BLF

Bedömning för lärande i fritidshem, det är namnet på den nya kursen som startade idag på den nya terminen, det vill säga termin fyra. Ja, det tjatas lite om terminen men hallå, nu är halva utbildningen gjord! Just bedömning är ingenting som jag har bra hum om så det ska bli intressant att få lära sig mer. Speciellt nu efter att ha börjat läsa lite i en av mina lärarers avhandlingar inför ett seminarium, där kommer det fram att fritidshemmet inte är lika viktigt som skolan och så vidare, att det är krav på bedömning men tiden finns inte till då de på fritidshemmet är så involverade i skolan också. Ja, lite tråkigt, men är ju därför jag och mina kamrater pluggar, vi ska lyfta upp fritidshemmet och fritidslärarna! Ja, kan ju i alla fall hoppas på det. Det tar tre år att bli fritidslärare, det är något som vissa inte förstår, vi leker ju bara och så vidare. Men ja, ta en dag i mina skor på universitetet så märker ni att det inte bara är att leka med barnen, ja, just, nu heter det faktiskt elever och inte barn. Är väldigt positiv över kompletteringen med skolan men fritidshemmet får inte glömmas bort, det kan vara en av den viktigaste tiden för flera barn.
 
Efter dagens kursavslut och kursuppstart gick jag hem och skrev en nulägesanalys, gjorde en självvärdering när det kommer till bedömning. Vad vet jag? Ja, just nu nästan ingenting, perfekt med denna kurs nu då. Därefter blev det att värma upp middag för att sen börja läsa inför seminariet på fredag. Läste ett och ett halvt kapitel innan jag tog en liten promenad. Har verkligen ingen ork idag, huvudet värker och magen vill inte vara med, perfekt när två av ens krämpor ska komma samtidigt. Efter den minimala promenaden, tur jag tog en längre igår, läste jag färdigt kapitlet och låter de två andra vänta tills imorgon. Imorgon börjar vi samma tid som idag, 13, tänker vara effektiv och ta min promenad på förmiddagen istället, det är så mycket trevligare att promenera i dagsljus, efter det går jag hem och äter lunch innan det är dags att vandra vidare till en föreläsning. Efter föreläsningen tänkte jag åka en sväng till Strömpilen, var och shoppade i lördags med mamma och Britt-Mari, gjorde några fynd och ett fynd vill jag byta till en större storlek då det känns som att de sitter precis. Har länge velat ha ulltofflor och nu hittade jag ett par som skrek Erica, gammelrosa, oj så underbara, ser ut som fluffiga tuggummin, haha. Lite synd att jag måste lägga ner tid på att ta mig till strömpilen då det tar ett tag och bussarna dit går inte så jättebra men men, det blir bra i slutändan, la undan ett par tofflor redan idag så jag vet att jag får byta. När jag kommer hem blir det att äta middag och sen läsa klart de resterande två kapitlen, förhoppningsvis kommer jag även på en diskussionsfråga också så att jag kan börja läsa mer litteratur inför de andra uppgifterna på onsdag och torsdag. Ja, är ingen stress egentligen men är bra att vara ute i god tid för annars blir det stress.
 
Ska ta och lägga mig i soffan nu och hoppas på att huvudvärken lättar, det börjar trycka på bakom ögonen och jag blir väldigt trött. Ja, just ja, jag hade lyckats få tag på en gammal litteraturlista fastän kursplanen på dokumentet var den rätta, jätteroligt, när jag såg litteraturlistan idag insåg jag att mina böcker hemma inte stämde. Förhoppningsvis får jag skicka tillbaka böckerna och förhoppningsvis kommer IT killen ändra på sidan där jag hittade listan. Tur andra hade lyckats bättre än mig, förhoppnings har jag tur och de nybeställda böckerna kommer fort som attan. Snälla?
 

Firade i lördagskväll att halva utbildningen är färdig genom att skåla med pepsi max i vinglas, lite extra lyxigt så där

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0