträtter nu då jag äter LCHF och tänkte visa upp det också så får se hur det blir med allting. Bu fucking hu säger jag ifall det inte går att räddas.

Kommer nog bli ganska lugnt här på bloggen ett tag, har en dator jag kan låna men vet inte om jag kommer vara riktigt på humör innan jag vet hur det är med min dator.

Men ändå, ha en trevlig valborgsmässoafton! Det har jag tänkt ha fastän jag är på lite dåligt humör, det vänder nog när vi närmar oss Övik.


Squash

Haft min andra dag på praktiken och jag kan bara säga att jag älskar det! Barn är underbara små människor med många fina tankar och funderingar. Jag hoppas att dom kan tänka sig att förlänga min praktikperiod för det vore alldeles underbart. Att leta praktik och vänta på svar ännu en gång kändes lite drygt ärligt talat. Idag har det blivit kramar och lite målning. Eftersom mina bussar är inne så tidigt så har jag planerat att promenera före jag börjar, idag promenerade jag i över en timme på en skogsväg, vandrade sedan tillbaka och lite igenom stadsdelen där jag är.

Hoppade av bussen utanför Ica då jag behövde handla idag också. Då jag inte kan bära för tungt måste jag dela upp mina inköp. Idag handlade jag för morgondagens middag och det står grilla på schemat! Jag ska äta samma som sist fast nu har jag lagt till ett tillbehör. Jag har nämligen gjort en squashsallad idag, motsvarigheten till potatissallad. Jag hoppas hoppas att den är god då jag är lite less på att alltid äta grönsallad till maten. Fått tips om att göra omelett att ha vid sidan om men då jag äter ägg på morgonen kändes det lite för tätt in på varandra.

Är ganska slut idag i kropp och sinne då man har motionerat längre än vanligt och då går dagen var som den vart. Kunde inte slappna av förens klockan började närma sig 22.30 vilket blev jobbigt i längden och säkert känns av än idag. Kan lova att det svider under mina fötter!

Det är inte bara grillat som står på schemat imorgon utan det är också så att min lillebror fyller år. Hela 16 år blir han och man minns det som igår då han var liten och drog sig fram som en sälunge på golvet. Han var min bäbis som nyfödd och han kommer nog alltid att förbli det. Grattis i förskott lillebror! <3Första dagen

Idag har jag haft min första praktikdag på ett fritids i Umeå. Varit väldigt nervös som jag alltid blir över nya ställen, handlingar och så vidare. Gick riktigt bra och man blev snabbt accepterad av barnen fastän jag inte kan alla namn än. Som tur är tycker dom att det är roligt att presentera sig själva och varandra för att jag ska lära mig. Kommer att ha praktik i tre veckor vilket jag hoppas kan utökas beroende på hur personalen anser det går för mig i den nya miljön. Varit en lugn start med rast, mellis och ritande. Man längtar verkligen tillbaka till då man själv var liten då man ser vilken fantasi dessa barn verkligen har. Är med klasserna 1-3 så det är inte så stora barn vilket är roligt.

Imorgon ska jag till psykologen som vanligt och det är bara tre träffar kvar och då är imorgon inräknat. Underbart! Min kväll kommer att bestå av en sväng på Ica, tvätt och Glee hemma hos mamma.

Nu försvann min inspiration, är trött, frusen och det kliar! Förhoppningsvis är utslagen på grund av den härliga solen jag varit ute i tidigare idag för något annat har jag inte tid med.

Apropå brist på inspiration, det har jag verkligen haft vilket har visat sig på antal besökare. Igår kväll kollade jag min statistik bara för att och oj vad den hade skjutit i höjden! Då min blogg oftast blir läst av familjemedlemmar och vänner var den nya siffran verkligen rolig att se.
 Woopidoo, 66 unika besökare och 167 sidovisningar!


