Sliten höna

Som rubriken lyder så är jag en sliten höna, väldigt sliten. Har som sagt ätit vanligt igen nu i sommar och jag antar att min trötthet kan bero på det, men jag vet inte. Är i alla fall väldigt trött och vill bara sova, sova, sova.

I tisdags var jag på gymmet som planerat och körde det jag skulle. Jag ökade axelpressen med 2,5 kg då någon lathund hade gömt 10 kg's stången. Pressade mig själv nästan upp i taket men jag klarade 10x3, rosa hulkinnan nästa! Gymmade tidigare än vanligt då jag var hembjuden till familjen KPP på grillat, med oss var även lillebror Emil, Lars kompis Andy och lillasyster Eves pojkvän Viktor. Grabbarna grus hade planerat ett utelan och ett utelan blev det, även jag satt och fånade mig med youtube en stund, rätt så skönt att surfa utomhus. Maten blev gudomligt god, självklart är det för att jag skar upp köttet så bra. Jag och Emma fortsatte kvällen inomhus med gotta och vampyr filmen 30 days of night. Kändes måttligt roligt att gå hem sen, speciellt då jag gick en dödens väg hem! Först höll jag att på trampa på en död gnagare, några meter bort en stor groda. Måttet blev nästan rågat då jag hörde en bil bakom mig och tänkte; Jag går på dödens väg, bilen kommer köra över mig! Men som det märks med mina skriverer så gjorde den inte det, jag lever. Apropå skräck, vi hade Children of the corn hemma hos KPP också, jag säger bara det, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

Idag har jag också varit och pressat på gymmet, istället för 40 kg på benpressen så ökade jag till 50 kg. Thighs of steele baby! Ökade även sit upsen till 10x3 istället för 8x3, nästa gång borde jag alltså öka på rodd i maskin, men det får nog vänta ett tag. Jag får ganska roliga endorfinkickar då jag har tränat, jag blir som en blandning mellan övertrött och onykter, i tisdags stod jag och visslade och stampade takt samtidigt som jag skrapade golvet efter duschen. Vilken syn att se mig göra det naken med ett leopardbadlakan lindat om håret.

Blir en tidig kväll ikväll motför annars, jag är ju väldigt duktig att sitta uppe för länge även om jag har jättetråkigt, kan det vara någon slags sjukdom? Imorgon åker Emma och Lars till Sundsvall och jag är barnvakt första passet, från fredag morgon till lördag någon gång, beror på när jag vill gå hem. På lördag kväll är det tänkt att Britt-Mari ska komma hem till mig, blir att se film och ta det lugnt. Antar att jag inte kommer orka med några äventyr då jag får axla mammarollen ett helt dygn. Spännande! Det kommer att gå galant, fått höra att jag passar in bra i mammarollen så jag hoppas att det stämmer.


Ve och fasa, det är Children of the corn! Göm er för Guds skull, göm er!


Wilmer

Gårddagens besök på Gammlia blev lyckat för både oss och Agnes. Blev att vi satt oss ner för att fika på en gång då Lars var sugen så in i norden. Jag valde en bärpaj med vaniljvisp som smakade super, lät även Agnes smaka på vaniljvispen men än har hon inte riktigt lärt sig hur hon ska svälja allting. Efter en liten stund gick vi runt och kollade på lite olika djur som hästar, grisar, getter och höns. Först blev Agnes lite skrämd av geten Wilmer men sen började hon sprattla som en lycklig säl, undrar om hon ville gosa med Wilmer? Vi gick även ombord på den gamla båten, Egil har jag för mig att hon heter men vi höll oss där nere eftersom det skulle bli krångligt att gå i trappen med en bäbis i famnen. Efter en mysig dag på Gammlia åkte vi och åt på Frasses under tiden så roade sig Agnes med att läsa tidningen tills hon blev väldigt trött. Inte fått en av sina vilor under dagen och sitta en varm bilstol och bli en calzone från och till, inte konstigt att humöret inte vill vara med längre.

