AFA

Hujja vilken dag! Idag har vi haft AFA, anpassad fysisk aktivitet.
 
Våran första lektion började med en liten föreläsning, sen gick vi vidare i salen och fick släppa loss med en tidningssida var. Ja, före det gjorde vi en slags ringdans innan och hälsade på varandra, idag hade vi med oss några andra studenter som läser till idrottslärare, de är färdiga 2019, känns himla långt bort! När vi hade tidningssidan släppte vi loss till olika låtar, senare gjorde vi ett spjut och fäktades, efter det knycklade vi ihop papperet till en snöboll. Vi skulle även försöka bära  runt papperet med magen och efter det skulle vi även försöka byta med någon utan att använda händerna, ja jisses. Vi hade väldigt roligt och det var intressant att få testa andra alternativ. 
 
Efter lunch blev det lite tuffare, först började vi dock med en namnlek, vi presenterade oss med namn och något vi tycker om. Efter namnleken körde vi kaosboll, vi står alla i varsin rockring och ska passa en boll mellan varandra och även byta plats med den man kastade till. Först fick vi bara använda oss av ögonkontakt och därefter genom att ropa namn. Därefter fick vi blåsa upp varsin ballong, eller ja, Angelica fick blåsa upp min, jag lyckades verkligen inte, haha. Först gick vi runt med vår ballong och såg till att den inte hamnade på marken men senare delades vi upp i grupper där vi tillsammans skulle hålla ballongen från marken samtidigt som vi höll varandra i händerna, tillslut hade vi tre ballonger och jisses vad svårt det var, men roligt! Vi testade även på att göra detta sittandes, ja, nu höll vi inte varandra i händerna då det inte hade fungerat. Efter ballongkampen delades salen upp i tre aktiviteter, innebandy, volleyboll och fotboll. Jag började på volleybollen, där satt vi ner på golvet, första spelade vi med en ballong och senare med en stor lätt boll. Sen hamnade jag som joker på innebandyn, de andra i mitt lag hade ett visst område de fick röra sig inom, jag däremot fick springa över hela planen och oj vad jag sprang. Blev helt slut bara där. Fick testa att spela i bara ett område och sedan med klubban åt andra hållet och så med en annan större boll. Gick sedan vidare till att spela fotboll, målen var två koner, nu skulle man träffa en kon för att göra mål, hujeda mig vad vi sprang och sprang. 
 
Varit en riktigt intressant och rolig dag, är helt slut och det känns himla bra att man gav så mycket på lektionen som man gjorde. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0