A day with Agnes

Idag har jag varit bäbisvakt till lilla Agnes. Det gick bara bra även om humöret var upp och ner. Ibland var hon gladare och sken mer än solen men ibland skrek hon så det skar litegrann. Alltså är hon en helt normal bäbis. Under våra fyra timmar tillsammans hann vi med en promenad, Ica, äta mat, byta blöja och ännu en promenad fast en kortare. Vi har även hunnit med att prata mycket tillsammans och även rocka till musik som I'm walking on sunshine, det var riktigt kul tyckte Agnes. Sjöng även låten Älskade barn för henne mer än en gång, då varvade hon ner en stund och tittade på mig. Antigen eftersom det lät hemskt eller så tyckte hon om låten. Prickade in precis att börja gå hemåt till familjen KPP då dom kom hem, hade nog stått ute någon minut bara då jag såg bilen på stora vägen. Blev att jag stannade kvar där och spenderade min kväll med att se Körslagets final med Emma medans Lars fick spela dataspel, stackars Lars här kommer jag och förstör.

Blev som sagt en underbar dag idag också.


Körslaget - Final!

I kvällens avsnitt var det som sagt final! Körerna sjöng tre låtar ikväll. En egenvald, en som folket valt från deras alster och en som tv4 valt ut. Jag hade mina föraningar om hur finalen skulle sluta och tyvärr fick jag rätt.

Min bedömning:

1. Gabriels kör sjöng Michael Jacksons I'll be there, kunde inte bli mycket bättre än så. Dom har verkligen förtjänat sin plats i finalen då dom har sånt bra gehör och underbar känsla. Folket valde ABC till kören och den gjorde dom lika bra som sist, fart och glatt humör. Tv4 hade valt låten Hallelujah, underbar låt och det fick dom verkligen fram.


2. Andreas kör sjöng John Lennons Imagen, en av mina favoritlåtar men tyvärr fick dom inte riktigt till det. Något saknades men jag kan inte sätta tummen på riktigt vad. Folket valde It's a beautiful day och den sjöng dom lika bra som tidigare. Hallelujah sjöngs bra men än en gång saknades något.


Vinnare av Körslaget 2011 spring edition blev team Andreas!...tyvärr. Grattis kan jag säga, men det betyder inte att jag tycker det är rätt vinnare. 


Lovely

Igår hade jag en underbar dag! Var bjuden på middag hos pappa och när jag, Emma och Agnes skulle promenera dit tog vi vägen via gamla maskin å bron. Först besökte vi kyrkogården och hälsade på mormor och andra vi känt under livets gång. Att gå en runda på kyrkogården är något jag verkligen blir fridfull av, man har nog ingenting att frukta där inte. Vi fortsatte till bron och stod där en stund för att fota lite, det är nästan så att man tappar andan hur vackert det är i Sävar, till sommaren kommer man tappa andan då allt grönt kommer. Den här promenaden väcker många gamla minnen till liv. Hur man var nere vid ån för att fiska, fånga grodyngel och bara njuta av naturen och senare en bit på vägen komma till fotbolls allén där man har tillbringat många timmar på fotbollsplanen med sitt lag. Helt och hållet underbart!

Hemma hos pappa blev vi bjuden på kycklingfilé med bacon, klyftpotatis, tzatziki, mangosås och grönsallad. Att jag skippade potatisklyftorna har nog alla förstått vid det här laget men måste ju berätta om all god mat som fanns. Riktigt god mat i riktigt bra sällskap mer behöver man inte för att ha en bra dag. Jag såg Världens bästa hotell hemma hos pappa sen började vi promenera hemåt till Emma då Agnes behövde få sova, fast när vi kom hem var hon pigg som en lärka den busfian. En rolig detalj under promenaden hem var hur jag bar baby sittern med mig. Kändes klumpigt att bära den som man brukar då Agnes sitter i den, så jag hade helt enkelt bärhandtagen över axlarna och vips så hade jag en baby sitter ryggsäck. Emma förevigade det med sin mobil så jag får visa bild på det senare, men det var i alla fall väldigt praktiskt och funkar ju bra ifall man går med den och vagnen själv.


Hemma hos Emma såg vi Det blir bättre, under kvällens avsnitt var det Jonas Gardell som medverkade och det var verkligen ett bra program, lite ledsen i ögat över att jag missade förra avsnittet med Morgan Alling. Precis innan Lars kom hem startade vi Pocahontas vilket också väcker många minnen till liv. Det är en av dom bästa och finaste Disney filmerna enligt mig.