Väl hemma igen så blev hon på ett superglatt humör, men lite senare var det sängdags i alla fall. Pappa målade altanen och mamma fick göra ordning och reda bland urvuxna bäbiskläder i förrådet. Jag tog på mig jobbet att natta lillan vilket gick bra, men brukar inte vara något problem. Tillslut sammanstrålade vi i soffan för att se filmen Crank som gick ut på att han i huvudrollen aldrig fick ta det lugnt utan han var tvungen att hålla adrenalinet flödande. Helt ok film för att inte vara i min smak, kan se action och liknande om jag inte är ensam.

Idag har jag däremot haft en väldigt lugn dag, blev pizza från Rapido med mamma och Kent. När jag varit hemma en stund efter middagen så tog jag tag i att dammsuga och skura golven eftersom vädret ändå svek en. När jag hade skurat klart blev jag jättevarm så satt mig ute på balkongen med en Sagan om Isfolket bok och njöt av den halvkyliga luften. Kände plötsligt hur det började blåsa kraftigt och såg hur dom svarta molnen gled in över gården. Fastän det är så naturligt såg det så onaturligt ut.

Imorgon fyller mamma år och det firas med den traditionella grillningen så man får hoppas på att regnovädret drar iväg under natten.

En nöjd liten dam påväg hem


Bönan

Nu har det hunnit gå ett tag sen jag uppdaterade i alla fall fastän det inte var tänkt så, men jag har haft fullt upp. I tisdags for jag på gymmet för att för första gången köra halva programet jag fått. Jag har delat upp det så att ena passet kör jag armar och axlar, andra passet kör jag ben, rygg och mage. Kan lova att mina rumpa är som ett enda stort blåmärke efter konditionsträningen, sadlar och min rumpa går inte ihop! På kvällen kom storasyster ut som hon alltid gör på tisdagar men den här gången sov hon över vilket inte händer så ofta, det var riktigt kul. Vi började se Ugly Betty på natten och klockan började bli alldeles för mycket men ingen av oss ville stänga av, samma hände dagen efter då vi såg det medans vi åt lunch. När vi tillslut vann över vårat UB begär så gick vi hem till storasyster och hennes lilla familj. Agnes sprattlade till som en säl av lycka då hon såg sin mamma, tyvärr blir hon inte lika glad åt att se mig men det ska vi nog ändra på. Under förmiddagen fick Agnes bada och hon älskar det först då hon kommer ihåg att hon kan plaska, filmade när hon badade och sen när jag visade hon filmen började hon plaska direkt då hon plaskade i filmen. Lite senare gick jag hem en sväng för att tvätta och äta middag, när allt var klart gick jag tillbaka till familjen KPP för att umgås ännu mer. Hade väldigt roligt åt Agnes då hon satt och skrattade åt sig själv för att helt plötsligt börja grina några sekunder, sen var hon glad igen. Då humöret var på topp igen gick vi ut på gården och gungade, lillan är så stor! Blev en sen kväll med filmen What women want och sen gick jag hem till mitt för att packa gymväskan inför idag.

Trodde verkligen inte att jag skulle klara av att köra båda konditionspassen idag då jag har så ont i rumpan men hej vad det går jag gjorde precis allt jag skulle idag! När jag var klar gick jag ner i omklädningsrummet och duschade innan jag skulle möta Britt-Mari, hon skulle få sina kuddfodral som hon beställt med mig via en katalog och hon var även snäll att bjuda mig på middag och efterrätt på Allstar. Till middag åt jag entrecote, pommes och chipotle bearnaise. Till efterrätt blev det chokladpannacotta med grädde, mums! Under kvällens gång hade vi en jättebra servitör vid namn Ola, han har en väldigt härlig dialekt men kan inte placera den någonstans. Blev en väldigt rolig utekväll då båda var trötta så vi verkade mer eller mindre dyngraka, men då underhöll vi i alla fall resten av gästerna. Kom hem för snart två timmar sen och har hunnit med att dammsuga och stryka gardiner, äntligen så har jag ett par sommargardiner som inte är snea! Hittade mina gardiner under rea så chansade för att se om det här paret var raka och det var dom.

