Fastighetsskötare någon?

Har under två veckors tid försökt få tag på en kvinna angående mitt tjänstgöringsintyg från sommarjobbet i somras. Har jagat, jagat och blivit dåligt bemött av fel personer på löneavdelningen. Eller dåligt och dåligt, tillräckligt för att jag ska bli irriterad i allafall. Fick aldrig prata till punkt, fick höra kommenterarer som att jag måste ju prova ringa, så de gångerna jag ringt innan är inte att ha provat? Hann knappt höra allting som sas heller då samtalet mest gick ut på att lägga på luren i örat. Efter många om och men så visar det sig att jag har fått fel nummer, är två siffror som bytt plats. Jag har jagat en fastighetsskötare istället för en på löneavdelningen. När jag sen då väl kommer fram till rätt person så visar det sig att jag ska prata med en annan om just tjänstgöringsintyg. Så, efter många om och men så är det ordnat, nu får jag bara hoppas att jag får hem det i tid innan jag ska meritera mina intyg och betyg på arbetsförmedlingen. I måndags tog jag även kontakt med min studievägledare angående mitt slutbetyg. Vi tog bort två kurser som enligt henne inte kommer bli användbara i framtiden och la in företagsekonomin i slutbetyget. Längtar så mycket tills jag får hem mitt slutbetyg att jag skulle kunna rama in det! Konstigt? Kanske, men ändå inte. Jag har slitit som ett djur för mitt slutbetyg och det är så stort för mig att äntligen ha ett.
 
Apropå arbetsförmedlingen så borde jag bli kontaktad av min handläggare snart vilket vore skönt. Alltid skönt att kunna sitta ner och prata med någon om vilka jobb jag borde söka och om jag ska fortsätta ha en kod som visar på att jag inte kan ta för tunga jobb. Ska som sagt även ta kontakt med sociala eftersom jag inte har rätt till A-kassa och när jag gör det ska jag uppge något annat namn än min handläggare då jag ännu tillhör ungdomsslussen i ett halvår till ungefär. Ska bli förflyttad över till ungdomstorget från arbetsförmedlingen, dock så jobbar ju folk från arbetsförmedlingen där också så det är helt enkelt mer riktat mot oss ungdomar. Dock är jag visst bara ungdom fram tills den 14e augusti. När jag fyller 25 faller domen på arbetsmarknaden då är jag vuxen. För att ha rätt till ekonomiskt stöd och även stöd från arbetsförmedlingen så kräver det ett aktivt arbetssökande. Jag var in på sociala för att fråga vilken gräns de har när det gäller jobbsökande. Fick som svar att bara man är aktiv så går det rätt till. Men betyder det ett jobb per dag eller ett visst par jobb per vecka, månad? Är det någon som varit med om det och vet hur det går till? Känns konstigt att vara både arbetslös och arbetssökande. Jag har antigen varit sjukskriven eller studerande så är i en helt ny värld för tillfället. Jag hoppas på tur i den nya världen och att jag i allafall får komma på någon intervju. Vill verkligen jobba och tjäna egna pengar.
 
Kände inte att jag hade en passande bild till inlägget så istället visar jag upp en av mina fina julklappar. Önskade mig en snusnäsduk och åtdragare eller vad man nu ska kalla det av Johan i julklapp då han brukar göra såna. Fick ett jättefint hjärta som ni kan se, han är bra han min Johan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0