Idag kommer jag också ha en underbar dag även om den kanske blir lite jobbig. Jag ska nämligen rå om Agnes medans mamma och pappa är i sin nya lägenhet och fixar med lådor och spjälsäng. Får hoppas att Agnes är på bra humör idag så att hon inte skrämmer ihjäl mig. Skämt åsido det kommer att gå jättebra, har övat många gånger på att hjälpa till med bönan så det här klarar jag galant. Vill passa på att kunna ställa upp med passning innan praktiken drar igång imorgon eftersom jag då har eftermiddagar. Innan jag har ätit och varvat ner har ju bönan redan hunnit somna och vad kan jag göra för nytta då?Gårdagens klädselEn vild och en lugn sida, som livetMums!


En månad avklarad

I en månads tid har det varit lite hemlighetsmakeri från min sida vilket har uppmärksammats på facebook. Tyvärr glömde jag alltid bort att skriva upp dag efter dag hur mycket jag avklarat men jag har väckt folks intressen ändå. Min familj och några vänner har redan från början vetat om vad det handlar om eftersom man är ju upp i folk varje dag. Efter att en bekant på MSN berättade om sin viktnedgång med LCHF så blev jag själv väldigt intresserad av att testa. Så det är min hemlighet, jag har börjat kämpa med min vikt med hjälp av LCHF dieten. Varför jag väntade en månad med att skriva ut det är för att jag ville inte berätta om något som jag kanske bara orkade med i en vecka. En månad har gått och jag glöder än.

Jag har valt att kämpa med vikten just för att jag vill ha en längre framtid. Jag vill kunna bilda familj och finnas där för den och även för min familj som jag redan har. Att behöva lämna livet tidigare på grund av övervikt är ingenting jag vill göra så därför har jag tänkt kämpa nu. Nu är jag tillräckligt stark för det. Att ha ett bra stöd från sin familj och sina vänner är något man verkligen behöver. Att få höra hur duktig man är och även få höra att folk vill vara lika duktig som mig. Det gör att man inte tappar glöden även om vissa dagar är lite svårare.

Vad är då LCHF? Det är en förkortning för low carb high fat och den står just för vad den heter. Man äter mindre kolhydrater och mer fett. Dieten har fått både ris och ros men jag känner då att den funkar. Då jag haft problem att komma på maträtter tidigare så har jag ännu mer problem nu då jag inte får äta ris och dylikt vilket jag alltid åt förut. Till det mesta finns det något liknande man kan göra och man måste även ha sina fuskdagar för att orka med. En dag i veckan har jag fått som tips att ha fuskdag, men då brukar jag oftast bara ha middagen som fuskmål och resten kör jag på som vanligt med LCHF. För även om minskningen av kolhydrater är nödvändigt för viktnedgången så är även lite kolhydrater nödvändigt för att kroppen ska orka.

Jag började med LCHF 28/3 och sist då jag vägde mig den 20/4 har jag minskat 5,2 kilo. Hipp hurra för mig! Mitt första delmål är att minska 10 kilo vilket jag säkert kommer att fixa om fortsätter i den är farten. Infogar två länkar ifall någon är intresserad av att veta mer eller hitta recept. Kommer även att lägga in mina maträtter och recept jag testat på. För mig har grönsallad till maten varit en klassiker så nu är ni förvarnade.

LCHF för nybörjare

LCHF recept


Körslaget - Semifinal

Har varit olidligt spännande nu då det varit semifinal. Körerna fick sjunga två låtar, en egenvald och en som Tomas Di Leva valt ut från sina alster. Spännande! Tyvärr gick det inte alls som jag eller storasyster ville och det enda ordet jag kan säga om det är; PINSAMT! Blev så arg att jag vart tårögd, vad är det för fel?

Min bedömning:

1. Jakobs kör kom tillbaka med en storslam! Först sjöng dom den underbara låten The show must go on och vilken underbar känsla dom fick till, helt rätt känsla! Lätt att den här låten förstörs men dom gjorde ett jättebra jobb. Tomas gav dom låten Vem ska jag tro på vilket dom också gjorde bra, dom fick till rätt känsla och glädje.


2. Gabriels kör gick tillbaka till gospel och sjöng låten Like a prayer, den var bra och jag förstår inte varför dom inte släppt fram solisten tidigare? Jag pratar om blondinen med stort blont hår och härliga kurvor. Fy skam att hon inte fått sjunga solo tidigare, jag bugar. Tomas gav dom låten Vi har bara varanda och dom fick till den rätta känslan helt klart.

