Min historia

Jag har nu lagt till en ny kategori som heter Min historia. Under den här kategorin kommer det att skrivas inlägg som handlar om just min historia. Jag är en född tänkare och skrivare, för mig är det inte mer än rätt att jag skriver alla mina tankar även om det inte blir precis alla. Samtidigt så kommer jag självklart att visa respekt för mina nära och kära, jag kommer inte att skriva om precis allt i mitt förflutna som jag kanske skulle vilja. Det är ju så, allting i mitt liv handlar inte bara om mig även om jag har en egen tanke eller åsikt. Jag känner att det vore att ta ett steg för långt om jag skriver om andras problem som har blivit mitt problem. Det skulle lätt bli så att personen i sig säkert känner sig uthängd och eftersom jag inte vill att det ska bli så kommer jag inte att skriva allt. Så, varför har jag valt att börja skriva mer om mitt förflutna? Vill jag ha mer läsare? Vill jag ha sympati eller empati? Åter igen, jag är en tänkare och en skrivare, för mig är det snarare terapi att få ur mig alla tankar och känslor. Det enda jag skulle vilja ha om något vill ge något så är det förståelse och respekt. Jag kan med all säkerhet sjunka i värde som person i någons ögon men är det då jag som har gjort fel eller är det personen som vänder mig ryggen som gör det?
 
Mitt liv har inte varit en dans på rosor alla gånger, många gånger har jag snubblat i alla törnen och fastnat långt ner i djup mörk grop. När jag har varit nere i dessa gropar så har jag inte alltid hittat vägen upp och det gör att alla mina val i livet inte har varit bra varken för mig eller dom i min närhet. Mina val har aldrig varit till för att skada någon och var det för att skada någon så var det mig själv. Om och om igen puttades jag ner av människor som inte visste bättre och det gjorde att jag tillslut också såg ner på mig själv. Jag hade bara mig själv att skylla, jag var inte värd något.Om och om igen tog jag mig upp ur dessa gropar, det har aldrig inte varit lätt att ta sig upp alla gånger men jag gjorde det. Först flera år senare så har jag äntligen förstått att det inte är något fel på mig. Jag är en bra människa, jag är värdefull och jag är stark. Jag har också förstått att det inte var jag som gjorde fel, det tog lång tid innan jag kunde inse att det är jag som har blivit sparkad på inte den som sparkade på mig. Än om flera stenar har lossnat från mitt hjärta så kan jag tänka väldigt ofta på mitt liv och det som varit. Det kan vara allt ifrån en artikel, en blogg eller helt enkelt något som man pratar om med sina vänner. Det finns mycket som jag kommer att behöva bearbeta hela mitt liv men då är det bara att göra det.
 
Jag vet inte hur ofta jag kommer att skriva eller hur mycket, det får komma när det kommer. Det jag vill uppnå med det hela är att visa vem jag är och varför jag är jag. Min tatuering livets träd står för det jag tror det, det som har hänt i ditt förflutna kommer att påverka din framtid. Det är upp till en själv att göra rätt val för att vara en bra människa som folk kan lita på och kanske till och med se upp till och vara stolt över. Även fast jag har mina upp och ner perioder när det gäller depressioner så kan jag med styrka ändå säga; Det blir bättre. Skulle jag nå ut till någon med mina inlägg som har varit med om liknande så vore det jättebra. Förutom att hjälpa mig själv så vill jag även hjälpa andra. Det kommer med all säkerhet dyka upp frågor allt eftersom mina inlägg kommer och jag lovar att det är okej att fråga mig, känns det jobbigt att fråga så är det bara att vara anonym. Jag har efter en lång tids funderingar bestämt mig för att vara ännu mer öppen om det dolda. I och med det här valet så ger det folk rättigheter att fråga. Skulle det vara så att man ändå känner att man inte klarar av att fråga genom en kommentar så be om min mailadress. Jag hoppas även att ni har tålamod med mig, allt kommer inte att komma på en gång. Det kommer att krävas tid, skratt och tårar från min sida och det är inte alla gånger jag kanske orkar. Det kommer när det kommer och jag vet hur irriterande det kan vara. Det är ungefär som när man frågar om kryddning och man får svaret; Ja, men på en höft? Vems höftstorlek då brukar jag tänka. Tillslut så.
 
Det blir bättre
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jättebra initiativ! Ser fram emot att läsa om din historia. Man vet aldrig hur mycket man har gemensamt med andra människor förrän man vågar öppna sig. Då kommer andra också att våga öppna sig mer och mer. Och först då kan man hjälpa sig själv och andra.

Svar: Precis så går min tankegång. För mig har det alltid varit viktig att vara öppen för det finns så många som tyvärr går efter rykten. Gå till mig för sanningen istället säger jag. Vet i nuläget inte riktigt när jag börjar skriva i och med att jag inte är så pigg men det kommer! :)
Erica KP

2013-04-27 @ 16:28:08
Postat av: EmmaKP

Härligt att du kommit igång med det här, även om det får ta den tid det tar :) Önskar att jag också vågade skriva ut mer. Skickar massa peppar! (alltså inte kryddan haha) kram kram

Svar: Ja, ska bara komma igång som sagt. Blir nog nu efter min lilla semester, det behövs lite själapaus innan man börjar. Kan jag kan du! Skickar massa peppar (och salt) tillbaka, kram kram ;)
Erica KP

2013-05-02 @ 12:04:45
URL: http://emmakp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0