Påsklov

Har som sagt valt att ta ledigt i påsk, om det sen kommer tillbaka och biter mig i arslet, ja, det märker vi ju. Känns som ett bra val, vet inte om jag riktigt kan fokusera på examensarbetet just nu, ja, det finns ju alltid där i tankarna och just därför kan det vara skönt att ta ett litet avstånd. Glad påsk på er förresten!
 
Kom upp till Johan igår, båda tågen var i tid och båda resorna gick bra. Första resan delade jag plats med en matte och hennes dalmatin som ibland sov med sitt huvud på min dator, jisses så söt! Var lite trångt så självklart ville jag erbjuda lite plats. Det är perfekt att man kan ha både katt- och "hus"vakt så att man kan åka iväg med gott samvete. Som student har man ju alltid med sig det värdefulla också, haha. Ja, nu är ju Mirabelle ovärderlig för mig men tänkte mer på värdesaker. Hann landa i huset en stund innan Johan kom hem, efter det åkte vi till Purnu där Johan gjorde i ordning kött med salt lag. Hann träffa både Tobbi, Jonas och Anette också, det var trevligt, är ju ett tag sen man sågs. Hade en himla tur med det sista tåget förresten, min station, Nattavaara är stationen före Gällivare, cirka fem mils sträcka. En mil innan Gällivare hade tåget fått kabelproblem, SJ hade även skickat ut sms igår kväll om kompensation så de måste ju ha blivit stående ett bra tag. Där hade jag verkligen tur!
 
Blir att åka emellan Nattavaara och Purnu, Johan vill gärna vara i Purnu men jag vill helst vara i Nattavaara då han är mycket i renskogen. Här kan jag gå till affären, ha internet och ja, diverse bekvämligheter. Har framförallt täckning på telefonen här så är skönt att kunna vara kontaktbar och att kunna kontakta andra också. Har precis betalat bort räkningarna, hade egentligen inte behövt ta med dem men känns faktiskt riktigt skönt att redan ha betalat bort för denna månad.  
 
Har varit en lugn dag, försökte att få sova ut men hundarna sprang in och ut för att skälla, så förutom deras skällande så smällde det ju även när de sprang in och ut. Har hunnit köra en tvättmaskin, duschat, ätit lunch och gått en liten promenad som jag slog ihop med ett besök på affären där jag handlade hem så att jag och Johan kunde göra tacos. Han hade hunnit komma hem när jag kom hem så fick snabbt en varm kram. Innan det var dags för att laga middag tog vi det lugnt tillsammans i soffan en stund, är riktigt skönt att bara kunna vara ibland. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0