Kort sammanfattat

Här uppe i norr går livet sin stilla gång, vi fixar och donar småsaker i vårt hus och passar på att få hålla om varandra så mycket som möjligt innan det är dags för min hemresa.
 
Utöver det försöker vi hinna med att umgås med vänner och familj här uppe också vilket är jättetrevligt. Det blir många goda skratt och mycket gott att äta. Försöker som sagt sköta i alla fall maten så mycket som möjligt, har hittills ätit tre portioner sammanlagt med avsteg från kosten, det har varit potatis, mackaroner och strips. Är inte lika bra på att hålla mig från godis och fika, äter som en gris nästan, men samtidigt orkar jag inte må så dåligt över det, är bara att ta nya tag och köra på när det nya året kommer, jag vet att jag kan.
 
Graderna går nog upp och ner här hela tiden, men kallast kändes det för någon dag sedan då vi åkte spark med hundarna. Mina fötter och händer gjorde så ont den sista biten hem att jag ville gråta men nog var det en upplevelse att få sitta på sparken och dras fram i detta vackra vinterland av våra hundar.
 
Idag har jag lagt mest fokus på att skriva rapporten och jag kan nog säga att jag är klar. Sen om det är gjort på rätt sätt är osäkert men vad gör det. Har gjort mitt bästa, nu är det bara en titel som saknas för att sätta en, förhoppningsvis krona på verket. Sitter fortfarande i myskläder, av någon anledning vill jag helst göra det när jag pluggar hemma. Ska ta och försöka se ut som en människa nu innan vi ska börja med middagen och senare får vi besök av Emma och Sebban, det ska bli roligt, har inte hunnit träffa Sebban ännu och ändå har jag varit här ett tag, haha.
 
Ja, mycket mer än så behöver jag nog inte berätta om min vistelse här uppe, alla detaljer behöver ju inte berättas om. Samtidigt som jag inte vill åka hem nästa vecka saknar jag min familj där hemma väldigt mycket, känns konstigt att inte vara med mina syskonbarn vare sig på jul eller nyår. Blir att umgås och ha kvalitetstid tillsammans sen när jag kommer hem, men utöver det måste jag också städa bort julen. Av någon konstig anledning blev min städade lägenhet ganska hårig också nu då Johan kom ner. En katt och fyra hundar gör nog sitt, haha.
 

Har läst att vissa tycker att det är fjantigt när amatörfotografer har vattenstämpel på sina bilder, själv tycker jag bara att det är en rolig grej. Är en amatör men är också stolt över mina bilder. Denna bild togs på väg till Purnu på julaftonsdagen.

Julafton

I år är första gången som jag har firat jul utan min familj. Har däremot varit med min familj här uppe men visst hade det varit perfekt om vi hade kunnat fira allihopa tillsammans? Hemma i Purnu var vi bara vuxna som firade och samtidigt som det var skönt så saknade man de små liven. Däremot såg nästan alla på Kalle Anka tillsammans så vi har kvar vår barnsliga sida om man ska kalla det för något.
 
Var underbart mysigt att få vakna upp på julaftons morgon med Johan vid min sida, vi låg kvar i sängen en stund innan vi bytte av varandra i duschen. Det kändes som att jag hade fixat mig i flera timmar men efter ungefär en och en halv timme var vi på väg hem till vita huset. När vi kom fram satt vi ner en stund innan grabbarna gick ut i bastun och jag hjälpte till att slå in paket som inte hunnits slås in, därefter åkte jag med Emma en sväng till Anette, Jonas och barnen för att överlämna lite paket och säga god jul. Bar av hem till huset igen där vi tog det väldigt lugnt för att senare bänka oss framför Kalle. Lite senare dukades det fram underbar julmat och vi var tio stycken som firade tillsammans. Första gången det nästan kändes tomt i köket, haha. Åt mig riktigt mätt utan potatis men självklart blev det både efterrätt, fika och godis. Kvällen fortsatte sedan med julklappsöppning och monopolspelande, vi tog snabbversionen men ändå tog det tre timmar, jag var helt slut. Av någon anledning blir man alltid så trött på julen, vet inte om det är stämningen innan, under och efter som gör det? I år var jag även perfekt klädd, ja, enligt mig själv i alla fall. Köpte en klänning tidigare i höstas bara för julen, dock i en färg så att jag kan ha den året runt, ville ha något speciellt nu när jag gått ner 30 kilo. Fick även på mig ett par tunnare strumpbyxor med detaljer i storlek 44/46 så min julklapp hade varit perfekt även utan julklapparna. Hur vuxen man än blir är det roligt med julklappar vad det än är i. Det är ju tanken som räknas, eller hur?
 