3. Andreas kör sjöng låten Viva la vida vilket dom gjorde med bra fart och härlig stämning. Tomas gav dom låten Everyone is Jesus vilket jag anser vara helt fel låt och det vart inte riktigt vad man ville höra.Tyvärr så åkte Team Jakob ut ikväll vilket jag verkligen INTE förstår


Glader Påsker

Igår var det dags för den årliga påskmiddagen hemma hos farmor och det blev lyckat som alla andra år. En stor del av släkten på pappas sida var samlade för att äta och må gott. Med partners, barn och allt ni kan tänka er blev vi en grupp på 25 stycken. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som min lågstadielärare Ewa alltid brukade säga. Det bjöds på gravad lax, inlagd sill, inlagd panerad strömming, kyckling, kött, köttbullar, lax, ägghalvor och potatis. Har säkert missat något men som det går att läsa var det inte lite mat! Min farmor hon kan i köket hon. Efter att ha smält all mat och efterrätt så åkte jag, pappa, Kajsa och Emil vidare till Coop för att handla påskgodis. Dom var så snälla att vi barn till och med fick ett påskägg var men enligt lillebror är jag för gammal. Icket säger jag! Jag är vuxen med en rejäl dos av barnasinnet kvar i hjärtat. Påskägg, chokladkalender och tecknat kommer jag aldrig att sluta med.

Senare på kvällen kom Johan förbi efter jobbet fastän han var jättetrött. Förståeligt att det är lite svårt att hålla sig vaken brevid mig då jag är så mjuk och varm. Sist vi umgicks så såg vi ju Gremlins så nu passade vi på att se Gremlins 2, det blev även lite Simpsons och Våra Värsta år. Blev en sen natt men det tog jag igen genom att sova med öronproppar så jag inte blir väckt av Mirabelles löpljud.

Idag har jag, Emma och Agnes varit ute på promenad. Vi mötte pappa och Kajsa utanför Ica där vi även fick ta emot våra påskägg och Agnes fick en liten påskpåse med en present i. Hon må vara barn men väldigt väldigt för liten för godis än så länge. Ikväll ska jag umgås hemma hos familjen KPP istället för att sitta hemma. Det har inte blivit att man kokat ihop några spännande planer då man inte varit så aktiv på MSN och dylikt. Min dator är verkligen ovän med mig den här veckan.
Blir tyvärr lite suddigt då man fotar med hjälp av spegeln.
Men såhär såg jag i alla fall ut under kvällens middag.


En dag med Agnes

Idag har jag haft en annorlunda dag motför vanligt. Gick ut på promenad som vanligt men utan Emma, men hade med mig Agnes och mormor. Jag erbjöd mig att ta hand om Agnes så att Emma kunde plocka hemma inför den kommande flytten som närmar sig och då ville mormor vara med. Varit riktigt roligt att gå ut på promenad och sen få ha Agnes hemma hos mig, mata henne och så vidare. Mirabelle uppskattade också sällskapet då hon hade någon att ligga brevid i sängen och gosa sig mot. Agnes däremot sparkade bara Mirabelle i magen men det gick visst bra det ändå. Då hon sovit dåligt under den tidigare promenaden gick vi ut på en till för att få sova ner henne i vagnen. Det gick för sig ett tag men sen fick mormor bära upp henne till mamma där hon somnade gott i famnen en stund. Jag fastnade en stund hemma hos familjen KPP till doften av mat från Max och oj så gott det kan lukta ibland. Tillslut gick jag hem till min egen middag som inte var fy skam heller.

Ikväll blev det också annorlunda eftersom Emma kom ut och vi hade våran tisdags kväll som vi brukade innan Agnes kom till världen. Var riktigt trevligt, är ett tag sen det gick att vi umgicks på det viset. Är roligt att få besök även om jag verkligen inte har något emot att vara besöket.

