Söttsaltstarkt

Britt-Mari lärde mig en riktigt god marinad för något år sedan och det var den vi använde oss av igår. Den är värd att prova och sen fortsätta med då den är så god! Kycklingfiléerna blir inte bara marinerade utan dom blir också lätt glaserade.
 
Söttsaltstarkt till fyra kycklingfiléer
 
Icas Sweet chili sås, ca hälften av en stor flaska
ca 1 1/2 dl honung sötad med stevia
ca 4 msk soja
 
Vi valde att använda oss utav en steviasötad honung eftersom ingen av oss ska få i oss allt för mycket vitt socker. Mängden är däremot en smaksak men det är ju bra att ha något att kunna gå efter på ett ungefär iallafall. Nu innehåller ju sweet chili sås ganska många kolhydrater men jag vet inte hur det skiljer sig mellan märken så äter man efter LCHF så kan man ju ha det i bakhuvudet.
 
Såsen är som sagt Eriks chili bearnaise, den innehåller bara 1,01 g kolhydrater per 100 g vilket är super för mig som gillar goda såser. Det betyder ju däremot inte att man behöver överdriva med mängden sås, less is more som det heter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0