Kvarg- och lchf panik

Som det bestämdes igår satte jag mig ner och pluggade, blev inte så länge men det var intensivt skrivande i alla fall! När jag väl börjar skriva kan jag göra klart ett arbete på två-tre timmar, sen om det är ett VG arbete vet jag inte och ärligt talat så behöver det inte vara det heller. För även om jag skriver snabbt många gånger får jag ju ner mina väsentliga tankar som kan kopplas till litteraturen, visst ska man skriva medan man tänker alla tankar?
 
Även idag har jag suttit ungefär, ja, sammanlagt blir det nästan tre timmar med mindre pauser under tiden. Har sovit helt okej men är ändå himla trött av någon anledning, kan bero på att jag har drömt mycket. Har precis suttit och knåpat ner lite mer text efter att ha gått en promenad till affären i solskenet, det behövdes verkligen, var riktigt underbart med sol och frisk luft istället för att lägga sig på soffan och blunda i en halvtimme, fick nog mycket mer energi av att gå ut än vad jag skulle ha fått av att vila. Gick till Mariehem idag då jag var nyfiken på om de tagit in de nya kvargsmakerna och ja, det hade de men självklart var hyllan barskrapad. Det roliga är att Kickan hade taggat mig på en bild från deras butik på facebook där de hade gjort reklam för de nya kvargsmakerna, jag såg bilden närmare mot 14 och då var bilden en timme gammal, jag var på affären strax innan 13.30 och då var det alltså redan tomt. Folk blir helt galna när det kommer nya smaker, såg en på instagram söderut i Sverige som hade köpt upp en hel hylla, man bara, hallå? Varför ska det vara sådan panik då något nytt kommer? Ja, jag har kollat på varje butik jag har varit i men jag har inte åkt runt bara för att kolla vilket jag har läst att många har gjort. Nej, jag låter stormen dra över och chansa på att kunna köpa sen, har även bett Britt-Mari köpa om det finns när hon är på sin affär och handlar då de hade också men just när vi var där var det slut, eller ja, fanns tre vanilj och de köpte jag hem. Tre låter lite vettigare än till exempel tjugo tycker jag, haha.
 
Tänker inte plugga något mer idag, ja om jag inte kommer på något som borde fås ner i skrift så fort som möjligt, men vad ska man hitta på då? Kanske ska man njuta av att bara vara en stund även fast man skulle kunna vara effektiv och börja läsa på mer inför kommande uppgifter och så vidare men, nej, jag tar det nog lugnt fram tills middagstid. Till middag idag blir det min supergoda köttfärssås, den är väl inte jättebra när det kommer till lchf men jag har valt att tänka att den inte är jättedålig heller, helst ska man ju hålla sig till råvaror som har mindre än 5 g kh per 100 g, pastasåsen har typ 6,9 g kh per 100 g, det kan jag leva med. Maträtten får bli mer liberal som det heter när man äter lite mer kolhydrater. Räknar som sagt knappt själv hur mycket jag äter per dag, brukar mest gå efter 5 g kh men ibland som nu äter jag min köttfärssås. Skulle ärligt talat bli skogstokig på att räkna och ha mig plus överstressad. Tycker jag gör det bra nog som det är samtidigt som jag balanserar med motion och studier också. Tyvärr tycker jag allt för många blivit lchf fanatiker och de lever nästan för att peka ut fel andra inom lchf gör tror jag. Läser himla mycket pekpinnar om vad som är bra och vad som inte är bra, men det de glömmer bort är att det finns en uppsjö av olika varianter inom lchf och det finns en uppsjö av olika människor. Precis, alla är vi olika och unika individer, det som funkar för mig funkar inte för alla, så varför ska perfektionistens kost funkar för alla? Lägger mig aldrig i diskussioner på sociala medier om jag inte känner att nej nu jävlar men behövde spy ut mig litegrann nu. På det här viset är det inte riktat mot en speciell persons kommentarer utan mer allmänt mot mycket som jag läser. Man måste hitta sin egen variant och balans för att det inte ska kännas som en tung last att bära. Vi är bara människor och vi förtjänar att få leva.
 

Min finaste Mirabelle

Kommentarer
Postat av: Hanniiii

ååh söta, fina lilla Mirabelle! <3

Svar: <3<3<3
Erica KP

2015-02-13 @ 09:02:33
URL: http://obeerghanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0