En dag

En låt som har kommit att bli min vägen till examen låt är en Disney låt, inte så chockerande kanske, låten Människa i Tarzan betyder jättemycket för mig. För mig handlar den om att kämpa och att man kämpar för sin egen skull.
 
Vid mitt senaste psykologbesök, var det 2014 månntro, fick jag något bekräftat för mig som då kändes som en rejäl käftsmäll och ja, även som en spark i magen. Detta var en ny kontakt så jag berättade om mitt liv, från barndomen och fram till då, allt och ingenting. Jag har haft väldigt få vuxna att lita på och jag har tagit hand om mig själv, jag har inte bett om hjälp. Mycket för att det fanns andra i min närhet som mådde dåligt också och jag ville inte tynga ner situationen ännu mer med mitt. Dumt ja, men det är ju sådan jag har varit, jag har lagt andras mående före mitt eget. Var ju även efter dessa besök som jag började sätta mig själv först och främst. I högstadiet började jag berätta och prata mer men fick väldigt dåligt med hjälp av skolan och så vidare. Stod och diskuterade detta igår med en gammal kär vän, hon har även varit min kontaktperson och ja, hon har funnits där sedan tonåren. Detta var något som hon lyfte, hon var så stolt över hur långt jag har kommit. Ja, Kacka heter hon, många vet vem hon är. Kacka pratade om hur långt jag har kommit, vilken revansch jag har gjort och hon undrade om jag var stolt över mig själv. Vi har inte pratat så mycket de senaste åren men ändå vet hon hur hårt jag har kämpat och från vilken punkt jag kommit ifrån. För mig betyder det väldigt mycket, för ärligt talat, ibland kan jag bli hemmablind, jag ser inte hur långt jag faktiskt har kommit.
 
För att komma tillbaka till låten, denna står för kampen om ett bra liv om att nå högre höjder och att göra det på egen hand. Ja, har fått jättemycket stöd av nära och kära men i slutändan så ligger det i mina händer. Den betyder även något för min framtid som vuxen och mitt kall inom mitt yrke. Jag vill bli en vuxen som barn känner att de kan och vill lita på. Det jag har lärt mig kan jag lära ut och jag kan även lära mig mer genom att ta del av andras lärdomar. En mening i texten som fångade mig extra mycket idag var; En dag är du glad att du är du. Ni vet ju att jag äntligen har börjat känna mig som någon, att jag Erica har ett värde och nu, ja, jag börjar känna mig glad över att jag är jag. Vet inte om jag någonsin har känt så förut.
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0