Årets julklappar:
 
Tjocksockar
Presentkort (Cubus och Strömpilen)
Pengar
Ansiktsrengöring
Bodybutter (kokosnöt och jordgubb, tror jag)
Nattavaara mössa (rosa)
Tändstickor i en behållare som är vattentålig (rosa)
Fotografier på syskonbarn på Johans sida
 
Gemensamma:
 
En stor säck med ved
Brandlarm
Brandsläckare
Två tomtar
Handgjord hund i trä
Choklad i mängder
 
Tror att jag har fått med allting nu, om inte så är jag väldigt tacksam i alla fall. Har även två paket som väntar hemma då de kändes för stora för att ta med hit upp och sen hem. Ena paketet var även tungt och ja, min packning, datorväska och katt räcker och blir över på tåget. Tack så mycket för en underbar julafton! I och med att jag är student så visar mitt konto inga rikedomar men när det kommer till kärlek är jag, ursäkta språket fan i mig oändligt rik.
 
 

Vi hade -29 i Nattavaara men jag skulle prompt ha en fin julbild

Helgen

I fredags var det som sagt dags för den stundande julfesten med klassen. Försökte att plugga så gott jag kunde på förmiddagen vilket blev i alla fall sammanlagt lite mer än en och en halv timme, satt och läste litteratur inför bakgrunden till min rapport. Därefter började jag att göra mig i ordning innan mamma kom hit för att sedan skjutsa mig till festen. Kom hem till tomtens verkstad ungefär kändes det som, det var jättefint pyntat överallt och mysnivån var skyhög. Tror vi blev 22 stycken av 27 stycken vilket inte alls är dåligt. Det fanns väldigt mycket godsaker och jag som skulle sköta mig och föll dit och smakade två fudgebitar som Jessica hade gjort, de var så goda, jag och några andra kom fram till att skulle jag smaka något så var det fudgen. Lite senare på kvällen fick jag även lite julskinka vilket satt riktigt fint i magen. Förutom godsaker, julmys och så vidare hade även värdparet gjort ett quiz inför kvällens julklappsutdelning och det var riktigt roligt, de hade gjort 1 X 2 frågor om klasskamrater. När det handlade om mig var temat självklart renar. Hände ganska mycket under kvällen så orkar inte få med allting, när klockan började vara över midnatt fick jag skjuts hem av en klasskamrat och till min förvåning var mamma fortfarande vaken. Hon blev lika chockad hon när jag kom hem så tidigt, men samtidigt, vi skulle ju upp i tid dagen efter så att komma hem allt för sent kändes inte lockande. Var fortfarande onykter när jag kom hem och att tvätta bort smink onykter kändes väldigt konstigt. Allt som allt hade jag en av mina bästa kvällar på länge även om min natt inte var så bra när det kom till sömnen, men vad gör det om 100 år?
 
