Sista veckan

Tillslut kom min sista vecka på semestern, såg inte fram emot det samtidigt som jag gjorde det. Mitt mående levde lite rövare med mig de två sista veckorna men tror mycket beror på problemet med avloppet men även på grund av andra orsaker. 
 
På tisdagen var det min födelsedag och än om vi hade haft en stor fest redan ville jag gärna ha fika för familjen här uppe. Men ja, energin lyste med sin frånvaro och jag visste inte riktigt hur allting skulle gå ihop, Johan jobbade även eftermiddag. Morsan visste hur jag mådde och hon hade extra energi så fick hjälp av henne med lite bakning. Jag bakade även själv en ananaspaj att bjuda på. Fick också hjälp utav Emma som gjorde en jättegod tårta fylld med dumlefluff och hallonmousse. Hanna hade även fått den briljanta idén att vi kunde ha kalaset hos morsan och farsan, det tog bort många stenar från mina axlar. Jag är så himla glad över de mina här uppe, ibland undrar jag vad jag egentligen har gjort för att förtjäna de. Blev ett jättefint kalas och jag kunde ha startat en blomsterbutik med alla buketter som jag fick. Till och med mamma, Håkan, pappa och Kajsa hade ordnat blombud åt mig. Tyvärr fick jag välja att hämta blommorna i Gällivare eller i Hakkas, hemkörning my ass. Allt som allt hade jag en jättefin födelsedag. 
 
Resten av veckan flöt på, jag hade hunnit bli less på problemet med att diska då det inte alltid var så bra väder och så vidare så klurade på hur vi skulle kunna lösa det. Frågade då Johan om det inte skulle funka att slänga ut diskmaskinens slang utanför fönstret, men då dök det upp lite att tänka på så jag tänkte vidare och kom då på att det kanske skulle fungera med en hink, och det gjorde det! Åh vilken lättnad, blev mycket enklare med det mesta. Det lilla kan göra mycket i det stora hela. 
 
På fredagen for jag på fotvård, hade tänkt tanken många gånger tidigare, till och med Johan hade skickat en bild när en gammal klasskompis till han startade upp i Hakkas med fotvård. Nu under den här veckan fick vi reklam om detta och jag såg det som ett tecken. Bokade in en behandling och valde att få det som 30 års present av Johan, fick utöver det också en bra pannlampa som är bra att ha nu när mörkret börjar komma. Men i alla fall, fotvården var gudomlig! Måste se till att åka tillbaka med jämna mellanrum för hur trötta är inte ens fötter efter att ha sprungit på betonggolv och asfalt hela dagarna? 
 
Dagen efter blev det kalas hos min yngsta svåger med sambo då Madde fyllde år då och Tobbi fyllde år dagen efter. Efter kalaset gick jag hem för att göra mig i ordning, äta middag och få med Johan en sväng tillbaka då det var fest på kvällen. Han jobbade tolv timmars men tänkte att han kunde vara med en stund. Det blev en rejäl fest och ja, jag kände mig gammal och vågar nog inte dricka med ungdomen igen, haha! Valde även att promenera hem i mörkret och regnet fastän jag blivit erbjuden skjuts men tänkte att äsch det är inte så långt. Det är långt när en är onykter, bär på saker och vädret är äckligt, det tog lång tid. Gick lite sicksack i vattenpölar och ibland var jag nära dikeskanten då sa jag åt mig själv att där skulle jag inte vara. Haha, ja jisses, satt uppe en timme innan Johan vaknade till och undrade vad jag hittade på. La mig sen i sängen och pratade på om vad som hade hänt efter att han hade gått hem. Var inte pigg på söndagen, inte alls, hujja, låg praktiskt taget hela dagen. Johan skämtade och sa att jag firat att jag skulle börja jobba igen, kontrade då med att jag hade försökt glömma att jobbet började igen. Visst hade det varit skönt att fortsätta vara ledig men självklart längtade jag tillbaka till mina barn och mina kollegor. Vi skrattar alltid så gott i personalrummet och ja, det känns så bra. 
 
Allt som allt, det blev mycket fika den här veckan, jag åt ju även tårta tillsammans med Johan senare under veckan i och med att han jobbade. Vi firade lite tillsammans än om vi redan hade gjort det tidigare och på min födelsedag. Hur ofta fyller en 30 liksom? Apropå att fylla 30, har fått så många underbara present och alla syns inte på bilden som ni ser. Utöver det på bilden har jag fått en skål målad med renar (fylld med godis och örhängen som syns på bilden), pengar, en ring med ett utskuret renhuvud och en fåtölj med tillhörande fotpall och en kudde att ha i fåtöljen. Nej, har inte plats för en just nu men älskar modellen då min storasyster fick en sådan när hon fyllde 30. Hennes är däremot ljusgrön, min är gul. Den är tänkt inför framtiden då vi har byggt ut och har ett vardagsrum. Drömmer om en läshörna. 
 
Vilket avslut på semestern va?
 
Min svägerska Hanna har knutit fransarna på sidensjalen, vilken skatt. Ja, alla mina presenter är skatter, de skriker Erica om och om igen (Ser ni min fingerapa? Jag blir aldrig gammal)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0