Goda gärningar

 Idag var dagen med ett stort D..eller ja något. Åkte ut till Strömpilen med Britt-Mari som sällskap då hon ändå slutade mitt på dagen. Jag hade via ett telefonsamtal redan hängt undan byxorna så var säker på att de fanns. Väl i affären bestämde jag mig för att lämna de större då det skulle ha blivit alldeles för stora redan efter någon minut och då överdriver jag inte. Tog hem den mindre storleken vilken är min vanliga och körde på a la säng metoden. Det är en metod som många flickor och kvinnor genom åren har använt. Jag har dock hört att vissa har lagt sig i badkar med vatten och så för att få på sig riktigt tighta byxor. För mig funkar sängmetoden, när jag använder mig av den kan ju folk tycka att man köper för små byxor men ärligt talat så kan jag behöva göra det på byxor som är a la hip hop efter en vecka men slimmade som attan efter en tvätt. Innan vi åkte hem gick vi dock in på Maxi då mamma hade bett mig köpa ut Längtan som de hade ett bra pris på. Samtidigt så letade jag reda på sodastreams smak jordgubb som är jättegod, smakade den hos min kompis Sara för sisådär två veckor sen och blev kär. Köp sodastreams egna smaker när det gäller att få fram eget bubbel vatten. Jag och Johan har testat ett märke som finns på Coop Forum och de smakar verkligen konstgjorda och..vidriga. När jag och Johan letade efter jordgubb förra veckan hittade vi bara jordgubb/citron men vi köpte hem den i allafall. Tyvärr så har ju citrusfrukter som citron och lime en talang att ta över smaken på allt annat och det vill man ju inte. När vi hade handlat klart så bar det av ner på stan där jag blev bjuden på en god lunch. Blev även bjuden på en bit choklad kaka så ja, jag har syndat. Jag har lite svårt att tacka nej när jag har energibrist tyvärr. Ska se till att sköta mig fram tills lördag nu då det är dop. Ska däremot se till att inte överdriva med fikat som man kan råka göra.
 
När vi skulle åka hem till mig så blev det att vi klev på vid Renmarkstorget och där såg vi en påse från Kronans droghandel kvarglömd på bänken. Snabb som attan gick jag dit och undersökte vad som var i. Någon hade glömt sina tabletter för akut ångest och jag kände direkt hur det sög till i magen. Kunde nästan känna av paniken som ägaren av påsen nog gjorde. Sen så är det verkligen inga tabletter som barn eller folk utan recept ska få tag på. Vi smällde två flugor i en smäll och gick raka vägen till apoteket. Båda kom på att vi hade ärenden där så då kunde jag passa på att lämna in påsen. Tror aldrig att jag har blivit så uppskattad för en sån tjänst som på apoteket. Hon som fick ta emot påsen blev överlycklig över hur ärlig och ädel jag var som lämnade in påsen så jag fick med mig en liten sollotion hem som kunde vara bra till våren. Sen gick hon till de som jobbar vid receptdiskarna och berättade om mitt ja nästan hjältedåd enligt deras ord. Det som kändes väldigt bra var att precis innan jag lämnade in påsen hade ägaren ringt och frågat om den så de kunde ringa upp på en gång. Känns väldigt bra när man kan göra goda gärningar, det här var min andra den här veckan. I måndags så stod det två stycken framför mig vid bankomaten, först en äldre dam med en krycka och efter det en karl med två kryckor. Den här damen glömmer sin krycka och börjar gå sakta därifrån och jag tänkte; borde inte han framför mig reagera då han står med två kryckor? Han om någon borde ju känna hur viktigt det är att ha. Jag gick iallafall ikapp damen innan hon hann försvinna så då fick hon tillbaka sin krycka. Små sträckor utan gick visst bra men hade nog gått sämre vid en längre sträcka. Jag själv tycker att det är jätteviktigt med goda gärningar, jag gör det så ofta jag kan även om det bara är en tappad vante. Ser jag att någon tappar något håller jag alltid koll om personen märker det eller inte. Tycker även att det är viktigt att man kan vara hövlig och hålla upp dörren åt människor, speciellt de som behöver hjälp. Eftersom jag tycker att det är viktigt kan jag försvinna från de jag är med för ibland passar väldigt många på att gå när en dörr hålls upp.
 
Hur ser ni på goda gärningar?
 
Har jag sagt att jag älskar kläder med färg?
 
Som ni ser överrenstämmer inte färgen med internets bild helt och hållet men visst sitter dom som ett schmäck? De är dock väldigt knalliga och glada i färgen in real life också. Precis som mig alltså. I bakgrunden ser ni mitt fina påslakan med Mimmi och Musse på, mina byxor matchar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Säng metoden för jeans gör att de slits sönder i tyget och de går sönder fortare vid ex låren.

Svar: Sängmetoden eller inte så slits mina byxor snabbt sönder vid låren ändå. Skulle behöva flera par jeans för att inte nöta upp mina byxor snabbt vilket man tyvärr inte har råd med. Extra tråkigt att man är en nötare då man hittar byxor man älskar.
Erica KP

2013-02-21 @ 01:42:35
Postat av: Lisa

Jag brukar också köra sängmetoden men nu har jag blivit bekväääm och börjat med leggings istället. Äger nog inga riktiga byxor längre, tror jag. Hade konstant det där problemet med byxor att det var jättsvårt att hitta bra byxor då jag på den tiden var kurvigare än nu och enda sättet att få på sig dem var just att kämpa på sig dem. För efter ett tag så passar de ju, men det är bara tiden innan det som är jobbig :D Kan även hålla med om att färgen är grym på de där byxorna.

Svar: Hehe ok. Skulle jag använda leggings skulle jag nog frysa mer än vad jag gör nu och de skulle gå sönder 10 gånger snabbare än vad ett par jeans gör. Har nött sönder jeans och diverse sen jag var liten. Helst ska man ha råd med flera par så att man inte behöver använda samma så ofta. Ja, jag älskar färgen. Ser ut som en krambjörn eller något då jag har på min knallrosa vinterjacka. Ska be någon ta en bild när jag har det på mig samtidigt :D
Erica KP

2013-02-21 @ 09:32:02
Postat av: Lisa

Haha, man vänjer sig vid att frysa efter ett tag :D Nu nöter jag ut ca ett par leggings i månaden för 100 kr. Tidigare nötte jag ut ett par jeans för 800 kr i månaden pga låren. Snacka om budgetlösning numera :D Och ja, om man hade råd med typ sju par på en gång så skulle man lätt ha byxor som håller längre. Förbannade lår! :D

2013-02-21 @ 12:51:13
Postat av: Lisa

Kom att tänka på en grej. Jag har gjort så nån gång att jag sytt ett annat tyg på insidan av låren och så massor med stygn med symaskin på det, direkt när det börjat bli hål. Och då har jag kunnat ha dem jättelänge till. Det syns inte alls egentligen då tyget är på insidan och tråden i samma färg som byxorna. Kan funka om man nån gång får kris och verkligen inte har råd med nya byxor :)

Svar: Ja du, dessa jävla runda fina kycklingklubbe lår, ja mina alltså, vet ju inte vilken form du har ;P Mm, mamma brukar lappa mina byxor direkt det börjar gå hål så ska dit med två par byxor plus sy upp de här nya :) Jag fryser fastän jag är inomhus och under filt oftast och då har jag ändå långkalsoner under jeansen. Är jag för lättklädd under vintern får jag lätt vadkramper :/
Erica KP

2013-02-21 @ 13:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0