Hörru tjockis, betala!

Idag läste jag en väldigt skrattretande artikel angående ett förslag som kommunalrådet (C) Stefan Hanna lämnat in. Han tycker att det vore passande för överviktiga människor att betala en extraskatt, en tjockisskatt. Enligt ett utlåtande i sin blogg skriver han att överviktiga utsätter vårat gemensamma system för större påfrestningar då vi äter och dricker mer än vad en "normal"viktig gör. Bara den delen fick mig att skratta högt. Jag må vara överviktig men jag varken äter eller dricker för tio personer. Jag känner flera "normal"viktiga som äter väldigt mycket mer än mig, men det är alltså ok?

Det är tjat om hälsa hit och dit, istället för att gå till läkaren gå ner i vikt och slipp tjatet om din vikt. Söker jag läkarvård på grund av halsont ska jag inte behöva höra om min övervikt, för den har ju inget med halsen att göra. Är ofta jag fått höra; du vet väl om att du är överviktig? Nej?! Är jag? Det har jag ju varken sett eller känt själv eller hur. Alla som är överviktiga är inte det på grund av just att frossa mat och dryck. Det kan ha med gener att göra, man kan vara sjuk och äta medicin som gör att man går upp i vikt. Man kan ha en sjukdom som gör det lättare för att gå upp i vikt men svårare för att gå ner. Ska alla dom människorna straffas? Det gör ont i mig att folk skriver att det vore bra, då slipper dom betala för min läkarvård som har med övervikten att göra. Men att jag betalar skatt för deras läkarvård vad det nu än beror på ska vara helt ok? Alkohol, knark, tobak, och t.ex ätstörningar, hur mycket pengar läggs inte ner på det. Är det ok att skada sig med hjälp av dessa medel men inte av mat? Jag vet att vissa operationer kräver att man inte får röka, t.ex inför en lungoperation. En gastric bypass kräver oftast att man går ner i vikt före operationen och sen efter, det är i princip samma sak.

Det är inte lätt att gå ner i vikt, man måste kämpa och kämpa precis som andra gör med sina besvär. Det finns så mycket som försvårar en viktnedgång men det verkar inte folk vilja förstå. Jag tror inte att någon föds till denna värld och väljer sina gener, gener som gör att man blir stor. Finns många människor som varit stora sen dom var nyfödd och dom har kämpat i flera år utan att få höra att det är uppskattat av omgivningen. För det är oftast för omgivningen man gör det, i deras ögon är man fel. Men vem bestämmer egentligen vad som är rätt och fel? Ja, övervikt är inte bra för hälsan i längden, men det är så många andra saker som inte är det heller. Finns så mycket man kan säga om allt det här men det skulle bara bli svammel. Man ska inte peka ut en viss folkgrupp på det här viset, hjälp istället för att peka finger.Vi är inte bara tjockisar, vi är människor vi också.




^
|
|

Klicka på min TJOCKA rumpa för att komma direkt till
Stefan Hanna's blogg


Kommentarer
Postat av: evelina

Bra skrivet!!



Jag vill spy på männskan. Hur kan man vara så ologisk? och så instängd?

Fastän han jobbar för människor så verkar han inte veta någonting om människor. Ner med HONOM säger jag.

2011-01-03 @ 01:37:32
URL: http://replace.blogg.se/
Postat av: Nocturnal Depression

Haha! Då kommer man få infoga sitt BMI i deklarationen och det kommer springa fetpejlare med vågar och kolla så man betalar fettskatten!

2011-01-03 @ 10:33:20
URL: http://nocturnaldepression.blogg.se/
Postat av: Anonym

Måste säga att jag håller med dig i mycket, men är så less på alla som skyller sin vikt på nån sjukdom. Alla som jag prata med som har ohälsosamt mycket fett på kroppen skyller på ditten och datten... Det är inte lätt att gå ner i vikt, nej. Men man måste börja någonstans, men det är ju mycket lättare att skylla på nått annat, än sig själv..

2011-01-03 @ 14:01:55
Postat av: :)

hamnade bara helt plötsligt på din blogg, känner igen dig från vindelns,f,varför kan man inte bara skita i om folk är för tjocka eller inte. det är väl deras ensak!ingen annan ska väl behöva lägga sig i vad andra äter. det är väl var o ens eget val. jag blir förbannad! låt tjocka människor vara ifred! man är inte ful för att man är överviktig! föresten erica tycker jag att du är söt o fin o bär upp din kropp med utstrålning så d så.jag har haft ätstörningar av o till o bantat så att jag varit så mager att jag blivit sjuk. nu är jag normalviktig o jag är glad över att det finns människor som är mulliga o stora o bär upp sin kropp med stolthet. det är en skönhet!

2011-01-03 @ 22:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0