Minisemester

För en vecka sedan åkte Johan norrut och jag följde med, kände att jag behövde passa på att ta en liten semester efter all stress i slutet på utbildningen. Kroppen är lite piggare och det hjälpte att komma iväg en stund även om den gärna hade fått vara längre. 
 
Jag hade sovit dåligt under natten så Johan fick börja köra, i Piteå tog jag dock över ratten i cirka 15 mil men sen började kroppen säga ifrån igen, men ja, 15 mil är ju bättre än ingenting. Vi har varit lite här och där i Gällivare trakten i och med familjen och ovädret som lamslog flera hushåll. I onsdags när jag vaknade möttes jag av en snöstorm, mitt under dagen gick även strömmen, vilket resulterade i att vi åkte in mot samhället för att äta middag och umgås. Strömmen kom tillbaka vid 23 tiden men for igen strax före ett då vi låg i sängen och jag försökte somna. Bestämde tidigare under dagen med min svägerska Emma att jag skulle följa med svärmor till dem dagen efter och då även få låna duschen och tvättmaskinen. Blev en heldag med fixande inför Tobbis student, jag och svärmor tog oss hem runt 22 tiden, vi fick även veta att strömmen hade kommit tillbaka tidigare under dagen, underbart! Förutom det långa strömavbrottet har det även blåst väldigt mycket och många träd har vält eller gått av. Usch, sådana stunder känner en verkligen hur beroende en är av dagens bekvämligheter.
 
Tillslut var det fredag, Johan var barnvakt hemma hos Anette och Jonas och de kom hem till oss vid nio tiden på morgonen, vi pysslade på och sen var det dags att packa in barnen i bilen och åka in till samhället för att sammansluta inför utspringningen. Efter att ha sett Tobbi springa ut och åka iväg på studentflaket åkte vi hem till Hanna och Peter där firandet hölls. Vi blev bjudna på jakatarna (chipsmat) och massvis med tårta, var en underbar kväll som senare slutade med att vi var chaufförer åt Axel. Först åkte vi hem till Purnu, sen vidare hem till Axel och sen in till samhället igen. När vi hade släppt av Axel åkte vi förbi affären och handlade med oss gotta hem till Emma och Sebban där vi spelade spel och halvsov på soffan tills Axel ringde. Blev en väldigt lång natt och vi var hemma vid sex tiden på lördag morgon, blev ett snabbt mål och sedan bar det av till sängs. Senare på dagen fick vi besök av Emma och Sebban som hade med sig ett gäng syskonbarn, senare kom även två mammor till barnen ut. Vi fikade och hade det trevligt innan vi åkte hem till vita huset där vi bjöds på jakatarna- och tårtrester, underbart! Jag passade även på att gå in i renhagen och se årets kalvar då två stycken skulle märkas. Kvällen fortsatte med att jag och Johan gjorde i ordning kinagryta för att bara kunna värma upp dagen efter. Tillslut blev det söndag, dagen då jag skulle åka hem, blä. Dock så började dagen fint med ett kalas hemma hos Emma som fyller år idag, grattis! Höll i Svea en sista gång, har hållit i henne mycket nu under denna period, kvalitetstid då jag inte riktigt vet när jag kan åka upp igen. Under kalaset somnade hon i min famn och tillslut var jag tvungen att lägga ner henne i sängen då vi behövde åka hem för att hinna bara vara innan tåget skulle gå. Hemma i Skolådan åt vi kinagryta som vi tillagade kvällen innan då vi hade kommit hem från vita huset, det var lika gott som vanligt och satt fint i magen. Klockan fortsatte springa vidare och sen satt jag på tåget som var endast några minuter försenat. Tågresan gick väldigt bra och jag var hemma vid två tiden på natten, givetvis hade hissen gått sönder så jag fick släpa väskan uppför trapporna, haha, första gången på mina år i detta i hus och hissen går sönder då jag har en tung resväska! Hemma möttes jag upp av Mirabelle och en överraskning i form av en orkidé. Är så tacksam över att Eve passar Mirabelle och att mamma är katt chaufför. Bad mamma köpa ut en pepsi max men det slutade med att jag fick tre stycken och en blomma, mamma.
 
Blev en speciell vistelse i och med stormen men jag har haft det riktigt bra uppe i norr och jag längtar tillbaka. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0