I lördags vaknade jag vid sex tiden och somnade aldrig riktigt om, vi var upp en sväng vid halv nio men sen la vi oss igen i en timme, fick givetvis inte somna men var väldigt mysigt att ligga som en liten bäbis i en puppa, haha ja, fick den känslan då jag låg ihop kurad och invikt i täcket. När vi klev upp satte jag igång att fixa sminket och därefter klädde jag på mig och så vidare. Tillslut när Britt-Mari kom så for vi efter en stund hem till Sävar. Först stannade vi på Ica och köpte lunch, hade ett sug efter varmkorv med bröd så det fick det bli, därefter hjälpte mamma mig hemma hos henne att sy upp mina jeans då mitt andra par börjar bli nött nu. När vi sen hade blivit klara med allting gick vi vidare för att fira Agnes. Var lite roligt när vi kom in på gården i sällskap av pappa och Kajsa, då ser vi hur Elmer sitter i köket och fokuserat pillar på gardinen, sen när han såg ett gäng på fem stycken blev han väldigt chockad och sen jätteglad. På kalaset blev vi bjudna på gott fika som ja, jag hade valt att fika den här gången, goda skratt, många kramar, många pussar och många lekar. Jag fick även ett fint pärlhalsband av Agnes som hon pärlade av min och Johans present. Jag fick inte gå in i köket för även om jag stod med ryggen mot ansåg Agnes att jag såg, det var en hemlis inne i köket och storamoster fick inte se. När kalaset började vara slut beställde vi hem mat från puben, som vanligt åt jag Sävar pizzan vilket jag alltid gör när jag väl äter pizza, fått en kärlek för köttpizzor med bearnaisesås, mums! Tror dock jag var mätt i tre timmar efteråt vilket inte är så konstigt i och för sig, åt ju kolhydrater utan dess like den dagen. Senare på kvällen åkte jag och Bim hem till mig, vi hoppade av vid Universum och sen gick vi förbi på Berghem för att handla lite. Hemma hos mig drack vi julmust och vinglas medan vi satt och pratade i några timmar. Blev uppe ganska länge då jag fastnade på annat håll som vanligt och jisses vad trött jag var. Hade somnat ifrån fönsterlampan, vaknat till en timme senare men ändå inte släckt lampan och halv nio på söndagsmorgonen vaknade jag med lampan tänd, jisses, jag som vill sova väldigt mörkt.
 
I söndags, vaknade jag som sagt med lampan tänd, var väldigt trött och tog det därför ganska lugnt. Åt en väldigt lätt lunch innan jag skulle till Bim på adventsfika och sen låg jag i soffan en bra stund innan det var dags att gå ut. När jag gick nerför backen funderade jag på om det var låst, ja, jo, det borde vara låst ungefär. När jag sen har stått och väntat på bussen i cirka tio minuter och ser bussen närma sig med några meter kommer jag på; LJUSEN! Hade inte släckt adventsstaken så det var ju bara att gå hem igen och blåsa ut ljusen, suck. Tillslut kom jag hem till Bim där Sara redan var och vi blev bjudna på rejält med fika. Hade egentligen bestämt mig att bara köra lchf till fika men smakade tre kaksorter också innan jag gjorde i ordning min turkiska youghurt med hallon, mörk choklad och agavesirap. Lite senare när Sara for hem så började Bim med middagen, hon bjöd mig på min kinagryta och den satt väldigt fint även om vi höll på att brinna upp i våra munnar tillslut, haha. Lite senare ,igen, på kvällen så fick jag en halvkroppsmassage och jisses så ont det gjorde och gör idag, men ja, det behövs ju. Sen fick jag även testa på att få färgade ögonfransar för första gången.  För mig sved och brann det på en gång men det beror på min torra hy kom vi fram till.
 
Summan av kardemumman, jag kan inte klaga alls på min helg. Träffat fullt med underbara människor som betyder mycket för mig och jag har fått må som en prinsessa varje dag den här helgen.
 
 
Min älskade lilla tjej som har blivit så stor

Alltså

Alltså vad är det med vädret? Ja, vi bor vid kusten men i alla fall. Igår hade vi lite snö och som mest -10 grader, helt okej tyckte jag som inte tycker om att plumsa men tycker om att ha glittrig snö. Igår kväll började det regna och regnet har fortsatt så nu finns det inget annat än ishalka kvar, måttligt roande så här innan jul. Nu ska jag ju norröver och där är snön förhoppningsvis kvar på julafton då den varit det hittills men vem vet, jag kanske tar med mig plusgrader dit. Blir extra trött när vädret ska växla och ha sig i grader, min kropp hinner inte med.
 
