Att vara ny

Nu har jag jobbat en vecka på fritids och grävandet fortsätter. Ja, försöker alltså att grotta ner mig i hur det fungerar överhuvudtaget. Då jag började i Sävar kändes det administrativa självklart, det fanns uppradade pärmar men det är inte på samma sätt här. Mycket beror nog på att det har varit mycket vikarier och så vidare men det känns så konstigt att jag inte ens har hittat något gammalt system. Samtidigt så blir ju detta en utmaning, att göra en nystart på avdelningen dock är dessa delar inte något som jag har fått ut så mycket utav utbildningen, i alla fall inte vad jag minns.
 
Jag har planering på måndag och skulle vilja börja grotta ner mig i det här men jag måste också grotta ner mig i vad som behövs ute på rasten och hur en beställer. Jag har aldrig lagt en beställning tidigare. Det är en del saker som är annorlunda här i kommunen, tillbud till exempel, det har jag tidigare fyllt i via dator, här är det på papper. Vi har inte kostavdrag på lönen vilket jag tyckte var jättepraktiskt även om jag inte åt varje dag. Något som jag tycker är extra tokigt dock är att en inte kan kolla självservice hemma, en kan enbart kolla mailen. Ja, du ska inte ta med jobbet hem och så vidare men dyker en fundering upp i skallen på kvällen eller liknande så vill jag kunna kolla upp det. Allt är som sagt vanesaker men detta är något som även kollegor tycker är dumt. 
 
Antalet barn på fritids är just nu 15 men det kan sjunka. Ett barn prövar på att gå hem, ett annat barn är enbart varannan vecka fram tills att skolskjutsen går och så vidare. Ja, nu måste en ha koll på skolskjutser också, hujeda mig. Måste även ordna en inloggning till Schoolsoft så att jag kan ha koll på tider och så vidare. I Sävar fyllde föräldrar i barnens tider på papper men här är det via detta program. Det är mycket nytt att andas in som ni märker och när en enbart har jobbat ett läsår blir en extra förvirrad. Igår drog skolan igång och som det ser ut just nu går jag mot förskoleklassen två timmar per dag, sen är jag även med på två lektioner till under veckan med f-2, idrott och so. I förskoleklassen har vi tio elever, Johans systerson Elias är en av dem. Har varnat han för att missköta sig, haha. 
 
Allt som allt så känner jag mig redan som en i gänget och det kan jag tacka min chef för. Förra veckan var vi på utbildning och jag åkte med henne in till Gällivare. När det var dags för lunch var hon tvungen att åka iväg så då raggade hon upp lunchsällskap i form av kollegor på skolan. Efter utbildningen var jag även på min första after work, Dollar Store! Skämt och sido men vi åkte dit i alla fall. Jag passade på att åka med mina kollegor för att lära känna dem bättre och vi hade det riktigt trevligt.
 
Ja, mina renar fick hänga med hit också, hehe.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0