Lingon

Hänt litegrann dom senaste dagarna, blivit mycket stadsbesök och planerande. I tisdags hade jag äntligen mitt flerpartsmöte på UT med Micke och Henrik, Peter kunde tyvärr inte vara med. Blir ingen praktik på skolan jag var sugen på eftersom dom otrevliga människorna vägrar höra av sig. Ha en sån bra hemsida men sån dålig stil när det gäller kontakt med människor är verkligen inte min grej. Istället så har Peter varit på skola nummer två och hört sig för om praktikplats. Får veta antigen på måndag eller tisdag hoppas jag då skolan ska ha möte om mig på måndag. Planerna på studier har också börjat spinnats vidare på, vad jag saknar inför universitetet och vad jag måste studera innan. Eftersom jag inte kunde gå 100 % på gymnasiet måste jag först ordna ett slutbetyg och där saknas det 950 poäng om jag har räknat rätt. Så som planerna ser ut nu blir det praktik fram till sommaren och komvux studier till hösten ifall man skulle bli antagen det vill säga. Känns skönt att man börjat skapa en plan inför framtiden men samtidigt surt som citron att det är först nu.

Igår var jag på mitt första gymbesök, hör och häpna! Följde med som gäst till gymmet där Maria går för att få känna på om det är något för mig innan man skaffar kort. Vi körde grupp passet Step up bas och herrejistanes vad jobbigt det var! Passet var en timme långt och jag klarade av 30 minuter innan jag började se färgglada färger så då fick det bli en paus. Fortsatte ett tag till och sen kom färgerna tillbaka igen så fick sitta ännu en gång. Men jag sitter hellre än gång för mycket än att jag svimmar mitt under passet. Känner mig riktigt duktig eftersom det var första gången jag rört mig rejält på flera år. Efter passet blev jag upphämtad av en ny bekantskap som var hos mig för ett tag sen och såg film. Nu fick jag se hans lägenhet och den var riktigt fin. Vi såg filmen Knight and day, den riktigt bra. Rolig och mycket fart på samma gång, action/komedi är mer min stil än bara action. Fick även se semesterbilder, såg riktigt härligt ut och avundsjuk blev man. Sen följde det några timmar av tv tittande, jag fastnade helt enkelt i hans underbart sköna soffa.

Idag har jag varit på stan med Britt-Mari, vi åt middag och avslutade kvällen med bio. Vi såg Hur många lingon finns det i världen och det är en riktigt underbar film. Den måste helt klart ses! Filmen väcker många tankar om hur just utvecklingsstörda kan bli behandlade i samhället men samtidigt vet man ju att det går framåt motför om man tänker flera år tillbaka. Psykiskt sjuka och utvecklingsstörda var det hysch hysch om, dom låste man in så fort man kunde och slängde nyckeln. Är riktigt glad att det inte fungerar så längre för alla är vi människor även om vissa har lite svårare för att anpassa sig. Men vem kan inte ha det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0