Det har regnat lite från och till ikväll men jag hoppas verkligen på sol imorgon. Som det ser ut just nu ska jag och familjen KPP fara på Gammlia och strosa runt. Vet inte hur många gånger man varit på Gammlia genom åren men dit kommer man fortsätta fara. Mysigare ställe i Umeå får man nog leta efter, blir även Agnes första gång så vi får se vad hon tycker.
Hem ljuva hem

Som rubriken lyder har jag landat hemma i Sävar efter en helg i Åsele. Kom hem redan igår kväll men mitt internet fick för sig att sluta funka, det är då första gången det har hänt. Har ändå haft internet i snart två år och först igår la det av. Är jätteroligt att få komma iväg några dagar men är alltid lika skönt då man kommer hem, jag var även väldigt saknad av lilla Mirabelle som fick gosanfall efter gosanfall för sig. I torsdags hade jag tur och fick skjuts in till stan av mamma så jag behövde inte gå och vänta på bussen inne i stan i två timmar, skönt! Bussresan till Åsele var däremot ett äventyr som jag fort blev less på. Var mycket folk som skulle åka och jag hamnade längst bak i mitten brevid ett par som tog upp två och ett halvt säten, alltså halva mitt. Det var en mobil som for hit och dit, för ibland var han tvungen att svara och ibland tvärtom. Med sig på bussen hade dom även en stor fullproppad påse med saker som en gång välte ut över hela bussen då dom inte var där, men även en fullproppad påse med tomma ölburkar som dom var tvungen att försöka packa om hela tiden vilket resulterade i en ölburkskonsert. Blev fort less på killen som sprang på toa två gånger och varje gång han kom tillbaka satt han sig praktiskt taget i mitt knä och det tog hundra år innan han ens försökte sätta till sig. Tillslut vart det en ledig bussplats ett säte framåt då satt jag mig där istället, tyvärr brevid en kille som somnade och roade sig med att stampa på min fot i sömnen.

Väl framme i Åsele mötte Britt-Mari upp mig och vi gick hem till hennes mamma som hade maten redo på spisen. Torsdagen flöt bara på i lugnets tecken och tillslut var det dags att sova. Helgen har bestått av mycket knatande på marknaden, mycket god mat och sällskap till tusen. I fredags skruvade vi ihop en grill för att jag senare skulle få visa upp mina grillkunskaper som tyvärr sög just för stunden. Grillen var inte så jättevarm så jag började grilla och då ville den helt plötsligt bli kokhet! Senare på natten påväg hem från öltältet var det en full kille som ropade; Tjejer, vart ligger Triumph?! Jag förstod på en gång att han pratade om festområdet Trillen så Britt-Mari som kunde vägen ledde oss dit, fick under promenadens gång höra att jag såg ut att vara lika gammal som han, 19 år, hör och häpna. Sen att det enda speciella med Sävar är uttrycket; Släng korken! Han tog ofta upp vägen med sin sicksack gång och ramlade mer än en gång, tillslut kom polisen fram och pratade med honom nere vid Trillen, då valde vi att gå hemåt. Under lördagen kom pappa, Kajsa, småsyskonen, mamma och Kent vilket är en tradition. I år stannade Emma och Lars hemma då dom har lillan, men tji fick jag då Emma skickade sms tidigare på morgonen om att hon skulle följa med! Blev en riktig familjedag på marknaden vilket är så roligt då marknaden är så stor. Kvällen förflöt på öltältet för andra kvällen i rad fastän det var bitande kallt och dom enda som raggade på mig var alla helvetes mygg, tyvärr tjejer jag är straight!