Men men, idag är det måndag och som katten Gustaf avskyr jag oftast måndagar, fast ja, söndagar är snäppet värre för då vet man att det snart är måndag. Har försökt plugga så mycket som möjligt idag men som vanligt blir man osäker på om man har gjort rätt, det visar sig väl när yxan faller men ändå. Skulle egentligen kunna ta och göra lite extra också men sparar nog det till imorgon, har ingen motivation till att skriva på rapporten just nu men ska som sagt få bort det jag kan tills jag ska åka upp så att inte hela rapporten behöver skrivas uppe i huset. Vill hinna bara vara med min familj där uppe också. Även Mirabelle blev less på mitt pluggande och satt bredvid mig nere på golvet och strök försiktigt på benet, när jag tittade på henne så hoppade hon upp direkt i knät, knaskatten min. Britt-Mari är nog på väg hit snart, hon ska komma och lämna en julklapp. Känns alltid lika roligt att få en när man inte ska ge någon själv men samtidigt, som vi har diskuterat tidigare så finns det de människor som vill ge om de kan utan att få något tillbaka, jag funkar likadant själv. Det är bara det att i år har jag bestämt att ge varsin till syskonbarnen bara för att slippa känna stress över julklappar och ekonomi också, känns tillräckligt med studierna just nu. Har även börjat invänta Johan, ja, vet inte dag eller tid ännu men han kommer ju ner den här veckan så blir lite svårt att tänka på annat faktiskt.
 
Annars tycker jag veckan har börjat relativt bra även om det hade kunnat få flöda mer kreativitet tidigare idag, samtidigt är det ju bättre att ha gjort något än ingenting också. Har väldigt lätt för att bli negativ när det kommer till mina prestationer så försöker vara duktig på att se något positivt för att inte behöva gräva ner mig. Veckan kommer att fortsätta i pluggandes tecken och sen på fredag är det sista dagen på universitetet innan jul och efter sista lektionen ska jag fara och klippa mig, jippi! Uppstår ju som sagt i lands problem när man blir korthårig, frisyren blir kaiko väldigt snabbt och helst ska man klippa sig ofta. Jag däremot håller ut tills viktiga stunder, så som jul och nyår till exempel. Ska bli skönt att vara nyklippt inför min resa norröver då det känns som att jag förändrats snäppet mer sen jag var upp sist även om det inte var alltför länge sedan.
 

Mirabelle när hon var luciafin i helgen

Härliga planer

Har blivit lite lugnare inombords och det tackar jag för. Både igår och idag har jag tagit det lite lugnare på plugg fronten och det känns helt okej. Som sagt, kommer inte ha problem med att plugga uppe hos Johan, ska dock få så mycket som möjligt gjort måndag, tisdag och onsdag. Fick tag på fritidspedagogen tillslut också och vi har bokat in en intervju på onsdag eftermiddag, spännande!
 
Just nu sitter jag halvt färdigfixad inför kvällens julfest med klasskamrater. Har duschat och sminkat mig, matchar fint med tränings leggings och luvtröja. Har lite små saker att ta tag i innan mamma kommer hit, så som att bädda ut extrasängen och ja, byta om. Tänkte inte fara klädd så som jag sitter nu i alla fall. Mamma ska på annat håll här i stan men efter det far hon hem till mig för att sova över så åker vi tillsammans med Bim till Sävar. Blir perfekt för Bim att ta bussen upp hit och sen åker vi bil med mamma. Imorgon är det nämligen fyra års kalas för älskade Agnes, längtar efter ungarna så att jag nästan spricker. Försöker fokusera så mycket som möjligt på studierna just nu. Det resulterar väl även i att jag inte hinner träffa familjen så mycket innan jul för sen åker jag upp med Johan, men någon extra sväng till Sävar ska väl både jag och Johan hinna med så att vi får kramas med de små och de stora om de vill, haha.
 
Men ikväll, vi ska ha julfest med adventspaket och knytis. Jag har med mig julmust, turkisk yoghurt och hallon. Kom på i panik igår, tänk om jag blir hungrig?! Vill inte äta fika eller dylikt ikväll då jag ska fika imorgon på kalaset. Nu har jag ju klasskamrater som inte tål mjölkprodukter men finns säkert någon som kan äta det jag har med mig förhoppningsvis, ja, om någon nu vill det. Blir även att festa ikväll tillsammans, vi blev sugna på det för två veckor sen, från ingenstans kom världens sug att festa tillsammans, haha. Men ja, vi har roligt tillsammans nyktra som onyktra. Stilen ikväll blir lite blandad, lite rock, lite romantik och lite juligt. Spännande va? Får se om jag lyckas fota någorlunda bra sen innan jag far. Nej, borde kanske börja göra klart det sista innan mamma kommer så att hon slipper vänta på mig.
 