Imorgon ska jag åka in till stan för att klippa luggen vilket känns som himmelriket. Den har verkligen växt över gränsen för att se fräsch ut även om man har nyduschat hår. Vill även känna mig lite fin inför Valborg då vi är en grupp som ska ner till Övik och se JLT (John Lindberg Trio) Är bara hur vi tar oss dit och hem som ska ordnas men det lägger jag mig inte i eftersom jag ändå inte kan eller får köra.

Körslaget - Avsnitt 5

I kvällens avsnitt hade körerna två låtar var. Det roliga var att det var före detta Körslaget vinnare som gav körerna varsin av sina egna favoriter under deras tid. Den andra låten var egenvald som det brukar vara. Är besviken över hur det gick ikväll, men vad kan man göra?

Min bedömning:

1. Lisas kör fick låten Life av Hanna vilken dom gjorde jättebra. Mycket fart och mycket glädje! Deras egenvalda låt var U2's Sunday bloody sunday. Dom fick helt klart till den rätta känslan för låten. Tyvärr åkte Umeå ur Körslaget ikväll vilket jag verkligen inte förstår.

2. Gabriels kör fick låten We will rock you av Joacim, lite besviken över att det inte var Hearts of fire dock. Låten blev bra men jag kände samtidigt att det fattades något men kan inte sätta fingret på vad. Deras egenvalda låt var Super trooper vilken dom gjorde jättebra med mycket glädje. Team Gabriel kan jag helt klart se som vinnare av Körslaget nu nå Team Lisa åkte ut.

3. Andreas kör fick låten Angels av Ola vilket är en jättefin låt men den kom inte alls till sin rätta. Deras egenvalda låt var en av The Arks låtar, kommer tyvärr inte ihåg namnet. Dom borde ha låttitlarna nere i hörnet på tvn. Vet inte riktigt vad jag tycker om deras arbete men inte helt fel i alla fall.

4. Jakobs kör fick låten Michelangelo av Kalle, jättbra låt men den blev inte lika bra med den rejäla dialekten som kom med orden. Deras egenvalda låt var Walk this way, annars en låt jag tycker är ganska skön men det kändes alldeles för rörigt.

 


Mina tre favoriter


Premiär

Igår premiär grillade vi hos mamma och det var så underbart gott! Jag grillade två kycklingfiléer med hemmagjord marinad och resten något kött med grillolja. Marinaden vart bra men det smakade ganska mycket balsamvinäger då jag åt bara kyckling men med sås på blev det hur bra som helst. Blir att grilla igen den 29e då lillebror fyller år om det blir kyckling eller fläskfile får jag se då. Tror att John Blund var på besök igår för alla var jättetrötta, jag vill gå och lägga mig redan vid 18 tiden vilket inte alls skulle ha fungerat så bra. Senare på kvällen såg vi Talang och efter det startade jag och mamma filmen The holiday, den är riktigt sevärd. I alla fall om man är en sucker för romantiska tjej filmer som just jag är. Apropå igår så var jag och Peter iväg till skolan där jag ska få ha praktik. Tyvärr verkar jag bara få vara där tre veckor varför förstår jag ju inte. Jag trodde att jag skulle få ha praktik på samma ställe fram till sommarlovet. Så vad som händer efter vecka 19 och i sommar vet jag inte riktigt än men det ordnar sig väl på något vis.

Idag var vi in i stan en sväng. Först handlade vi lite nödvändigheter på Coop och sen åkte vi vidare till Rusta där mamma köpte en baden baden stol till i sommar. Är trött idag också och börjar även bli hungrig men det kan snabt åtgärdas. Man får inte vara dum! Jag grillade som sagt två filéer igår bara för att ha till middag idag också. Njutning på hög nivå säger jag bara. Ikväll är det Körslaget som är inplanerat sen får vi se vad som händer och fötter natten är ung!Tuffast i Sävar, bilden är lånad av lillasyster


Sweet nineteen

Det är ingen vanlig dag för det är Evelinas födelsedag, hurra hurra hurra! <3 Ett stort grattis till min lillasyster som fyller hela 19 år idag. Underbart väder och nybörjat påsklov kan en födelsedag bli bättre? Ja, det kan den faktiskt för ikväll blir det fika och presenter för hela slanten.
För att komma till hennes blogg klickar du bara på det fina fotot


