Mickelbogård & O'learys

Mamma och Eve skulle åka till Mickelbogård med Agnes och Elmer även jag följde med då det kändes roligt att få göra något speciellt med barnen i och med flytten. Kan verkligen rekommendera ett besök på Mickelbogård, såg att de även har aktiviteter under de olika årstidssäsongerna. 
 
Vi började vårt besök med att äta våfflor till lunch, därefter gick vi runt och hälsade på alla djuren, åh, himmelriket för mig. Utöver våra vanliga svenska djur så finns det även kameler, åsnor, alpackor, jakar och så vidare. Min favorit var helt klart åsnorna, hade väldigt svårt för att dra mig därifrån. Märkte sen att det fanns två inhägnader med åsnor, vilken tur för mig va? Agnes provade att sitta på deras jaktjur Eldvin, vilken tjej alltså! Senare red hon på en shetlandsponny medan Elmer trampade runt på en John Deere traktor. Utöver detta provade barnen även på att hålla i en kaninunge, ett marsvin och en tamråtta. Mickelbogård är helt klart ett ställe jag kommer att besöka fler gånger. Det ligger i Mickelsträsk, cirka 3-4 mil utanför Umeå. 
 
Efter besöket på gården åkte jag hem och gjorde mig i ordning för en middag med Kickan. Vi hade båda pratat om att umgås men som vanligt rann dagarna iväg och nu tog vi tjuren vid hornen för att hinna träffas innan jag skulle flytta. Även fast det var länge sen vi sågs kändes det som igår när hon mötte upp mig utanför Olles. Vi åt en jättegod middag och pratade om allt mellan himmel och jord. Kickan föreslog senare att vi kunde gå ner till älven och köpa glass ifall kiosken var öppen. Den var öppen och glass fick vi, jag provade jordgubbsmjukglass för första gången och den var god men inget slår blåbärsmjukglass. I många år köpte jag blandad och åt vaniljen först för att spara det godaste till sist. Hallå, varför inte bara köpa enbart blåbär? Haha, har hunnit med att äta enbart blåbär i några år nu, var alldeles för skadad från barndomens mjukglassköp, men samtidigt så var det ju så fint när glassen hade två färger också. Det blev en riktigt underbar kväll med en underbar vän. 
 
Tänk att en kan vara så lyckligt lottad att få ha en sån här fin heldag?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0