Hallondröm

I och med att jag försöker köra lchf så bra som möjligt har jag velat hitta någon fler efterrätt än turkisk yoghurt och hallon som var en klassisker sist. Den här gången prövade jag mig på att göra hallonglass som även är mejerifri, den går även under kategorin raw food. Var lite skeptisk mot det i början då man gjorde den med avokado då jag aldrig har ätit avokado vad jag vet, men jisses så lyckat! Däremot så är det mer sorbet än glass men kärt barn har många namn eller hur?
 
Hallonglass 2-3 portioner
En avokado
2,5 dl hallon
En dutt citronsaft
Valfri sötning och valfri mängd (jag har testat både två tsk sukrin och sist testade jag agavesirap)
 
Häll citronsaften över avokadon, mixa det sedan till en jämn "smet". Mixa därefter tillsammans med hallon och sötning, vill man skippa ett slagfält så rekommenderar jag att man tinar hallonen litegrann innan.
 
Nu är det klart att äta! Jag däremot brukar alltid slänga in den i frysen i en halvtimme eller så, den går också att äta dagen efter men tar då en stund att tina. För er som rynkar på näsan åt avokado, denna glass smakar endast hallon och den är så fräsch och ljuvlig så jag har valt att kalla den för hallondröm istället för original namnet hallonglass.
 
Ett litet tips, denna är även jättegod att blanda med chokladglass. Jag hittade Alvestas laktos och sockerfria glass chokladbomben på Ica Mariehem, tyvärr innehåller den 8,5 g kolhydrater/100 g men det är ju bättre än att köpa glass med laktos och socker. Jag hoppas att deras sockerfria chokladglass finns någonstans i Umeå, då är mina drömmars efterrätt uppfylld, den innehåller endast 1,1 g kh/100 g. Nu innehåller ju även hallon en del kolhydrater men det är ett av de snällare bären så det kan man tillåta sig ibland, det förtjänar man.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0