Kaos

Natten till idag och även idag har bestått av ett enda kaos inombords. Började med att jag vaknade och somnade om och om igen under natten, vaknade alltid med en panikkänsla av att någon skulle se mig. Ena gången kunde jag ta på mig en kofta och sätta mig på sängkanten, nästa gång slet jag tag i Johans täcke fastän mitt var närmre, jag skulle försöka dölja mig. Var ju som sagt vaken när just det skedde men i och med att mina känslor blir så starka efter drömmar så kan det bli lite tokigt. Det här gjorde att jag var helt slut när jag sen valde att lägga mig på soffan, brukar funka bättre att vila eller så på soffan när jag har oro inombords.
 
Tillslut bestämde jag mig även för att börja baka tårtorna till mammas kalas nästa vecka då jag hade lovat det. Kändes bäst att få bort det än att bli stressad senare i veckan. Har bara bakat en sån här botten själv för ungefär fyra år sedan, inför Agnes dop. Då gick det jättebra men idag gick det åt skogen. Första botten sprack och gick sönder hur mycket som helst, ja, en marängbotten är det som jag pratar om. Sen när jag skulle få fast foliekanten så blev allt värre, jag ville börja gråta, jag ville knyckla ihop tårtbotten och slänga den i golvet. Jag höll helt enkelt på att få panik. Hur dåligt det än gick så gjorde även den andra botten och även här gick det åt skogen, samma procedur igen med måendet och denna gång funderade jag även skarpt på att trycka i mig daimgräddbladningen då jag ändå inte hade mat hemma. Ja, som det kanske märks har jag inte riktigt varit på topp idag, stressen har återigen fått sitt grepp om mig på grund utav olika orsaker som inte nämns då det inte bara handlar om mig. I och med matbristen hann jag även få tanken att inte äta middag alls men den slog jag bort, försöker sköta mig så gott jag kan med maten och det innebär inte att hoppa över den.
 
När tårtorna var klara, får se hur de blir sen när man tinar de och dukar fram, allt kanske går sönder och blir ett himla kras men då blir det i alla fall ett gott kras. Ja, regnet hade lugnat ner sig och jag bestämde mig för att ta en promenad som skulle avslutas med ett besök på affären. Det regnade litegrann men sen blev det uppehåll under hela min runda ute, tack för den säger jag. På affären handlade jag mat till två olika maträtter och ikväll testade jag en ny. Idiotiskt eller genialt kunde man ju undra om man tittar tillbaka på hur dygnet sett ut men maten blev bra och imorgon ska jag göra korvstroganoff till lunch. Har även fått undan all disk efter idag så nu kan jag bara varva ner och längta efter morgondagen, för även om den här inte har varit så bra så kommer det ju alltid en ny imorgon. Ny dag, nya tag. Blev ingen hemmaträning idag i och med allt men imorgon ska jag gymma med Kickan så det blir perfekt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0