Ser verkligen fram emot den här helgen. Julfesten ikväll, kalaset imorgon och så är jag bjuden på adventsfika hos Bim på söndag. Ska även få någon behandling då vi äntligen matchat våra scheman. Hon läser nämligen till Hud- och spaterapeut, ja, förhoppningsvis skrev jag rätt nu. Hon kör både massage, färgning av fransar och bryn, noppning, vaxning, ansiktsbehandling och ja, minns inte helt. Passa på att gå till henne nu under utbildningen för då är det bättre pris, hon har fått många goda rekommendationer vilket är jätteroligt.
 
Imorgon ska denna tokfia firas med pompa och ståt!

Ögonen går i kors

I början av kursen kände jag, äsch då, det är inte så mycket att läsa och så vidare. Känner lite annorlunda nu, mycket beror nog dock på att vi till idag skulle ha kommit på syfte och forskningsfrågor till den kommande rapporten. Ja, nu är det ju inte hugget i sten men samtidigt måste vi intervjua en fritidspedagog innan den 19e december. Känner lite stress över det då jag inte fått svar på min förfrågan om intervju än och då jag inte är riktigt säker på vilken litteratur jag kan styrka min rapport med. I och med att intervjun ska göras måste jag ju komma på intervjufrågor också nu under veckan så ja, känns ganska stressigt emellanåt. Samtidigt försöker jag att ta ett djupt andetag och hoppas att allt ordnar sig ändå, för det hjälper ingen, allra minst mig själv att få panik. Försöker även göra så att jag inte pluggar hela tiden för det är inte bra för mig själv heller, blir lite bråk när det kommer till att balansera livet.
 
Men som sagt, stressen går upp och ner, ena stunden känner jag att hur fan ska man hinna allting och nästa äsch, det ordnar sig. Som sagt, det är viktigt att balansera allt i livet för tänk om jag skulle plugga flera timmar varje dag och inte hinna med något annat? Är nästan så att jag funderar på att skippa äta ibland bara för att det tar upp för mycket tid. Ja, nu kommer jag inte skippa att äta men varningsklockorna börjar ringa lite när de tankarna kommer. Samtidigt behöver jag inte känna stress över själva rapportskrivandet, har jul och nyår på mig plus några dagar efter nyår. Tror det är allt tjat om att inte lämna allt till mellandagarna som satt sig på hjärnan, i fjol var jag upp till Johan och hans familj över nyår och då satt jag utan problem med litteraturläsning och rapportskrivning under mellandagarna så varför skulle det inte funka lika bra nu? Slappna av Erica! Du måste leva och andas annat än studier också!
 
Nästa vecka kommer Johan ner, vet inte vilken dag eller så än men jisses vad jag längtar. Innan jul åker vi sen upp tillsammans till vårt kråkslott. Kråkslott låter väldigt negativt men det är mitt smeknamn på huset då det ser lite ruffigt ut här och där, för mig är det charmigt även fast vi självklart vill piffa upp det. I alla fall, ska bli underbart att åka upp över jul och nyår, ska bara försöka sköta kosten så bra som möjligt. Får fika litegrann men borde ordna så att jag kan ta med mig egna alternativ när vi hälsar på hos folk för det här är ju mitt val då ska ingen behöva tänka extra på mig. Även om jag är stressad över det som är nu och komma skall så längtar jag så ofantligt till att få krama Johan, bara kunna ligga och titta på han när han sover bredvid mig och jadajada. Ska vara tyst nu.
 

Ljusglimtar

Även om jag känner mig överröst av oros- och stresskänslor finns det många ljusglimtar i mitt liv. Ta till exempel helgen som varit, har haft en jättebra helg!
 