Tillslut blev det söndag och det var sista dagen för oss på marknaden, vi gick en sista sväng innan det var dags att packa och äta middag innan bussen gick hem till Umeå. Hemma i Umeå hämtade mamma, Eve och Emil upp oss. Britt-Mari fick skjuts hem till sig och jag hem till mig. Med mig från marknaden fick jag fem pocketböcker då dom såldes för 4 stycken för 50 kronor vilket är asbilligt. Köpte även ett nagellack då jag fått för mig att jag kan börja måla tånaglarna igen efter att ha nått första viktmålet, konstigt det kan bli ibland. När jag kom hem hann jag som sagt inte sitta så mycket vid datorn så jag slog igång filmen Bringing down the house istället men även den pausades då jag fastnade i ett trevligt telefonsamtal i precis två timmar. Var riktigt skönt att få ligga i sin egen säng kan jag lova!

Tack för en bra helg Britt-Mari, marknadsduon det är vi det. Ett stort tack till mamma Birgit som stått för husrum, mat och trevligt sällskap också, bättre extramamma än hon kan man nog inte få. <3


Cya

Snart är det dags att sova eftersom klockan närmar sig midnatt med stormsteg. Imorgon åker jag som sagt till Åsele i och med marknaden. Tyvärr måste jag gå nästan två timmar på stan innan bussen jag ska åka med går men sånt har man ju varit med om förr då man bor utanför Umeå. Blir annorlunda att vara utan Emma och Lars på marknaden men då dom har liten hemma kan det ju bli lite krångligt. Ska bli skönt att få komma hemifrån en stund och bara vara. Jag är åter på hemmplan söndagkväll, vi ses!Jag & Britt-Mari Åsele marknaden 2009


Starke Adolf

Idag var dagen med stort D, eller mellanstort kanske. Klockan 15.00 träffade jag min instruktör Hanna och vi gick igenom kondition och styrka under en timmes tid. När det gäller konditionen är det tänkt att jag ska cykla 15 minuter före och efter styrkepasset. Hon ansåg också att jag en gång i veckan ska cykla i en timme. Annars så ser mitt gymprogram ut såhär;

Benpress i maskin 40 kg, 10x3
Axelpress med skivstång 10 kg, 8x3
Rodd i maskin 20 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel 5 kg, 10x3
Bicepscurl med hantel på boll 4 kg, 10x3
Tricepspress i kabel 20 kg, 8x3
Situp på boll 8x3

Det blir mer än intressant hur det här ska gå, men jag kommer att klara det! Att träffa en instruktör är något jag varmt rekomenderar. Jag fick en jättetrevlig som även ska låna ut LCHF recept böcker till mig då hon äter efter den dieten också, det blir ju perfekt.Sugotju

Det är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag, hurra hurra hurra! <3Bilden är en gammal goding, 081214


I efterskott

Värmen tar kål på mina hjärnceller och även mina energiceller därför är uppdateringen väldigt låg. Jag vet att man inte ska klaga på värmen men jag tycker att man får klaga litegrann om man inte riktigt tål den. Har varit lugnt sen i torsdags men ändå inte.

I fredags hade jag Emma och Agnes picknick på förmiddagen ute på min gård. Det var riktigt mysigt med sommarsaft, bullar och självklart hade Agnes bäbisgodsaker. Hade tagit med mitt gamla barntäcke ut som Agnes fick ligga på men slutade också med att vi gjorde det i olika skift då Agnes väldigt gärna ville träna på att sitta upp, hon har blivit riktigt duktig! Efter att ha legat ute ett tag gick vi in för en vilostund och sen matstund. Agnes och Mirabelle är bästisar och själfränder sen Agnes kom till jorden. I början klappade Agnes Mirabelle så fint men det slutade med att hon slet hon i morrhåren, Mirabelle gjorde en grimas och gick därifrån. Senare på eftermiddagen kom Britt-Mari ut som planerat och vi var bjuden på middag hemma hos mamma, lasagne! Jag är som katten Gustaf då det gäller lasagne, jag bara älskar det. Våran kväll fortsatte med Sex & The City 2, underbart.

