HH - Rullande åska

Ja, nu börjar det ju vara ett tag sedan jag var och såg Håkan Hellström men vad gör det om 100 år? Den 17 juni var dagen med stort D. Innan den dagen var jag lite av ett nervvrak, ville hinna få lägenheten gästvänlig, speciellt då några av gästerna knappt varit här tidigare, en vill ju visa upp sitt hem som en alltid egentligen vill ha det eller hur?
 
Dagen började med besök av min svägerska med dotter och två kompisar. De kom hit och tog det lugnt en stund innan det bar av till hotellet och diverse ärenden. När de for vidare var det dags för mig att börja göra mig i ordning då jag senare skulle få middagssällskap av mina systrar och en svåger. Vi gjorde oss i ordning samtidigt som en tacogratäng åkte in i ugnen, i samma veva kom Hanna med flickor förbi en sväng igen. Kände mig lite osäker på kvällens väder då det regnade, åskade och blixtrade om vartannat, passande dock då turnén hette Rullande åska men ja, utomhuskonsert och regn faller mig inte riktigt i smaken. Innan vi började vandra mot konserten som var på Campusarenan kom en kusin förbi som också skulle följa med. Kön var riktigt lång, vi gick förbi konsertområdet och upp mot MIT fontänen för att senare gå samma väg tillbaka, haha. Men vi hade tur med vädret, precis innan vi började komma in på området slutade det regna och solen sken resten av kvällen. Jag blev dock tyvärr less redan efter första låten och kunde inte riktigt njuta av hela konserten. Fick jätteont i fötterna och i ländryggen, stod och bytte fot om vartannat och böjde mig framåt. Kunde knappt stå på fötterna och det kändes som att ryggen skulle gå av och där skulle jag stå i tre timmar bland folk som skulle tränga sig framför en och så vidare. Såg konserten ganska dåligt men jag hörde den ju i alla fall och jag blev så himla glad när Håkan äntligen sjöng min låt, Din tid kommer. Den låten kom i in i mitt liv i samma veva som slutet på utbildningen och ja, den betyder mer än vad ord kan beskriva. En rad som säger allt; "Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel. Din tid kommer, din tid kommer." Just där och då hade jag inte ont. 
 
Efter konserten var det tänkt att vi skulle gå ut på krogen, vi hade även vinat hemma hos mig innan men det gick dåligt med alla gamla trasiga kroppar. Det var riktigt skönt att bara få komma hem, dricka något och äta lite gott innan det blev soffläge och ipren.
 

Butterfly Kisses

 

Sista veckan på jobbet och lite till

Sista veckan på jobbet var väldigt tung att genomföra samtidigt som den var väldigt lätt, en ser väl alltid fram emot ledighet eller hur?
 
I tisdags kväll hade min avdelning skolavslutning och oj så fint det var. Först möttes vi upp utanför Klockargården för att gå in tillsammans på led i kyrkan. Kändes väldigt konstigt att för första gången gå med i ledet som fröken kan jag lova. Barnen satte sångerna perfekt och min favorit av Lahles Goliat, kunde hålla mig från att gråta, det tackar jag genrepet för. Efteråt samlades vi på en äng en liten bit ifrån där vi kramade om varandra ordentligt och efter det var det picknick för de som ville.Veckan flöt senare på med fritids, jag hade min sista dag redan på torsdagen då det kändes onödigt att vara med på stängningsdagen i och med flytten. Torsdagen blev väldigt tung, flera av barnen klamrade sig fast i mig och sa att jag inte fick flytta. Jag slutade strax innan mellis och i och med att det var utemellis samlades alla barnen i ett led och ropade Hej då Erica efter mig, jisses, då kom tårarna litegrann och jag var snabb att sätta mig i bilen. 
 
Min torsdag fortsatte senare med soffan en stund innan det bar av till besiktningen, som tur är kunde mamma följa med. Det blev en ombesiktning på fåården men vi slapp i alla fall direkt körförbud, haha. Senare bar det av hem en snabb sväng där jag gick på toa för att sen åka ner till stan. Jag och Bim hade bokat in en middag på Olles för att fira min semester och ja, att vi är vi. Det är väldigt viktigt att fira. Min köttbit var riktigt fin, pommesen riktigt friterade och min starka bearnaise var riktigt stark, ingenting att klaga på där inte. Vi avslutade middagen med en drink som steg direkt upp i huvudet, haha. Det märktes att jag hade varit vaken sen före fem och var väldigt trött. 
 