Back on track

Nu börjar det hända saker! I måndags var jag i stan återigen för att gå in på Viva vägledning en extra tur. Där blev det så att jag sökte till Viva Komvux ht-11, nervöst! Nu får man bara hålla tummarna för att jag kommer in också för annars vet jag inte vad som händer och sker till hösten. Eftersom jag planerar studier så har jag redan kommit på vad jag önskar mig när jag fyller år. Jag önskar mig bidrag till en ny dator som inte får lust att säcka ihop som min gör då och då. Vill ha något fräschare då man ska hålla på med skolarbeten och dylikt. I tisdags gick jag, Emma och Agnes ut på en promenad, måste passa på innan praktik drar igång. Apropå praktik, Peter ringde idag och berättade att skolan jag haft på min lista sagt ja till praktik. 50 % på eftermiddagarna är det tänkt och det känns bra. Hoppas bara man kan komma överrens om tider så att det matchar någorlunda med mina bussar. Ska dit på fredag för en första träff, får veta mer då. Nu börjar det kanske hända något i mitt liv?

I dag har jag varit hos psykologen som vanligt och det är bara tre träffar kvar! Jag måste fira fira! Egentligen har vi fyra träffar kvar men eftersom jag känner mig ganska redo för att sprida på vingarna fick jag påsklov. Till middagen har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Gjorde rhode island dressing till kycklingsalladen och den blev faktiskt riktigt bra. Så nu vet man att man kan det även om det är väldigt simpelt. Min kväll fortsätter med Glee hemma hos mamma fastän hon inte är hemma, men det går i alla fall.

Imorgon ska jag till Viva vägledning igen för ett inbokat möte med en studievägledare för att se till att allting stämmer. Få råd om kommande terminer och så vidare. Sen blir det att fara hem och ta det lugnt, äta middag och sen bege mig hem till mamma för att fira lillasyster som fyller 19 år imorgon. Grattis i förskott lillasyster! <3
10/4 Agnes 4 månaders dagÅh, en hand..är den ätbar?Helt klart ätbar! Jag ger handen  10 poäng


Körslaget - Avsnitt 4

I det här avsnittet hade körerna två låtar var. En egen vald och en som tv4 valt, temat blev klassisk motown. Då jag var ganska ofokuserad under programet så är min bedömning bara efter dom egenvalda låtarna. Hade besök och jag fastnade inte alls för avsnittet som jag brukar göra.

Min bedömning:

1. Gabriels kör blommar bara upp mer och mer och kvällens låtval var perfekt. Brukar som sagt vanligtvis ha lite emot lugna låtar men finns låtar jag älskar. Låten Tro är en väldigt fin låt och alla behöver vi tro någon gång i livet

2. För första gången anser jag att Andreas inte var lika sliskig som det brukar kännas. Klassikern Hungry Heart framfördes perfekt.

3. Jakobs kör framförde Sweet child of mine jättebra, en klassiker som aldrig dör ut

4. Lisa hade valt låten Genom eld för att hon brann så mycket för den. Tyvärr kände jag inte samma brinnande känsla för låten då jag aldrig hört den tidigare heller men kören gjorde ett jättebra jobb!

5. Casper, Casper...Vad har jag sagt om 60 talet? Ganska roligt att jag kommenterat det tidigare och nu nämnde han 60 tal alldeles själv. Låten Oh my God valdes för att man inte kan sitta still enligt Casper. Jag håller med, jag kunde inte sitta kvar och se låten utan fick gå iväg. Kan inte med den alls. Casper och hans kör har haft så stor potential men tyvärr åkte dom ut ikväll. Enligt mig på grund av allt jävla 60 tals tjatande
Mina tre favoriter


Lingon

Hänt litegrann dom senaste dagarna, blivit mycket stadsbesök och planerande. I tisdags hade jag äntligen mitt flerpartsmöte på UT med Micke och Henrik, Peter kunde tyvärr inte vara med. Blir ingen praktik på skolan jag var sugen på eftersom dom otrevliga människorna vägrar höra av sig. Ha en sån bra hemsida men sån dålig stil när det gäller kontakt med människor är verkligen inte min grej. Istället så har Peter varit på skola nummer två och hört sig för om praktikplats. Får veta antigen på måndag eller tisdag hoppas jag då skolan ska ha möte om mig på måndag. Planerna på studier har också börjat spinnats vidare på, vad jag saknar inför universitetet och vad jag måste studera innan. Eftersom jag inte kunde gå 100 % på gymnasiet måste jag först ordna ett slutbetyg och där saknas det 950 poäng om jag har räknat rätt. Så som planerna ser ut nu blir det praktik fram till sommaren och komvux studier till hösten ifall man skulle bli antagen det vill säga. Känns skönt att man börjat skapa en plan inför framtiden men samtidigt surt som citron att det är först nu.