I lördags blev det en annorlunda grillning för det var bara jag, Eve och Emil. Så vi hade en syskonmiddag ihop tyvärr utan Emma. Ett tag efter middagen skulle Eve och Lars till stan på fest så då for jag och Emil över till Emma för att se film. Vi såg Jurkyrkogården och sen såg jag och Emma lite på Spartacus, en serie vi alltid har trott skulle vara skitkass men ändå fastnade vi i just det avsnittet. Resten av helgen har det nog inte hänt så mycket.

Igår åkte jag in en snabb sväng till stan för att lämna in ett papper, sista gången jag lämnar in ett sånt! Blir även sista gången jag söker pengar nu, vilket himmelrike! Då kan ingen snobbrumpa komma och klaga i alla fall. Fick besök med mig hem från stan och vi umgicks tills han tog bussen hem vid 17 tiden. När han hade gått ut genom dörren började jag med min middag, kycklinggryta med gourmét sås. Lite senare kom Emma ut då vi skulle baka inför Lars födelsedag som faktiskt är idag, grattis Lars! Vi hade roligt åt mycket och även åt lite men tårtan blev bra i alla fall. Klockan 18.00 ska jag hem till familjen KPP och fira Lars tillsammans med några få tappra själar, skämt åsido nästan hela min familj är borta den här veckan. Pappa och mina småsyskon har rymt hem till Kajsa i Vilhelmina för en liten semester. Själv så rymmer jag till Åsele på torsdag och stannar till söndag i och med marknaden.

Att räcka ut tungan är det roligaste jag vet!

Bästisarna håller kolla på varandraAgnes höll däremot inte lika bra kolla på maten


Snyggt meddelande

"shoo hur e läget,,en fråga,,vart fick du iden till din tatuering på armen?=) grejen e den att en polare ritade upp en exxakt sån åt mig,,sen tappade jag bort skissen,,säg fan inte att du funnit en skiss på gatan bara för då ere min skiss=))"

Människan är från Örebro, jag är från Sävar. Ologisk eller avundsjuk?
Min bara min


Sommardag

Idag har jag haft världens mest perfekta sommardag och kväll! Åkte in till stan och fick min lugg klippt på Attityd efter det mötte jag upp Britt-Mari och vi gick till banken för att växla in mina enkronor. Det blev inte så stor summa då jag varit där och norpat tidigare men det täckte i alla fall lugg klippningen. Efter bankbesöket satt vi oss ner för mjukglass på torget, är det bara jag eller smakar både glass och strössel annorlunda? Vi hann med några vändor på affärer vilket är ett måste då man är i stan, testade en hatt på Lindex som jag så gärna vill ha. När klockan började närma sig middagstid gick vi in på Eurasia och fick ett bord i skuggan, maten var underbart god som vanligt, speciellt då man inte ätit den på länge. Efter att vi smält maten en stund gick vi en sväng på Åhlens och forsatte sen vidare till SF parken, där satt vi en stund innan vi gick vidare ner mot kajen där det var dansbandet Jive som stod på scen. Jag är ingen dansbandstoka, men det var verkligen pricken över iet för en underbar sommarkväll. Lite senare efter en stunds letande fick vi plats på TC's uteservering, vi kollade nämligen in fyra ställen före innan vi hamnade där, var hur mycket folk som helst ute ikväll. Har för första gången i mitt liv smakat frozen daquiri, jordgubb och hallon tack vare Britt-Mari som var snäll och bjöd. Mumsfilibaba är betyget för jordgubb, hallon var tyvärr en aning sur. Tog sista bussen och höll nästan på somna, det tar på krafterna att ha det underbart.

Tack för sällskapet Britt-Mari, vi syns imorgon!Man kan inte vara snygg allt jämt


Hamburgare, dressing och bröd

Hamburgare

500 g köttfärs
1 ägg
2 msk Smoke & Honey (glaze)
Svartpeppar
Salt
Vitlök
Grillkrydda

Dressing

2 äggulor
1 liten tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1 msk finhackad kapris
1/2 tsk chili
1/2 finhackad rödlök
2 msk finhackad persilja

Vispa ihop äggulor med senap och vitlök, tillsätt rapsoljan i fin tunn stråle, använd elvisp. (detta blir vitlöksmajonäs) Blanda i dom övriga kryddorna samt chilisåsen. Jättegott till hamburgaren, kebab eller till grillat.
Ställ in i kylen ett par timmar. TIPS! Se till så äggen är rumstempererade, annars kan det skära sig med den rumsvarma oljan.

