Snurr

Är fortfarande  förkyld men än så länge håller det sig på samma nivå, peppar, peppar, ta i trä! Dock spökar min nacke extra mycket nu och jag har haft problem med yrsel sen i söndags, har även börjat ha problem med att jag blir yr om jag till exempel böjer mig ner och knyter skorna och sen ställer mig upp, det kan ha att göra med blodtrycket så borde kanske kolla upp det. Samtidigt som jag orkar ganska mycket är jag så orkeslös att det skriker om det men försöker att göra så mycket som möjligt ändå.
 
I måndags for jag på gymmet med Kickan, Viktoria och Jessica V från klassen, älskar att kunna fara med tjejerna jag tar ut mig extra mycket då. Beror till stor del på att man känner sig mer bekväm i att testa vissa maskiner och övningar. Hade dock sagt tidigare på dagen att jag skulle ta det lugnt i och med min lilla förkylning, den får ju inte bli större. Men ja, det höll sig inte så länge. Efter uppvärmningen körde vi rodd och vi skulle klara det på under fem minuter, för mig blev det under sex men jisses vad det kändes i kroppen att jag inte är helt frisk. När vi sen skulle gå uppför trapporna fick jag hålla i mig med båda händerna och dra mig upp, lyfte jag foten några centimeter så domnade hela benet och så var det varje steg i trappan på båda benen. Blev även väldigt mycket ben och lite till, fick sitta ner ibland och trycka ner huvudet då yrseln och huvudvärken hälsade på väldigt mycket men jag försökte så mycket som möjligt i alla fall, kanske dumheter men än så länge mår jag bara fint. När jag kom hem hoppade jag in i duschen på en gång för att sen plugga lite och göra i ordning en kvällsmålslåda innan jag skulle vidare. Först kom Hanna hit en stund och sen åkte vi tillsammans hem till Jenny för en myskväll. Blev mycket skratt och prat som vanligt och även en mysig promenad med Buster. Till Jennys lycka såg vi även på Ullared! Fast, vi missade nog en del på grund av prat tror jag, haha.
 
Igår hade vi workshop hela dagen och det gick jättebra förutom en trög start. Vi skulle göra en bedömningsmatris med minst två kriterium och två kvaliteteter men självklart försökte vi göra allt för svårt och för stort för oss. En klassisk bedömningsmatris är en fyrkant med flera fält där det står vad man ska ha uppnått i vissa steg i till exempel ett ämne. Vi gjorde en egen variant i form av en björk. Vi delade upp kriterierna i individ och verksamhet som fick vara på varsin sida om björken. Kvaliteterna var de olika grenarna och bildade en stege, vi skulle alltså tillsammans med våra elever klättra uppför björken för att nå målet och växa tillsammans. Vår idé var att denna björk ska hållas levande genom att vi arbetar kontinuerligt med målen och även jobbar med uppföljning och utvärdering. I slutet av dagen hade vi tvärgruppsredovisning så min grupp på fyra delades upp i två och jag redovisade tillsammans med Jenny. Började bli väldigt yr och så vidare men det gick bra och jag kunde stå hela redovisningen. Vi fick intressanta frågor av läraren som gjorde att vi fick fundera lite extra framme vid tavlan och det var jättebra, vi kunde utveckla vår idé mycket mer på bara några sekunder. Var även kul att känna att läraren var nöjd med vårt arbete och vår redovisning, fick också höra positiva saker från den andra delen av våran grupp, den läraren ville behålla våran bild och vi fick plus för att vi hade med gyllene regeln. Väl hemma igen pluggade jag, lagade mat, pluggade, åt och pluggade. Tillslut vid 20 tiden valde jag att bara ligga i soffan, hade funderat på att vila tidigare men nej jag skulle orka plugga! Kändes bra även om jag kanske hade behövt en halvtimme blundandes på soffan.
 
Idag är det hemmaplugg och jag har läst på inför en kommande uppgift som introducerades i förrgår, har även läst på inför en begreppstenta som vi har nu på fredag. Som det kanske märks är denna kurs fullproppad med olika moment och det är mycket att göra, känner mig fortfarande osäker på hur jag ska utforma den individuella uppgiften men imorgon har vi handledningstid på den och då kanske det klarnar. Har i alla fall valt ut en av fritidshemmets uppgifter och ett av våra mål i läroplanen, ska bara transformera om de och göra det till ett långsiktigt mål i min fiktiva fritidshemsverksamhet. Låter väldigt smart just nu känns det som men det jag skriver känns som grekiska, haha. Som det märks har jag tagit en pluggpaus, känns onödigt att plugga för mycket på begreppen för ja, då kan det säga poff i skallen och sen är allt borta. Tänkte göra falsk mannagrynsgröt snart till lunch, äter ju inte före tolv så väntar på att klockan ska gå lite snabbare. Sen tänkte jag åka ner på stan en sväng och ordna lite inför klassfesten på fredag med superhjältetema, som tur är har jag en kusin som älskar superhjältar så jag har kunnat låna en dräkt av henne, perfekt! Fick även ett kusinbarn igår så självklart måste jag köpa något till mitt lilla kusinbarn då det är en kusin som jag har haft mycket kontakt med. Tyvärr har vi inte haft det på senare år men så blir det ju ibland. Ska bli roligt att få träffas i alla fall när det nu blir, vet inte när de får komma hem än, längtar i alla fall! På kort tid har jag fått två kusinbarn och en kusin, hur sjukt är inte det? Kom på nu att jag inte köpt något till mitt ena kusinbarn och min kusin men det får jag ta sen, har fortfarande inte träffat någon av dem heller så. Samtidigt är det lite jobbigt med denna babyboom då min egen biologiska klocka håller på att sprängas men vad gör man? Ja, jag fortsätter att kämpa med vikten för att förbättra chanserna till en graviditet men även för att kunna få hjälp ifall det behövs i och med min hormonsjukdom. Nej, det finns ingen direkt tid planerad när vi ska försöka bilda familj men det är något som jag tänker på väldigt ofta och även pratar om.
 
Bjuder på en bild från igår på min kofta, har använt den en gång, nej, nu ljög jag, två gånger! Osäker på årtal men kan ha köpt den 2009 eller något liknande. Igår kände jag mig osäker på om jag kunde bära upp fluffet då den har en fuskpälskrage men jisses vilken pingla jag kände mig som igår. Jag hade bara mascara och kände mig snygg i mitt röda ansikte, det är inte dåligt!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny Hellström

Det kändes så tryggt & bra att stå där framme med dig och redovisa, vi båda glänste :* Kul att så många tyckte om vår idé, jag åkte ganska snabbt efter lektionen så pratade ej med så många om vad de tyckte!
Kvällen var bäst, vi måste börja umgås mycket mer för jag känner verkligen hur roligt vi har tillsammans & hur bra jag mår i ditt sällskap <3

Svar: Ja, men du kommer väl ihåg, sen första gången vi redovisade tillsammans så har vi alltid varit bäst! Ja, jag frågade Camilla senare om vad de fått höra från läraren. Ja verkligen, det måste vi göra, ja, jag mår så bra i ditt sällskap också <3
Erica KP

2015-02-04 @ 17:03:16
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0