Lite från förra veckan

Den 13 augusti landade jag hemma efter min semester uppe hos min kärlek, packade upp väskan samma kväll även om det blev lite sent och tog även en skön dusch. Morgonen därpå, min födelsedag så blev det rätt och slätt strips till lunch. Hade i princip ingenting hemma och strips gick snabbt, sen så fyller man ju bara år en gång om året, eller något, haha. I samma veva sminkade jag mig, fixade håret och klädde upp mig, varför ska man inte göra det på sin födelsedag liksom även om man inte har så mycket planer. Senare på dagen åkte jag ner på stan och gick till salongen för att vänta på mamma då jag skulle åka med henne hem till Sävar, vi mötte även upp Lars en sväng och skjutsade han till sin bil.
 
Innan vi for hem till Sävar blev det att vi åt på Eurasia, där blev jag bjuden både på middag och efterrätt som present. Gången innan vi var där pratade vi väldigt mycket med servitrisen, vi kom fram till att mamma fyllde år den 24 juli och hon den 27e, i och med det kom vi fram till att jag också är lejon och fyllde år den 14 augusti och hennes dotter den 15e, lite roligt. Så nu när vi var där igen blev det fortsatt prat och även gratulerande i och med min födelsedag. När vi väntade på efterrätten så hörde jag ett fräsande ljud bakom ryggen och jag hörde även hur de i restaurangen tystnade också, då har hon satt ett tomtebloss i min friterade banan! Så underbart, hade även fått hjärtströssel på glassen, jisses så bortskämd man blir. Ja justja, en annan rolig detalj var i början på middagen då en annan skulle ge oss menyer, även hon är van oss då vi varit där i flera år och ätit. Jag har ju till exempel ätit samma rätt i tio år nu. Vi viftade bort menyerna och sa att vi redan visste vad vi skulle ha och då sa hon; 72 och 59. Haha, ja, har vi varit där för ofta?
 
På väg hem till Sävar for vi förbi affären en sväng innan vi åkte hem till mamma och där väntade glassweinerbröd, ja blev väldigt mycket gotta men middagen ute var ju inte planerad heller. Kvällen fortsatte väldigt lugnt och tillslut var det dags att sova för dagen efter skulle jag ha kalas hos mamma. Innan vi gick och la oss drack vi dock varsin bacardi breezer pineapple och jag fick ett kort med shoppingpengar i present.
 
Redan vid 15 tiden på fredagen kom familjen KPP ut och även Eve och Emil kom tidigt då vi skulle äta lasagne tillsammans. Älskade mamma som gjorde lasagne åt mig då det är min födelsedagsmat. Blir så bortskämd och lat hemma hos mamma, borde försöka ändra på det men det är svårt, haha. Även här fick jag kort och shoppingpengar och det var så roligt när Agnes råkade avslöja hur kortet såg ut. Hon sa ivrigt åt mig att titta i kuvertet och sen sa hon väldigt glatt; Mimmiii! Sen höll hon för munnen då hon kom på att hon avslöjade det men självklart gjorde ju inte det något. Lite senare kom pappa och Kajsa ut då det var fika som stod på schemat, även här fick jag shoppingpengar, har fått det av hela familjen. Fanns kvar en daim maräng tårta som jag gjorde till mammas 50 års dag så den hade vi tagit ut ur frysen och mamma hade även kvar kakor och så vidare sen dess så det var ju perfekt. Senare på kvällen fick jag skjuts hem och även då blev det en dusch, ville vara fin dagen därpå också bara för att.
 
I lördags blev jag upphämtad av mamma och Eve, vi for en sväng på ÖB, Willys och till Ersboda innan vi åkte till Sävar. Hemma i Sävar blev det väldigt lugnt men det här var en dag som bestod av att äta massa, jisses. Känner någon igen de dagarna? Till middag värmde jag och mamma upp lasagne och efter det ville jag ha tårta, blev två bitar just för att jag blir tokig av all fluffig härlig grädde...Som tur var gick jag och mamma ut på över en timmes promenad då Emil liks hade kompisar på besök den kvällen. När vi kom hem kom Eve över och vi spelade yatsy och kollade på gamla kort. Ja, vi åt även tårta, så jag åt sammanlagt tre bitar tårta och det blev även en halv liten skål med chips och en hel liten med ostkrokar ungefär bara i min mun. Hujja, kändes hemskt men samtidigt kunde jag inte sluta och jag brukar ändå inte ha problem med att kunna sluta. Men men, så är det ibland. Eve for hem till pappa, mamma gick och la sig och jag skickade hem gänget så att även jag kunde sova lite senare då det var loppis på agendan dagen därpå. Blir mycket dagen därpå nu men så får det bli.
 
I söndags var det loppis på jullovsvägen så jag och mamma gick över till familjen KPP för att underhålla barnen medan mamma och pappa står och säljer. Blev mycket bus, både rulla i små backar, gömma sig i bärbuskar och bakom träd och så vidare. Gick även över till pappa och Kajsa en sväng och hittade några fynd där och sen gick jag tillbaka. När det började närma sig sitt slut bjöd mamma på blåbärskaka och vaniljvisp och det var något som verkligen gick hem hos alla. Gjorde även lite fynd på Emma och Lars bord så det är ju inte helt fel. När allt var ihop packat så gick jag och mamma hem en stund och sen gick vi tillbaka då det var pizza från puben som stod på schemat. Ja, det märks ju hur duktigt jag ätit de här dagarna, haha. Det positiva som gör att jag inte gräver ner mig är att så länge jag rör på mig så skenar inte vikten iväg, ja, det gör ju att jag inte går ner något men jag går inte upp massvis heller. Har som fastnat lite i den här cirkeln och i Stockholm vet jag inte hur jag riktigt ska göra, får se helt enkelt. Men men, efter middagen gick vi hem igen och klippte bort några tovor på katterna och efter det blev det en halvtimmes övningskörning, det ni! Gick faktiskt rätt bra och jag går mycket bättre ihop med den här bilen jämfört med den förra. Blev lite ryckande men det var i lutande läge till och med så det tycker jag är helt okej. När vi hade kört klart hämtade vi upp Eve och sen fick jag skjuts hem då jag köpt mycket stort på ÖB så som kattsand och såna tråkiga saker.
 
Så ja, de senaste tre veckorna har bestått av ett väldigt grisande när det gäller mat, värst var ändå lördagen för då blev det en riktigt överätar dag. Men hey, det är ingenting jag mår dåligt över och kommer straffa mig själv för, ibland kommer någon period och då är det så. Jag vet att jag kan göra bättre och kommer därför göra det även fast jag åt ris till maten igår. Idag kommer det vara en bättre dag matmässigt och även imorgon, får som sagt se hur det blir i Stockholm, ska försöka att äta någon måltid varje dag med mindre kolhydrater och äter jag kolhydrater ska jag inte överdriva. Det perfekta med Stockholmsresan är ju att vi kommer gå väldigt mycket i och med shoppingen och även bara för att gå runt och titta. Kommer tyvärr inte orka ta med mig systemkameran tror jag då det känns allt för bökigt just nu. Nu reser vi ju även för att shoppa, haha, ja inte bara men nästan!
 

Kommentarer
Postat av: Jeeennny

Jösses vad mycket du skriver hjärtat! ;o

Svar: Ja, ibland har jag inte orken att dela upp det ;) Sen så är jag ju en skrivare också, haha :D
Erica KP

2014-08-19 @ 15:48:02
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0