De två p:na, promenad och picknick

Idag (igår enligt klockan) hade jag, Eve och Britt-Mari planerat en promenad till och från ett mysigt ställe vid Nydalasjön. Framme vid vårt mysställe skulle vi ha en liten picknick och bara vara vilket man behöver mer än vad man tror. Vädret växlade ganska kraftigt och just när vi kom fram började det regna litegrann, vi lokaliserade oss då helt enkelt vid ett grillbord vid träden. Efter en stund såg jag en and med sina tre små ungar som nog föddes tidigare i år och självklart ville ja fota det. Att fota djur i alla dess former är roligt även om det bara blev med mobilen den här gången. Tillslut stod vi alla tre där, fotade, filmade och så vidare. Efter en liten stund kom armén, ett helt gäng med gräsänder, här var det fler mammor men med fjolårets ungar. Britt-Mari bjöd bort lite av sin matsäck då hon hade smörgåsar med sig. Jag ville inte riktigt dela med mig av min kyckling då det kändes lite väl kannibalistiskt. Kannibalistiskt, är det ens ett ord?
 
Under vår picknick fick vi sällskap av olika människor och även ännu mer änder. De kom och gick lite hur som helst i hopp om att få mat men attans, det fanns ju inget mer att bjuda på. Vi får ta med bröd åt de nästa gång helt enkelt då vi inte var beredd på mängden änder. Måsar vill jag helst inte mata, de lever bara om och bråkar. Nu låter jag kanske lite elak men då får jag göra det. Idag valde jag att visa mig i shorts och bh vilket kändes ganska stort, har även låtit det förevigas på kort för att utmana mig själv i att våga synas och även för att kunna öppna upp mina egna ögon för hur mycket jag förändras. Den här dagen blev riktigt lyckad även om solen hade kunnat få vara framme lite oftare men sommaren är ju inte slut än. Älskar verkligen den här platsen, det finns flera grillhörnor och nu under sommaren finns det även en brygga. När det började närma sig middagstid gick vi alla hem till mig och omgrupperade oss. Eve skulle gå hem och göra sig i ordning, jag och Britt-Mari skulle åka hem till henne och möta upp hennes mamma. Tror alla vi helst hade lagt oss för att sova dock, jisses så trött vi var. Själv så har jag sovit dåligt två nätter nu i och med knäna som spökar, är lite som en blandning mellan restless legs och en avdomnad känsla fast i knäna då.
 
Hemma hos Britt-Mari blev jag bjuden på kycklingsallad, perfekt mat då min hunger, motivation och sug efter mat knappt infinner sig längre. Jag gjorde även den hemmagjorda rhode Island dressingen som jag gjorde 2011 då jag började med lchf, den är så god! Recept på den finns under kategorin lchf men självklart ganska långt bak. Lite senare såg vi filmen Frost och den är ju så himla bra, självklart har jag en crush på renen Sven i och med att ja, han är en ren! Vet inte om jag har nämnt den men fick veta att min renkalv är en hane så jag har döpt han till Sven, så mina renar heter Naima och Sven, väldigt fint om jag får säga det själv.
 
Apropå renar, har ju missat kalvmärkningen i och med att jag stannade kvar här nere, nu hade jag kunnat åka upp om jag hade ordnat min sommar såhär tidigare men samtidigt är det bra att vara kvar hemma också. Har dock tänkt åka upp så att vi får vara tillsammans på årsdagen. De datumen är lite heliga för mig, det är viktigt att vi är med varandra då. Men i alla fall, i och med att jag missar renskogen så har jag inte haft så mycket kontakt med Johan då vi är vakna olika tider på dygnet och han har fullt upp, men i natt när jag inte kunde sova så pratade vi en stund i telefon och det var så underbart att få höra hans röst. Blev även att vi hann med att prata en stund idag och det var riktigt skönt.
 
Vilken dag va?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0