Att fixa eller inte fixa, det är den stora frågan

Sitter fortfarande med funderingar på om man skulle köpa en hårfärg+slingor förpackning. Förut färgade jag håret väldigt ofta men då jag är mörkhårig så fick jag oftast inte resultaten jag ville ha. Slog på stort i gymnasiet och köpte hårfärg+slingor bara för att testa. Så nu undrar jag om man ska fixa håret igen och även klippa det. Att jag ska klippa mig är bestämt, men då om färgen passar till den frisyren är frågan. Vad tycker ni?Färg + Frisyr, hiss eller diss?

Åter i Luleå

Nu är man åter i Luleå efter en liten semester. I torsdags packade vi bilen och åkte ner till mitt älskade Sävar. Mamma var gullig och gjorde min favorit kycklinggryta, perfekt då man inte lever med så varierad kost här ännu. På fredagen bar det av till Åsele med Emma och Lars. Väl framme så började karlarna med sina öl nästan direkt att vi kommit in hos Britt-Mari medans vi kvinnor stod i köket. Efter det drog vi klassikern att fixa oss i flera timmar innan vi skulle dra oss iväg till ungdomscampingen. Campingen blev dock en kort historia då alla var rätt trötta och frusna. På lördagen blev det att gå på marknaden och det var inte lite folk alls vill jag lova. Massor av folk och stekande sol är enligt mig inte en bra kombo, men man tager vad man haver.

Efter marknaden så blev det till att börja med maten. Kycklingfilé och potatisgratäng = MUMS! Marinaden bestod av sweet chili sås, honung och soja. Kan säga att vi lyckades väldigt bra med det och med grillningen. Fastän vi skulle ut på kvällen igen så åt man till man nästan sprack. Blev en till kväll på campingen och den här gången blev vi även ute längre. Trevligt trevligt. Efter några timmars sömn bar det av på marknaden igen på söndagen för att strosa runt. Har köpt ett par nya "crocs", denna gång i färgen cerise. Har även köpt en kloklippare, så nu ska Max få lära sig att bli klippt också.

När klockan började närma sig 22 tiden så rullade vi in i Sävar och tog det lugnt. Har blivit att slappa de resterande dagarna, se film osv. Idag bar det av hemåt men först for vi till Eurasia och käkade våran rätt. Har längtat efter den i flera veckor så det satt verkligen fint. Bilresan gick bara bra och på just under tre timmar, skönt att det inte tar längre tid. Resten av veckan blir det att städa och tvätta. Till helgen får vi besök av en kompis och på måndag kommer pappa, Kajsa, Emil och Eve hit. Dom ska stanna till här innan dom ska fortsätta vidare på en tur i Norrbotten. Efter det är det mammas tur att se mitt nya hem (pik) Grattis i förskott till min kära mamma som fyller år nu på fredag! <3


Fail

Känner mig som ett rent misslyckande väldigt ofta. Idag ska jag egentligen vara i Kalix då Ernie ska hämta bilen hos sin mamma. Var tänkt att vi skulle vara där hela dagen, äta middag osv. Men imorse kände jag verkligen att jag inte kunde kliva upp ur sängen. Vanligtvis hade jag tvingat mig till att kliva upp, men jag vill klara resan ner till Sävar imorgon. Hoppas en liten semester hjälper, nu är jag less på att känna mig misslyckad.

Läkarbrist?

Imorse ringde jag vårdcentralen om en tid, får först veta att hon ska skicka en kallelese. Klockan tolv ringer hon igen och säger att enda tiden som finns är nu på fredag. Det blir lite svårt då jag inte är hemma då och kan inte åka efter den heller. Frågade om det fanns en tid i början av augusti och då skulle hon kolla om läkaren jobbade då. Det gjorde han, men jag skulle ändå ringa när jag kom hem igen för en tid. Finns det inte andra läkare man kan träffa där? Har ju aldrig varit där så förstår inte hur hon kan benämna läkaren som min redan. Jag säger bara det; vården! Suck..

Snart är jag i Sävar! <3

Shame on me

Min uppdatering kan knappast kallas för en uppdatering, men jag försöker i alla fall. Då det gäller huvudvärken och magfelet så har jag hamnat i en dålig period..igen. Har ont varje dag och är oftast helt slut, vill inte må såhär. Max har även lärt sig att han kan skälla och det är inte lite eller lågt han skäller. För mig som redan har hemsk huvudvärk skär det som blixtrar då han drar igång. Älskar mitt lilla troll, men ska bli väldigt skönt med en paus från det hela några dagar. På torsdag bär det av till Sävar och jag längtar så mycket. Jag vill hem...På fredag ska vi fortsätta till Åsele med Emma och Lars då det är dags för sommarmarknaden, PARTY! Ska bli kul att få träffa Britt-Mari igen, var ju ändå midsommar då vi sågs sist. Mest av allt längtar jag till att få träffa mamma, aldrig varit ifrån henne såhär länge. Kan inte sluta tjata om hur mycket jag längtar, det är helt otroligt hur mycket jag längtar.

Angående mina problem så måste jag ta och ringa vårdcentralen. Måste prata om min sjukskrivning och om hur mitt måeende tar kål på mig. Är sjukt less på människor som anser att jag kan jobba då jag knappt klarar av att diska. Är t.ex min diskdag nu och jag är fortfarande inte klar. Mängden är inte stor men ändå blir det mer än tre omgångar. Hur ska man orka jobba om man knappt orkar ta hand om sitt hem? Ska man jobba och så leva i misär? Det känns som i gymnasiet igen, folk verkar tro att jag VILL må dåligt. Varför skulle man välja att göra det då det finns så mycket vackert? Att vakna upp efter flera timmars sömn och inte känna smärta någonstans är min dröm. Vad är din?

Mama I'm coming home!


Hey baberiba

Dom senaste dagarna har gått ut på att umgås med Max och försöka lära han mer av livet. Enda "problemet" vi har med han är att få han rumsren, men det jobbar vi på. Att ha hund har även sina baksidor, i alla fall för mig som sover dåligt nu för tiden och inte mår så bra annars. Förutom det funkar allt bra, resten börjar även rulla igång snart hoppas jag. Ringde sociala för två veckor sen eftersom jag inte ens har något som man kan kalla ekonomi nu då jag är sjukskriven. Bara kötiden att få tid låg på två veckor. I fredags fick jag äntligen hem brevet och förhoppningsvis en tid. Den dagen började tyvärr med att jag blev uppriven och väldigt förvirrad. Jag hade pratat med dom på sociala två gånger om hur kris det var med pengar, men ändå får jag en tid den 12e augusti. 12e augusti!? Hade dom tänkt att jag ska leva på luft? Ringde i alla fall dit på en gång medans jag var irriterad och piff paff poff fick jag en tid nu på onsdag. Om det finns en Gud, tack! Utan pengar kan jag ju inte träffa läkare eller någonting, så jag hoppas verkligen på att allt löser sig. Jag orkar inte leva i ovisshet om vad som kommer nästa dag, om det finns pengar till mat och så vidare. Det enda jag kräver är mat, tak över huvudet och att kunna köpa kläder och dylikt när det behövs.


9 veckor <3

Hakar på Broadway


RSS 2.0