ELP

Igår gick dopet av stapeln som planerat, finns det något finare? Det är väldigt mycket tjat om att man inte borde döpa sina barn och tvinga in de i en religion de kanske inte vill tillhöra i framtiden. Det är även tjat om att varför gör man en kristen handling när man själv inte är troende? Jag kan säga att jag inte är direkt troende men dopet, konfirmationen, bröllopet och begravningen är något som jag ändå vill göra. Det dummaste jag har hört om dop är däremot att det är en våldtäkt gentemot religionen och barnet i sig. Snälla nån, ingen blir tvingad till att tro på Gud, Jesus och så vidare, ett barn blir inget "tvingat" till att betala kyrkskatt förens den blir 18 år gammal och har börjat jobba. När man fyller 18 år kan man välja att gå ur kyrkan och mer än så är det inte med det egentligen. Jag är uppvuxen med dessa traditioner även om tron inte har följt med i paketet. Med eller utan tro, det är ett fint paket. Jag diskuterar det inte mer än så, alla gör vi våra egna val.
 
För att återgå till dopet så kände jag mig lite stressad, vi kom till kyrkan en stund innan det skulle börja. Jag som är planerare hade gärna kommit dit tidigare då jag nog skulle fota det här dopet också. Jag fotade Agnes dop med Emma och Lars systemkamera och tänkte att det nog skulle bli så nu igen. Agnes var jätteduktig i kyrkan, hon gick fram och tillbaka, fnissandes, skrattandes och ibland lät det som att hon försökte härma prästen. Ibland blev hon lite uttråkad och ville komma upp i famnen hos sin mamma fastän Elmer var där men då fanns det ju lego att leka med och oj så kul det var! Det fanns även en liten gris som var rolig, den fick gå runt på kyrkbänkarnas kant grymtandes. Det är alltid lika roligt att se hur ett litet barn reagerar på att bli döpt då det inte är så roligt att få vatten på sig alla gånger. Elmer stortrivdes! Han plaskade och hade sig i dopfunten och verkade nästan lite irriterad då han inte fick fortsätta. Gladare unge på ett dop har jag nog aldrig sett ärligt talat. Efter dopet gick vi vidare till klockargården där det var dopfika på schemat. Vi blev bjudna på olika kakor, bullar, smörgåstårta och daimmarängtårtor, bortskämd? Ja! Var jättetrevligt att träffa alla människor även om man blev väldigt trött i slutet, blev ju att man gick runt ganska mycket vare sig med kameran eller barnen. Jag hoppas bara på att det finns några fina dopkort, jag gillar att fota men det är inget jag är van vid att göra då jag inte har någon bra kamera själv. Är även väldigt ovan att använda en systemkamera så vi får se vad det blir. Har lånat Johans kamera men tyvärr blev det lite för mörkt inne i kyrkan för att jag skulle lyckas bra. Snabbfotade även lite med telefonen så det får duga tills jag har fått ta del av bilderna från systemkameran. Nu heter iallafall vår lille pojke Elmer Lillebror Persson.
 
Kvällen fortsatte hemma hos familjen KPP med middag, Britt-Mari fick agera lektant några gånger och jag tog det ganska lugnt faktiskt. Lite senare kom även mamma ut igen och vi såg Melodifestivalen. När den var slut var det bara massa prat som det hör sig till när det är mer än en tjej i rummet. Lite senare blev jag och Britt-Mari skjutsade hem till mig av Lars och där fortsatte pratet med lite jordgubbar. Det låter väl inte som en dålig dag?
 
 
 Elmer Lillebror Persson
23/2 2013

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0