I fredags träffade jag upp min grupp på Hotell Björken vid sjukhuset, där åt vi lunch tillsammans innan vi gick vidare till ett studiebesök hos en synpedagog. Till lunch valde jag en kycklinggryta med champinjoner och bacon, till det hade jag en grönsallad. Lunchen var jättegod och jättetrevligt, det var även vårat studiebesök. När det var över gick vi till universitetet för att diskutera redovisningen. När vi var färdiga för dagen gick jag hem och tog det lugnt en stund innan det var dags för middag. Ett tag efter det mötte jag upp Hanna på bussen och vi åkte vidare hem till Jenny för en myskväll. Herrarna i huset, det vill säga pojkvännen och hunden var utflugna men Jenny var hundvakt åt Safira, en jättefin gosig hund. Lite senare kom även Kickan ut och vi hade det jättetrevligt, vi pratade om allt mellan himmel och jord samtidigt som vi kollade runt lite på youtube. Kom hem vid ett tiden så ja, vi hade roligt!
 
I lördags hade jag, Britt-Mari, Emma och mamma planerat ett krogbesök på Schlagerklubben väldigt länge. Deras åldersgräns är 23 och jag ville fara dit redan innan jag var 23 år men ja, min första gång blev nu vid 26 års ålder, haha ja, jisses. Men i alla fall, sov tills jag vaknade och efter det gjorde jag lunch innan det var dags att hoppa in i duschen för att senare kunna fixa sminket och håret. Åkte vidare hem till Bim där hon var i full gång att fixa sig och lite senare kom Emma och mamma också. Vi blev bjudna på Bims goda kycklinggryta och mjölkchokladsmousse med färgglada mini marshmallows. Ja, jag fuskade och det kommer ni få höra mer om. Sen jag började med lchf så groggar jag oftast för att hålla nere på kolhydraterna, blandar vodka och någon light dricka, blev så även nu. Drack väldigt mycket och mådde därefter, men samtidigt så tål jag alltid alkohol olika bra, ibland får jag ont i magen men den här gången var jag illamående hela tiden. Innan vi gick ut till bussen hann vi med att dansa och ha roligt hemmavid för att sen fortsätta dansa på krogen. Det var väldigt mycket folk på Schlagerklubben och jag kände igen några ansikten från universitetet, mådde fortfarande väldigt illa men behövde bara vila någon minut innan jag kunde dansa som en tok i flera minuter. Vi gjorde inte annat än dansade, jisses så roligt vi hade! Ja, förutom rumpgnuggar killar, men de får man smita ifrån helt enkelt. Var många okända som kom fram och ville dansa med oss och hux flux från ingenstans blev det också slagsmål precis bredvid oss. Jag gick givetvis emellan, egentligen ska man väl inte det men ja, tål inte slagsmål. I slutet stod jag mitt emellan killarna med armarna utsträckta åt vars sitt håll samtidigt som andra hjälpte till att lugna ner dem. Ingen utekväll utan action, eller hur var det?Tillslut var klockan efter ett och vi gick till Max för att köpa mat. Jag beställde och märkte sedan att jag inte hade fått min kofta, gick tillbaka till Schlagerklubben som ligger vägg i vägg ungefär och såg den direkt på golvet i garderoben, när jag kom tillbaka på Max var min mat färdig men sen hade mamma råkat ta fel bricka och jag förstod först ingenting, men det ordnade sig. Tyvärr njöt jag inte så mycket av maten på grund av illamåendet men jag fick tillslut i mig allting. Var vaken ett bra tag hemma för att kunna sova och jag sov sju timmar i sträck, vaknade upp med lite huvudvärk bara för att jag legat konstigt.
 