Bröd 2 st

1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
salt
sesamfrö

Blanda allt utom sesamfrön och låt svälla i 20 min. Forma två stycken bullar tryck dit sesamfrö på toppen, grädda i ugnen 200 grader i 20 min.


Bäcken

Nu har juni månad flygit sin kos och vi är redan inne i juli, snart kommer augusti och då fyller jag år! Men nu ska vi inte skynda så mycket att sommaren försvinner på en gång. Själv så har jag inte gjort så mycket av min sommar än men det kommer. Tappade kosten, motionen och min kraft men den är sakta men säkert påväg tillbaka. Hade sett fram emot den här helgen ganska länge då jag skulle få besök, men då han mådde för dåligt ställde han in det. Jag kan inte låta bli att tänka om och om igen på det där tack vare att man kunnat läsa aktiviteter på facebook. Kanske bara är jag som är paranoid men sen så har jag inte den mest natursköna bakgrund när det gäller tur med killar, vem kan man lita på?

I lördags vart jag mer och mer uppretad på grund av det här och då tog jag helt enkelt mina arga känslor och gick en rask promenad på 40 minuter för att kasta mina känslor i bäcken som jag skrev på facebook. Jag stannade faktiskt upp vid bäcken och tänkte; Nu kastar jag ner mina känslor! Efter det fortsatte jag i rask takt med lite ljusare sinne, kan ni tänka er att det hjälpte? När jag kom hem satt jag mig på balkongen en stund och läste Anne Franks dagbok för att kyla ner mig lite, det var så varmt att vara hurtig! Det är det enda positiva med morgonsol, man har en kall och sval balkong efter lunchtid. När mitt blod hade slutat koka packade jag ihop min middag, ramlösa och lite annat som jag tänkte ta med mig hem till Emma. Vi hade aldrig bestämt någon tid så jag gick hem till dom utan att veta om dom var hemma eller inte. Tji fick jag, dom var i stan! Som tur är bor ju våran pappa på gården brevid och han var hemma. Blev även bjuden på middag med han och Emil då alla andra i familjen också var i stan. Familjen KPP kom hem och Lars gjorde sig i ordning för Wheels, själv så dansade jag med Agnes och det tyckte hon var riktigt kul, vi skakade höfter till Shakiras - Waka waka. Våran kväll fortsatte med tjejfilmen En shopaholics bekännelser och sen Disney klassikern Oliver och gänget.

Hade tänkt vara duktig och promenera idag också (söndag) men då blev jag fjantig på grund av vädret. Det skulle bli för varmt med kofta och för kallt utan så jag stannade hemma. Men jag har inte varit helt sysslolös, idag har jag kokat mormor saft med Smultron smak. Finns inget bättre på sommarn än just mormor saft! Den saften kommer se perfekt ut i mitt perfekta sommarkann och glas set. Enligt klockan är det redan en ny vecka och vi får se vad den väntar. Hade tänkt ta mig till gymmet, jag måste! Har man måsten kan det bli jobbigt men jag vet hur värt det är i slutändan så nu är det dags. Borde även ordna en klipptid för luggen också, snart ser jag ingenting och tyvärr måste jag förnya mitt leg. Känns väldigt roligt då jag har en frisyr jag verkligen inte känner mig nöjd med just nu, men kan bara ta mig råd att klippa luggen, inte resten. Något tips på hur man ska styla håret?


Blondie - Birgitta Andersson

Baserad på en sann historia

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva.

Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång.

Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen - av en långtradarchaufför som gett henne lift.

Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.

Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.

Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till "Sveriges gangsterdrottning".

Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg. Hon heter Birgitta "Blondie" Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi. Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie. Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.

RSS 2.0