Babysitter

Allt blir lite hipp som happ i nu läget men jag har haft fullt upp hela tiden känns det som. I och med att jag var borta i tre veckor så har jag varit mycket hemma i Sävar men jag har även umgåtts mycket med Britt-Mari. Ja, nu ser det ju ut så annars också men nu har jag lagt mest av krut på mina nära och kära. Natten till igår sov jag som sagt knappt någonting men jag klev ändå upp i god tid även om jag inte hade behövt det. Började morgonen med lite frukost innan jag tog en stärkande promenad till sjukhuset för att ta bussen därifrån. Det var riktigt härligt att vara ute och promenera i solen halv sju på morgonen, var väldigt lite folk i rörelse och man kunde bara vara. Var framme i Sävar vid 07.35 och jag klev in i ett nyvaknat hem. Pappa Lars hade vaknat sekunderna innan jag öppnade dörren och samma med Agnes tror jag. Emma och Elmer låg och drog sig tills Agnes vaknade och efter det klev alla upp. Morgonen började med välling och självklart blev det bus efteråt. Pappa kom ut där vid nio tiden och efter det for Emma och Lars iväg på sin mini semester till Sundsvall. Agnes blev lite gnölig och ville ha ryggsäcken också som mamma och pappa men sen blev det lugna gatan. Eller ja, lugna och lugna, det blev bus för fulla muggar. Innan lunch tog vi oss en promenad till affären och på vägen hem fick Agnes oss vuxna att springa. Ja, nu blev det mer lätt jogging men det blev mycket motion på vägen hem. Lite måste man ju hänga med, eller hur morfar? Eve kom ut där vid 14 tiden men då låg jag och halvsov uppe med Elmer, han ville först inte vila alls men fick han att vila litegrann i alla fall. Det är ju inte konstigt att det blev konstigt då varken mamma eller pappa var hemma. Här kom storamoster och skulle dela storsängen, hur ska det gå tänkte han nog. Dagen fortsatte med bus,lek och glada miner. Hux flux blev det läggdags och läggningen av båda barnen gick bara bra, Agnes fick upp oss till rummet två gånger för hon saknade något men sen somnade hon och det var i ungefär tolv timmar den stintan sov fick jag höra i morse när jag kom tillbaka. Jag gick till mamma ett tag efter att dom hade somnat och där satt vi uppe en stund innan sängdags. Jag hoppades på att få sova men vaknade flera gånger, dummade mig och sa att det var mina modersinstinkter, barnen hade kanske vaknat då jag vaknade. En av gångerna hade faktiskt Elmer vaknat så jag kanske inte är helt ute och cyklar.
 
Idag kom jag tillbaka där vid åtta snåret och det blev glada miner. Barnen åt välling och myste med Eve även om Agnes ville ha flaskan skakad mer än en gång. Tror hon gillar att få uppmärksamhet från tre stycken, men vem skulle inte göra det? Idag blev jag bara där cirka fyra timmar dock. Imorgon åker jag till Åsele och här hemma har jag haft massa sysslor att göra innan morgondagen. Har turen att få åka bil både till och från Åsele då pappa, Kajsa, Emil och Eve åker till Vilhelmina imorgon och även kommer till marknaden på söndag. Känns perfekt att få spara busspengarna till något annat som till exempel mat eller så. Tycker det är hemskt hur dyrt det är att åka buss. En vuxenbiljett går loss på runt 190 kronor för 16 mil. När jag åker tåg åker jag en tur på 45-50 mil billigare. I och för säg åker jag på ungdomsbiljett men det brukar inte skilja så mycket.
 
Från en plats till en annan, så ser mitt liv ut just nu men det är ju inte helt fel det heller. Hoppas på trevligt väder nu i helgen då det blir både att gå på marknad och så öltält på kvällen. Vi har även planer på att grilla så då vill vi gärna ha uppehåll i alla fall. Ska bli riktigt roligt att träffa Birgit igen då vi ses ganska sällan. I och med att jag och Britt-Mari har känt varandra i snart tio år så har Birgit blivit en extra mamma för mig. Hur bra har man det inte då?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0