I söndags vaknade jag som sagt upp och mådde som vanligt. Värmde lunch och hörde av mig till Bim och undrade om hon ville följa med mig och mamma en sväng på olika affärer. Vi åkte till Rusta, ÖB, Ica Maxi och avslutade starkt på Frasses. Jag som aldrig tar plusmeny fick för mig att göra det nu, vet inte vars jag stoppade alla strips. Köpte polkagristvål, adventsjulklapp, en tomte, lysstavar, julklapp till Agnes och lite annat i matväg. Blev en riktigt trevlig dag och kvällen fortsatte med att Bim stannade kvar hos mig. Lite senare gick vi dock till ica och köpte godis! Ja, har alltså fuskat med en efterrätt, två skräpmatsmål och en del godis i helgen, ja, åt några cheese hearts på förfesten också. Hade egentligen planerat att fuska först på Agnes födelsedagskalas men ja, kändes nödvändigt den här helgen i och med festandet. Inte mår jag dåligt för det, har egentligen inte fuskat i mängder. Men ja, måste komma på ett annat ord än fuska och unna, tillåta kanske? Jag vet inte.
 
Men som sagt min helg har varit jättebra, umgåtts med många som betyder mycket för mig.
 
Bjuder på en suddig helkroppsbild, blir tyvärr inte mycket bättre med mobilen när det är mörkt men ni kan ju inte undgå att se hur snygg jag var. Väldigt nöjd med kläderna, överdelen är en klänning som jag drog upp och höll uppe med hjälp av bältet, på så sätt blev det en tunika istället. Älskar även mina "skinn"liknande leggings. När det kommer till bältet har jag ett I-lands problem, det har blivit för stort! Stod och drog som en fåntratt ganska länge innan jag insåg att hålen var slut, haha ja.
 

Man kan vara för mycket framåt

Är en ganska negativ klang över min blogg just nu känner jag. Det kanske inte är roligt att läsa om min svacka och hur den håller i sig men samtidigt ser mitt liv ut så just nu. Idag blev jag väldigt irriterad på mig själv, eller ja, redan i natt. Har haft två lediga dagar hemma förutom lite pluggrelaterat som varit över på några minuter men ändå har stressen och oron kramat om mitt inre. Gick och la mig en timme senare än vanligt i natt bara för att jag kände en stress och oro inför att sova men samtidigt kände jag den där stressen och oron över att inte gå och lägga mig också, hujja! Det resulterade i en ångestladdad morgon, tänkte tanken flera gånger på att ringa någon eller bara rusa ut ur lägenheten men envis som jag är gjorde jag ingenting utav det. Så, vad är jag stressad över? Ja, allt som komma skall ungefär. Jag behöver INTE vara stressad eller orolig men ändå är jag det. Intalar mig själv det lite nu och då när det kniper åt runt hjärtat.
 
Tog det lugnt i soffan ett tag innan jag gjorde i ordning prinskorv och äggröra till lunch. Efter det tog jag mig en promenad som blev längre än en halvtimme i alla fall, var väldigt svårt att gå utan att göra ballerina moves så ja, måste införskaffa broddar snart, vill inte tappa mina promenader bara för att det är halkigt. Har ju även tagit över en av mammas extra reflexvästar för att kunna synas i mörkret på kvällarna beroende på hur jag vandrar. Precis innan jag kom hem ringde Johan, vi pratade ett tag innan det bröts och sen började det vara dags för att göra middag. Gjorde min kinagryta idag och den satt väldigt fint i och med att min dag började dåligt, ja, känner fortfarande av ångestkänslorna men andas djupt varje gång och tänker om och mer positivt. Blev fem matlådor och det känns riktigt bra då jag har två långa dagar framför mig på universitetet, imorgon slutar jag 16.30, förhoppningsvis tidigare och på torsdag går jag till 17, då börjar vi först 12 men i alla fall, är drygt att komma hem efter 17 och behöva laga mat. Storkok är alltså win win, ett moment mindre att tänka på. Haha och ja, där kom planeraren i mig fram litegrann. Kanske därför jag är så stressad över framtiden, jag tänker framåt för ofta även omedvetet. Många gånger är det bra men det ska ju inte vara så på heltid.
 

Blomkålsmos

Förra veckan gjorde jag blomkålsmos och den här gången kokade jag blomkålen i micron då jag har läst att blomkålen inte blir lika vattnig.
 