I fredags var det äntligen dags för mina naglar, jisses vad framtunga de hade hunnit bli. Min kusin överträffade även sig själv denna gången när hon gjorde handmålade fjärilar. När vi var färdiga mötte Bim upp mig och vi tog bussen upp till mig där vi senare tog bilen för att göra ärenden åt oss båda. Vi körde hem med mina saker och senare tog Bim över ratten och körde hem till sig. Jag hade nämligen frågat om jag kunde ha bilen där till på söndagen då Hanna, Iddi och hennes två kompisar skulle komma ner på lördagen och se Håkan Hellström de också. Ville göra det lättare med parkering för dem då och så fick även Bim låna bilen och vi kunde passa på att brumma lite. Blev en ganska tidig kväll då jag ville fortsätta få lite ordning hemma i lägenheten inför lördagens gäster. Johan var nämligen ner förra helgen och vi flyttade ut förrådet, vi tömde även lite i lägenheten vilket innebar att saker flyttades runt. Visst är det roligt, nu ser lägenheten mer ut som jag har velat. Har aldrig tagit mig i kragen tidigare att fixa sådant som gick så fort. Varför skjuter en upp sådant? 
 
Håkan kommer att få sitt eget inlägg, det var en händelserik dag och kväll, jisses vilken lördag.
 

Full rulle

Ja jisses vad tiden springer iväg. Har fullt upp samtidigt som jag inte gör någonting. Orkar inte göra så mycket för tillfället och försöker att skita i om inte livet planeras till punkt och pricka. Tror det kan vara bra att bara låta allting hända ibland också eller vad tror ni? 
 
Jobbar i två veckor till, ja, sju arbetsdagar sammanlagt, av dessa är det kvar fem skoldagar, det är inte klokt vad tiden springer iväg. Flytten börjar närma sig också men innan dess är det mycket som ska hinnas med som jag ser fram emot. Nu på tisdag ska jag fira en av mina mostrar som fyller 70 år, ska se min lillebrors band spela en sista gång, tanken är också att jag ska hinna ha en tjejdag/kväll med Emma och Agnes, vill köpa inneskor till skolan åt Agnes då hon börjar nu till hösten, vill vara med på ett litet hörn i alla fall. Till veckan som kommer därpå ska jag se Håkan Hellström vilket ska bli riktigt roligt då jag förutom Emma, Lars och Eve kommer att få träffa Hanna och Iddi med kompis. När det gått ännu en vecka ska jag köra upp en snabb visit till Johan då vi ska skaffa en valp. Vi sa aldrig mer en plott praktiskt taget men ja, ni vet ju vad en säger, en ska aldrig säga aldrig. Jag har lite svårt för att säga nej när det gäller djur, haha, hade ett namn på hundrackarn samma kväll som jag hade sett henne några timmar gammal, Luna. Ska ta med Luna hit ner innan det bär av norrut igen med flyttlasset. Ska bli roligt att bli med valp samtidigt som det är mycket jobb, kanske är dumt att låsa upp sig ordentligt nu sista tiden här nere men samtidigt känns det också bra att ha något att fokusera på. Det bästa med valet att ta ner Luna är att jag äntligen får vara med helt från början, har inte kunnat vara det med våra andra hundar. Låter som att vi har 1000 hundar, det har vi inte, bara nästan, haha, vem vet hur det ser ut om några år, haha. Blir också spännande att se vad Mirabelle tycker om en valp men tänker att det är bra även för henne att få vara med från början, vi får se vem av dessa damer som kommer att bestämma här hemma på berget. 
 
Apropå berget, denna helg håller Yran igång, det är riktigt spännande att bo bredvid festivalområdet, ja, eller så inte. Jag sov dock över i Sävar igår för att rymma en del av helgen i alla fall. Var lite orolig över att min parkering skulle vara stulen men se på fan, den stod och gapade efter forden. Det är lugnt just nu på mitt område vilket är skönt, det enda jag hör är musiken från festivalområdet och polishelikoptern som snurrar runt för att kolla läget. Imorgon blir det till att bara ta det lugnt, ska väl försöka göra någon nytta här hemma dock. Har tagit ledigt på måndag vilket ska bli riktigt skönt, tänker passa på att gå till frisören då och bli fin inför sommaren, jag börjar bli så himla långhårig nu att jag blir spyless. Blir hos en helt ny frisör, ska bli spännande att se slutresultatet, har ju som tur är ingen komplicerad frisyr. Jisses vad jag babblar, ska ta och slänga upp benen i soffan ett tag innan jag ska försöka sova. 
 

RSS 2.0