Kalas

I morse kom Britt-Mari förbi just före nio och lite senare så åkte vi ner på stan för att ta bussen hem till Sävar. Hann inte äta frukost så valde en jättenyttig frukost från Pressbyrån, köpte en french hot dog och mitt korv val föll på El diablo, en chili korv. Jisses vilket sting! Första chili korven jag har ätit som bränner vid första tuggan, det må ha varit morgon ännu men den var god. Lite senare dök bussen upp och väl framme i Sävar så hoppade vi av vid affären för att handla lite lunch men även resten till kalaset. Vi fortsatte hem till familjen KPP där vi åt lunch tillsammans innan det blev vilodags. Jag och Britt-Mari slog oss ner vid köksbordet då jag beställde en del kurslitteratur, vi ska ha hela sju böcker till första kursen! Har dock fått höra att jag inte borde köpa några böcker för att när kursen väl drar igång så kanske inte alla behövs. Efter kontakt med min kursansvarige så fick jag tipset att till en början köpa dom översta på listan vilket måste ha varit dom fyra första? Älskar att han förklarade det så lite...
 
Tillslut bar det av hem till mamma där vi började förberedelserna med att raka Hope litegrann, stackarn får alltid så många tovor i sin päls. Därefter satte jag mig och lagade alla mina korta leggings, eller ja, mamma lagade ett par blev det och jag två. Tänkte passa på att vara snäll och laga Emmas också och givetvis märkte vi senare att jag hade missat ett hål, fanns inte någon möjlighet att ordna det senare heller då det var fullt upp med allt annat och även två små nyfikna barn. Under tiden som jag höll på att sy så började mamma med middagen som bestod av min favorit lasagne, även Britt-Mari fick hjälpa till med lite smådetaljer och efter det ramlade familjen KPP in genom dörren. Lite senare dök även Emil upp och vi satt oss ner för att äta, i och med småbarnen blev både middagen och fikat tidigt, vad vore kalaset utan mina syskonbarn?
 
Ett tag efter middagen började det bli dags för själva fikat att börja och vi väntade in pappa och Kajsa. Kajsa hade med sig en passande present med ord om att jag fryser så ofta. Även Eve kom lite senare då hon hade varit i Skellefteå, hon fick värma upp lasagne och sen ta fika så det blev nog lite kaka på kaka. När jag hade fikat så satte jag igång med att göra marängsvissen, Agnes ropade efter tårta men när jag förklarade att det blev fika med glass istället så blev hon nöjd i alla fall. Hon har hamnat i en period då hon vill testa sina ljudnivåer, det går upp och ner och ibland undrar jag hur en röst kan bli så ljus. En stund efter fikat dök det upp ytterligare ett paket som var från mamma, pappa, Emil och familjen KPP. Har tidigare varit väldigt intresserad av att testa på photo pearls  och vad fick jag om inte det? Jag, Britt-Mari och Eve fick skjuts hem till stan och det blev lugna kvällen ganska fort. Jag och Britt-Mari satt som mest och gäspade ikapp innan det var dags för henna att ta bussen hem. Haft en underbar dag än om jag saknade Johan väldigt mycket. Brukar alltid sakna han lite extra mycket vid såna här tillfällen.
 
Tack så mycket för alla fina presenter, alla kort och allt underbart sällskap, det känns underbart att ha såna fina människor runt omkring mig. Apropå presenter förresten, glömde berätta om en annan present jag fick igår. När jag öppnade posten hade min kompis Sara postat iväg ett presentkort till mig, det roliga med det hela är att jag får välja själv mellan olika butiker vars jag vill utnyttja mitt presentkort, tack så jättemycket Sara!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0