1 kg + blomkål
1 dl grädde
50 gr smör
150 gr Philadelphia ost
Valfri mängd riven ost
Salt
Vitpeppar
 
Så här gjorde jag;
 
Bröt loss blomkålsbuketter och skar bort stammen, använde ett huvud på just över ett kg. La blomkålen i en microvänlig djupskål och fyllde botten med grädde, därefter körde jag på högsta effekt i 15 minuter, man får känna efter om blomkålen är tillräckligt mjuk. Man kan använda mer grädde, allt beror på vilken konsistens man vill ha. Hällde över blomkålen och grädden i en vispskål, la i smör, Philadelphia ost, riven ost och kryddade med salt och vitpeppar. Mixade därefter tills jag fick rätt konsistens.
 
Till blomkålsmoset hade jag fläskkorv, fick ett sånt sug för ett tag sen efter fläskkorv och mos så varför inte äta en lchf variant? Däremot så fanns bara Scans korv och den har lite för hög kolhydratshalt än vad jag är ute efter men nästa gång ska jag se till att köpa, ja, var det nyhléns hugossons månntro? Ett norrländskt märke var det i alla fall, tror den låg på runt 4,6 kh/ 100 g. Idag åt jag däremot köttkorv till, samma kolhydratsmängd även där när det kommer till de olika märkena. Använder Felix ketchup som är sötad med stevia.
 

Första

Kändes bra att ta sig till gymmet idag då det är den 1a december, ett bra sätt att starta månaden på. Har som sagt även tappat gymbesöken i och med svackan jag är i just nu. Var på gymmet ganska nyligt också och då blev det ett längre pass än idag, blev bara en halvtimme. Fast ja, det är egentligen inte så bara utan det jag gjorde var ju jättebra. Kände tyvärr av nacken väldigt snabbt och fick en härlig klämma hjärnan huvudvärk.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Dead lift 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Armsträck på rulle 1x20 (ska egentligen vara 3x16)
Stretch
 
Förra passet kördes alla övningar förutom magövningarna och rullen om minnet inte sviker. Hade väldigt fin träningsvärk efter då nästan en månads uppehåll. Förutom tröttheten så har även spänd nacke och axlar varit ett stort problem, är lite rädd för att gå till gymmet ifall jag skulle bli yr på en gång. Idag gick det ju helt okej förutom huvudvärken som kom men då kan man ju gå hem på en gång utan problem i alla fall.
 

Almost

Min blogg börjar snart kännas pinsam, vet inte alls vart min ork har tagit vägen. Egentligen borde jag bara sätta mig och skriva hur mycket orken tryter, har märkt att det kan funka på annat. Har till exempel även tappat att städa ordentligt och ja, liknande men nu har jag tillslut städat hela lägenheten inför julen. Är kanske det som behövs ibland, lite jävlar anamma! Fast samtidigt är det viktigt att lyssna på kroppen och sinnet också, det är nog lite balansgång över det hela.
 
Tidigare i veckan dammtorkade jag hela lägenheten förutom köksvrån, den tog jag igår. Toaletten och handfatet tog jag förr förra veckan då ett energiryck utan dess like överföll mig, det var underbart! Igår kväll passade jag även på att byta gardiner i vardagsrummet och ställa fram julpyntet. Känns riktigt bra för att vara dagen efter ett krogbesök. Trodde att jag skulle vara tröttare men icke. Idag strök jag en gardinlängd och bytte den i sovrummet, därefter åt jag lunch för att sen vandra vidare till gymmet. Väl hemma igen så tog jag en omgång med dammsugaren och skurmoppen så nu är det färdigstädat! Var länge sen det var så här rent här hemma och det känns så himla skönt att det har blivit städat och pyntat.
 
I veckan så avslutas en kurs och en ny påbörjas, alltid lika spännande och nervöst. Hur kommer det att gå och hur mycket får man att göra? Ja, det kommer märkas på torsdag förhoppningsvis. Imorgon ska jag bara vara och på onsdag har vi redovisning hela dagen, ska bli roligt att få se de andra gruppernas arbeten. Min grupp har gjort en fallstudie om en elev med grav synnedsättning, därefter har vi gjort ett åtgärdsprogram för att förbättra elevens vistelse på fritidshemmet. Spännande, spännande!
 

RSS 2.0