Igår var jag på mitt första gymbesök, hör och häpna! Följde med som gäst till gymmet där Maria går för att få känna på om det är något för mig innan man skaffar kort. Vi körde grupp passet Step up bas och herrejistanes vad jobbigt det var! Passet var en timme långt och jag klarade av 30 minuter innan jag började se färgglada färger så då fick det bli en paus. Fortsatte ett tag till och sen kom färgerna tillbaka igen så fick sitta ännu en gång. Men jag sitter hellre än gång för mycket än att jag svimmar mitt under passet. Känner mig riktigt duktig eftersom det var första gången jag rört mig rejält på flera år. Efter passet blev jag upphämtad av en ny bekantskap som var hos mig för ett tag sen och såg film. Nu fick jag se hans lägenhet och den var riktigt fin. Vi såg filmen Knight and day, den riktigt bra. Rolig och mycket fart på samma gång, action/komedi är mer min stil än bara action. Fick även se semesterbilder, såg riktigt härligt ut och avundsjuk blev man. Sen följde det några timmar av tv tittande, jag fastnade helt enkelt i hans underbart sköna soffa.

Idag har jag varit på stan med Britt-Mari, vi åt middag och avslutade kvällen med bio. Vi såg Hur många lingon finns det i världen och det är en riktigt underbar film. Den måste helt klart ses! Filmen väcker många tankar om hur just utvecklingsstörda kan bli behandlade i samhället men samtidigt vet man ju att det går framåt motför om man tänker flera år tillbaka. Psykiskt sjuka och utvecklingsstörda var det hysch hysch om, dom låste man in så fort man kunde och slängde nyckeln. Är riktigt glad att det inte fungerar så längre för alla är vi människor även om vissa har lite svårare för att anpassa sig. Men vem kan inte ha det?


Liten stadstur

Idag har jag varit på visit inne i stan vilket varade just över två timmar. På schemat hade jag en nageltid hos min kusin Frida men innan det hade jag tid över att gå runt på stan. Gick på Kappahl och letade upp en sak åt Agnes som Emma ville ha så köpte ut den och sen lyckades jag även hitta en födelsedags present till lillasyster Eve som fyller år nästa vecka. Inte länge efter det fyller även lillebror Emil år så jag måste klura ut något till han också. Hemskt vad tiden går fort, nyss var dom små barn och även jag var det. Sen jag brukade laga middag åt oss tre när mamma jobbade kväll har jag alltid kallat dom ungarna, det kommer jag att fortsätta med. Fastän vissa missförstod och trodde att jag hade egna barn men det har jag inte vad jag vet om i alla fall.

Fick som sagt mina naglar fixade idag och det gick fortare än vanligt vilket var skönt eftersom jag då hann med en tidigare buss. Har gjort likadana naglar som sist men nu går färgerna i temat Påsk. Jag vet att jag är jättedålig på att fota mina naglar och lägga upp men jag blir helt enkelt inte nöjd med inomhus bilder. Utomhus är det fortfarande för grått för att jag ska ta upp det. Ska försöka bli duktigare till våren och sommaren helt klart.

När jag kom hem från stan gick jag förbi familjen KPP en sväng och kollade på lill tjoppan min. Idag hade hon magont av och an och hon kunde inte bestämma sig för om hon skulle vara glad eller ledsen. Men kakmonster som hon var idag så är det ju självklart att bristen på kakor gjorde henne purken. Min mage började också säga ifrån eftersom jag åt lunch tidigare än vanligt och jag fick snabba mig hem för att laga middag. Jag trodde i alla fall att jag skulle laga middag men ack vad jag bedrog mig. Varan som jag intalade mig att jag hade hemma, hade jag inte. Där stod jag jättehungrig och trött, en tur till Ica var ingenting jag orkade. Hade som tur var kvar lite rester från gårdagens middag så fick nöja mig med det. Måste komma ihåg att gå in en snabb sväng på Ica innan jag fortsätter till VP där jag ska möta upp Henrik. Sen ska vi vidare in till stan på mitt flerpartsmöte som skulle ha varit under Access perioden. Övervänt någon?

Jag hoppas att herrarna kan slå sina kloka huvuden ihop för nu är jag less på att gå hemma. Jag har tappat det mesta av glöden som jag fick liv i under Access och det gör mig bara allt mer nervös över hur jag ska klara av att gå ut på praktik på ett helt nytt okänt ställe. Men som sagt vi ser vad som händer och fötter imorgon. Jag är nöjd så länge vi kommer fram till någonting alls.April april...barnen


Körslaget - Avsnitt 3

I det här avsnittet var det körledarnas egna repetoarer som stod på schemat. Där av sjöng körlederna även solot själv. Jag gillar verkligen dom här avsnitten beroende på vilka som är med förstås.

Min bedömning:

1. Caspers kör reste sig till skyn med låten Eloise, det här här något för er kör. Lämna 60 talet och diverse bakom er


2. Håller fast vid att jag inte riktigt till Gabriel men gillar verkligen låten Bara hon älskar mig och jag märkte redan då dom övade att det skulle bli en hit för kören


3. Jakobs kör slog igenom med Night och passion ett låtval jag verkligen gillade. Jag älskar när körerna har låtar med mer fart och riv i


4. Lisas låt Lady stardust är jättefin men lite för seg för min smak. Kan med vissa lugna låtar men inte riktigt den här. Bra kämpat Umeå!


5. Andreas, Andreas..Varför får jag alltid känslan av slisk? Låten Sing for me är en bra låt men klarade inte av Andreas knäböj eller vad han nu höll på med


6. Ann-Louise valde låten Cest la vie, just för att hon ville ha mer far och disco. Vet tyvärr inte om titeln stavas så har inte kollat upp det. Men tanken var i alla fall disco, på det discot hade jag somnat. Det är min åsikt

 
Mina tre favoriter


Easy

Min uppdatering har varit väldigt låg den här veckan och det ber jag om ursäkt för samtidigt som jag inte gör det. Har varit väldigt orkeslös den här veckan med illamåeende och huvudvärk. När man väl har tänkt ta sig i kragen så har Blogg.se haft strul vilket har gjort att man tappat lusten. Var nyligt problem med att uppdatera inlägg och även att lägga in bilder har jag hört. Är många som säger att det är strul väldigt ofta så man hoppas ju att dom får till allting och att det inte ska behöva bli mer.

Det har inte hänt så mycket i veckan förutom promenader och att vara hemma hos Emma som blivit en klassiker nu när jag bara går hemma. I helgen har det setts Talang, Körslaget och filmer efter det. Har sett Hotell Rwanda för första gången vilket var en riktigt bra film. Har även sett Nanny Diaries som är bra men lite seg ibland. Idag gick jag, mamma och Emma hem till mammas systerdotter Elin, alltså våran kusin med familj och hälsade på lilla Minna som kom till världen den 26 mars. Hon var beräknad först den 11 april så liten var hon verkligen, speciellt när hon kröp ihop till en liten boll.

Haft lite problem med att vara hemma ensam, precis som under perioden jag mådde jättedåligt men det går sakta men säkert över. Mycket beror också på att Mirabelle är inne på sin tredje löpvecka vilket verkligen tar på krafterna då man knappt får sova så att man blir utvilad nog. Vill väldigt gärna sterilisera den lilla damen inom snar framtid men dom pengarna kan jag tyvärr inte trolla fram än. Borde införskaffa öronproppar men det kommer man aldrig ihåg heller fastän man varit ute på byn nästan varje dag.

Efter middagen ska jag gå över till familjen KPP och umgås, förhoppningsvis ska vi se Pensionärs jävlar på semester, förra avsnittet var riktigt roligt motför vad man trodde det skulle vara. Ska fortsätta ta det lugnt en stund, är som sagt ganska orkeslös ännu då krävs det en stund eller två då man ligger ner i soffan.


RSS 2.0